In samenwerking met
RTV Drenthe
NOS Nieuws

Stalker stuurde 19.000 appjes naar ex: celstraf en verplichte behandeling

Een 26-jarige man uit Emmeloord die zijn ex-vriendin uit Meppel stalkte, is veroordeeld tot anderhalf jaar cel waarvan een jaar voorwaardelijk. Ook moet hij een jaar worden opgenomen in een psychiatrische kliniek. De man stalkte lange tijd zijn ex-vriendin uit Meppel, meldt RTV Drenthe.

Hij viel haar vorig jaar maandenlang lastig nadat zij het had uitgemaakt. Alleen al in augustus en september stuurde hij de vrouw 19.000 appjes. In de berichtjes stond geregeld een doodsbedreiging.

Verder belde hij vaak en reed hij geregeld bij haar en haar ouders door de straat. Ook probeerde hij via de moeder van zijn ex contact met haar te krijgen.

Fileermes

In augustus vorig jaar zocht hij zijn ex-vriendin op toen zij met vriendinnen aan het stappen was in Meppel. Toen hij voor haar stond, gaf hij haar een harde stomp in haar maag.

Een maand later dook hij weer op in Meppel. Hij versperde de weg toen de vrouw kwam aanfietsen en pakte haar fietssleutel af. "Ik heb een fileermes in de auto liggen en daarmee ga ik je helemaal aan stukken snijden", dreigde hij.

Cocaïne

In de rechtszaal zei hij dat hij zich delen van die periode niet meer herinnert omdat hij elke dag cocaïne snoof. Vanwege psychische stoornissen is de man verminderd toerekeningsvatbaar verklaard.

Het Openbaar Ministerie eiste twee weken geleden, behalve de celstraf, tbs met voorwaarden tegen de man. De rechtbank vond een gewone behandeling in een psychiatrische kliniek genoeg.

Advertentie via Ster.nl