Foto ter illustratie
Volledig scherm
Foto ter illustratie © Thinkstock

Rechter beslist: Moeder mag dochter (13) niet weghouden van bruiloft vader

De rechter moest er afgelopen week aan te pas komen om er voor te zorgen dat een 13-jarig meisje uit Gelderland aanwezig kon zijn op de bruiloft van haar eigen vader.

  1. Tsjechische geheime dienst: ‘Rusland betaalde cash aan bevriende Nederlandse en Europese politici’

    Tsjechi­sche geheime dienst: ‘Rusland betaalde cash aan bevriende Nederland­se en Europese politici’

    Een vanuit Praag opererende nieuwssite, gerund door een vertrouweling van de Russische president Poetin, betaalde afgelopen jaar honderdduizenden euro's aan politici uit onder meer Nederland in ruil voor standpunten tegen Oekraïne en de EU. Het complot werd woensdagmiddag door de Tsjechische geheime dienst onthuld. Onder meer de PVV en GroenLinks-PvdA noemen het ‘onaanvaardbaar’ en ‘zorgelijk’ en willen opheldering van de Nederlandse autoriteiten.
  2. Lezers over vraag of weerapps hun activiteiten beïnvloeden: ‘Ze kunnen het weer van gisteren niet eens voorspellen’
    de kwestie

    Lezers over vraag of weerapps hun activitei­ten beïnvloe­den: ‘Ze kunnen het weer van gisteren niet eens voorspel­len’

    In de Kwestie leggen we een vraag over een actueel thema voor aan onze lezers. Vandaag: het checken van een weerapp bepaalt wat ik ga doen. Komend weekend is het Pasen. Vaak hét moment om erop uit te trekken. Eerder deze week konden we ons volgens de weervoorspellingen nog verheugen op mooi weer. Inmiddels lijkt het minder aangenaam te worden en moeten we zelfs rekening houden met regen. Wat doet u? Volgt u de weerapps en past u uw plannen aan? Of trekt u er hoe dan ook op uit? Dat vroegen we onze lezers in de dagelijkse rubriek de Kwestie. Hier een selectie va de reacties.