door Havermout in Gezondheid  ·  72 Reacties

  • 0
  • 656x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@47
[ @46 De diagnose was voor het betonblok en na het betonblok bleek de diagnose fout te zijn. ]

Weet je wat nóg erger is? Iemand die geen plank voor de kop heeft, maar een dikke plaat gewapend beton. Daar kan na de diagnose helemaal niets meer aan gedaan worden, omdat er tot nu toe nog geen kruid (let op: geen kruit) tegen gewassen is. Als bijwerking heeft zo iemand ook nog vaak een extreem dikke duim, omdat er teveel uit gezogen werd.

1
51 Wilmama

Moet u naar het andere draadje kijken, o wacht het is natuurlijk alleen verleggen van doelpalen als rattocasi iets schrijft. Of gaat u nu ook bij de andere mekkeren over doelpalen.....................nee? dacht ik al.
https://www.nieuwskoerier.nl/news/142846-kinkhoest-hoe-herken-je-het-en-wat-doe-je-ertegen

4
52 Rattocasi

@51 Spiegeltje spiegeltje aan de want wie heeft de groodsde duim in zijn ........?
Agossie zit de d en de t u weer hoog, jaja veel belangrijker dan met je kop op een betonblok vallen door te lage broeddruk van medicijnen en dan een beschadiging aan de hersens op
te lopen want dat staat niet in de statistieken dus bestaat niet toch?

Neem aan dat u de d's en de t's even verbetert question

3
53 Rattocasi

Rat, u legt opnieuw rookgordijnen. Doet u dat om te verdoezelen dat u elke vraagt ontwijkt?

0
54 Intellector

@52
a> ik heb niets met dat draadje te maken, daar heb ik niet bijgedragen.
b> ik constateer hier dat u snel een uitwijkende manoeuvre start als ik constateer dat alternatieven niet oproepen om kritisch te zijn naar hun behandelmethodes en retulieren doen dat wel.
Kennelijk weet u gewoon niet op die stelling af te dingen.

Waarvan akte.

1
55 HenkG

@55 Ik denk dat je kritisch moet zijn met elk "genees"middel en je er goed in moet gaan verdiepen voor je iets slikt, dat het goedkoopste middel waarvan ze zeggen precies dezelfde werking te hebben als het merkartikel vaak niet de zelfde werking heeft, je bij overschakeling zeer alert moet zijn.

3
56 Rattocasi

@56 , fijn dat u de adviezen van de geneeskunde herhaalt.

Jammer dat u alle vragen ontwijkt.

0
57 Intellector

@53
Nogmaals: te lage bloeddruk door welke medicijnen precies?

Ik heb zelf regelmatig te maken gehad met een erg lage bloeddruk, maar ik ben nog nooit flauwgevallen.

https://www.dokterdokter.nl/gezond-leven/algemeen/lage-bloeddruk-hypotensie-symptomen-oorzaken-en-behandeling/

[ Wat zijn de symptomen van een lage bloeddruk?
Soms kunnen ernstige problemen aanleiding zijn voor een lage bloeddruk. De klachten die bij deze problemen horen, staan dan op de voorgrond bijvoorbeeld vochtverlies bij brandwonden, bloedverlies, hartritmestoornissen. Als aandoeningen reden zijn voor het dalen van de bloeddruk is er sprake van een ernstige situatie. Meestal zal een lage bloeddruk geen klachten geven. Klachten die kunnen ontstaan zijn duizeligheid, sterretjes zien, flauwvallen en moeheidsklachten. ]

[ Wat kun je in het dagelijks leven doen om klachten van een fysiologisch lage bloeddruk te minderen?
Zorg dat je genoeg slaap krijgt. Beperk consumptie van cafeïnehoudende dranken. Drink veel water, helemaal bij warm weer of wanneer je een virale infectie hebt zoals verkoudheid of griep. Sport regelmatig. Sta niet te snel op. Verblijf niet te lang in sauna’s of hete baden. Eet niet te zwaar en rust even uit na het eten. ]

1
58 Wilmama

@56

Weet je nog? Lees voor het gebruik de bijsluiter.

en daar staat ook altijd wat mogelijke bijwerkingen zijn, wanneer je het gebruik moet staken en naar je dokter moet, en dat je onverwachte bijwerkingen moet melden.
Oftewel: dat je kritisch moet zijn.

Je wordt dus allang opgeroepen om kritisch te zijn, het advies van jou is totaal overbodig.

Wat je doet komt neer op een fietser naroepen "ga fietsen joh!".

1
59 HenkG

@59
[ Je wordt dus allang opgeroepen om kritisch te zijn, het advies van jou is totaal overbodig.

Wat je doet komt neer op een fietser naroepen "ga fietsen joh!". ]

Als het niet zo erg zou zijn, zou je in een deuk kunnen liggen van dit soort figuren. Maar goed.
Hier een site waar alle ter zake doende info over medicatie te vinden is:
https://www.cbg-meb.nl/geneesmiddeleninformatiebank

In de CBG Geneesmiddeleninformatiebank vindt u de officiële informatie over alle geneesmiddelen die in Nederland zijn toegelaten, zoals de wetenschappelijke productinformatie, het openbare beoordelingsrapport en de patiëntenbijsluiter.

Bij 'Nieuws' aanvullende informatie over het onderwerp van dit item:
https://www.cbg-meb.nl/actueel/nieuws/2017/06/14/overzichtsrapportage-wisseling-van-medicijnen

Overzichtsrapportage wisseling van medicijnen
Nieuwsbericht | 14-06-2017 | 11:00

Het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) heeft in zijn vergadering in juni het overzichtsrapport over medicijnsubstitutie van Bijwerkingencentrum Lareb besproken. De inventarisatie bevestigt het beeld van het CBG: wisselen van medicijnen gaat over het algemeen goed. Maar Lareb heeft de afgelopen 10 jaar ook bij zo’n 20 medicijnwisselingen gezien dat er problemen optraden (meer meldingen van bijwerkingen of verminderde werkzaamheid).

[ Patiëntenfolder merkloze medicijnen
Het CBG heeft naar aanleiding van vragen over generieke medicijnen een patiëntenfolder gemaakt: ‘Antwoorden op vragen over merkloze medicijnen’. Deze folder is samengesteld in overleg met 10 patiënten- en consumentenorganisaties. Met de folder wil het CBG een bijdrage leveren aan het vertrouwen in en goed gebruik van merkloze medicijnen. Apothekers, artsen en patiëntenorganisaties kunnen de folder gratis bestellen bij het CBG. ]

De folder kan hier gedownload worden:
https://www.cbg-meb.nl/documenten/brochures/2017/05/18/brochure-merkloze-medicijnen

1
60 Wilmama

@56
[ @55 Ik denk dat je kritisch moet zijn met elk "genees"middel en je er goed in moet gaan verdiepen voor je iets slikt, dat het goedkoopste middel waarvan ze zeggen precies dezelfde werking te hebben als het merkartikel vaak niet de zelfde werking heeft, je bij overschakeling zeer alert moet zijn. ]

Overdrijven -op basis van niet of onvoldoende weten- is door sommige mensen tot kunst verheven. In 10 jaar tijd 20 serieuze meldingen over medicijnwisselingen kan ik in ieder geval niet koppelen aan VAAK niet dezelfde werking en bij overschakeling ZEER alert moeten zijn.
Dat valt m.i. eerder onder onverantwoorde uitspraken vanwege onnodige bangmakerij.
Tussen een middel voorschrijven en gebruiken zit bovendien ook nog de apotheek waarmee overleg gepleegd kan worden.

Een groter probleem dan medicijnwisselingen vind ik derhalve het onvoldoende therapietrouw zijn van de nodige patiënten en dat daar zelfs over gelogen wordt tegen deskundigen. Door adviezen in de wind te slaan, kan de patiënt niet alleen zichzelf maar ook anderen onnodig in gevaar brengen.

1
61 Wilmama

@59 Heb het niet over moi lieve HenkG er zijn bosjes mensen die alles aannemen wat de arts zegt en de bijsluiters niet lezen, regelmatig zie ik dat mensen niet weten waarvoor ze iets slikken laat staan dat ze de bijsluiter lezen, ouderen slikken soms 20 pillen of meer en weten totaal niet meer waarvoor alles is, halen bij regelmaat ook de billen door elkaar zodat ze slaappillen in de ochtend innemen en als je dan klaagt over de bijwerking dan krijg je te horen hoort erbij.

Praktijk is ietsje anders lieve HenkG echter die bestaat niet voor het forum toch?

@60 @61 leuk knip en plakwerk weer, tja knip en plak werk is altijd leuk praktijk is even iets anders. Kan je het nog leuker vertellen sommige trekken de medicijnen door de plee en zeggen niks tegen de artsen omdat al die medicijnen met bijwerkingen hun de strot uit komen en omdat ze elke keer krijgen te horen dat die bijwerkingen erbij horen. Het grappige is dat elke arts op zijn eigen eilandje woont met uitschrijven van medicijnen en behandelen. Het is voor een arts winstgevend medicijnen uit te schrijven het omgekeerde zou winstgevend moeten zijn mensen beter maken zodat ze kunnen stoppen met medicijnen.

Fijne dag vandaag ik ga weer aan de slag.

2
62 Rattocasi

@62
"Heb het niet over moi lieve HenkG er zijn bosjes mensen die alles aannemen wat de arts zegt en de bijsluiters niet lezen,"

Ja dat zijn mensen die heilig geloven in hun alternatieve "genezer" die geen bijsluiters levert.

1
63 HenkG

@62
"omdat al die medicijnen met bijwerkingen hun de strot uit komen"

Je verzuimt gemakshalve en uit tactische overwegingen, te vermelden hoeveel anderen door datzelfde middel WEL worden geholpen.
En je verwijt een ander knip en plakwerk, hij is leuk! question

1
64 HenkG

Rat vertelt ons dat de geneeskunde slecht is omdat er mensen zijn die niet weten wat hun medicijn precies doet en waarom ze het moeten innemen.

Rat vindt dus ook dat autofabrikanten ("big pharma") en automonteurs ("artsen") slecht zijn omdat er automobilisten zijn die niet weten wat motorolie ("medicijn") precies doet en waarom ze het moeten bijvullen ("innemen").

0
65 Intellector

@64
[ En je verwijt een ander knip en plakwerk, hij is leuk! ]

Het pas echt een giller als je beseft dat het in mijn zogenaamde knip-en-plakwerkje over niets anders gaat dan de dagelijkse praktijk en de bijbehorende folder erg duidelijk is omdat die zowat in jip-en-janneketaal geschreven is. Allemaal on topic ook nog. Dat gaat uiteraard voorbij aan mensen die op hun diverse stokpaardjes vastgeplakt lijken te zitten. Daar vooral wordt -letterlijk en figuurlijk- niemand beter van.

1
66 Wilmama

Er zijn mensen die op hun stokpaardje voortdurend windmolens bestrijden als een Don Quichot en zodoende geen tijd (over) hebben om verder te kijken dan hun eigen neus lang is. In feite niet de moeite van het praten waard, maar sommige onzin kan niet onweersproken blijven:
http://www.zorgvoorbeter.nl/ouderenzorg/Medicatieveiligheid-Praktijk-Materialen-Hulpmiddelen.html

Hulpmiddelen voor veilig medicijngebruik
Er zijn verschillende hulpmiddelen beschikbaar voor veilig medicijngebruik en voor het zelfstandig toedienen van medicijnen. Hieronder volgt een opsomming van producten met een korte beschrijving en links naar verschillende websites voor meer informatie. Het betreft in volgorde:

1
67 Wilmama

Wat mogelijke bijwerkingen betreft -het wordt een beetje eentonig- kan weer verwezen worden naar het CBG.

Een fabrikant die een nieuw medicijn op de markt wil brengen, moet alle informatie over dat middel namelijk voorleggen aan dat College ter Beoordeling van Geneesmiddelen. Dit College beoordeelt namens de overheid of het medicijn voldoet aan de eisen voor werkzaamheid en veiligheid.

De fabrikant moet alle bijwerkingen die bekend zijn, aanmelden. Ook als een middel al op de markt is, moeten ‘nieuwe’ bijwerkingen worden aangemeld. Zijn die heel ernstig, dan kan een medicijn zelfs weer uit de handel worden genomen.

Medicijnen zonder bijwerkingen bestaan eigenlijk niet. Iedereen die een medicijn gebruikt, kán dus last van een bijwerking krijgen, maar het komt nooit voor dat één gebruiker last krijgt van alle bijwerkingen.

De bijwerkingen staan in de bijsluiter van een medicijn. Vaak staat erbij of die bijwerkingen veel of juist zelden voorkomen. Sommige bijwerkingen worden ontdekt tijdens de ontwikkeling van een medicijn, andere komen pas aan het licht als het middel al op de markt is. Aan de hand van meldingen door artsen, apothekers en patiënten wordt de bijsluiter bijgewerkt. Hoe langer de lijst met bijwerkingen, hoe meer ervaring er met het middel is opgedaan. Dat wil echter niet zeggen dat een middel met een lange lijst van bijwerkingen slechter is dan een middel met een korte lijst met bijwerkingen, maar alleen dat er meer ervaring mee is opgedaan.

Meestal verdwijnen deze bijwerkingen binnen twee weken. Indien dit niet het geval is of als de bijwerkingen niet acceptabel zijn, is het uiteraard de bedoeling om contact op te nemen met de behandelend arts.

O.a medicijnen horen sowieso niet door het toilet gespoeld te worden, maar apart ingeleverd bij het milieupark. Je zou onderhand toch aan mogen nemen dat iedereen dat weet. Iemand die een recept uit laat schrijven, dat ophaalt bij de apotheek (valt onder eigen risico) en dat meteen doorspoelt, is m.i. dus een koekwaus 2.0.

Grappig ook dat er op de homepage een bericht staat over de folder uit mijn 'knip-en-plakwerkje'.
https://www.cbg-meb.nl

De folder ‘Antwoorden op vragen over merkloze medicijnen’ voorziet in een behoefte. De eerste 45.000 exemplaren zijn binnen een maand na publicatie op. Nieuwe bestellingen verwacht het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) nog steeds binnen 2 weken te kunnen leveren.

Waarvan akte.

1
68 Wilmama

@63 Lieve Henk G heb deze mensen nog nooit gehoord over alternatieve genezers, dus hoe komt u daar bij?
@64 Nee henkG ik vergeet gemakshalve niet dat er ook medicijnen geslikt moeten woorden zoals met suikerziekte en pijn echter bij veel medicijnen is het toch fijn dat er flink aan verdient wordt en het niet genezend is, mensen boven de 80 jaar worden nog lekker vol gestopt met statines waarom? waarschijnlijk dat het zo goed is voor de portemonnee.

3
69 Rattocasi

@69 Oeps fouten zie ik weer in mijn stukje, echter begreep dat Wilmama die allemaal verbeterd.

2
70 Rattocasi

@69 , off-topic en, zoals u kunt weten, onjuist.

@70 , off-topic en een taalfout.

0
71 Intellector

@71 u bent off topic, en u heeft het juist omdat u deze mensen kent waar ik het over heb?
Heet u nu corrector (( question ))

2
72 Rattocasi

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Magister Nivardus
Mysterie eindelijk opgelost: op deze plek hingen uit Afrika vertrokken mensen 20.000 jaar rond voor ze verder gingen

@23 . De tekst verdween ? Heel herkenbaar . Er staat ons nog wel het een en ander te wachten aan openbaringen. Zeker nu we met de eiwit-analyse...

1 minuut geleden geplaatst door Magister Nivardus

Weetal
Moslims slaan 71-jarige christen bewusteloos in Den Haag

Weten we nu wat wehebben binnengehaald?...

3 minuten geleden geplaatst door Weetal

baba jaga
Asielschip moet nieuwe aanlegplek zoeken na blijvende klachten van omwonenden

Meer maar aan langs een windturbiene op de noordzee....

4 minuten geleden geplaatst door baba jaga

Oeps112
GeenStijl: "Nieuw" beeld daders seksuele uitbuiting: '90 procent heeft migratieachtergrond'

Bizar! 90 procent van seksuele uitbuiters heeft een migratieachtergrond: "Zullen geen Zweden en Canadezen zijn!"https://www.dagelijksestanda...

7 minuten geleden geplaatst door Oeps112

LoydMorris
Asielschip moet nieuwe aanlegplek zoeken na blijvende klachten van omwonenden

Leg maar bij v.d. Burg voor de deur. . . ...

8 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

ongelovenloos
Moslims slaan 71-jarige christen bewusteloos in Den Haag

Zo gaat dat .Als het andersom was geweest dan werden er nog net geen kamer vragen gesteld, en sprak iedereen weer over racisme en extreemrecht...

8 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

Oeps112
Naast de nazi’s zitten er ook ISIS monsters in de Oekraïense strijdkrachten

https://ejbron.wordpress.com/2024/03/28/naast-de-nazis-zitten-er-ook-isis-monsters-in-de-oekraiense-strijdkrachten/https://zlj13051967.wordp...

9 minuten geleden geplaatst door Oeps112

sockknitter
Tsjechische geheime dienst: ‘Rusland betaalde cash aan bevriende Nederlandse en Europese politici’

https://www.nieuwskoerier.nl/news/977046-tsjechie-ontmantelt-russisch-desinformatienetwerk-dat-ook-op-belgie-mikte?bekijk=c6474132&cid=6474132&p...

10 minuten geleden geplaatst door sockknitter

Bop
Asielzoekers gevaarlijk? Godfried heeft als buurman azc heel andere ervaringen

@55 Dankjewel. Jij ook! 🙋‍♀️...

10 minuten geleden geplaatst door Bop

Hendrianus
Rutte over toenemend antisemitisme: 'Dit moeten we als samenleving collectief aanpakken'

Daar heeft Rutte volkomen gelijk in. ...

15 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

NK. App
Sunny PussyTrain BlowjobJavdinderHonkai Star Rail R34Horny Mom XxxBrazzers Indian MomVintage Wife PornTub X PornBig Porn TubeVideos Amateurs VoissaYellz0 NudesEva Elfe NudeDominican Republic PornMelissa Benoist NudaXxx Beautiful ComAvatar Porn ComicMandykingHorny BrotherPornos AfricansPorn Tube GaloreShibuya Tokyu Rei HotelHindi Movie Porn VideoBig Booty Lesbian StraponAshley TrevortAndhra Aunty Sex PhotosSister Helps Brother PornAnus Porn PicturesSister Brother Free PornVideos Amateur PornosEbont Lesbian PornYoux XxxxNhentai 446651Arab Sex Video HdMushoku Tensei PornSugarbooty PornListcrawlers TampaLund Pic SexMassage Porn VodeosVideo New XxxChristy White PornFreeporn.omTeens Legal PornRed YubeHistoire De Sexe ArabeShikra NudeKali Roses PornhubSex Video UsKoumi Jima ShuuGilf SelfiesNuru Massage HdIndian Sex Xx VideoTeen 4k PornKatiana Kay TitsPerdita Weeks NudeRoseasmr OnlyfansTakeda Super HentaiSunny Leone Xxx HardWww ComxvideoPubishtubeTop Only FansAbdl BondageAngel Smalls PornFamily StrokesLatoya Devi PornHandjob Cabin MovieTamil Wife PornDesi Boudir GudHomemade Lesbian StraponXxxfreeporn VideosPumped ClitAustin Wolff VideosMasaslaseenFilme Sexo PornStepmom BrazerBhabhi Ka BfMargot Robbie DeepfakeBigassvideoSpider Sex PositionBbwassDesi ModelKavitha SexCj Miles VideosAsuka NakedFree Porn Video SitesAmateur BdsmPorn Xxx EspañolTevaite Vernetteásia XxxPain Porn AnalPorn Site LesbiansMulher PornosElviras TitsHaneame SopXxxdaceSexx XvideoAdivasi Porn VideoTubegalourFețe GoaleAnal OnlyfansSax-a-boomKarty Perry NakedXvisdeosXxxvedieoXxx 2222Xxx Hd ProneNita Strauss NudeElle Fanning SexyTurkce Altyazili P O R NPetet PornBokep SemiPorn Masage AsiaBackroom Casting Couch 2023Stars-891Jane Semore NudeLollipop XxxBianca GhezziMila Santos PornGay Porn With TwinsAsia Mom And Son PornScan Manga FrHeels PornstarsFingering VideosBoobs Bounce PornSexy StrpteaseSex Video LJohnny Sins XxPornsatrElizabeth Olsen Nude MovieUraraka PornMeg Tilly NudeXnxx PickupViking AstryrNatalia TihomirovaNaked GisXxx HmSaree Boob PressAnimal Cartoon XxxHot Outdoor SexTduminoStip ChatCumming In CarsNude By The BeachAunty Sex LatestFree Xxxrated MoviesPlaying With Big BoobiesBrazzerssTelugu Ammayila SexSex Xxx Hd 18Godhi AnimalPornhub Video Download