door Havermout in Overig  ·  34 Reacties

  • 3
  • 824x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Ik vind haar verklaring heel plausibel:

"Is zo’n verzamelinkomen niet te hoog voor een sociale huurwoning? „Nee helaas. Zoals heel veel jongeren heb ik altijd te maken gehad met flexibele en korte banen. Daardoor heb ik nooit zo’n hoog inkomen gehad en heel belangrijk: het lukte niet om een hypotheek te krijgen”, verdedigt de socialist haar gesubsidieerde residentie. „Als Kamerlid verdien ik meer, maar de SP heeft natuurlijk een afdrachtregeling. Ik verdien net zo veel als een gemiddelde leraar.”

Wat is er eigenlijk gesubsidieerd aan haar woning? De woningbedrijven verdienen goudgeld aan die woningen en betalen flinke bedragen aan die nieuwe extra woningbedrijf-belasting. Zelf krijg je geen toeslagen zodra je maar een klein beetje boven het minimumloon zit. Die krijgt ze dus niet. En of er misschien 60 jaar geleden bij de bouw ooit wat subsidie is geweest op de grond-aankoop, doet allang niet meer terzake, e.e.a. heeft zichzelf allang terugverdiend.

5
1 Wendel

Dit keer nou eens niet de vvd.

10
2 upanddown

** gebruiker verwijderd **

SP levert salaris toch grotendeels in voor de partij? De zwakkere krant van Nederland weer

3 ---deleteduser---

de afdrachtregeling van de sp is geen reden om je inkomen te verlagen voor het scheefwonen, zo zou jezelf ook een constructie kunnen bedenken bv een kerkelijke instelling of een bv-tje oprichten. dus verhuizen.

13
4 de redelijkheid

@1Ze voldeed niet om een hypotheek te verkrigen, echter had als verzamel inkomen wel genoeg om op de particuliere markt te huren! Ten tweede geeft ze nu aan dat ze evenveel verdient dan een gemiddelde leraar , vreemd want die komen namelijk niet meer in aanmerking voor een sociale huurwoning! (maximale inkomengrens toen was volgens mij 32000)
Als ik echter haar bio ga kijken zie ik wel dat ze wel steeds werk had na haar opleiding!
Archeoloog, specialist prehistorisch aardewerk, ArcheoSpecialisten, Amersfoort, 2007 - 2008
Lid Statenfractie SP, Provinciale Staten van Groningen, 2007
Archeoloog, specialist prehistorisch aardewerk, Archaeological Research and Consultancy, ARCbv,, Groningen, 2008 - 2009
Voorzitter, SP afdeling Groningen, 2008 - 2012
Promovenda archeologie. Proefschrift getiteld: “Corded Ware Coastal Communities. Using cerarnic analysis to reconstruct third millennium BCsocieties in the Nether/ands”., Rijksuniversiteit, Groningen, 2009 - 2015
Docent archeologie, Rijksuniversiteit, Groningen, 2014 - 2017
Fractievoorzitter Statenfractie SP, Provinciale Staten van Groningen, 2014
Lijsttrekker SP, provincie Groningen Statenverkiezingen, 2015
Onderzoeksmedewerker wetenschappelijk bureau SP, SPark, Vanaf 2016 team leider., 2015

Hoe lul ik iets wat krom is recht! Maar owee als een Rechts persoon in een sociale huurwoning had gezeten met iets meer dan het maximum dan was hij/zij wel een aso geweest! Gezien het feit dat ze nu sowieso 4+4 (jaar wachtgeld)=8 jaar voldoende inkomen heeft zou ze nu het goede voorbeeld moeten geven en een huisje moeten kopen of huren in de particuliere sector. zodat er plaats komt voor een persoon/gezin welke wel recht heeft op een sociale huur woning.
Maar ja het sociaal zijn eisen van een ander is makkelijker dan zelf het goede voorbeeld te geven (ook al raakt het je in je eigen beurs)!

9
5 psje

< PR > modus aan
Ze woont uit solidariteit in een sociale huurwoning en kan zo aan den lijve ondervinden welke persoonlijke en sociale problemen de buurtbewoners ondervinden.
Het oplossend vermogen van politici kan alleen maar baat hebben bij harde proefondervindelijke kennisverwerving.
Want hoe vaak is een politicus tot nu toe in het politieke leven gestruikeld over een sociaal zwakkere op de drempel van de fractiekamer?
< /PR > modus uit

2
6 in holland

@3 Ze krijgt een bovenmodaal inkomen(ca 2800 nettto +onkostenvergoedingen+ vakantiegeld + 8% eindjaarsuitkering)van uit de SP. Daarnaast staat mij bij dat deze mensen hun afdracht aan de SP ook nog een keer voor een deel aftrekken van de belasting (ca 50%)!
je zou dit eerder van rechtse ballen verwachten niet!

10
7 psje

Oneigenlijke discussie...mooie vvd truuk..."scheefwonen" bestaat niet..
Er is een tekort aan betaalbare huurwoningen wat bewust in stand gehouden wordt omdat men de woningmarkt wil stimuleren omdat men natuurlijk de waarde van het eigen huis omhoog wil hebben.
In een vrije woningmarkt mogen mensen wonen waar ze willen...of gaan we straks ook mensen verplichten een duurdere auto te kopen als er te weinig goedkope autos op de markt zijn?...totale onzin.
De overheid stuurt op inkomen...en niet op de huur...als iemand "genoeg" geld heeft om een huis te kopen, wordt men gestraft met maximale huurverhoging..los van hoe hoog die huur is....er moet gekocht worden..de beschikbaarheid van betaalbare huurwoningen zal de VVD een worst wezen.
Echt hufterbeleid....

2
8 MarkUg

@1 Ooit gekeken wat een woning kost en hoe lang het duurt eer men deze terugverdient heeft!
Gemiddelde waarde sociale huurwoning ca 150.000 (aedes) gemiddelde huurprijs ca 500
terug verdientijd zonder rente onderhoud ect ca 25 jaar! Als moedertje staat niet help door subsidies dan waren deze al lang failliet gegaan. En de subsidies waar niks mis mee is zijn bedoelt voor de sociaal zwakkeren niet voor hen die (te) goedkoop willen huren.

5
9 psje

** gebruiker verwijderd **

@9
en laat de meeste sociale huurwoningen nu 30,40, 50, 60 , 70 jaar of ouder zijn.
Coorporaties hebben foute beleggingen gedaan destijds , winsten zien verdampen en dat moet worden terugverdient.

10 ---deleteduser---

@5 : Ze hoeft alleen maar te blijven waar ze is om binnenkort in de vrije sector terecht te komen qua huurprijs. De jaarlijkse huurverhoging is namelijk afhankelijk van je inkomen bij sociale huurwoningen. Dat systeem is er omdat gedwongen verhuizing teveel lijkt op deportatie en tyrannie, waar men zoveel commentaar op had bij de oude Sovjet-Unie.

En ik zou wel eens willen weten, of uzelf bij haar inkomen vrijwillig zou zijn verhuisd, vergeet niet dat er zo goed als geen vaste banen meer zijn voor jongeren, en de ouderen er rap uit gegooid worden met allerlei trucs om van hun vaste contracten af te komen.

Bestaans-onzekerheid, die zij jarenlang aan den lijve heeft ondervonden, maakt dat mensen zich vastklampen aan wat ze hebben, en dat is ook precies de bedoeling. Dat je maar blijft slikken en slikken uit angst om nog slechter af te zijn als je het niet doet.

4
11 Wendel

@8 volgens mij ontkent hier een sp-er het bfeit dat scheefhuren niet bestaat
quote "De discussie over scheefwoners is een valse, want dan leg je de schuld neer bij de huurder."
Voor het bouwen was er voldoende geld echter hebben de sociale woningbouw dit geld anders gebruikt dan waar het voor bedoelt was.Tevens bouwen ze nu nog steeds kastelen ipv betaalbare woningen. Hier bij ons sociale huurwoningen met woon oppervlakte van ruim 150m2
geschatte bouwkosten 300.000 echter een huurprijs 650 euro pmnd Enkele zijn zelf verhuurd aan alleenstanden!

2
12 psje

@Dus het is de fout van de sociale woningbouw daar ze het geld belegd hebben(nog fout ook)
IPV het geld te gebruiken om nieuw maar toch betaalbare woningen te bouw
En wie staan veelal aan het roer bij dergelijk sociale huurbouw verenigingen? De meeste van deze bestuurders zijn links georienteerd!

2
13 psje

Complete bullshit dat scheefwonen. Je begint met werken en hebt dan een normaal inkomen. Na jaren hard werken en een beter betaalde baan mag je verhuizen omdat je teveel verdient. Je deed leuke dingen met de kinderen regelmatig op vakantie of weekendje weg leuke auto en door verplicht te verhuizen kan dat allemaal niet meer. Dus al met al de normale hardwerkende burger wordt hier gewoon door de overheid genaaid. Je mag hier alleen nog maar werken en betalen tot je dood je mag niet een gelukkig leven leiden. De sociale woningen moeten beschikbaar worden voor die klaplopers en de gelukzoekers die de rest van hun leven aan de uitkering en toeslagen infuus hangen.

4
14 Framazi

@7 precies ze liegt dat ze zwart ziet, bovendien is ze een gepromoveerd universitair docent dan zul je inderdaad wel geen fatsoenlijk salaris hebben. Dit soort figuren zijn iedere realiteit kwijt.

6
15 mike45

@11 nee hoor bij scheefhuren is de maximale verhoging ipv 2.8% maar 4.3% voor een scheefhuurder dus haar verhoging is maar 1.5% hoger dan iemand die recht heeft op deze sociale huurwoning. Zou ze in de particuliere sector huren dan was ze honderden euro's meer kwijt tov de maximale 11 euro per maand die ze nou kwijt is.

2
16 psje

@13 : Links georienteerd = socialisten, volgens uw definitie. Maar u vindt ook, dat socialisten zelf geen geld verdienen maar dat van anderen roven en uitdelen. Dan kunnen ze niet tegelijkertijd geldbonzen zijn die nieuwbouw financieren, wel?

5
17 Wendel

@17 Wat doen ze dan! Ze geven geld uit wat niet van hen is wat ze gekregen hebben om te investeren in nieuwbouw uit aan alles behalve huizen
Het geld om nieuwbouw te betalen hebben ze al gehad! En ga maar eens kijken wat er aan personeelskosten bij de sociale woningbouw betaald wordt! Erg sociaal hoor (is ook een van de reden waarom uw huur zo hoog is) bij ons is het gemiddelde bedrag per personeelslid ca 80.000 euro per jaar gewoon te vinden in de jaarverslagen welke openbaar zijn. links lullen maar rechts vullen!

3
18 psje

@18 : Van wie hebben ze dan geld gekregen om nieuwbouw te financieren? Van de overheid?

2
19 Wendel

Ze kennen de afdrachtregeling en daarnaast mag het gewoon. Misschien doet ze ook boodschappen bij de Aldi. Andere politici wonen nog thuis. En voor het aanzien van de wijk is het goed, dat er niet alleen uitkeringsgerechtigden wonen. Sociale woningbouw is immers een concretisering van de idee van volkshuisvesting.

1
20 Vilseledd

SalonPauper dus question

2
21 Magna Carta

@19 Een voorbeeld hiervan is bijv de huursubsidie! (jaarlijkse kostenpost ca 5 a 6 miljard!
Daarnaast konden en hebben dit ook gedaan tegen een zeer lage rente(nagenoeg 0%) met de staat als garantstaander geld lenen.
En last but not least een woningbouw stichting mag geen winst maken! Het geld wat zij verdienen horen zij te investeren(in nieuwbouw) of de prijzen van de huren te verlagen! Beide hebben ze niet gedaan echter hebben ze met dit geld lopen te speculeren en grootse prestige projecten mee betaald.

1
22 psje

@11 "De jaarlijkse huurverhoging is namelijk afhankelijk van je inkomen bij sociale huurwoningen."

De puntengrens is wel het maximum hieraan. De verhuurder kan het zo lang met ca. 6% verhogen, totdat de maximale huurprijs op basis van de punten bereikt is. Is dat zo, dan was er dit jaar slechts een inflatieconforme huurverhoging van van 0,3% mogelijk.

0
23 Vilseledd

@23 : Dat geldt toch alleen bij huurders met een inkomen onder de sociale huurgrens? En DAT heeft zij niet meer. Dan kan dus die woning, puur door huurverhoging, in de vrije sector terechtkomen.

2
24 Wendel

@24 Nee, dat geldt voor iedereen. Waar men met die maatregel een einde aan wil maken, is, dat mensen 20, 30 of 40 jaar geleden in een sociale woning stapten, goed zijn gaan verdienen, maar steeds geconfronteerd werden met een beperkte huurverhoging. Dan moet je denken aan een kale huur van € 300 midden in Amsterdam. Hierbij mag de verhuurder met extra verhogingen (boven inflatie) de 'schade' inhalen. Overigens geldt voor lage inkomens ook een percentage boven inflatie, echter een lager. Als de maximale huur op basis van punten bereikt is, dan houdt de boveninflationele correctie op. Als je de huurprijscheck op de site van de Huurcommissie invult, zie je nergens een vraag: "Wat is uw inkomen?" De huurprijs wordt puur bepaald aan de hand van kenmerken van de woning en de WOZ-waarde.

1
25 Vilseledd

@23 : Ik had dat "op basis van punten" even over het hoofd gezien. Dan wordt de woning geacht, niet meer waard te zijn dan wat volgens die punten wordt berekend. En waarom is het dan een probleem? Omdat als die woning op de vrije markt kwam, de huurprijs hoger zou zijn dan op basis van punten? En omdat het officieel als een sociale woning is aangemerkt, kan dat dus niet?

Toch begrijp ik niet, dat ik dan lees, dat sociale woningen steeds meer vanzelf niet-sociale woningen worden doordat de huurverhoging die grens overschrijdt. Misschien alleen als de zittende huurder vertrekt?

1
26 Wendel

@26 Daar is deze controle voor:

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/huurprijs-en-puntentelling/vraag-en-antwoord/woon-ik-in-een-sociale-huurwoning-of-niet#question_4

Als je woning op het moment van ingang huurcontract een sociale woning was, dan blijft het die.

0
27 Vilseledd

Ongelooflijk.
Ze beseft niet dat ze een huis bezet waar arme mensen veel behoefte aan hebben. Jongeren die nog jaren bij hun ouders wonen, omdat er geen sociale huurwoning beschikbaar is.
Vervolgens legt ze de schuld niet bij zichzelf, maar vergoeilijkt ze het door te zeggen dat anderen niet genoeg woningen bouwen.
Dus mag jij die woning waar vele anderen die in armoede leven maar bezet houden?

Net zoiets als dat ik zometeen iemand met een pistool vermoord, omdat er bedrijven zijn die wapens maken. Het is dan niet mijn schuld, maar er zijn bedrijven die wapens maken, dus zij moeten de problemen oplossen van de persoon die ik vermoord heb.......

4
28 beastyboy

Klinkt als het aangemeten imago van miljonair spekman , vieze trui en afgeven op "rijken"
nivelleren is een feestje roepen maar ondertussen..

3
29 Magna Carta

@28 de situatie is volledig aan de politiek te wijten, die meent de markt te kunnen regelen en uitgaat van de foutieve veronderstelling, dat arme mensen goedkope dingen en rijke mensen dure goederen en diensten aanschaffen. Zo werkt het niet en dat ga je zien aan scheefwonen: de behoefte aan goedkope woonruimte blijkt groter te zijn dan het aantal armen, dus blijven mensen daar zitten als ze goed verdienen en ontstaat er tekort. Bouwen mag ook niet zomaar, dus blijft het tekort bestaan. Het beste is de markt haar werk te laten doen en alleen de excessen aan te pakken, zoals huisjesmelkerij. Een marktmeester is prima, maar als de marktmeester naast me komt staan met de opmerking: "Jij kunt vast iets duurders betalen," is die fout bezig.

Dan kun je nog de vraag stellen, waarom een persoon, die wel geloofd in centrale sturing, in zo'n huis blijft zitten. Het is niet gezegd, dat ze die 8000 euro bruto blijft verdienen. Voor de top van de politici (fractievoorzitters, ministers, langzittende kamerleden) werkt de baantjescarrousel; de backbenchers komen soms terecht in een situatie van werkloosheid. Neem een Tofik Dibi (die woonde overigens bij zijn moeder). In de flexibele arbeidsmarkt, maar ook voor vaste contracten, is het geen uitgemaakte zaak, dat iemand steeds meer gaat verdienen. Je sociale woning opzeggen, wanneer je er een hebt kunnen bemachtigen, kan dan financieel een domme stap zijn.

0
30 Vilseledd

@27 : Dank u. Duidelijk. Flink ingewikkeld.

0
31 Wendel

Zij is niet direct een sheefwoner daar zij een groot deel van het salaris weer terug geeft aan de SP en er net een modaal inkomen aan overhoud vergelijkbaar met leraar

1
32 Jan met de korte achternaam

@32 ,

ze is wel degelijk een scheefwoner.
Dat ze een deel van haar salaris af staat is haar eigen keuze.

1
33 jodelatedieho

@25 onzin...daar is nog een hoop om te doen geweest aangezien de belastingdienst gegevens opvraagt om te bepalen of men de maximale huurverhoging moet krijgen.
Ook huren van 700-800 euro krijgen de volle mep als je "teveel" verdiend.
Dat verhaal van "goedkope woning bezet houden" is slechts een kulargument om de maatregel een zogenaamd sociaal tintje te geven.
De overheid houdt het aantal sociale huurwoningen expres laag om mensen eruit te pushen en dan noodgedwongen een woning te laten kopen omdat de huizenmarkt op slot zat en de hypotheken te hoog waren ten op zichte van de marktwaarde.
Toen 15 jaar geleden iedereen te hoge hypotheken nam en kreeg hebben sommige die stap niet genomen en zijn gaan huren.
Die betalen dus al jaren mee aan de hypotheekrente en moeten nu alsnog opdraaien voor de onverantwoorde hypotheken die destijds zijn verstrekt...asociaal gewoon

0
34 MarkUg

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
LoydMorris
Scholieren mogen geen fatbike gebruiken om verkeersdiploma te halen

En na het behalen van hun examen, gaan ze los op hun fat-bike. . . . ...

1 minuut geleden geplaatst door LoydMorris

progressiefliberaal
NASA maakt to do-lijstje voor astronauten die naar de maan gaan: planten verbouwen, naar water zoeken en maanbevingen registreren

Magnetosfeer creëren, atmosfeer verdikken, zuurstof erin aanbrengen......

3 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

progressiefliberaal
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

@22,Dit gesprek hebben we al vaker gevoerd. Ik zie het nut er niet zo van in om dezelfde zetten steeds te herhalen....

4 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

LoydMorris
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

@29 Ik heb hem anders nog nooit horen zeggen dat dit beleid, deze asielstroom uit de hand loopt. Ik zou, als ik in zijn positie was, toch een...

8 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Bop
GeenStijl: ING Beethovenstraat 020 alweer gerenoveerd

@5 Doet er weleens iemand wél iets goed in jouw ogen?...

17 minuten geleden geplaatst door Bop

Bop
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

@27 Geen idee. Net als jij. Anders had ik die allang aangedragen natuurlijk. Maar je denkt toch zeker niet dat v.d. Burg achterover leunt, geze...

19 minuten geleden geplaatst door Bop

sockknitter
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

@24Het probleem ligt dus bij de landen, waar de vluchtelingen het eerst de EU binnenkomen. Maar die laten ze lekker doorreizen naar noord-we...

22 minuten geleden geplaatst door sockknitter

LoydMorris
Dubai koopt Nederlandse vliegende auto's: '80 miljoen dollar!'

Mooi zinloos speeltje voor mensen die niet meer weten wat ze met hun centen moeten doen. . . ...

22 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

LoydMorris
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

@25 Maar Bop. . . . Jij ziet toch ook wel dat het niet goed gaan op deze wijze. . . Wat zou jouw oplossing voor dit asielprobleem zijn? ...

24 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

MARCUSAURELIUS
Dit is de bloedmooie 18-jarige dochter van BN'er Wendy van Hout

Ze ziet er redelijk aardig uit.(hoe ze er werkelijk uitziet weet je pas als ze uit bed komt. :D }Maar bloedmooi is voor mij toch wel heel ...

27 minuten geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

NK. App
Kerala Sex MovieErowapiBhabhi Open SexDani Daniels PornfidelityEden MorPornhub Real EstateLizbeth Rodriguez NakedTubebdamEscirtsTu Bekitty ComPormosDragon Ball ZsexXnx Telugu ComLena The Plug JasonluvAlysha Hart PornPerfectly Round TittiesHard Sex Video HdMaggie Green NudeErotic Oil MassageSparksgowild PornAlina RoseRihanna SexyXvidoeaSkyexsummers OnlyfansMarimintDesi CameltoeXnxxxxxhdHotass GifLady-100 JavMia Khalifa FanAll Porn CategoriesCogiendo A Mi MamáTom And Jerry XxxX Sex Video ComTwivideoX VudesModel Sex VideoDaughter Dad PornSara Bell PornSkip The Games MilwaukeeSexy Woman NakedTelugu Local Sex ComMom BlowjobTwo Gırls One Cup VideoMichelle Rabbit VideosSpankbanngNicki Minaj TittsFuckbuddySexy Blonde PornMastram Hindi Sex StoryHot Web SceneSvdvd-508X Live PornNaked And Afraid VideosHarley Quinn XxxGay Porn Black On BlackFat Daddy's ArcadeGay Porn South ParkBlack Males Gay PornDaftsex RedditAir XxxGetting Pregnant PornReal SisterpornPunidhtubePorn SurfingAnal MangaSite D EscorteJogos HentaysUgly Bastard HentaiSmall Sex ComJabardasti Sex HdXxx Web ServicesNhentia NetBus Girl Sex VideoFootjob PornSonakshi Sinha Hot PicsBig Tit AmateurUllu XxxXxxvvideosGagged FacefuckSunyy Leon Porn VideoLustcinamaHq PornetAsia Doll NudePorenstarBig Futa CockJade Baker LesbianJenna Ortega Sex TapeKattvonnndDesi Brother Sister PornPari SexJapon PornolarVídeos Pornôs De SexoSexiest Nude WomenDad And Son Porn GaySexy Hd XnxxFoursome PornosNude Teenage WomenHot Wife Web SeriesNaked SunbatheVication PornPorn De HondurasSex Vides ComNaughFree Full Movie PornKia Noir AnalDani Kind NudeAlpha_lukeNaughtyamer123movies PwFutadomworldKim Delaney NudeXxnx Mom VideoBest Porn Vids EverBrazzers X X XChut Ke BaalYumi_03PornhubvideosExploitedteens.comPornstar Jeff StrykerTrials In Tainted SpaceSex . ComPeyton List FeetXvideo Com HdReal ChutPorn AlohaHemtaifoxMasaala Seen.comLucsious ComEporner.coimDarkwsndererForum Media GirlsTiktokslutAv NyuuNicole Brooks OnlyfansMspuiyi OnlyfansXxx Porn BhabiTelugu Nighty Sex VideosPron Video IndainTriplex_celesteBengali Blue FlimPhoto PornographiquTittie Flash GifWorldxpornBbcslutwife4u18 Year SexKannada XmasterKajal Agrawal Ka Sexy VideoKeira Knightley NudeLil Humper Com