Wiskundige & cultureel antropoloog Jan van de Beek © AD/Shody Careman
Volledig scherm
PREMIUM
Wiskundige & cultureel antropoloog Jan van de Beek © AD/Shody Careman

'Stop massa-immigratie om verzorgingsstaat betaalbaar te houden'

InterviewNederland kan maar heel beperkt verantwoordelijkheid nemen voor de miljoenen mensen die op drift zijn geraakt, zegt immigratie-deskundige Jan van de Beek. Nederland moet vluchtelingenverdragen opzeggen en desnoods gebieden buiten Europa leasen om vluchtelingen onder te brengen. ,,Politiek correcte mensen gaan voorbij aan het feit dat een euro maar één keer uitgegeven kan worden.’’

  1. Jongen in dikke kleding en capuchon bij pinautomaat wekt argwaan agent: oplichter op heterdaad betrapt
    PREMIUM
    de wijkagent

    Jongen in dikke kleding en capuchon bij pinauto­maat wekt argwaan agent: oplichter op heterdaad betrapt

    Op een mooie zomerse dag staat een jongen met dikke kleding, een capuchon op en een telefoon voor zijn gezicht bij de pinautomaat. Mijn collega vertrouwt het niet en gaat achter de jongen staan. Al snel is duidelijk dat deze jongen geen geld van zijn eigen rekening aan het pinnen is. In deze nieuwe aflevering van de serie De wijkagent: hoe een alerte agent op het nippertje voorkomt dat een vrouw slachtoffer wordt van oplichters.
  2. Kersverse ouders moeten soms fulltime blijven werken: ‘Als je niet werkt, komt er ook niks binnen’
    PREMIUM
    ouderschapsverlof
    161

    Kersverse ouders moeten soms fulltime blijven werken: ‘Als je niet werkt, komt er ook niks binnen’

    De één gaat er twee maanden betaald tussenuit, de ander moet een paar dagen na de geboorte weer aan het werk. Ouderschapsverlof in Nederland is ongelijk verdeeld tussen verschillende beroepsgroepen. Ambtenaren krijgen hun volledige loon uitbetaald, terwijl veel anderen het met 70 procent moeten doen. Kapper Nigel zou daar allang blij mee zijn: de kersverse vader krijgt helemaal niets.
  3. ‘Mooie Bram’ zit vast: ‘Als mensen mijn naam op internet zoeken, willen ze niks meer van me weten’

    ‘Mooie Bram’ zit vast: ‘Als mensen mijn naam op internet zoeken, willen ze niks meer van me weten’

    In 2006 is hij al eens tot drie jaar cel veroordeeld voor oplichting, er loopt nog een strafzaak uit 2022 tegen hem, en óók nog eens een kort geding over terugbetaling van tonnen aan zijn slachtoffers. Maar vanaf maandag is bij de Haagse rechtbank tegen de beweerdelijke ‘serieoplichter’ met de bijnaam ‘Mooie Bram’ een driedaagse strafzitting van start gegaan over een reeks oplichtingspraktijken die zo’n tien jaar geleden speelden.
    Den Haag