In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS Nieuws

Corporatie barricadeert onveilige balkons, zwetende bewoners niet blij

  • SK-Media
  • SK-Media

Tientallen balkons van flats in Cuijk zijn gebarricadeerd met houten platen om te voorkomen dat bewoners met het mooie weer buiten gaan zitten. Woningcorporatie Mooiland nam die maatregel volgens Omroep Brabant omdat de balkons niet veilig genoeg zijn. Dat bleek onlangs bij een controle.

Door de houten barricade kan de deur nog wel open, maar is het voor bewoners onmogelijk om het balkon op te stappen. "Het eerste idee was om de deur in zijn geheel dicht te schroeven. Cilinder vervangen en de deur op slot draaien", zegt een woordvoerder van de woningcorporatie.

Maar bewoners klaagden dat ze dan op warme dagen hun deur niet konden openzetten voor frisse lucht. "Daarom hebben we besloten om deze fysieke barrière aan te brengen", zegt de woordvoerder.

Bewoners niet blij

Bewoners laten Omroep Brabant weten allerminst gelukkig te zijn met de oplossing. "Mijn appartement luchten is op deze manier onmogelijk. De plank houdt alle wind tegen waardoor het hier op warme dagen echt bloedheet wordt. Ik heb eerst maar een airco gekocht", zegt een van hen.

Om het leed te verzachten, komt de woningcorporatie de bewoners tegemoet met een korting van vijftig euro per maand op de huur. "Ik vind het wel een beetje weinig", vindt een bewoonster. "Het lijkt net alsof ik in een gevangenis woon. Het ziet er niet uit."

De woningcorporatie zegt de situatie te betreuren, maar zoekt niet naar een andere oplossing. "De flats worden komend voorjaar gesloopt. Om nu nog van alles te doen, kost ontzettend veel geld. Dat besteden we liever aan andere projecten."

Advertentie via Ster.nl