Het gewraakte speeltoestel in Alphen aan den Rijn
In samenwerking met
Omroep West
NOS Nieuws

Ouders willen af van gevaarlijk speeltoestel in Alphen aan den Rijn

Bezorgde ouders in Alphen aan den Rijn willen af van een speeltoestel dat in mei in hun buurt is neergezet. Vier dagen na de plaatsing van het gevaarte raakte een 7-jarige jongen bij een val zwaargewond.

Het slachtoffer werd opgenomen op de intensive care-afdeling van het ziekenhuis in Leiden. Daar bleek zijn milt doormidden te zijn gescheurd.

"Daar kwam nog een actieve bloeding overheen, dus als wij niet snel hadden gereageerd had hij de volgende dag hartstikke dood in zijn bed kunnen liggen", vertelt zijn moeder aan Omroep West. Inmiddels gaat het beter met haar zoon.

Plannen

Volgens de gemeente zijn bewoners betrokken bij de plannen voor het speeltoestel voor elke leeftijdsgroep, maar de bezorgde ouders zeggen dat dit gesprek met een te kleine groep is gevoerd. "Dat groepje heeft oudere kinderen", aldus een bewoonster die een petitie is begonnen. Inmiddels zijn er al zo'n 200 handtekeningen opgehaald.

De gemeente wil eerst een onderzoek afwachten naar de veiligheid van het toestel. Daarna wordt er een beslissing genomen over de toekomst ervan. Momenteel zijn om het speeltoestel hekken gezet zodat niemand erop kan klimmen.

Advertentie via Ster.nl