Walen houden poot stijf: geen CETA voor België (nos.nl)


Het Waalse parlement houdt het handelsverdrag CETA tussen de Europese Unie en Canada tegen. De Waalse wetgevers weigerden een handtekening te zetten. In België moet de overeenkomst door alle vijf de regionale regeringen worden goedgekeurd. ...

door Inter in Economie  ·  32 Reacties

  • 0
  • 765x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Het is dan wel geen B(r)exit maar die moeten daar toch ernstig rekening houden met de doemscenario's / verkettering als geschetst voor het UK.
En natuurlijk de toorn van Dr(juncker).
Nota bene onderuit getrokken in zijn eigen habitat.

4
1 in holland

We mogen de Walen danken op onze knieen.

0
2 abessijntje

Waar een klein land groot in kan zijn
Daar kan Pinokkio een puntje aan zuigen !

0
3 Bollieboos

@3 .
Aan zijn eigen neus?

0
4 eigenmening

Echt mooi!!! Ik ben zeer dankbaar dat jullie je niet hebben laten omkopen. Respect en prachtig voor het begin van nieuwe waarden die deze keer niet gaan om geld geld geld...

0
5 MET

@5 nog niet!

1
6 Mztje

Ik ben trots op onze zuiderburen

0
7 Pffff

@1 ,

"Nota bene onderuit getrokken in zijn eigen habitat"

Nope, Juncker is geen Belg.

1
8 jodelatedieho

nooit gedacht dat Le Wallonie zo sterk de reddende hand zou bieden aan de Europese burger die verkocht dreigt te worden. Die Walen zijn een stuk slimmer dan onze Nederlandse politici , die gehoorzaam als ze zijn aan de VS hun hun eigen land en volk verraden en braaf hun krabbel zetten onder dit gedrocht van een handelsakkoord.
Het volk van Europa wilt dit akkoord niet, maar het wordt toch gewoon door onze strot geduwd.

0
9 Argus

Dit is geweldig van Wallonië!

@3 Ik moet er niet aan denken dat Pinokkio waar dan ook maar aan zuigt.

0
10 Okke Hel

@10 Klasse !!!

0
11 Bollieboos

Prachtig die aanhef van de NOS 'geen CETA voor België'...De werkelijkheid is natuurlijk 'geen CETA voor de gehele EU'...Maar aangezien de broodheer van de NOS (Mark Rutte) heeft gezegd dat als Nederland niet het associatieverdrag met Oekraïne rectificeert andere EU landen er gewoon mee door zullen gaan, daarom moeten ze het wel verkleinen tot België om hun cultuurmarxistische redevoering niet in duigen te laten vallen... Hierin kunnen we zien dat het niet zo werkt..
Maar in beide gevallen gaan de verdragen sneuvelen, wat het einde van het bestaansrecht van de globalistische EU zal inluiden... Geen feestelijke viering van het CETA-verdrag volgende maand met de verwijfde Justin Trudeau meer, feminiene zelfknechters..
Dit is een feestdag voor iedere vaderlandlievende Europeaan. Het einde van de EU komt steeds dichterbij. Dit is puur genieten..

1
12 Abendland

Op zaterdag 22 oktober van 13 tot 16 uur vindt de grote demonstratie tegen CETA, TTIP en andere ondemocratische handelsverdragen plaats op het Museumplein in Amsterdam.

Samen laten wij de politiek daar luid en duidelijk weten dat we geen behoefte hebben aan verdragen die aan grote bedrijven het recht geven om overheden voor miljarden euro’s aan te klagen. Die ervoor zorgen dat wij zelf niet meer mogen bepalen welke producten onze markt op mogen en die de macht van parlementen en burgers overhevelen naar onverkozen transatlantische organen. Laat staan dat zulke verdragen al in werking treden voordat het parlement en wij als burgers er over hebben besloten. CETA en TTIP vormen een aanval op de democratie in vele opzichten.

Steeds meer politici willen het Amerikaans-Europese TTIP-vedrag op de lange baan schuiven. De kritiek is te groot. Maar tegelijk proberen ze TTIP’s tweelingbroer CETA (het handelsverdrag tussen Canada en de EU) er nog snel door te jassen. En dat is heel vreemd, want CETA bevat dezelfde slechte regels als TTIP. Sterker, CETA is TTIP via de achterdeur! 80 procent van de Amerikaanse bedrijven die in Europa actief zijn, hebben een Candadese vestiging. Via die route kunnen ze dankzij CETA alsnog Europese overheden aanklagen voor miljarden euro's.

Al bijna 180.000 Nederlanders hebben de petitie getekend voor een TTIP- en CETA-referendum die Meer Democratie met andere organisaties is gestart op www.ttip-referendum.nl.

Op de demonstratie willen wij als coördinator van het TTIP CETA referendum volop aanwezig zijn, met spandoeken, flyers en een stand. We moeten ervoor zorgen dat meer mensen naast TIIP ook horen over de gevaren van CETA. Hierover vragen we immers eerst het referendum aan.

Doe actief mee!

We hebben daarom nog een aantal vrijwilligers nodig. Wilt u op 22 oktober actief meedoen aan het protest en ons een paar uurtjes helpen met het uitdelen van flyers? Stuur dan een mailtje naar [email protected] en we nemen contact met u op. Hartelijk dank vast!

Graag zien we u op 22 oktober!

Met vriendelijke groeten,
Niesco Dubbelboer

1
13 Grootmoeder

Die Belgen zijn toch slimmer dan wij Nederlanders!

0
14 Nicks R. Van

Minister-president Bourgeois van Vlaanderen vindt dat de Walen zich onverantwoordelijk opstellen. "Het is slecht voor ons land, slecht voor onze economie en dus ook voor de Waalse economie", zo laat hij weten. "We worden op deze manier het lachertje van Europa."

Integendeel, beste Walen: jullie worden op deze manier de helden van Europa!

0
15 IAmLegend

De Walen zijn niet altijd even goed in hun werk, maar hier heb ik respect voor! Ze weten, veel beter dan wij, dat zo'n verdrag als CETA in feite de poort al openzet voor veel bedrijven uit de VS waardoor het gevreesde TTIP weinig meer zou toevoegen aan de ellende: dan heb ik het met name over ISDS, dát is een catastrofe voor de Europese economie doordat bedrijven uit andere landen de EU en individuele lidstaten kunnen aanklagen als het hun bedrijfsvoering in de weg staat (!). Het betekent niet alleen de uitholling, maar ook de ontwrichting van onze democratieën, de vrijheden waar in Europa al honderden jaren voor is gevochten, nog acuter en catastrofaler dan het grenzeloos binnenhengelen van veel antidemocratischgezinde individuen uit het Midden-Oosten, waarvoor de oplossingen overigens ook niet moeilijk zijn en ook economisch van aard.

Beide verdragen (CETA en TTIP) kennen dat ISDS, en daar zit nog een venijnig addertje onder het gras: doordat veel Amerikaanse bedrijven ook kantoor houden in Canada kunnen ze met CETA al enorm uit de voeten. Beide verdragen moeten dus doorgestreept worden om een ramp te voorkomen. Andere delen van beide verdragen moeten ook goed tegen het daglicht worden gehouden, het kan niet zo zijn dat we dezelfde regels gaan hanteren op gebied van veiligheid als het laatste Westerse land ter wereld waar nog asbest wordt gebruikt in woningbouw!

0
16 Kruikenzeikerd

@16 , toelichting op het einde van de eerste alinea: buitengrenzen sluiten, volledig overstappen op schone energie en kappen met wapenexporten.

1
17 Kruikenzeikerd

Het is ook belachelijk dat iedere padvindersclub zulke verdragen moet goedkeuren. Dit zouden EU overeenkomsten moeten zijn, goedgekeurd door het Europese Parlement!

De boel wordt volstrekt Onbestuurbaar op deze manier. Het gevolg zal zijn; meer EU ipv het door sommigen gewenste minder EU.

8
18 Realisme graag!

Uit het artikel: "Ceta is ook de speelbal geworden van binnenlands politiek gekonkel."

Wat de reden, dan wel oorzaak ook moge zijn; ik ben er blij mee, zolang CETA (en bij voorkeur ook TTIP) tegengehouden worden.

0
19 Mappie

Da's dan voor de Eurofielen flink balen
dat plots verkregen verstand van de Walen

2
20 AJAX***

@18
Kan je rustig vergeten, er komt echt geen nieuw verdrag..
De EU wordt steeds irrelevanter, het kan niet eens meer handelsverdragen afsluiten. Wat kunnen ze dan nog wel..?
Het Europese parlement is overigens geen echt parlement..

0
21 Abendland

@21
Ik denk dat de Europese landen gaan herkennen dat deze algemene ratificatie bij 28 landen en mogelijk nog een aantal regio's, de boel volstrekt onbestuurbaar maken.
De enige oplossing is het EU parlement meer macht geven zodat de individuele landen niet meer hoeven in te stemmen. Het gevolg zal dus zijn dat de macht van Brussel groter wordt en niet kleiner. Precies dus het omgekeerde dan wat sommige mensen met het tegenstemmen denken te kunnen bereiken.

5
22 Realisme graag!

@22
Als je het Europese parlement (wat geen echt parlement is) meer macht wilt geven heb je een nieuw verdrag nodig en dat gaat gewoon niet gebeuren...

0
23 Abendland

Merci beaucoup Wallonie!!!!!

0
24 wegmetrutteensamsom

Het is een kwestie van tijd dat men wordt uitgebuit door een paar wereldcorporaties. Wanneer uw stem werkelijke invloed zou hebben, zal het stemmen verboden worden gemaakt.Een oorlog of crisis is niets meer dan een consolidatie van onze alles-naar-1 piramide systeem. Alle oorlogen vanaf Napoleon zijn gecontroleerde conflicten met de wereld als einddoel. De 1ste, 2de en dadelijk de 3de wereldoorlog zijn gecontroleerde conflicten door bepaalde verandering wereldwijd doorgevoerd te krijgen. Wees beide tegenstanders voor de bühne.

0
25 4lb3rt P1k3

@18 U ben aanhanger van meer dictatuur?

Ik en velen in Europa zijn voor minder, minder, minder opgelegde dictaat vanuit Brussel en de VS.

0
26 Argus

Heel goed, tenminste een iemand met een rechte rug...

0
27 hereweare

** gebruiker verwijderd **

Ik heb hierop nog zattemanspraat van Juncker gelezen?

28 verwijderd9139144

@26
Die dictaten van Brussel zitten vooral in je eigen hoofd!
Het wordt tijd dat de EU voor gemeenschappelijke belangen eindelijk eens echte macht krijgt.

6
29 Realisme graag!

@25
Natuurlijk joh....
100 jaar geleden zeiden ze dat de joden er achter zaten, verder is de retoriek absoluut niet veranderd.
Je zou toch verwachten dat de mensen nu wijzer zouden zijn.....

6
30 Realisme graag!

@30
In de eerste wereldoorlog waren de Russen en de Ottomanen de sjaak.
In de tweede wereldoorlog waren de Joden de sjaak.
In de derde wereldoorlog zijn alle gelovigen de sjaak.
Het waren (slacht)offers voor hogere doeleinden.., wat uiteindelijk een Joodse filosofie is.
De joden hebben de meest donkere filosofieën m.b.t. het controleren van mensen d.m.v. angstwetenschap. Angst controleert in elke vorm.

0
31 4lb3rt P1k3

Het infiltreren en het beïnvloeden van beide kanten d.m.v. eenzijdige berichtgeving voor eigen gewin.., genaamd propaganda. Propaganda is een van de oudste politieke filosofieën om men onbewust te kunnen sturen op valse en halve waarheden.

0
32 4lb3rt P1k3

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
sockknitter
500 jerrycans drugsafval gedumpt in Amsterdamse woonwijk

500 jerrycans! Die zet je niet zo maar snel ergens neer. Heeft niemand iets gemerkt, terwijl de daders zich van die jerrycans ontdeden? Hopelijk...

zojuist geplaatst door sockknitter

wildersfan
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@23 Jaja en die Rob de Wijk is natuurlijk een prutser... Zie ik dat goed?...

1 minuut geleden geplaatst door wildersfan

Bop
Kan je als christen op de PVV stemmen?

@63 Ik weet niet of je mij nu probeert te overtuigen van Geerts "goede bedoelingen" maar dan is het je niet gelukt. ...

1 minuut geleden geplaatst door Bop

Biscanna
Beelden: Donny Roelvink laat zich officieel bekeren tot de islam

@4 😃Ze zullen wel elke dienst rouleren. Je fiets staat wel mooi overdekt onder zo'n jurk....

7 minuten geleden geplaatst door Biscanna

VBOH
Als oppositieleider heeft Frans Timmermans zijn draai nog lang niet gevonden

@3" Moeten? Ammehoela zeg! Dat ik natuurlijk helemaal niets moet moge duidelijk zijn."Owwww wat ben je weer op je Prikkebeen getrapt.Jij...

7 minuten geleden geplaatst door VBOH

Feldwebell
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@17 Ik verzamel op Telegram de ruwe gegevens en maak daarbij veelvuldig gebruik van topografische kaarten. Omdat ik vanaf dag één alles zorg...

8 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

Wedergeboren
COA-baas in Ter Apel stapt op om 'bizarre' situatie in overvolle asielopvang

@43 "had inderdaad niets meer met het item te maken" Dank je wel."jullie" Ik ben maar één persoon, en niet zo dol op gen...

9 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Rio Grande
Beelden: Donny Roelvink laat zich officieel bekeren tot de islam

Van kitscherige cocaïne junkie naar aandachts junkie. Ze hebben nergens talent voor dus moeten ze er voor zorgen dat hun naam blijft circuleren...

11 minuten geleden geplaatst door Rio Grande

Wedergeboren
Kan je als christen op de PVV stemmen?

@63 "Standpunten hebben over een religie, dat is niet racistisch" Standpunten hebben over afkomst is dat wel. Overigens, voor a...

12 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

NK. App
Porn Video DehatiSalma Hayek Frida NudeXvideos Red RedditHotscoprAunty Sex Video PhotoSunny Leone Old Sex VideoEva Green NuddAmerican Sexy Full HdErotic ChannelZaawaadi SinfulxxxSuck Clit LesbianGirlfrend GalleriesFirst Time XxxnxLauren Alrxis NakedMs Seti PornHot XvideoFull Hd FuckRomantic Hindi XxxR ExtramileChat Uol EntrarNarutoporn.gameJanet Jackdon NudeSexy GharwaliX X X Cartoon VideoVouyuer PornVideospornos De MujeresYong Porn VideoPk Sex VideoBrezzar Hd SexHd Sex Video AmericaAmeena Greene - The Café WaitressSakila Sex VideosAndrea Hot VideosPorn Naruto SakuraKeex MoviesLesbian Porn In MoviesFuqerOhmysweetkittyDimple Kapadia HotLingerie RedditPhoto AcompanhamtesPorgayHot Sexy Girl Big BoobsHollywood Movie Sex XvideoHooker CreampiePlus Size Models NudeLesbian Porn LingerieXxxvedaoBig Black X VideoVideo PornstarGayporn CumshotsMasterbatingincarCardi B Onlyfans LeaksVldstudioFurryxxxDaft.comsexSexo Caseiros GayAdan4adamPorn 4k IndianActinglightskin PornLesbian PornhoPetitecreampieXxx Sexy Video PlayHot Devar Bhabi RomanceAlice RomainRpornXvideeoEbony Love MakingSquirt.oAmerature Gay PornDestinymiraNaked Celebrity MenFirst Night Xx VideosDeeppornOmegle PornoShemale Fuck MomJulie Bowen PornHuge Tits BimboGiantess Comic Pornمواقع سكس مترجمHot Sx Scenesس ک س دوجنسه هاMia Khalifa Video Mia KhalifaWindy UpskirtBella Hadid ToplessJakerman PornKarva Chauth SexBest PirnIndian Webseries XxxErotic Mom StorySexy Video XxxxxFaketaxi ComBriana Evigan NudeSssniperwolf HotDani Daniels Sex VideosMission Style PornCyberpunk 2077 Sexual ScenesXxx Desi BhojpuriWww Xxx DJackhammer PositionLesbians Eating PussyNew Sex Tube VideoEmuyumiIndainxvideosImages De Femmes NuBeauty PorntubesAmber Lynn NachBrazzes VidioGujarat Ka Sex VideoXxx Hardcore MoviesTj ScortsDee Williams GangAdult Animated PornCartier RougeSexo X VideosKerala Kutty Sex VideosSex Video Malayalam KeralaHoneymoonsex VideosCirgin PornAmatuer Cream PiesShadowheart Sex Scene江ロ動画You PornpornXxx LatinasNaked Step MomWebsites Like PornhubRacial PornographyWww Reality Kings ComChachi Bhatija XxxXxx In JungleSexmex PronWww Kamasutra Sex Videos ComSunny Leain XxxYou PormApplication Rencontre SexeCilip PornSavita Bhabhi Xxx HindiPorn From AsiaBf Sex PhotoJonny Sins And Mia KhalifaSunny ChutFilme DesexoTop AsianpornstarsElizabeth Hurley NuddDesi Gay Sex VideoNew Married SuhagratHot Stepmom Porn HdBonnierabbit SugardaddySluttyauntSofiareynax Nude