Politiek

8,5 miljard euro naar Griekenland – PVV: Opmaken aan souvlaki en ouzo en vervolgens om bijstand vragen?

15-06-2017 23:09

De Griekse regering kan op korte termijn 8,5 miljard euro uit het Europese noodfonds tegemoet zien om volgende maand schulden af te lossen. Dat zijn de ministers van Financiƫn van de eurolanden (de Eurogroep) donderdag in Luxemburg overeengekomen. De eurogroep keurde de nieuwe uitbetaling goed nadat de baas van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), Christine Lagarde, deelname van het IMF aan het Griekse steunprogramma had beloofd, onder voorwaarde van toekomstige schuldverlichting voor de Grieken. Het IMF meent dat de schuld onhoudbaar is.

Deelname van het IMF aan het lopende steunprogramma voor Griekenland is altijd een wens van Duitsland en Nederland geweest.

De PVV is weinig ingenomen met de extra injectie en stelde gelijk Kamervragen aan Minister van Financiƫn en Eurogroep-voorzitter Jeroen Dijsselbloem (PvdA).

 

“Is de minister met de PVV van mening dat je niet al je geld kunt opmaken aan souvlaki en ouzo en vervolgens om bijstand kunt vragen? Zo ja, wanneer bent u van plan de Grieken te vertellen dat ze niet langer beloond worden voor hun fraude en bedrog? Zo nee, hoe legt u dit uit aan de Nederlanders die met moeite de eindjes aan elkaar kunnen knopen?”

 

De vraag is nu of Dijsselbloem in deze Schnaps und Frauen-referentie trapt.

Wordt vervolgd.

ANP/TPO