Rechtbanktekening van verdachte Elias A. (tweede van rechts)
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS NieuwsAangepast

Doodrijder van Nassim (3) verkiest zes maanden extra cel boven behandeling

De man die de Bredase peuter Nassim (3) doodreed, moet terug de gevangenis in. Dat heeft de rechter in Breda bepaald. Elias A. wilde niet meewerken aan de verplichte behandeling in een kliniek en liep weg.

Daarmee schond hij de voorwaarden van zijn voorwaardelijke celstraf. Hij moet daarom de zes maanden voorwaardelijk alsnog uitzitten.

De 19-jarige Elias reed vorig jaar april met te hoge snelheid door een Bredase woonwijk en schepte de peuter. Het jongetje was op slag dood. De automobilist reed na het ongeval door.

De laagbegaafde man werd in november veroordeeld tot achttien maanden celstraf, waarvan zes voorwaardelijk. Ook oordeelde de rechter dat hij zich door de reclassering moest laten begeleiden en zich in een kliniek moest laten behandelen.

Criminele contacten

Volgens de rechtbank was behandeling nodig vanwege zijn psychologische problemen en zou het hem weerbaarder moeten maken voor criminele contacten. Toen hij zijn celstraf had uitgezeten en bij de kliniek zou beginnen, liep hij na drie dagen al weg.

Twee weken geleden liet hij tijdens de zitting over zijn weglopen weten dat hij nog liever maanden in de cel zit dan dat hij in behandeling gaat. Hij heeft naar eigen zeggen geen problemen die opgelost moeten worden. "Ik vond het gewoon niets. Ik wil daar niet zijn", vertelde hij de rechter toen.

Elias A. zit sinds mei vast; hij komt in oktober vrij, schrijft Omroep Brabant.

Advertentie via Ster.nl