door info in Politiek  ·  900 Reacties

  • 26
  • 2653x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@822 Met hun neus op de grond.

2
851 Cody

** gebruiker verwijderd **

@837 . Lieverd, met al je privéopenbaringen, al je verhalen uit je privé met moslims schiet je jezelf steeds in je voet. Je voert zo op als liberaal (kan een moslim liberaal zijn, dat woord kennen ze in hun thuisland niet) als liberaal maar ze verlaten je voor de strijd tegen het Westen.

Je bedoelt het goed, moslims zijn ook maar mensen en daar ben ik het mee eens. Maar toch, kies je vrienden wat zorgvuldiger want met een moslim in de kroeg? Hij raakt bekeerd en jij knapt af.

Laat die mensen toch, ga geen contact met ze aan. Niet doen. Het is hetzelfde als met Surinamers, hoe aardig ook, hoe fijn als minnaar of als minnares, uiteindelijk gaat het toch over de slavernij.

Afstand, wel helpen, geen kroeg, wel de auto slepen maar wel je sleepkabel losmaken.

852 verwijderd924924212

@848 - u wel?
kijk die is een reactie, en zo waren er meer.

@255

Laten we een paar feiten constateren:

1) Met 5,6% moslims is het eenvoudigweg onmogelijk dat de Islam de dominante cultuur wordt.

2) Het lijkt er op dat Nederland zich steeds bewuster wordt van de aanwezigheid van Moslims, en daar rekening mee wenst te houden. Zie de Suikerfeest aanbiedingen van grote supermarkten b.v. Dat wordt ingegeven door een commercieel belang, en daar kun je wat van vinden, maar om dat nou tot 'Islamisering' te verklaren vind ik wat overdreven

3) Er zijn wel degelijk problemen met mensen in bepaalde achterstandswijken, en op straat. Vaak wonen in die wijken ook veel moslims. Die problemen zijn echter primair veroorzaakt door de economische en sociale achterstand, en slechts in beperkte mate door de Islam. Een vrome moslim pleegt in het algemeen geen straatroof zullen we maar zeggen.

4) Vrome moslims houden er, net als vrome christenen, bijzondere visies op na als het gaat om homo's, vrouwenrechten en etc.

5) Er zijn onder de vrome moslims ook mensen die radicaliseren tot de fundamentalistische islam. Dat zijn de potentieele terroristen, de Syrie gangers en, helemaal eng, de Syrie terugkeerders

6) Er zijn moslims die vluchten voor IS geweld in Syrie. Vluchten voor een moorddadig en extremistisch regime lijkt me logisch en redelijk.

7) Er zijn mensen die om economische redenen en andere niet levensbedreigende redenen aan de grenzen van de EU aankloppen in de hoop op een vluchtenlingenstatus. Daar zitten ook (veel?!) Moslims bij.

question Deze sla ik even plat. Alle Nederlanders maken zich zorgen om moslimextremisten en -terroristen. Alle Nederlanders maken zich zorgen om kleine en grotere criminaliteit, en alle Nederlanders zijn zich bewust van de deplorabele toestanden in achterstandswijken.

a. Nederlanders verschillen in hun visie op vluchtelingen, en de manier waarop onderscheid gemaakt moet worden tussen échte vluchtelingen en economische vluchtelingen. Beiden kun je overigens zien als 'gelukszoekers', want iemand die vlucht voor walgelijke IS terreur is als zodanig te bestempelen.

b. Nederlanders verschillen in hun visie op de oorzaak van de problemen zoals hierboven benoemd. Er zijn er die primair kijken naar economische achterstanden, en er zijn er die primair de islam aanwijzen als de motor achter de problemen.
De eersten worden weggezet als wegkijkers (want de islam is het grote probleem, niet de achterstand)
De tweeden worden weggezet als racisten (want wandaden van individuen (criminaliteit) en extremisten (terrorisme) worden door hen over alle Moslims gegeneraliseerd. De islam is immers de bron van alle problemen).

Beide 'Kampen' in Nederland bestoken elkaar dagelijks met one-liners. Veilig vanachter het eigen toetsenbord je eigen gelijk halen en de andere kant schofferen.

Ik concludeer een aantal zaken:

1) Nederland islamiseert niet.
2) Wegkijken van ellende, overlast en, extremisme en terrorisme is nooit goed.
3) Generaliseren en discrimineren op basis van geloof is nooit goed.
4) Elkaar de hele dag met one-liners bestoken leidt nergens toe.

Fijne dag verder.

---------------------------

een reactie, en zo waren er meer.

DOEI

7
853 info

** gebruiker verwijderd **

Wat erg, de deuren vallen hier dicht en ik hoor sloten knarsen. De berber is al door een toesluitende deur op de bank gegooid. De rapen zijn gaar, ik moet onder de berber op het balkon.

Mooie nacht nog, Jona als boni.

854 verwijderd924924212

** gebruiker verwijderd **

Voor @841 nog een late lofprijzing +

855 verwijderd924924212

@853 .
Als je zulke lappen tekst nodig hebt, dan rammelt je zaak al bij voorbaat.

4
856 klepzeiker

een reactie van een gebruiker hier. KLEPZEIKER. niet de door u gewenste, en normaal gebruike oneliner.

maar geef toe, reacties van een gebruiker worden ook niet altijd gelezen. men komt er binnen een minuut met een nietszeggende oneliner overheen.
knip= en plakwerk wordt ook overgeslagen. is alleen zinvol voor de poster die denkt iets zinnigs te onzinnen.

KLEPZEIKER, post @255 zou waardevol voor u kunnen zijn. u kan er misschien iets van opsteken.

dat DOEI schaf ik af, mij te ordinair, was even leuk en nu niet meer.

Succes verder hier met uw meningen hier. lees ze morgen wel terug. of NIET, kan ook.

5
857 info

@849

Duidelijk dat het dus voor sommige van hen vijf generaties te lang was.

0
858 Zwartwit

@816 Dat denk ik wel, het kan natuurlijk ook averechts uitpakken. Dat gebeurde immers ook met dat filmpje op Facebook. Waar ik dan maar van uitga, en misschien vind jij dat dan wel heel naïef van mij, is dat er van te voren goed bekeken is wat het op zou gaan leveren. Bv. 1 radicaliserende per 10 op die manier opgespoorde jihadisten. De bekijkers van die filmpjes werden gelukkig wel gelijk bekend en wie ze gedeeld heeft zou je volgens mij wel als geradicaliseerd aan kunnen merken.

1
859 Mrs. K

@811 Beterschap Smiling! Ik ken het, liggend typen op een telefoontje en dan het overzicht kwijtraken, dat veroorzaakt de meeste typfouten bij mij ^_^

1
860 Mrs. K

@853

U poneert eigen feiten en dan daarnaar verwijzen alszijnde waarheden? Echt

Wereldwijd zijn er meer dan 1,2 miljard moslims. Je punt één ontkracht en dan lees ik al niet verder meer. Wat een onzin kan er uit een keyboard gerammeld worden.

3
861 Zwartwit

@827 "Zo stelt U ergens in dit draadje dat broodjes ham in Nederland verboden zijn vanwege de islam."
Niet trollen maar quoten. Ik heb nergens geschreven dat broodjes ham verboden *zijn*.

0
862 Mrs. K

@822 "De afgelopen decennia was het maatschappelijk werk erg gericht op overnemen van de regie van mensen die 'm niet zelf namen. Dat is gelukkig veranderd - mensen worden nu geholpen die regie weer te nemen. Uitgaan van eigen kracht. Ondersteuning waar nodig. Zo moet het."
Precies. Een goede maatschappelijk werkster zit op haar handen, jij begrijpt dat.

1
863 Mrs. K

@827 "Goh, U gelooft in eigen verantwoordelijkheid? Geldt dat dan ook voor uzelf? Want met alle respect maar U bazelt nogal. Zo stelt U ergens in dit draadje dat broodjes ham in Nederland verboden zijn vanwege de islam. Geen enkele onderbouwing natuurlijk. Uw eigen redenatie volgend gaat U vast de volledige verantwoordelijkheid nemen voor het opzettelijk zwartmaken van de nederlandse moslims. Toch? Of geldt eigen verantwoordelijkheid alleen voor anderen?"

Ik ga deze post toch even aanhalen. Dit vind ik namelijk kenmerkend voor wat er steevast op NK gebeurt (afgezien van dat het een aperte onwaarheid is, vandaar dat er ook geen quote staat van die leugen dat ik geschreven zou hebben dat broodjes ham verboden zijn en van dat zogenaamde "zwartmaken van moslims" door mij).

Er werd hier keurig gediscussieerd, met respect voor de ander, althans in het gesprek dat ik met Dian en Smiling voerde. Ik begon zowaar wat begrip te krijgen voor een bepaald standpunt van Dian, terwijl wij in politiek opzicht mijlen van elkaar verwijderd zijn.

En dit is dan kenmerkend: zoals altijd komt er dan iemand in het draadje die in zijn eerste post een onterechte beschuldiging zonder quotes en een ad hominem uit. Maw zo tegen de haren instrijkt dat de lust om in gesprek te gaan met andersdenkenden en normaal te blijven reageren weer verdwijnt. Begrijp je wat je doet @827 ? Je verwijt het anderen maar zorgt zelf voor die polarisering.

Je verwacht toch niet werkelijk dat iemand open blijft staan voor andersdenkenden na dit soort reacties? Of dat je er iemand mee overtuigt? Overtuigen doe je niet op die manier. En dus is je bericht samen te vatten als getrol in een tot dan toe relaxed draadje.

1
864 Mrs. K

@851 = leer eens lezen. ik plaats een reactie van @255 die ik zinnig vond.
heeft u kritiek op die reactie dan moet u @255 aanspreken.

ik poneer niix.

quote
Wat een onzin kan er uit een keyboard gerammeld worden.
unquote

inderdaad, veel meer dan onzin heb ik niet van u gelezen.

@822 = inderdaad, mensen worden het beste geholpen als ze zichzelf leren helpen.

tegenwoordig is het in om ze "dood te laten vallen". de eigen verantwoordelijkheid.
lukt het ze niet, eigen schuld diikke bult.

ja hoor.





gaaaaap

5
865 info

hmmmm even zoeken. een reactie van een moslim. ff NIET over de moslim door de Nederlanders die lijden aan woord diarree, en kennis?


moment.

4
866 info

@852 Het spijt me maar dat vind ik dus echt bizar: ik ga m'n vrienden niet dumpen omdat ze een bepaalde religie of politieke partij aanhangen. Mijn wereldje zou wel heel erg klein worden als ik mijn zeer diverse vriendenkring ga filteren op politieke voorkeur en religie. Met die diversiteit ben ik blij: zo af en toe kom ik graag buiten mijn eigen bubbel. Heel leerzaam.

Ik schreef overigens niet om iemand te overtuigen over die verwaterde vriendschap: ik was in gesprek met Smiling en legde haar uit hoe ik zelf met moslims om ga: niet uitsluiten en, net zoals bij anderen en zoals de etiquette voorschrijft, geen hete hangijzers als religie of 'controversiële' politieke standpunten bespreken.

Van 'verlaten voor de strijd tegen het Westen' was ook geen sprake. Iemand met wie ik een wekelijkse VrijMiBo hield 'verlaat' mij niet en salafisten heb je in soorten en maten. Niet elke salafist is jihadist of politiek geëngageerd.

1
867 Mrs. K

@875
man, man Denk aan je bloeddruk, dat is het niet waard.

1
868 klepzeiker

wel het verkeerde moment misschien. beetje naar ook omdat je het gevoel krijgt iemand te besmeuren als je hem zomaar bloot geeft. grote onzin natuurlijk, de man wist zelf wat hij deed toen hij zijn boodschap uitdroeg.

mooie titel ook: Jihad van liefde

0
869 info

ja, Molenbeek, alweer een tijdje terug.

toch een verademing dat er mensen zijn die oprecht overkomen en niet lijden aan woorddiarree.

slaap lekker.

3
870 info

had eerst deze video moeten plaatsen. de man verloor zijn vrouw ook bij de aanslag


slaap lekker

2
871 info

Hij heet Mohamed. Hij is moslim. Van Marokkaanse afkomst. Metrobestuurder. Hij woont in Molenbeek, Brussel. Met zo'n naam en afkomst zouden sommigen hem van terrorisme verdenken. Maar hij is slachtoffer van de terroristische aanslagen in Brussel van 22 maart 2016. Zijn vrouw Loubna kwam om

3
872 info

oen de bommen ontploften in de metro. Hij bleef achter met hun 3 kinderen van 10, 8 en 3 jaar. Hij mist haar erg, maar hij weigert om zich tot de haat te wenden, want dat zou betekenen dat de terroristen gewonnen hebben. Hij roept dus op tot zijn eigen jihad: die van de liefde.

3
873 info

@693

Helaas voor jou gaat het ook hier uiteindelijk weer om feiten en argumenten. Ik heb op dit draadje: https://www.nieuwskoerier.nl/news/143036-amira-hass-sterverslaggever-israelische-kwaliteitskrant-haaretz-israel-is-een-koloniale-macht-en-niemand-ligt-er-wakker-van

in posts 136 en 137 beargumenteerd wat ik in bepaalde gevallen niet correct vind aan de manier waarop Mrs. K discussieert. Mag jij daar een andere mening over hebben. Maar bij het ontbreken van verdere onderbouwing is dat ongeveer zo relevant als een zonnebank in de Sahara.

Nog wat extra feiten: nee, ik ben geen moslim. Dus ook hier toeter je maar weer een end raak. Maja, what else is new. En wat mij betreft belangrijker: volgens mij is Mrs. K uiteindelijk helemaal nog niet zo'n verkeerde dame. Ik zie haar vaak dingen zeggen die me sterk de indruk geven dat ze haar hart gewoon op de juiste plaats heeft zitten. Het lijkt alleen wel zo te zijn alsof ze bij bepaalde onderwerpen die haar na aan het hart gaan haar intellectuele integriteit uit het oog verliest. Gaat het over de VVD of Israël bijvoorbeeld, dan kan dat leiden tot vervelende discussies waarin ze trolgedrag gaat vertonen. Maar uiteindelijk kun je over zeer veel onderwerpen prima met haar van gedachten wisselen en heeft ze vaak heldere inzichten die ze goed verwoordt. Als ik haar vergelijk met die rare extreem rechtse types die hier dagelijks leeglopen is dat een wereld van verschil.

2
874 MK2000

@843 info
Je wordt misselijk van de koran kennis die men "meent" te hebben?

Wat @841 beweert staat exact zo in de Koran. Daar hoef je geen korangeleerde voor te zijn en ook geen raketgeleerde.
Het staat er letterlijk in, zwart op wit. Daar kan niemand omheen. punt.

Het is toch wel erg frappant dat vlak na de tekst die zogenaamd moet bewijzen dat de Islam zo vredelievend is.......een tekst volgt die zegt dat de vijanden van de Islam vermoord moeten worden.
Want dat is wat er staat.

Maar jij houdt je liever van de domme, en blijft liever onwetend. Het is immers een kleine moeite om even wat stukjes van de koran online te lezen en te checken of dit klopt. Als je hier mee kan lezen kan je ook een stukje uit de koren lezen. Maar dat doe je niet, je verkettert liever de boodschapper.

En wat doet het er toe dat iemand uren later op een ander reageert? Dat is nu eenmaal mogelijk bij dit soort discussies. We zijn niet allemaal op hetzelfde moment online.
Ik heb op andere websites weleens discussies gevoerd die maanden door liepen.

3
875 Natayo the Bobcat

@info
Je wordt misselijk van "kennis"..
Tja, je kan dat ook op een andere manier lezen. (tussen de regels door)
Je hebt het niet zo op kennis. Jij hebt het idee dat de Islam een zaligmakend sprookje van duizend-en-een-nacht is en alle kritiek erop is fout.
En grappig en toevallig (misschien niet zo toevallig) de meerderheid moslims houden ook niet zo van kennis en van feiten. Liever blijven ze geloven in een Fata Morgana van de "vredelievende" Islam en de "grote profeet Mohammed".
Die helemaal niet zo "groot" was . Qua profetengehalte stelt hij bar weinig voor. Hij kan bijvoorbeeld niet tippen aan andere profeten. (qua wonderen of daden of levenswijze)

Gelovige moslims, strenggelovige fundamentalistische Christenen, Hindoes die zichzelf pijnigen uit "heilige" overtuigingen, Jehova-getuigen die zich alles ontzeggen.........allemaal gekken in mijn ogen, verdwaasden.

Ik zie niet waarom ik (of wij) moslims daarin anders zouden moeten benaderen. Ze geloven in onzin, wat totaal niet bewezen is. Een luchtspiegeling, visioenen van een malloot die eeuwen geleden geleefd heeft. Misschien wel onder invloed van een of andere paddenstoel of had misschien een of ander Oosters plantje opgerookt..
Waarom moeten wij voor deze onzin respect hebben ?

ramadan, halal haram, een hoofddoek opzetten of een tulband of een gek hoedje, besnijden.....allemaal onzin en gekkigheid. Nogmaals ....waarom wordt dit serieus genomen en waarom moet iedereen er aan meedoen om deze onzin serieus te nemen. ?

3
876 Natayo the Bobcat

En de schrijver van dit stuk is een grote huichelaar en een hypocriet.
Natuurlijk drukken moslims en de Islam hun stempel op iedere samenleving waar ze binnen komen. (dit gebeurt overal)
Dat wordt zelfs openlijk toegegeven door moslims in de islamitische thuislanden. Het gebeurt onder onze ogen. Moskeeën en islamitische stichtingen in Nederland (en Europa) worden gefinancierd vanuit Islamitische landen..
Met welk doel? Natuurlijk om de invloed van de islam proberen uit te breiden.

1
877 Natayo the Bobcat

@867
Ik verwijs U naar uw eigen reactie in @316 . En de paar keer dat ik om onderbouwing heb gevraagd en niet gekregen. En ik verwijs U naar uw afschuwelijke reactie op MK2000 waarin U hem/haar beschuldigde van het steunen van doodsbedreigingen van moslims en het ontbreken van enige reactie op reageerders die U daar op aanspraken. En ik wijs U op uw afschuwelijke gewoonte reacties van MK2000 F te doen met uitspraken als 'je hoofddoekje zit te strak'. U vindt eigen verantwoordelijkheid nemen belangrijk? U heeft meer dan voldoende gelegenheid om dat te gaan doen. Maar blijkens uw reactie liegt U liever over uw eigen reacties. Wegkijken noemen we dat.

3
878 Aliaz

@878 Bij jou zit je hoofddoekje ook wat te strak zo te lezen, de zuurstof naar de hersenen wordt zo wat afgeknepen waarschijnlijk.

In @316 staat namelijk helemaal niet dat broodjes ham in Nederland verboden zijn vanwege de islam. Ergo, je flamet en trolt er op los.

3
879 JackKropotkin

@879 Over trollen en flamen gesproken Jack. Volgens mij is het bij jou niet alleen zuurstofgebrek.

4
880 Dian

@880 Je bent nog steeds een beetje verliefd op me he question?

2
881 JackKropotkin

@852 U maakt op mij - in al uw reacties en in al uw citaten - de indruk moslims als slachtoffers te zien. Beklagenswaardige figuren, misleid door hun eigen religie. Die houding is voor mij het klassieke pamperen. Voor een slachtoffer moet je zorgen, kopjes thee op bed, boterhammetje smeren, geen nare dingen tegen zeggen.

Dat is mijns inziens wat de afgelopen decennia gebeurd is - de mensen klein houden, een warm schild tussen hen en de samenleving zetten, opdat er maar geen wanklank binnenkomt. Zoals je de gordijnen in de kamer van de zieke dichttrekt om storende geluiden buiten te houden. Als u zich afvraagt waar 'de moslims' de afgelopen decennia waren: daar, in die ziekenkamer, waar u ze als slachtoffer had opgesloten.

Ik geloof daar niet zo in. Ik geloof in eigen verantwoordelijkheid en aanspreken op eigen gedrag. Ja, waar nodig met ondersteuning, mensen helpen om zichzelf te helpen. Dat geldt moslims en niet-moslims. Ik deel de mensheid niet in dergelijke categoriën in, eigenlijk.

0
882 Smiling

@881 Nah ik stel me een bleke vadsige vent voor als ik je reacties lees. Ik ben meer van de donkere mannetjes met een wasbordje zoals mijn eigen trouwe rasindo. http://southpark.wikia.com/wiki/List_of_Internet_Trolls

6
883 Dian

@843
Ik ben namelik niet ingehuurd door een pro islamitische organisatie om de hele dag allerlei kromme oneliners op Nk te spuien. Ik geniet van de mooie dingen die het leven biedt en reageer alleen op Nk als er nog tijd over is. Ik hoef overigens niet veel te zeggen om veel te zeggen.

Daarnaast moet u maar eens aantonen waar ik mijn plakwerk vandaan heb gehaald.
Tip:
http://www.kuran.nl/kuran/kuran_index.htm

3
884 De Haring-ingenieur

@883 Haha wat typisch, ik bij jou een blubberbuik, een legging en alles afgemaakt met een kort kittig kapsel.

3
885 JackKropotkin

@833 "Maar de vrucht van de Geest brengt ons tot betere dingen: liefde, blijdschap, vrede, geduld, vriendelijkheid, mildheid, trouw, tederheid en zelfbeheersing. Er is geen wet die zulke dingen veroordeelt."

Deze tekst komt niet overeen met de link die ik plaatste naar de statenvertaling.

"Maar de vrucht des Geestes is liefde, blijdschap, vrede, lankmoedigheid, goedertierenheid, goedheid, geloof, zachtmoedigheid, matigheid."

King James bible

"But the fruit of the Spirit is love, joy, peace, longsuffering, gentleness, goodness, faith, meekness, temperance: against such there is no law."

Het gaat vooral om de laatste zes woorden in de opsomming, waar we verschil zien in woordkeuze/vertaling. Bijvoorbeeld tederheid, is iets anders dan zachtmoedigheid/meekness volgens mij. En geloof of trouw is toch ook niet hetzelfde?

https://en.wikipedia.org/wiki/Meekness

Maar goed misschien ben ik spijkers op laag water zoeken.

Waar ik over val is dat jij beweert dat binnen de islam er geen liefde of poging tot verzoening aanwezig zou zijn. Uiteraard is er verschil in taalgebruik en culturele aspecten naar huidige maatstaven. Daarom is het ook zo gemakkelijk om kritiek te hebben op deze monotheïstische religies.

Als je de rest van Galaten leest, zoals 5:19 - 5:21, dan staat daar een opsomming van zaken die een "zonde" zijn, zoals vijandschap, twisten, etc, waar ik naar refereerde en daar bezondig jij je ook aan volgens mij. Door niet de context van het geschrevene in acht te nemen. Waar fundamentalistische moslims zich ook aan schuldig maken. Maar dat is maar mijn mening.

1
886 User76

@886

Het NT is in het Koinè Grieks geschreven welke een andere woordenschat heeft. Daardoor kunnen binnen westerse vertalingen variaties voorkomen. Op zich schaadt dat ook niet, een christen komt echt niet in de hel als hij/zij een 'verkeerd' vertaald woord heeft gelezen. Immers volgens de christelijke doctrine wordt een christen alleen behouden door genade zonder dat hij/zij dat kan verdienen door allerlei (m.i. nutteloze) regeltjes op te volgen. En juist daar hamert Paulus in de galatenbrief nu juist zo ontzettend op. Over context gesproken.

Natuurlijk kent de Islam wel een soort liefde maar dat is alleen liefde tussen gelovigen onderling (hoewel daar in de pratijk ook weinig van terug te zien is, maar dat is weer een andere discussie). Waar ik op doel is de onvoorwaardelijke liefde naar iedereen, vriend en vijand, het zgn Griekse 'agape' waar Jezus en Paulus over spreken, dat bestaat binnen de Islam in het geheel niet.

" en daar bezondig jij je ook aan volgens mij. Door niet de context van het geschrevene in acht te nemen. Waar fundamentalistische moslims zich ook aan schuldig maken."

Ik vind dat juist de islam-goedpraters diegenen zijn die teksten uit hun context halen om de islam als iets goeds aan te prijzen. Een duidelijk voorbeeld heb ik in @841 naar voren geschoven. En juist mede omdat islam-goedpraters grijpen naar het bewust uit hun context halen van texten, beschouw ik de islam als een gevaarlijke en totalitaire ideologie.

1
887 De Haring-ingenieur

@887 Variaties? Het gaat nog steeds om een en hetzelfde woord (in het grieks dan). Ik neem meestal de king james bible als (oudste) bron van de moderne bijbel, ook al vanwege de betekenis die het is geweest voor de engelse taal. Er is discussie over of we allemaal wel zo gelijk zijn en of we onze buurman net zo liefhebben als onszelf. Ik geloof dat Hans Teeuwen/Youp van 't Hek of een andere cabaretier daar zelfs een keer een grap over heeft gemaakt. Naast kritiek uit andere hoek, zoals Nietzsche. Zou het kunnen dat je dit daarom niet in andere wereldbeschouwelijke ideeën terugvindt?

De islam-goedpraters he, wie zijn dat dan, behalve de extremisten en opgeschoten jongeren met hun allah akbar? Is dit niet van alle tijden, en zou je niet in het verleden moeten blijven hangen, maar vooruitkijken?

1
888 User76

@888

Even ter verduidelijking, elk overgeleverd werk van voor de boekdrukkunst vertoont tekstuele variaties ook in haar originele grondtekst. Dit geldt zowel voor de bijbelse handschriften als voor de Koran. Echter de inhoud blijft onveranderd. Maar als u een goede engelse vertaling zoekt, is de King James version niet de beste. Beter is de New American Standard. In het NL is dat de Naardense Bijbel maar dat leest voor geen meter. Maar zoals ik al eerder heb gezegd voor de christen doet het er niet toe.

De vraag binnen de christelijke doctrine is niet zozeer of wij in werkelijkheid onze buurman wel of niet lief hebben, maar het is de eis eis die God van ieder mens verwacht, 'wees volmaakt'.

Over islam-goedpraters denk ik niet dat je personen als Yassin El Forkani, Humberto Tan en Marlies ter Borg onder de noemer extremisten en opgeschoten jongeren moet beschouwen.

0
889 De Haring-ingenieur

@889 Dat klopt dat teksten veranderen door de eeuwen, zodanig dat iemand het nodig vond om te zeggen dat dit gods woorden zijn en niet mogen worden veranderd.

Mbt de bron van het hele christendom, de geschriften, die samengeraapt zijn in een NT. Alles is gebaseerd op de 4 evangeliën, waarvan de oudste Marcus zou zijn volgens geleerden. En het grappige is dat in een van de oudste documenten, die gevonden is op aarde, codex sinaiticus, er een stukje tekst ontbreekt, namelijk Marc 16:9-20, oftewel de verschijning van de overleden Jezus aan de nabestaanden. Dit hele manuscript is op internet te bekijken en voor mij bewijs dat er geknoeid is met de bijbel. Dit met de toevoeging dat het heel waarschijnlijk is dat de drie andere evangelisten Marcus gekopieerd en uitgebreid hebben.

http://www.codexsinaiticus.org/en/manuscript.aspx?book=34&chapter=16&lid=en&side=r&verse=8&zoomSlider=0

Als je daarna nog eens de vertaling in de king james bible leest van het ontbrekende stuk, dan wordt hier het niet geloven in de wederopstanding afgekeurd en vervloekt en worden de gelovigen allerlei krachten toebedeeld ...

1
890 User76

wel het einidgt weer met het van internet gehaalde bijbel en koran "kennis" clubje.

Islamiseert Nederland? ‘Grote flauwekul’

het zijn de snakkers naar de goede oude tijd die daar bang voor zijn. toen ze bij AH alleen nog zult, bloedworst en frikandellen verkochten.
en voor de wilde uitstspattingen sambal oelek en conimex troep.

tja, behalve de surinaamse rijst, en 30 andere rijstsoorten, zou er ook nog Turkse rijst bijkomen. Nederland gaat ten onder.

3
891 info

https://www.ah.nl/allerhande/recepten/R-L1383829877351/spiesgerechten?Nrpp=72

alleen boerenkool met worst, het is voorbij.

3
892 info

ach, die grootgrutter is het niet. gewoon uw lamsvlees halen bij de Marokkaan, Italiaanse, Surinaamse of Spaanse winkels en Turkse natuurlijk. zoveel mogelijkheden in Nederland
waar het gros NIET bang voor is. hoewel bij de grootgrutter wel weer leuke Turkse recepten staan.

maar goed, gaf best inzicht dit draadje hier. als men de fut heeft dan leer je hier ook NK kennen. en inhoudelijke comments waren er ook.
mijn dank.

3
893 info

* Verwijderd door de redactie *

894 De Haring-ingenieur

@854 = lappen koran of bijbelteksten mogen niet meer geplaatst. ook al is er in dit geval geen sprake van auteursrechten.

regels van het huis die nu toegepast gaan worden.
==========================

Islamiseert Nederland? ‘Grote flauwekul’

heb dat niet begrepen uit de comments hier. wel dat sommigen beroerd wonen en overlast hebben. maar ook dat het te maken kan hebben met gebrek aan flexibiliteit.

0
895 info

Momenteel ben ik meer bang voor debelisering en haatisering van Nederland dan Islamisering , iedereen moet maar boos zijn , of het nou pvv stemmers zijn of andere soort stemmers die boos zijn , of moslims zijn die boos zijn , er heerst een collectievetijd we moeten boos zijn , als je niet boos bent hoor je nergens meer thuis ...

1
896 MarcusCole

@895 = toevoeging

ook ander gejat werk van internet is niet toegestaan De Haring-ingenieur

dus geen A4tjes meer van u.

1
897 info

@896 - wat u schrijft. debielisering en haat heeft de overhand gekregen. het lijkt wel, lees je hier, dat het heel ongelukkige en onontwikkelde mensen zijn met geen enkele belangstelling. nu ja, behalve voor Geert dan. bijbel en koran gezanik. waar een ander voor studeert dat plukt men van internet. en begrijpen doen ze het ook nog allemaal. sic
balen


uhm ben zelden boos. verspilde energie. negatief en schiet ook niet op.

1
898 info

@898 Ja daarom , heb ik steeds minder op met nieuwskoerier , je moet moslims haten je moet de islam haten , ik heb eigenlijk een schijthekel aan elke vorm van georganiseerde religie , maar ik heb ook een hekel aan politieke partijen die zich zo'n beetje religieus doen overkomen , de heilige messiah Geert Wilders , Thierry Baudet die al onze problemen gaan oplossen , terwijl het zelf praktisch niet meer dan Charlatanen zijn die lachend kijken naar hun riante inkomen en hun wachtgeld uitkering eigenlijk zijn ze niet veel anders dan een Alexander Pechtold , Mark Rutte , Jesse Klaver , allemaal zelfde soort lege figuren , ik ben op zoek naar een vol figuur , wat voor veranderingen staat nog niks tegen gekomen , allemaal zelfde legen personen ,

welterusten iedereen , aanbid u godheid , u heilige messiah , ik heb er allemaal niks mee zulke lege personen en allemaal graaiers.

1
899 MarcusCole

@899 - zeker begrip voor u hier.
slaap lekker.

2
900 info

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Strongoli
Wilders houdt poot stijf: 'Geen kabinet als er geen stevig asielpakket komt' - NieuwRechts.nl

@96Nou dat wil ik nog wel eens naast elkaar leggen, hoe vaak ik links meestuur of jij. Dat verlies je met grote sprongen en dat weet je zelf...

5 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Reconquista
Wilders houdt poot stijf: 'Geen kabinet als er geen stevig asielpakket komt' - NieuwRechts.nl

@50Je vergeet dat die ellende vaak komt door hun eigen cultuur, religie of levenswijze die ze hier gewoon voortzetten met alle gevolgen van di...

7 minuten geleden geplaatst door Reconquista

wildersfan
Scholen gestopt met inhuur uitzendkrachten: zo komen ze toch aan leraren

Slim van de scholen. ...

9 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Strongoli
Statushouders ook in de wachtrij

@17Nog maar eens:Voorrangsregels bij woningtoewijzing, wordt door gemeenten bepaald en is dus NIET bij wet geregeld.Mensen die zich gedisc...

9 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Bop
Wilders houdt poot stijf: 'Geen kabinet als er geen stevig asielpakket komt' - NieuwRechts.nl

@94 Ik kijk graag verder dan mijn neus lang is dus waarschijnlijk zoek ik vaker iets op dan jij. Ik wil namelijk graag betrouwbare informatie e...

10 minuten geleden geplaatst door Bop

Marrie1
Formerende partijen moeten er nu echt zien uit te komen, zegt populisme-expert: 'Veel kiezers zijn het beu'

@11Ja, dat zou best eens de oorzaak kunnen zijn, en dat de woke leeghoofd praters dan zijn ideeën vertalen in een beleid wat voor nog meer p...

12 minuten geleden geplaatst door Marrie1

Snorrie
Oekraïne zet voor het eerst raketten met bereik van 300 km in, onlangs stiekem geleverd door VS

@7 Paar vraagjes.Heb je links naar verklaringen van Oekraïne en de VN dat ze die onafhankelijkheid erkennen?En wat is er onafhankelijkhei...

13 minuten geleden geplaatst door Snorrie

Snorrie
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

@1Doe dat dan met iedereen die haat verspreid over een geloof....

17 minuten geleden geplaatst door Snorrie

Marrie1
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

Hopelijk hebben de media het fatsoen en besef dat ze dit asociale figuur(en) niet in beeld kunnen brengen....

19 minuten geleden geplaatst door Marrie1

VBOH
Formerende partijen moeten er nu echt zien uit te komen, zegt populisme-expert: 'Veel kiezers zijn het beu'

@10"Ik zou wel eens willen dat dit soort mensen op tv komt te praten over de huidige problemen"Die mensen heb ik alleen maar op de tv aan ...

22 minuten geleden geplaatst door VBOH

NK. App
Bus Touch VideoBollywood Heroine Hot SexAdult Sex MemesVixenviragoBra SexAunty Sex TubeKarate Sex VideoBengali ThreesomeDdf Network HdNew Porn BedioPinky The Porn StarMy Porn BibleHotmilfsfuck BonniePorn CheerSex 4k HdBig Melons ComArab Girls Fucking VideosHindi Actor Blue FilmTrex PornStep Mom Share Bed With StepsonTrails In Tainted SpaceHooler PornBig Boobs On PornBrazzers PornografiaSibil StallonPlayboy HotSunny Leno SexYiu Porn無料絵ロ動画VidsexNude CeledsSkinny Girl PornR34 FartNew Sex MmsShobha Sex VideoPornflexEnglish Heroine SexMalayalam Selfie SexVirgir PornHershey Rae PornSocial Media Gilrs ForumFilmesponoHuge Penis PicsMachine Gunner - Episode 2 Kira NoirMonstercockgangbangDesi Nude ShowFutanari FnafLena The Plug Bbc Full VideoShegods TubeSonylony XxxPink PissyJapanese Lovestory PornAsiapornLauna BorgiaHardcoreanalpornRule 34 VidoeMariana CordobaFacesitting-momsMusic Festival PornPeople Playground PornAi Porn BotNoodke MagazinePeversefamilyBangladeshi SexualSexy Man SexBihari Local SexFire Force TamakiLittle Innocent TabooEros EscortSapna Ki Sex VideoOnly Hindi BfPor HudHot Massage FuckVidel HentaoJavtofulNaturistes Et SexeNastya NassAllison Brie NudeMandindo PornSexxxlLesbian Boob WorshipCamera Caseira PornPronhub GayKortneykaneNikocadoavocado PornNew Telugu XvideosAssjob CumshotsDrew Barrymore In The NudeFree Desi Porn SitesChicas MasturvandoaeTifa PornPanful Anal PornAmeena Green Fan BusJessica SodiXxx SesiValentina Nappi Movies And Tv ShowsMujeres CojiedoOne Porn VideosJapanase Porn SiteMulheres Do Tik Tok PeladasEroticasearchOvertime Megan SexTeluguauntysexPoonam Bajwa Hot SceneAnal Hungry Milf Seduces Her Sons FriendReddit TorrentsNhsntaiSex XnzxMochipaipaiMon SexSlimthicvicPaksitani XxxDasi Xnxx ComWww Tnaflix ComBig Tit HangingDeep Faker PornCélébrité NuesWshh MobileLost Bets GamesPunjabi XnxChut Lund Ki PhotoGirlfriend Boyfriend XnxxHot Indian Chick SexBenedikta HentaiMayure PornAgenda31Veronicarosexoxسکس التااوشنPam Gier NudeBbc Bbw WifeAlexandra D'addario BoobsYoutubepornvideoSuhagrat NightSexy RekhaSkinhPorn AlexsisLunagirl13Reenasky PornSxyprn.ocmPorn CatehoriesE Hentai GallerieIndian Sex HdLauren Lee SmithIndian Real PornFucking My MomVapreon PornClassic Taboo PornPegging TedditMissax Full PornPoornou Com