Vrouw zwaar gewond na ongeval paardentram Zutphen
De losgeschoten paardentram.

Vrouw zwaar gewond na ongeval paardentram Zutphen

In Zutphen is zaterdagmiddag een vrouw ernstig gewond geraakt. Een paard sloeg op hol waardoor een paardentram losschoot en in de sloot terecht kwam. 

De paarden schrokken ergens van tijdens het aftuigen. Hierdoor kwam de medewerkster van de tram terecht onder de wagen. Ze is geraakt door het wiel. De vrouw is ernstig gewond geraakt en met een traumahelikopter naar het ziekenhuis in Zwolle gebracht. Het ongeluk gebeurde aan de Fanny Blankers-Koenweg.

Een getuige meldt dat spelers van de nabijgelegen voetbalclub de vrouw onder de wagen vandaan gehaald hebben. De paarden waren er na het ongeval vandoor gegaan, maar konden later in de paardentrailer gestopt worden. Waarna ze weer rustig werden. 

"We zijn erg geschrokken"
Collega gewonde vrouw

Uit de sloot
De paardentram was moeilijk uit de sloot te krijgen. Dit omdat deze langzaam verder in de sloot gleed. De brandweer heeft de tram met een touw vastgemaakt, en probeerde deze met een tractor uit de sloot te krijgen. Wat er met de paarden gebeurt is onbekend. De eigenaresse van de stalhouderij wenste geen commentaar te geven. 

Lees verder onder de foto...

Er kwamen veel hulpdiensten af op het ongeval.
© LGLD

Geschrokken
De collega's van de vrouw, medewerkers van De Fluisterkar, geven aan erg geschrokken te zijn. "We zijn erg geschrokken. Verder weten we weinig helaas, we weten net zo veel als jullie." Ook medewerkers en getuigen van de nabijgelegen voetbalclub zijn erg geschrokken. De politie regelt nazorg voor ze als dat nodig is. 

De verkeersongevallendienst doet onderzoek naar het ongeval.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.