Video – Dagblad Bild toont 24 uur lang de documentaire die mainstream media niet willen laten zien

13-06-2017 09:45

Vandaag toont dagblad Bild hier 24 uur lang online – van nul uur tot middernacht – de door de Frans-Duitse tv-zender Arte in 2015 zelf gefinancierde documentaire over antisemitisme die de mainstream zenders nu niet willen uitzenden omdat het ‘niet evenwichtig’ zou zijn, en ‘een provocatie’. Terwijl ook in de lokale media naar buiten werd gebracht dat ‘de documentaire aan kracht wint door het intensieve onderzoek en de wisselende perspectieven. Dat geldt vooral voor scenes uit rechts- en linksradicale hoek, in Duitsland en Frankrijk, interviews met evangelische vredesactivisten, beelden van Europese politiek, rockconcerten en rapvideo’s’. Bild:

 

“De tv-documentaire toont de in Europa ongebreidelde Jodenhaat, waarvoor slechts twee woorden zijn: walgelijk en beschamend. Al weken wordt de documentaire tot in de hoogste politieke lagen besproken en bediscussieerd. Zonder dat de burgers hem zien mogen. Zonder dat die hun zelf hun oordeel kunnen vellen. Het vermoeden ontstaat dat deze documentaire niet getoond wordt omdat het antisemitische wereldbeeld dat leeft in grote delen van de samenleving politiek onaanvaardbaar is.”

 

Historische verantwoordelijkheid

 

“Dat is onthutsend. Duitsland is zeker niet het land dat antisemitische vooroordelen moet verdoezelen, verbergen en bedekken. Onze historische verantwoordelijkheid verplicht ons mensen te confronteren met de ongemakkelijke waarheid die in deze documentaire besloten ligt. Allen moeten weten waarmee we te maken hebben. Daarom toont Bild 24 uur lang online, redactioneel ingebed, de beelden die niet op televisie getoond mogen worden. De strijd tegen het antisemitisme is van groot openbaar belang in Duitsland.”

 

Ook een rol voor 'Eenmans' van Nederlandse rapper Ismo.