Islamitisch apartheidsgym in Den Haag (geenstijl.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door netcat in Binnenland  ·  194 Reacties

  • 7
  • 1025x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

** gebruiker verwijderd **

Nou, het valt nogal mee. De sportdag en het zwemmen mogen die kinderen wel gemengd doen.

== ,,Dit doen we al sinds 1989'', zegt schooldirecteur Abdelsadek Maas van Yunus Emre, met vier locaties veruit de grootste aanbieder van islamitisch onderwijs in de stad. ,,Niet om religieuze redenen, maar vanwege sporttechnische oorzaken. Fysiologie.'' Jongens en meisjes gymmen in aparte zalen, maar 'ze zwemmen wel gezamenlijk', aldus Maas. ,,En op de sportdag gebeurt het ook.'' ==

Waar dat woord Fysiologie op slaat is mij in ieder geval niet duidelijk.

http://www.ad.nl/den-haag/gescheiden-gym-islamitische-school-vanwege-fysieke-verschillen-tussen-jongens-en-meisjes~afc05d76/

151 verwijderd924924212

@145
Ik reageerde ook niet op u.
Ik heb het toch echt goed uitgelecht, dat u het niet begrijpt...tja.
Over dingen die niet kloppen gesproken het is enigequestion

@146
Hoe komt het dan dat als je een falafel in Nederland maakt het nog steeds van Turkse komaf word beschouwt en als echt turks eten word gezien en niet als echt Nederlands eten?
Volg je niet een recept op wat een bepaalde komaf heeft?
Insert dat antwoord bij uw honden vergelijking.

0
152 siberianhotsprings

@149
" Raadslid Elias van Hees van de PVV heeft dit tijdens de behandeling van de Voorjaarsnota aan het college van B en W gevraagd."

dat gaat over de vraag of er op die school op minstens 1 locatie gescheiden gymlessen worden gegeven. Niet over de vraag of de school meer krijgt dan waar zij wettelijk recht op hebben.
Je zwetst dus opnieuw. Hoe vervelend je het ook vindt dat ik dit zo benoem, het is nu eenmaal precies wat je doet, ongefundeerd zwetsten.

2
153 Johnny

@150
"Het is opvoedkundig slecht en geestelijk (psychologisch) onverantwoord om die scheiding tussen jongens en meisjes in te voeren. "

Ja, zo slecht, dat generaties nederlanders nu niet weten hoe ze met het andere geslacht moeten omgaan, omdat ze op school altijd gescheiden moesten gymen zeker...


"Het is niet voor niets dat die scheidin in de vroege jaren vijftig van de vorige eeuw al werd afgeschaft."

Regelrechte leugen, want bij ons op school was het in de jaren '60 -'70 gewoon nog de dagelijkse praktijk, en ook nu nog zijn er vele scholen waar dit principe nog altijd gehanteerd wordt zoals in de andere draadjes hier over, en ook in dit draadje al lang is duidelijk gemaakt door diverse reaguurders!


"Die scheiding leidt tot wederzijdse onbekendheid en dat is ongunstig voor de ontwikkeling van een kind. "

BS, het gaat om 2 uurtjes per week per klas terwijl ze alle andere lessen (inclusief biologie waar de lichaamlijke verschillen tussen jongens en meisjes behandeld wordt)) gewoon samen hebben.

Kortom, jij zwetst ook al onzin!

2
154 Johnny

@152
"Hoe komt het dan dat als je een falafel in Nederland maakt het nog steeds van Turkse komaf word beschouwt "

Die falafel heeft geen "komaf" hooguit heeft het recept een origine, maar geen enkele gerecht heeft een "komaf" zoals een mens een nationaliteit heeft. Onzin gezwets dus weer, van jou.
Daarnaast wordt falafel ook in bijvoorbeeld Israël en Egypte tot de eigen traditionele keuken gerekend. Maar niemand heeft het over Joodse-, Turkse- of Egyptische Falafel.

1
155 Johnny

@152
Kijk als u gaat ontkennen dat b.v. chinees eten geen komaf/afkomst heeft dan zijn we uitgesproken.
Btw origine betekent letterlijk afkomst om over Onzin gezwets te spreken(spreekt jezelf dus weer tegen lol).

Duitse herder, chinees eten...de komaf/afkomst zit zelfs in de naam maar uw wereldbeeld laat blijkbaar niet toe om het beestje een naam te geven.

0
156 siberianhotsprings

En alweer wordt er een concessie gedaan tegenover moslims. We hebben hier een scheiding van staat en religie, dus waarom moet er uit naam van de Islam gescheiden worden gesport ? Is dat omdat de OPEC landen dat eisen ?

0
157 B55

@156
"Kijk als u gaat ontkennen dat b.v. chinees eten geen komaf/afkomst heeft dan zijn we uitgesproken."

Wat we hier kennen als "chinees" eten, wordt ook in Indonesië en op de filipijnen of in Suriname tot de autentieke keuken gerekend (uitzonderingen daar gelaten).

"Btw origine betekent letterlijk afkomst"

Yep, en aangezien afkomst en nationaliteit niets met elkaar van doen hoeven te hebben, is ook dit weer gezwets van jou!

"Duitse herder, chinees eten...de komaf/afkomst zit zelfs in de naam "

Nope; Een Duitse herder die in Nederland gekweet en opgegroeid is, is een Nederlandse hond, daar wordt zijn afkomst (zijn Nederlandse fokkerij of geboorteplaats) dus niet in zijn rasnaam vermeld.


"maar uw wereldbeeld laat blijkbaar niet toe om het beestje een naam te geven."

Zeker wél; een Nederlander is een nederlander, en een Chinees is een Chinees.
En de meeste mensen hebben een paspoort of ID kaart om hun nationaliteit mee te bewijzen.
aan de hand van dat paspoort benoem je die mensen dus als Nederlander of als Chinees, en niet aan de hand van hun geboorteplaats of die van hun (voor)ouders.

3
158 Johnny

@157
"En alweer wordt er een concessie gedaan tegenover moslims."

In tegendeel.
Ze worden hier exact hetzelfde behandeld als anderen, en dus krijgen ze netzoveel subsidie als een christelijke- of openbare school in hun situatie gehad zou hebbe,.


" We hebben hier een scheiding van staat en religie,"

Nope; we hebben hier scheiding van kerk en staat, en dat is iets wezenlijk anders dan scheiding van staat en religie. Zoek zelf maar op wat het verschil is, ik heb het al te vaak uitgelegd.


"dus waarom moet er uit naam van de Islam gescheiden worden gesport"

dat gebeurt niet "uit naam van de islam", maar om practische redenen, zoals deze al decennia lang in Nederland op vele christelijke- en openbare scholen ook wordt toegepast.

Laat je behandelen tegen je moslim-/islam obsessie. Dan leef je een stuk rustiger en prettiger...

4
159 Johnny

@153 Je verzint nu je eigen waarheid. Vanwege de gescheiden lessen hebben ze meer locaties en/of een aparte gymjuf nodig. Dat brengt meer kosten met zich mee wat meer subsidie oplevert.

Kwestie van logisch nadenken over oorzaak en gevolg.

@154 Dat er 50 jaar geleden nog gescheiden lessen werden gegeven, is helemaal niet relevant. Zeventig jaar geleden liepen nog veel Nederlandse vrouwen met een (hoofd)doek en de heren een hoed. Dat doen we ook niet meer. Dat er "vele" scholen zijn waar dit principe nog altijd gehanteerd wordt, is een regelrechte leugen. Gescheiden onderwijs is al in 1968 afgeschaft in het basisonderwijs en hoger. En hoewel het wettelijk niet verboden is, wordt dit hooguit nog gedaan in een paar orthodox christelijke scholen in de bijbelbelt met een soortgelijke krampachtige houding of seksen als binnen de islam. Ook hier geldt dat dit niet (als dit al zou gebeuren) extra gesubsidieerd dient te worden.

0
160 Belazerd

@158

Pffff weer bijzonder veel aannames en onzin.
Laatste keer.

Jij zei letterlijk dat falafel geen komaf heeft maar wel een origine met als antwoord geeft ik dat origine letterlijk komaf betekend.
Jij geeft daar nu als antwoord op dat nationaliteit niks met komaf of afkomst te maken heeft, een punt die ik nooit heb gemaakt en ook totaal geen relevantie heeft op het onderwerp.

Een Duitse herder in Nederland gefokt heet nog steeds Duitse herder omdat zijn GENETICHE AFKOMST afkomstig is uit Duitsland die gefokt is door Duitsers.
Hij heeft dus Duits gemaakte GENEN en is dus oorspronkelijk een Duitse hond met een Nederlandse nationaliteit.

Een nationaliteit is geen ras die van origine(dus komaf question) een maatschappij hebben opgericht.
De originele Nederlander is dus van het Kaukasus sub ras dat maakt niet dat andere rassen niet de Nederlandse nationaliteit kunnen hebben en niet worden gezien als Nederlander met de daar bijpassende rechten en plichten.

0
161 siberianhotsprings

@159 "we hebben hier scheiding van kerk en staat, " Dus een scheiding van staat en religie, waarom zou dat niet voor de Islam gelden ?

"dat gebeurt niet "uit naam van de islam", maar om practische redenen, zoals deze al decennia lang in Nederland op vele christelijke- en openbare scholen ook wordt toegepast." Nope, dat was tot in de jaren '70 zo, maar nu niet meer, maar voor de moslims moet er zonodig weer een uitzondering gemaakt worden.

"Laat je behandelen tegen je moslim-/islam obsessie. Dan leef je een stuk rustiger en prettiger..." Onzin, ik kan gewoon niet tegen ongelijke behandeling, heeft niks met moslim obsessie te maken. Bovendien is deze ontwikkeling niet goed voor jongens en meisjes.

0
162 B55

@158 Je schrijft: "Een Duitse herder die in Nederland gekweet en opgegroeid is, is een Nederlandse hond, daar wordt zijn afkomst (zijn Nederlandse fokkerij of geboorteplaats) dus niet in zijn rasnaam vermeld"

Ik hoor wel dat je geen verstand hebt van honden. Zie hier de officiele benaming van de kynologische Raad van Beheer. Hond komt van een Nederlandse fokker (en geen kweker!) en heet gewoon Duitse herder.

http://www.duitseherderkennel.nl/images/honden/27_stamboom.jpg

0
163 Belazerd

@119 ,
Dat de gemeente de subsidie heeft goedgekeurd wil niets zeggen dat ze hierbij de wet naleven, gebeurt namelijk wel vaker dat (lokale) overheden niet op de hoogte zijn van bepaalde wetten in Nederland, wettelijk mag er namelijk geen onderscheid gemaakt worden tussen man en vrouw / hetero en homo / man vrouw en transgenders / kleurlingen / rijk en arm / dik en dun / lang en kort /....kortom, gescheiden gymles voor meisjes goedkeuren en daarmee andere genders uitsluiten is in strijd met artikel 1 in de grondwet der Nederlanden, ik zeg expliciet Nederland om vergelijkingen met buurlanden uit te sluiten want daar wonen wij niet.
Ook degene die lopen te bashen over dat het vroeger normaal was in nederland, vroeger was het ook normaal dat je doodgemarteld werd als je beschuldigd werd van hekserij maar dat is vandaag de dag ook niet meer, daar is heel lang voor gestreden en hard voor gewerkt door onze voorouders......

1
164 ActiveRush

@160
" Vanwege de gescheiden lessen hebben ze meer locaties en/of een aparte gymjuf nodig."

Nope; nergens voor nodig.
gewoon zoals bij ons vroeger gebeurde, de ene dag de jongens van twee klassen samen laten gymen, en de andere dag de meisjes van die twee klassen samen laten gymen.
Kost net zoveel tijd, ruimte en geld als 2 x 1 volledige klas gymles geven.

Kwestie van logisch nadenken en logisch plannen.


"Dat er 50 jaar geleden nog gescheiden lessen werden gegeven, is helemaal niet relevant. "

Maar dat dat nu nog zo is op vele niet islamitische scholen zonder dat iemand daar problemen van maakt is zeer zeker wél relevant.


"En hoewel het wettelijk niet verboden is, wordt dit hooguit nog gedaan in een paar orthodox christelijke scholen in de bijbelbelt met een soortgelijke krampachtige houding of seksen als binnen de islam."

Nope; zoals diverse reaguurders hebben aangegeven, gebeurt dit ook nog steeds op diverse openbare scholen. Je zwetst dus.

5
165 Johnny

@165 ,
Noem een aantal openbare scholen waar gescheiden gymles gegeven word, kom met feiten ipv roeptoeteren.

0
166 ActiveRush

@161
Nationaliteit heeft op geen enkele manier te maken men iemands genen.
Het blijft dus dom zwetsen wat je hier doet!


@162
""we hebben hier scheiding van kerk en staat, " Dus een scheiding van staat en religie, "

Nope; doe jezelf een lol, en ga het verschil tussen die twee begrippen leren.
Ik zal je een tip geven; kerk (instelling/orgaan)... religie (levensbeschouwing)

"Nope, dat was tot in de jaren '70 zo, maar nu niet meer,"

Lees de diverse draadjes even terug, meerdere reaguurders geven aan niet-islamitische scholen te kennen waar nog gescheiden gegymd wordt.


"Bovendien is deze ontwikkeling niet goed voor jongens en meisjes."

Ik ken anders niemand van mijn generatie die daar enig nadeel van heeft ondervonden.
Jij wel?


@163
"Hond komt van een Nederlandse fokker (en geen kweker!) en heet gewoon Duitse herder."

Yep en als hij uit Nederland komt, is het een Nederlandse hond, en geen Duitse hond!

1
167 Johnny

@166
Lees het draadje even terug, en vraag de reaguurders die aangegeven hebben zo'n school te kennen welke school dat is.
Mijn kinderen zitten op "de vuurboom", maar dat zal jou niets zeggen, waarschijnlijk.

1
168 Johnny

@165 Die "reaguurders" hebben het over vroegah. Je weet wel, de tijd dat bierkratten nog van hout waren en je flink moest doordrinken om de kachel aan te houden question

0
169 Belazerd

@168 ,
Als ik google op vuurboom kom ik uit in Belgie, en draadjes van anderen die je verder niet kent....ja dat is sterk onderbouwend Johnny

0
170 ActiveRush

@162 "Nope; doe jezelf een lol, en ga het verschil tussen die twee begrippen leren.
Ik zal je een tip geven; kerk (instelling/orgaan)... religie (levensbeschouwing)"

Zwets niet zo dom, een kerk heeft juist te maken met religie.

"Ik ken anders niemand van mijn generatie die daar enig nadeel van heeft ondervonden.
Jij wel?" Ja, ik bijvoorbeeld. En je kan ook wel nagaan dat gescheiden lessen niet goed is.

0
171 B55

@169
"Die "reaguurders" hebben het over vroegah."

Nope; zijn er diverse die het over nu hebben.


"Als ik google op vuurboom kom ik uit in Belgie"

Laat ik nu ook in België wonen... question. Volgens mij heb ik dat hier al een paar keer gemeld op dit draadje.


"een kerk heeft juist te maken met religie."

Yep; maar dat maakt kerk en religie nog niet hetzelfde.
Een vader heeft ook met een gezin te maken; maar niemand noemt een vader een gezin of andersom.


"Ja, ik bijvoorbeeld."

Vertel... ben je nu bang voor het andere geslacht? Weet je niet hoe je met ze om moet gaan?
Welk problemen heb je er precies aan over gehouden dan?

1
172 Johnny

@172
= ook @ 170 en @171

0
173 Johnny

@164 Helaas mag het wel van de wet (artikel 23 bijvoorbeeld). Op de joodse school Cheidar in Amsterdam gebeurt dit ook al sinds jaar en dag.
Bijzonder onderwijs met Lubach:

0
174 dani

@167 Je schreef in @158 dat zijn afkomst niet in zijn rasnaam wordt genoemd. Ik wil je niet teleurstellen hoor, maar een Mechelse, Hollandse, Australische of Zwitserse herder (om er maar een paar te noemen) zijn toch een heel ander soort honden qua uiterlijk en karakter. Een goede fokker waakt er ook voor dat deze kenmerken zo goed mogelijk behouden blijven.

Kortom, je hebt geen verstand van honden.

0
175 Belazerd

@175
"een Mechelse, Hollandse, Australische of Zwitserse herder (om er maar een paar te noemen) zijn toch een heel ander soort honden qua uiterlijk en karakter. Een goede fokker waakt er ook voor dat deze kenmerken zo goed mogelijk behouden blijven."

En wat zegt hun rasnaam daarmee over hun afkomst (waar de fokkerij zit waar hij geboren is en waar de hond of zijn (groot)ouders geboren zijn)?
Niets hè!
De rasnaam zegt dus helemaal niets over de nationale afkomst van de hond! Precies zoals ik de heletijd al stel.

1
176 Johnny

@174 ,
Artikel 23 is voor wat betreft gescheiden gym in strijd met artikel 1 en daarom bij wet verboden.

0
177 ActiveRush

@176 Een Duitse herder komt wel degelijk van oorsprong uit Duitsland. En een Mechelse herder uit België.

0
178 Belazerd

@177 In de Wet Gelijke Behandeling wordt er een uitzondering gemaakt voor religieus onderwijs. Ik had wat duidelijker moeten zijn, sorry. Hoe dan ook, het mag en het wordt betaald door de overheid (door ons dus).

0
179 dani

@158 Johnny
Een Chinees is een Chinees.?

Nee, oorspronkelijke bewoners van Tibet zijn Chinezen en hebben een Chinees paspoort.
Maar veel van hen voelen zichzelf geen Chinees, ze zijn "Tibetaan", ze hebben een eigen taal en een eigen Tibetaanse cultuur. Alleen op papier zijn ze "Chinees". (tegen hun zin)

Met veel Turken in Nederland is het ook zo. Ze hebben een Nederlands paspoort. Als je vraagt wat ze zijn dan zeggen ze "Turks", ze spreken voornamelijk Turks, kijken naar Turkse televisie en leven voornamelijk in hun eigen Turkse cultuur. Trouwen met een Turk(se) en worden zelfs begraven in Turkije.
Zijn dus geen echte Nederlanders.

Alleen het verschil is dat de Turken zelf voor deze situatie hebben gekozen en Tibetanen niet.
Taiwanezen worden door China ook als Chinezen gezien trouwens, want ze erkennen Taiwan niet als land. Zijn dus ook geen "echte" Chinezen.

0
180 Natayo the Bobcat

@178
"Een Duitse herder komt wel degelijk van oorsprong uit Duitsland. En een Mechelse herder uit België."

En maakt dat een Duitse herder die in Alkmaar gefokt is uit ouders die ook in Nederland gefokt zijn een Duitse hond, of is het gewoon een Nederlandse hond? Want daar ging de discussie over waarop jij inhaakt.

1
181 Johnny

China is sowieso geen handig voorbeeld.
Want er wonen 1,3 miljard mensen, er zijn zeker 8 verschillende bevolkingsgroepen (volken) en ze spreken in China meerdere talen, en er zijn meerdere verschillende culturen.

1
182 Natayo the Bobcat

@180
Volgens de wet zijn Tibetanen en Taiwanezen weldegelijk echte chinezen, net zoal die Nederlandse Turken volgens de wet ook echte Nederlanders zijn.
Dat lieden zoals jij daar anders over denken doet niets af aan de wet of aan wettelijke bepalingen.

0
183 Johnny

@182
"Want er wonen 1,3 miljard mensen, er zijn zeker 8 verschillende bevolkingsgroepen ("

En wat ze gemeen hebben, is dat ze volgens de wet allemaal echte chinezen zijn!

0
184 Johnny

@181 Probeer nou niet de boel om te draaien.
Je zei letterlijk in @158 dat de afkomst niet vermeld wordt in de rasnaam. Daar reageerde ik op omdat dit pertinent onjuist is. Ik liet je het tegendeel zien met een officieel document via een link.

Een Duitse herder kan geboren zijn in Frankrijk en een Nederlandse eigenaar hebben die in België woont. Toch blijft het een Duitse herder.

0
185 Belazerd

@185
Maar geen Duitse hond in dat geval!
En waar staat zijn Franse afkomst vermeld in zijn naam, volgens jou?

0
186 Johnny

@186 Zijn afkomst is Duits en niet Frans. Dat bepaalt zijn uiterlijk en karaktereigenschappen. Zoals dat ook het geval is bij een Turkse Nederlander of Nederlandse Turk die in Nederland is geboren en vervolgens verhuist naar Duitsland.

Dat wil niet zeggen dat de Duitse herder geen bepaalde Nederlandse of Belgische gewoonten aangeleerd kan worden. Net zoals een Turkse Nederlander Duitse gewoontes kan aannemen.

1
187 Belazerd

** gebruiker verwijderd **

Omdat het me niet lukt om op iedere reactie te reageren, dat hoeft ook niet wil ik @158 , Johnnie danken voor zijn heldere en scherpe reactie op die van mij, in @150 .

Jij, John hebt wel een punt, hoor en ik ben aangenaam verrast dat ook jij mijn bijdragen serieus neemt.

Als reactie verwijs ik naar onze collega in @166 .

John heeft een punt als hij stelt dat die gescheiden gymles maar 1 of 2 uur van het lesrooster neemt waarna de meisjes en jongens weer gezamenlijk les krijgen. Van een absolute scheiding is dus geen sprake. Verhelderend. Misschien dat ik in mijn 150 wat doorsloeg en ervan uit lijk te gaan dat die kinderen de hele schooldag apart worden onderwezen. Dat dat niet zo is, daar stond ik bij het schrijven van 150 niet bij stil.

De aanname dat er op sommige scholen wel gescheiden wordt gegymd, gezwommen of onderwezen wordt niet bewezen. Het kan natuurlijk wel maar dan denk ik aan benauwde en zeer strenggereformeerde zwartekousenscholen. Blijft mijn stelling dat het scheiden van jongens van de meisjes en andersom slecht is voor de ontwikkeling van die kinderen.

Het artikel in het AD geeft naar mijn idee voldoende helderheid over dat gescheiden gymen. Wat blijft steken is dat die islamchool, met die Turkse naam dubbel zoveel geld krijgt doordat zij de jongens en meisjes apart gymles geeft. Waarmee dat islamschoolbestuur, met name de Abdelsadek Maas (waarschijnlijk een bekeerde Nederlander) de verdenking op zich laadt van misbruik te maken van subsidieregels. Want we weten dat bekeerlingen vaak fanatieker de regels willen naleven en zo een mooie moslim willen zijn.

De vraag komt dan op waarom er geen vrouwen in dat bestuur van die school met die buitenlandse naam zit.

188 verwijderd924924212

@187
Nope; zijn afkomst is frans.
De oorsprong van zijn ras ligt in Duitsland, maar dat zegt niets over zijn feitelijke afkomst.
Jouw redenatie volgend, zijn we allemaal Afrikaans. Tenslotten is dat de bakermat van het menselijke ras, nietwaar.

2
189 Johnny

* Verwijderd door de redactie *

190 Dewereldrond

@188 "Wat blijft steken is dat die islamchool, met die Turkse naam dubbel zoveel geld krijgt doordat zij de jongens en meisjes apart gymles geeft."

BELACHELIJK !!!

0
191 B55

** gebruiker verwijderd **

@190 . WIj hebben het hier over gescheiden gymles, de voors en tegens, jij komt met naakte kinderen aan. Die op de wc zitten met hun broekje naar beneden of onder de douche staan, in beide situaties zijn zij naakt.

Maar we vergeten de Marokkaanse pubers, die zijn nooit naakt, ook niet onder de douche. Zij combineren een bijna Hollandse zuinigheid met een even Hollandse energiebesparing; als je tóch douched kun je je onderbroek gelijk mee wassen, dat scheelt.

Toch?

Ik laat het hierbij, als ik nog langer hier blijf hangen moet ik straks met blote billen naar bed ... question

192 verwijderd924924212

Niet in je onderbroek onder de douche gaan staan
anders moet je in die natte of zonder naar bed idd

0
193 Ikke44

@188 ze krijgen meer geld dan ze hadden gevraagd omdat de gemeente stelt dat zij daar recht op hebben gezien hun aantal leerlingen dus niet omdat zij gescheiden gymles geven.
Het laat weer eens zien hoe obsesief de PVV bezig is.

2
194 streek

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bleke Betty
Tim (20) stapte vanwege pesterijen uit het leven, nu liggen er voor Twentse politiebureaus tegels tegen pesten

i.pv die bespottelijke walgelijke lentekriebels, kunnen ze beter behalve Taal en rekenen ook assertiviteitstrainingen geven, jongeren va zeg 6 j...

3 minuten geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Kan je als christen op de PVV stemmen?

@103 Wat een desinformatie. Decennia geleden werd het verboden om nog langer ambtelijk de religie van iemand vast te leggen. Dus die 5% mag je...

11 minuten geleden geplaatst door Bleke Betty

Nieuwslezer
Muziekdraadje

Picture This - Act of Innocencehttps://www.youtube.com/watch?v=CVTgvAzQQRo...

1 uur geleden geplaatst door Nieuwslezer

Nieuwslezer
Muziekdraadje

Darin - Electrichttps://www.youtube.com/watch?v=sB2LzEJGbBM...

1 uur geleden geplaatst door Nieuwslezer

Feldwebell
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@81 Nee hij verprutste moedwillig de kans op een oplossing. je zilveren randje ten spijt.@82Met dit soort gelul kan niemand iets. Ik ben...

1 uur geleden geplaatst door Feldwebell

Nieuwslezer
Muziekdraadje

Maoli - We Need Love in the Airhttps://www.youtube.com/watch?v=miKqq4cLZLY...

1 uur geleden geplaatst door Nieuwslezer

Vageali6888
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@80De rest liep slaafs achter de coup plegers aan natuurlijk, kunnen ook niet anders want zijn volledig afhankelijk ...

1 uur geleden geplaatst door Vageali6888

Vageali6888
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@79Er viel dan ook weinig te praten, Biden had al aangegeven op geen enkel punt van het Russisch voorstel uit dec.2021 in te willen gaan....

1 uur geleden geplaatst door Vageali6888

Feldwebell
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@78 Ja, een referendum dat in de VN alleen ondersteund wordt door Fenomenen als Belarus, Eritrea, Noord-Korea, en Syrië. Is dat de maat bij j...

1 uur geleden geplaatst door Feldwebell

Feldwebell
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@77 Absoluut niet. In plaats van de afspraak te verzilveren en naar Geneve te vliegen om met Biden te praten, startte Poetin enkele dagen lat...

2 uur geleden geplaatst door Feldwebell

NK. App
Mia Khalifa Hd DownloadXoey Li PornSoftcore Porn WomenX X X X Indian야판Lesbienne Française PornoX Videos AndKortney Kane XxxTaylor VixebSwedish Bella PornMilf FacesittingAoc DeepfakeDrew Barrymore Hot SexPornstar XvideoAlenaostanovaAsian Sex Movie VideoPorn Tv SeriesBokepindo ViralSexy Trans PornErika MonotamiTeem BondageGonewildaudioUncut PornTranstender PornPrank PornMallu Hot Porn VideosForeplay MoviesAugust Ames FuckCums On FeetPriya Rai CreampieSeetsinnerBbc TapoutHentai FreeMovie Celeb NudeGayporn GangTarivishu 23Loud Moan PornBig Boobs SqueezedVideobin CoPorn Stars DataFab.swingersMot XxxMinecrqft R34Yuan Herong NudePorn MonikaMelons Porn TubeNew Pron MoviBeta PornPorn GmaeRawwhitemeat.comTravestichat FrPooja Joshi NudeBrandi Love BrazzersTop Japanese Porn StarsGreek Por NDesenho PornográficaImabpoviBrandtsvoysXxxx LocalPorn Tee HdAida Cortes DesnudaMeg Donnelly NudesBlacked GifAdult Web Series In HindiYoupornnSkinny Dipping TeenagersLesbian OrgasmcompilationXhamster Live VideoSexcy PornBel Ami Gay PornReverse Cowgirl NudeSera Ryder GangbangBrotha LoverJaquie Michel PhotoKieranicoleDaisyy.xMarket Sex VideoLana Rhoades HdBlue Film Sexy Video Full HdHer Clothes Ripped OffBella Thorne BikiniCreamed AnusEmo Lesbian PornNina Hartley GifAlexis LustFappening NudeNew Brazzer PornPornostar AsiaValeria CastañedaCollege Student Sex VideoVideosxx XMother And Son Xxx VideoHardcore NudeXxxs ComBallbusting PovDad Sun PornFinal Fantasy HentiaPorno ScatophilePorn Behind The ScenesWhite Gir PornGang Rep Sex VideosXxx Mumbai VideoAffair PornCreampiestepmomFree Hentai VideosHannahowo TwitterSexsey ArabBf Hd BfTeen Sex Hd ComSluttygirlsDesi Full PornJulie Cash 2023HanjmeFind A PornstarSexiest Kaley CuocoHd Porn Video Download SiteCreampie ThreesomeSexx Indian VideoPorn HallywoodSexy Body GirlSaritha XxxFat Blak PornSex Hindi Bhabhi日本 成人 网站Connie Perignon PornJessie Andrews PornNude Dolly Parton PicsXhamster BanglaSex Vidoes In TeluguXxxhospitalFake Taxi VideoToni Camille LeakSunny Leone Adult VideoDesi Indian SuhagratSex Indian VillageCojiendo Con Mi HijoCarmella Bing BbwPorn Torrents RedditVídeos PpornoPawg For BbcQimmah Russo PornhubHindi XvidioTeen Group PornChloroformpornStorm Of Kings XxxBrigette B AnalPeliculas De PornogrfiaLeasbians HumpingCrossdresserspornTinkerbell Nude