Een raamprostituee bij het oude Utrechtse Zandpad
In samenwerking met
RTV Utrecht
NOS NieuwsAangepast

Utrecht wint rechtszaak over nieuwe prostitutiezone

Het bedrijf dat de nieuwe prostitutiezone in Utrecht zou bouwen, heeft een rechtszaak tegen de gemeente verloren. Volgens de rechter heeft het stadsbestuur goed gehandeld door het huurcontract te ontbinden.

Beja Accommodaties zou het nieuwe prostitutiegebied aan het Zandpad bouwen en 162 ramen verhuren, maar de gemeente Utrecht had moeite met een adviseur van het bedrijf. Uit onderzoek was gebleken dat de consulent zich schuldig had gemaakt aan ernstig geweld tegen vrouwen. De adviseur was daar ook meermaals voor veroordeeld.

De gemeente Utrecht had in de huurovereenkomst de voorwaarde opgenomen dat het contract ontbonden zou worden als er iets mis was met de integriteit van het bedrijf of een van zijn medewerkers. Een onderzoek bevestigde in januari de wandaden van de adviseur.

Geen banden

Beja voerde volgens RTV Utrecht aan dat er geen banden meer zijn met de consulent, maar de rechter gaat daar niet in mee. Het bedrijf kan zich niet vinden in het vonnis en overweegt in beroep te gaan.

Over de nieuwe prostitutiezone in Utrecht is nu veel onzekerheid. In april haakte een andere investeerder af na ruzie met de gemeente over de voorwaarden. De gemeente Utrecht is nu op zoek naar een nieuwe partner.

Advertentie via Ster.nl