Politie wil verbod op knalvuurwerk (nos.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Havermout in Binnenland  ·  31 Reacties

  • 6
  • 771x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
1 Doehetlekkerzelf

Steeds meer burgers vragen om bescherming tegen de geluidsoverlast, maar dat telt kennelijk niet mee.

7
2 Commodus

Dan zal dat op Europees niveau moeten worden geregeld. Nu heeft deze maatregel 0,0 effect.

7
3 arcenist

Krachtiger?!?! De kwaliteits normen zijn volgens mij in de afgelopen jaren niet milder geworden.

6
4 xDDD

Het kan alleen opgelost worden op europees niveau.

9
5 xDDD

** gebruiker verwijderd **

Nee, de wil om te handhaven is er nog steeds niet. Er zijn genoeg wetten voorhanden die de burgermeerster kan uitvoeren!!!!! De baasjes accpeteren het nog steeds blijkbaar dat er nog steeds geouwehoer is.

6 gebruiker-verwijderd

Grappig, het vuurwerk waar nu een verbod op wordt gevraagd is al zwaar illegaal en verboden. Het legale knalvuurwerk in NL is zo zwak en slecht, dat hoor je nauwelijks......

Bestaande regels handhaven lijkt me veel meer op te leveren, dan weer een regeltje te introduceren wat toch niet gehandhaafd kan worden.

8
7 Sandokan

In de jaren zestig van de vorige eeuw hadden we geen geld om vuurwerk te kopen. We hadden oude verfbussen waar met carbid mee knalden en maakten zelf vuurwerk. Achteraf ben ik blij dat ik dat heelhuids overleefd heb. Ik wil maar mee zeggen dat als je knalvuurwerk verbiedt er een illegale productie op gang komt die veel gevaarlijker is.

9
8 Kees van Barneveld

@2
helemaal juist!!
die zware knallen die je nu hoort komen al van over de grens en zijn al verboden.
het knalvuurwerk wat je hier kan kopen kan je bijna gewoon op je vlakke hand afsteken...
dus zolang het 100 meter over de grens of voor die echt zware troep in polen etc gewoon kan kopen heeft een verbod geen enkel zin!!
het is simpelweg niet te handhaven.

hier is Brussel uitermate geschikt voor universele regels over kwaliteit, vulling (gewicht en type kruit),
daar los je meer mee op dan alleen hier verbieden!!!

6
9 ikzelf

@8 Laat dat "we" even weg ja. Ik kocht uit de meterkast als 7 jarige mooie strijkers! Rotje 1 en 2 van de Kat uit Leiden, bakken vol met flessenvuurpijltjes en andere ellende . Ik kan me uit deze jaren niet anders herrineren of er was als minderjarige ruim, maar dan ook ruim zooi te koop.

1
10 Norton

@8
ook dat, het zelf prutsen zal alleen maar toenemen, terwijl dat nu al een groot aandeel heeft bij de "vuurwerk slachtoffers"

0
11 ikzelf

Dit zijn de huidige straffen voor het bezit en verkopen van illegaal vuurwerk. Die zijn al zeer stevig: https://www.om.nl/vaste-onderdelen/zoeken/@96127/richtlijn-2f/

Regels en straffen zijn er dus al....handhaven is wat er moet gebeuren.

1
12 Sandokan

@2 Die geluidsoverlast is er al decennialang en is maar 1 dag in het jaar. Deal with it. Sommige mensen vinden het een leuke traditie. Ik heb er persoonlijk verschrikkelijk veel lol aan beleefd in mijn tienerjaren en gun dat anderen ook. (wel met legaal vuurwerk natuurlijk, maar illegaal vuurwerk is al illegaal question Er moet gewoon beter gehandhaafd worden, zodat het ook bij die ene dag blijft.

Ik ben ook eigenlijk wel benieuwd of er in het anti-vuurwerkkamp mensen zitten die dan wel fel tegen het aanpassen van zwarte piet (hebben ook sommige mensen last van) zijn, omdat het een traditie is, maar dat het dan bij vuurwerk geen argument zou zijn dat het een traditie is.

@8 Helemaal mee eens. Daarbij gaan de gasten die nu al met illegaal vuurwerk lopen te klooien daar echt niet zomaar mee stoppen. Die halen het nu ook al uit het buitenland. Dat het dan iets makkelijker is om ze te pakken weegt voor mij niet op tegen het wegnemen van een deel van het plezier voor de rest.

4
13 Eddo-Hendriks

Tja de gewone mensen willen graag dat alle vuurwerk verboden word, maar zal wel net gaan als met alle andere zaken die gewone mensen graag willen!

3
14 Zie Hier

Helaas heb je ook nog volop illegale knallers, die de meeste overlast bezorgen en zorgt dat het geknal al in november begint. Het is niet die ene dag; het is juist de maand(en) ervoor en de periode erna dat ik een totaal vuurwerk verbod aantrekkelijk vind klinken. Het zorgen dat het huidige vuurwerk verbod (verkoop van vuurwerk tussen 1 jan. en 28 dec alsmede te harde [buitenwettelijke] knallers.) en het afsteken op andere dagen dan 31 december na 18:00 te effectureren zal al enorm veel serieuze politie inspanning voor nodig zijn. Laten we eerst zorgen dat dit eerst nageleefd gaat worden door het grondig aan te pakken.

0
15 Nos Calan Gaeaf (s7p)

Dat handhaven gaat niet gebeuren, sinds de Nationale Politie er is hebben we in Drenthe nog precies 3 agenten over, 2 in Assen en 1 in Den Haag voor overleg. Nou, en dan weet je het wel...........

0
16 Norton

Goeie zaak !! Meteen invoeren !

3
17 FonTok

Kansloos, het betrefende krachtige vuurwerk is al verboden.

2
18 Mztje

Ja! Laten we illegaal vuurwerk gaan verbieden!

....wacht

1
19 Honingraatdompelaar

Het is ergens wel een goed plan om knalvuurwerk te verbieden.
Als je eens ziet hoeveel geld je betaald voor een flutknalletje dan is dat toch wel een schande en dient verboden te worden.
Dan kopen meer mensen het in polen en door de grotere vraag zal er dan ook nog mooier knalvuurwerk dan voorheen kunnen worden geleverd en ziet oud en nieuw er wat spectaculairder uit.

Verbieden dus dat knalvuurwerk want het is geldklopperij als je de kwaliteit uit Polen met onze kwaliteit vergelijkt.

3
20 techcenter

Wat een onzin verhaal. De cobra 8 is helemaal niet legaal, en is levensgevaarlijk, ook omdat er heel veel imitatie in omloop is. We moeten dit vuurwerk niet gaan verbieden, want dat is het al. De politie moet gewoon beter opsporen .

1
21 Niet wit niet zwart

3 uur geleden gepost, maar net weer gepost?????

1
22 beastyboy

@8
De mensen die in de jaren 60 vuurwerk afstaken, hebben gigantisch geprofiteerd van de huizenmarkt. Leven nu van een eindloon pensioen wat 2x zo hoog is dan wat toekomstige gepensioneerden gaan krijgen. En dat, terwijl de toekomstige gepensioneerden 1,5 x zo lang pensioenpremie moeten afdragen (omdat de vijftigers al met 58 jaar met pensioen mochten en pas vanaf 25 jaar pensioenpremie hoefden af te dragen, terwijl de toekomstige werkenden pas na hun 70e met pensioen kunnen).
DUS:
Sorry, ik kan niet zo veel met de mening van een babyboomer. Daar hebben ze te veel voor gegraaid en moeten te veel generaties voor krom liggen.

8
23 beastyboy

@16
Maar die verdienen natuurlijk wel 3x zo veel als de collega's die ze "vervangen".
Want al dat papier schuiven op kantoor is wel heel zwaar.......

2
24 beastyboy

Het illegale vuurwerk is al verboden.
Door het legale te gaan verbieden wordt de illegale markt alleen groter en laat daar nou net het probleem zitten.

Veel zwaardere straffen op illegaal vuurwerk (2 weken gevangenisstraf) als je er een paar hebt gepakt dan wordt iedereen bang om zo af te gaan bij je vrienden. (ook moeten ze tijdens oud en nieuw tussen 24 en 1 uur controleren want ook dan wordt er veel illegaal vuurwerk afgeschoten

Zolang je het elders in Europa legaal kunt kopen heeft het hier verbieden van alle knal vuurwerk geen zin.

Met deze regel pak je de goede en gaan de slechte gewoon door.

Voor het milieu zou minder vuurwerk wel goed zijn want er is gewoon smog op 1 Januari in de nacht (we beginnen het jaar met de meest vervuilde lucht voor het komende jaar)

1
25 TheoTheo

De woorden van een belgisch vuurwerkverkoper en tester zal ik nooit vergeten:
´ Al het zwaarste vuurwerk is veilig zolang het correct word afgestoken en niet door een Hollander´.
Daar zit wel wat in als je ziet hoe sommige hollanders onverantwoord met vuurwerk om gaan....

0
26 techcenter

@25 Je weet dat de huidige straffen veelal al zwaarder kunnen zijn, dan die 2 weken. Zo'n vuurwerkbom als een paar jaar geleden in Hilversum komt je al op een eis van minimaal 15 maanden te staan. Dan wordt er nog geen rekening gehouden met eventueel verzwarende omstandigheden (druk gebied, hulpverleners, etc). Het in bezit hebben van 100 cobra's komt je op een eis van minimaal 3 tot 6 maanden te staan. Ben je recidivist, dan kun je bij 1 cobra al rekenenen op een eis van 3 tot 6 maanden. Moet er natuurlijk wel gehandhaafd worden.

1
27 Sandokan

@23 Je zit er naast hoor! Ik behoor tot die generatie, niks eindloon, niks met 58 eruit.

Ik zal eens leren rekenen knul: Die gasten van toen zijn nu; nog niet of net 60, vallen niet in het eindloon, ook niet VUT, mogen door tot 67,5 (zeggen ze nu), en zijn geen babyboomer.
Ik snap wel dat je een punt wil maken, maar haal de zooi dan niet doorelkaar.

0
28 Norton

Politie vraagt om verbod van illegaal vuurwerk, want daar schrikken ze van.
Get a life.
Ze moeten er voor zorgen dat het illegale vuurwerk Nederland niet binnen komt.

Zo zeg ik gisteren op tv .. de reunie.
Daar zat een ex-crimineel .. die had een loods .. en verdiende 500.000 per UURRRRRRRRR
Hij vertelde dat de vrachtwagens uit Engeland maar binnen kwamen rijden en in de daken zat vol met geld verstopt .. hoe kan het toch dat de politie zoiets niet door heeft?.
De onkunde straalt er vanaf .. en nogsteeds.

3
29 jkteg

Het zal,niet meevallen om het "speelgoed" van hersenloze tokkie's en sneue halfbezopen huisvadertjes af te pakken...

3
30 LoydMorris

* Verwijderd door de redactie *

31 Robin

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
ongelovenloos
Supermarktketen Dirk gaat amokmakers filmen met bodycams

@3Er loopt volk rond dat als je hun kant uitkijkt al een reden is om je aan te vallen en zolang ze deze figuren maar hun gang laat gaan word h...

zojuist geplaatst door ongelovenloos

ongelovenloos
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

Degenen die zo leuk lopen te doen over Wilders en Orban moeten gewoon eens kijken naar hoe het er in ons land tegenwoordig uitziet en dan naar H...

4 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

spookrijder
Mensen met laag inkomen krijgen dit jaar tot honderden euro's meer vakantiegeld

@3 Nah, kan me niet boeien, ik kan het wel missen, ik gun het ze wel. Tenminste de echte Nederlanders, de rest niet....

11 minuten geleden geplaatst door spookrijder

Malinois
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@41Bent u er bekend mee dat de organisatie van XR financiële steun krijgt uit één van de foundations van George Soros?En dat XR, in zek...

16 minuten geleden geplaatst door Malinois

spookrijder
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

@11 Net als vroeger. Toen was Geert nog een tijdje de mentor van Mark. 😉...

16 minuten geleden geplaatst door spookrijder

wildersfan
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

@10 Rutte is niet de baas van de NAVO. Het is alleen maar de secretaris. Opper secretaris. Hij moet het bestuur dienen. En het bestuur bestaat ...

21 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Bram brabant
Mensen met laag inkomen krijgen dit jaar tot honderden euro's meer vakantiegeld

En wederom krijgen die extra.En de mensen die een klein beetje meer verdienen dan hen kunnen weer fluiten naar wat extra:'s.👎👎...

27 minuten geleden geplaatst door Bram brabant

Bram brabant
GeenStijl: Hé, ff opletten Eric van der Burg: Polen gaat Kiev wél helpen dienstplichtigen terug te sturen

Maar terug naar Oekraïne op vakantie gaan kunnen die deserteurs wel.😡...

30 minuten geleden geplaatst door Bram brabant

Strongoli
Offtopic

@2685 en @2687Jeetje, dat is wèl erg lang. Dat kan toch niet? Of zou dat ook weer één van de "pesterijtjes" zijn richting één bepaald per...

31 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Bob Sleebaan
GeenStijl: Hé, ff opletten Eric van der Burg: Polen gaat Kiev wél helpen dienstplichtigen terug te sturen

Slappeling die vd Burg. Ook dienstplichtige Eriteers geeft hij onderdak. Rutte vindt het allemaal best en laat hem zijn gang gaan. 🤔...

44 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

NK. App
Threesome Porn VideoXnxx Xxx Sex ComFutei WithCaught Masturbating On Hidden CamPandavideoTwistedpornNaked KombatSix PornXxx Bhabhi XxxAnju XxxYoung Pornstar NamesKianna Dior BbcDesirer DulceNadine-j.dePhoneporn GamesSkipthegamrzMolly Little BbcWorkdstar PornXxx Sexy Video DesiXxx Video Step SisterWebseries BlastJuicy TeeMaya Nazor PornBusty Petite RedditXvideos Gay Brasileiroぬき す とSash Grey NudeSexxx VideBhalu SexKarnataka Hd SexRebecca Rainbow Sex VideoNew Sexy Video Download Full HdDesihotpornChristy Canyon PornstarTyalormadeclipsGwen Gwiz Nude海角视频PervmoomSquirt Hd VideoIndian New Married Couple PornMasterbate And ChillStep Mom Vacation PornRiri OnlyfansFemdom SmotherPorn Pornstar VideoPornxxx Free VideosRyder Sky PornMangaforfreeSitus Porno IndonesiaTelecharger Videos PornhubAdrana MayaUncensored Yaoi MangaPorn FuckvideosLesbians Sucking TitsNude Punjabi ModelKakey Cuoco NakedMutualmasturbationVictoria Zdrok PornHomemade Facial PornVoyeur SitesPorn TravestisMefode.Girlfreind GalleriesChristmas NudesIndian Dasi SexKarnataka Aunty XxxRedbone PronTorrent Galaxt.toVillage Open BathFuta HandjobSarah Vandella Cream PieLesian XxxNitya Menon Hot VideosFree Gay Sex MoviesOnlycotaariIslandboyflyyKatrina Kaif ChudaiBritney BrccAlison Brie LeakedTerrie Hatcher NudeFacebookxxxWww Com Xvideo ComGoddess Anna SquirtVigrin PornTouch My Body ChallengeSex 69 Position VideoBongacmFilm Erotique StreamingAnushka Shetty Hot XxxTattooed Porn StarsBlonde Milf AnalDever Bhabi SexBang BrotherspornMutliple CreampieMallu Aunty XxxxCortana Rule 34How To Eat VaginaPormnMother And Son Sexy Video HdToniccmoviesHottest Babes Nude PicsFamily Thereoy PornPerimal FetishNaked CamaltoeMammy SexReal Teacher And Student Sex VideoRealskybriExploited Black TeensPorn HijapMuslim Xxx SexWww Kannad Sex ComX9biddyVideos Pornos LesvinasVimeo NudiMalaika Terry NudeAmateur Nude LadiesGemsri Viral VideoOvertime Megan VideoChodon VideoBengali Xx FilmOctomom NudeManhwa 18 +PhotoacompanahantesStacy Cruz HotJerking Off To TitsBbc Creampie PornPawg TwitterFilmer PormoPornos Desenhos AnimadosMisty StoneGents Video SexChacha Bhatiji SexHairy BrazzersBigsexTamil Antys Sex VideosXxx Desi House WifeBig Black Dick Porn VideosCuleandoMia MalakovaPublic ThreesomeYeat PicsXnxx DoggySex Chat XxxBlack Cock FuckingJulia Ann KissAsian Dp PornJeny Scordamaglia NudeTit Drop GifMalavika Sex VideoRaquel Raxxx