De politie heeft de straat waar de vechtpartij was afgezet.

'Twaalf Turkse veiligheidsagenten in Washington aangeklaagd'

De autoriteiten in Washington zijn van plan om twaalf veiligheidsagenten aan te klagen die betrokken waren bij de vechtpartij tijdens een bezoek van de Turkse president Erdogan. Volgens The New York Times wordt dat donderdag op een persconferentie van de burgemeester en de commissaris van de politie bekendgemaakt.

Tijdens het bezoek van de Turkse president Erdogan aan Washington vorige maand raakten aanhangers en tegenstanders van hem slaags. Meerdere beveiligers van Erdogan waren ook betrokken bij de vechtpartij. Een aantal mensen raakte gewond.

Zeven van de veiligheidsagenten zouden worden aangeklaagd voor een zwaar vergrijp, de vijf andere voor kleinere misdrijven. Dinsdag werden twee Turkse Amerikanen aangehouden die betrokken zouden zijn geweest bij de vechtpartij. Het is niet duidelijk wat hun rol is geweest. Kort na de vechtpartij waren er ook al twee arrestaties.

Bij de vechtpartij werden daarnaast twee lijfwachten van Erdogan opgepakt, maar zij werden korte tijd later vrijgelaten. Het incident leidde tot een diplomatieke rel tussen de VS en Turkije.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl