door Ignatia in Gezondheid  ·  25 Reacties

  • 6
  • 548x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Eens.

12
1 Febee

Van Gorp haalt gezondheid en gezond leven door elkaar.
Ik lees nergens dat een zieke uitgesloten is... die kan ondanks zijn ziekte toch nog wel gezond leven?
Lijkt er op dat van Gorp stiekum wél vindt dat ziekte verwijtbaar is...

Hoe dan ook.. in Nederland kennen we al zo'n soort korting.
Bij menzis bijv kun je met bepaald gedrag punten verdienen. Met deze punten kun je dingen kopen.. onder andere korting op je aanvullende verzekering.
Daar hoef je niet aan mee te doen... maar elke maand €20 korting op een aanvullende verzekering maakt het voor een chronisch zieke wel aantrekkelijk..

0
2 Aunti

Ze doen het allemaal.

3
3 manpower

* Verwijderd door de redactie *

4 Undertaker

Tja, als je geld hebt kun je gezond leven.

9
5 klepzeiker

Ziekenfonds? bestaat dat nog?

4
6 wijs

Tja, maar wat is eigenlijk de definitie van `gezond leven`? Betekent dat zaken als ; geen varken/rundvlees meer consumeren (significant hogere kans op bepaalde vormen van kanker), wel of geen onbespoten groenten consumeren (kankerverwekkende chemicaliën).. En wat zijn de evt. gevolgen -op langere termijn- van allerlei genetische manipulaties met producten uit onze voedselketen. Volop blootstelling aan uiteenlopende vormen van (krachtige) Elektromagnetische stralingsvelden (telecommunicatie e.d.) Dan nog (overmatige) blootstelling aan zonlicht (UV straling) i.v.m. hogere kans op huidkanker. Nog maar te zwijgen over schier onuitputtelijke lijsten met (zeer) ernstige bijwerkingen a.g.v. gebruik van (bepaalde) medicaties. Allerhande rotzooi -kunstmatige toevoegingen en/of vervanging van steeds meer natuurlijke grondstoffen- in ons voedsel etc. etc..
Wil de `echt gezond` levende mens, liefst i.b.v. een benodigde dosis gezond verstand, zich bekend maken ?

2
7 Saysame

Mensen waarvan de benen geamputeerd zijn, verwijten dat ze te weinig aan lichaamsbeweging doen! Daar zitten we echt op te wachten...

2
8 Anonymousje

Goed zo direct doen, uiteindelijk willen we allemaal blond haar en blauwe ogen.

Ow wacht...

5
9 Eastwood

@7 de definitie van gezond leven is kortgezegd:

De winst van de zorgverzekeraar omhoog helpen!

3
10 Eastwood

Zo stelletje hoog opgeleide hier, het gaat niet over jullie angstige kikkerlandje!

12
11 HORK

Ik betaal al 45 jaar zorgpremie in de vorm van ziekenfonds en het huidige stelsel en heb nog nooit gebruik gemaakt van die zorg.

Een beetje no claim korting mag best.
Dat was er ooit. Je kreeg 255 euro terug als je in enig jaar geen aanspraak had gemaakt op die zorg.
Dat hebben ze van me afgepakt en nu moet ik zelfs 385 euro bijbetalen als ik dat ooit zou doen.

1
12 in holland

Okay, ik rook maar doe ook vrijwilligerswerk, zou dit onderhandelbaar zijn? LOL

1
13 Koortje

@12
Dat wordt straks € 505,=
Dan weet u het vast...

1
14 Anonymousje

@8 ook zonder benen kun je aan lichaamsbeweging doen hoor...
Als het goed is doe je dat ook om vooruit te komen, met je handen/armen.. die gebruik je dan meer dan lopenden..
Een elektrische rolstoel is in dat geval ongezond leven...
Daarnaast is er meer dan "beweging" gezond te noemen.. als je weinig kunt bewegen is je calorie inname beperken bijv gezond... anders wordt je te dik..

2
15 Aunti

* Verwijderd door de redactie *

16 PianoPiano

belgiejuuuuuuuh

1
17 gebruikniet

@11
U bent niet van hier zie ik.
Vandaar de hatelijkheden over Nederland,en de Nederlanders.

0
18 kelly11

@7
"Tja, maar wat is eigenlijk de definitie van `gezond leven`?"
Dat lijkt me in dit verband redelijk simpel: niet roken en geen problematisch gebruik van alcohol en andere schadelijke drugs. Heel misschien zou je er nog dingen als 'geen overgewicht' en 'matige beweging' aan toe kunnen voegen, maar dat zit al op de grens van wat je als beoordelingscriterium zou kunnen hanteren.

"Betekent dat zaken als ; geen varken/rundvlees meer consumeren (significant hogere kans op bepaalde vormen van kanker)"
Onzin. De totale kans op kanker neemt misschien een procentje of twee toe voor vleeseters. Dat kun je niet als 'ongezond leven' bestempelen.

"wel of geen onbespoten groenten consumeren (kankerverwekkende chemicaliën)."
Totale onzin. De hedendaagse bestrijdingsmiddelen veroorzaken geen kanker of andere ziekten -- zeker niet bij consumenten.

"En wat zijn de evt. gevolgen -op langere termijn- van allerlei genetische manipulaties met producten uit onze voedselketen."
Totale onzin. GMO is nog onschuldiger dan traditioneel kruisen en veredelen -- want bij dit laatste worden grote hoeveelheden genen volstrekt willekeurig door elkaar gehusseld.

"Volop blootstelling aan uiteenlopende vormen van (krachtige) Elektromagnetische stralingsvelden (telecommunicatie e.d.)"
Totale onzin. Die elektromagnetische velden hebben geen enkele waarneembare invloed op organismen -- nog afgezien van het feit dat inmiddels hele generaties aan veel krachtiger velden zijn blootgesteld (radio- en tv-zendmasten, beeldbuis-tv's e.d.).

"Dan nog (overmatige) blootstelling aan zonlicht (UV straling) i.v.m. hogere kans op huidkanker."
Ah, dit klopt en kan aan het lijstje 'ongezond' worden toegevoegd. Echter kun je dit niet meenemen in de beoordeling van 'ongezond leven', want zonlicht is bij lagere blootstelling juist gezond vanwege de vitamine D.

"Nog maar te zwijgen over schier onuitputtelijke lijsten met (zeer) ernstige bijwerkingen a.g.v. gebruik van (bepaalde) medicaties."
Totale onzin. Mensen die medicatie met ernstige bijwerkingen gebruiken, doen dit bepaald niet voor hun lol, maar juist *omdat* ze gezondheidsproblemen hebben. Het is natuurlijk volstrekte kolder om ze vervolgens te verwijten dat ze o zo ongezond bezig zijn door het gebruik van die middelen.

"Allerhande rotzooi -kunstmatige toevoegingen en/of vervanging van steeds meer natuurlijke grondstoffen- in ons voedsel etc. etc.."
Onzin. De 'kunstmatige toevoegingen' aan ons voedsel zijn niet ongezond; dat is nu net het hele punt van het systeem van E-nummers (geteste en gegarandeerd onschadelijke additieven(*)). Het voornaamste wat 'rotzooi' is aan onze voeding is de samenstelling van kant-en-klaarspul (te veel suikers, vetten en zout, te weinig vezels).

*: Op een doodenkele uitzondering na zoals bijvoorbeeld nitriet -- want het alternatief (een aanzienlijke kans op botulinebacteriën) is nog ongezonder.

"Wil de `echt gezond` levende mens, liefst i.b.v. een benodigde dosis gezond verstand, zich bekend maken ?"
Dat is dus een redelijke meerderheid van de bevolking, te weten degenen die normaal eten en drinken, geen (ernstig) overgewicht hebben, niet roken en een hooguit matige alcoholconsumptie hebben.

Evengoed vind ik het onwenselijk om 'gezond leven' van invloed te laten zijn op de ziektekostenpremie, gewoon omdat dit het solidariteitsprincipe uitholt. Een betere gezondheid kan ook op andere manieren worden gestimuleerd -- en kennelijk lukt dat ook al aardig, want niet alleen neemt de levensverwachting toe, maar beoordelen mensen tegenwoordig hun gezondheid als 'goed' tot een hogere leeftijd dan pakweg dertig jaar geleden. Het enige wat wel zorgen baart is de almaar toenemende obesitas. En oh, fijnstof is ook iets wat eigenlijk wel aangepakt moet worden.

2
19 RichardR

* Verwijderd door de redactie *

20 Robin

Ik heb niet gevraagd om op deze wereld gezet te worden , mijn ouders hebben dat gedaan. Maar ik begin me wel gestraft te voelen dat ik op deze wereld ben gezet, je wordt gewoon bang als je ziek wordt terwijl je er misschien niets aan kan doen. Het spijt me heren dat mijn ouders dit gedaan hebben.

1
21 Erika

Veel mensen denken dat ze gezond leven.
In mijn jonge jaren heb ik 15 jaar gewerkt op de grote scheepsbouw en metaalindustrie, dat bleek achteraf slecht te zijn voor mijn gezondheid, veel fijnstof in de longen gekregen, maar is dat wel mijn schuld leefde ik daarom ongezond, wat een onzin.

Het is wel de 70 jarige generatie die nu veel longproblemen heeft door de werkomstandigheden van vroeger, maar dat is iedereen wel zo ongeveer vergeten.

2
22 corretje

Anita wordt opgenomen en COPD.
Zeker vroeger gerookt, eigen schuld dikke bult, zo onwetend deze vrouw over hoe onze werkomstandigheden vroeger waren in stof en dampen die onze longen aanvraten.
Tegenwoordig komen we dit hier gelukkig niet meer tegen, maar onze generatie 60 en 70 jarigen weten wel beter.
Het werk en onze huizen waren niet zo gezond voor ons als tegenwoordig en voor de nieuwe generaties.
Denk is een keer goed na Anita voor je "domme" dingen roept.

1
23 corretje

@22
Tja, vroeger (in de goede oude tijd) had men nog niet de hedendaagse inzichten in wat al dan niet ongezond was. Helaas kunnen we dat niet meer met terugwerkende kracht ongedaan maken -- en is de voornaamste troost dat onze moderne wereld een heel stuk gezonder is, wrang genoeg doordat mensen in de loop der tijd in groten getale ziek zijn geworden van asbest, oplosmiddelen, lood en wat al niet...

0
24 RichardR

@19 "..De totale kans op kanker neemt misschien een procentje of twee toe voor vleeseters. Dat kun je niet als 'ongezond leven' bestempelen.."

Dan bent u helaas niet goed geïnformeerd. Leest u de waarschuwingen/publicaties van de WHO (zelve) er nog maar eens goed op na.. Geldt eveneens voor de rest van uw zgn.`onzin`-mantra`s hier, en wellicht ..elders ? U houdt er doorgaans wel erg eenzijdige `visies` op na, en niet zelden bar slecht onderbouwd. Lees u eens wat breder in ?

0
25 Saysame

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Vageali6888
Blamage voor Rutte en Ollongren: "Het Oekraïense F-16-trainingsprogramma is mislukt", zeggen de Fransen - Dissident.one

@75"Janoekovitsj tekende zelfs nog een overeenkomst met de oppositie"Klopt, en dat ga je tegen hem gebruiken ?"maar vluchtte later d...

2 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

sockknitter
Duitse politieagent veroordeeld wegens discriminatie omdat hij aan Afghaanse migrant vroeg waar hij ‘echt’ vandaan kwam - Dissident.one

@15Ach, geloof jij maar nazi.one. Die schrijven de meeste rotzooi en dan nog remix, die niet eens fatsoenlijk kunnen vertalen....

3 minuten geleden geplaatst door sockknitter

Graaier1000
Offtopic

Correctie bij @2678.Het spijt me te moeten schrijven = Het spijt me het te moeten schrijven.Mijn excuses....

5 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Malinois
“Kaboel in Parijs”: rellen van Afghanen veroorzaken veel verontwaardiging in Frankrijk

@60Excuus, link vergeten.https://www.nieuwskoerier.nl/news/983235-gezelligheid-op-het-station-van-belgische-geel-50-tal-gezellig-aan-het-m...

5 minuten geleden geplaatst door Malinois

wildersfan
Game on! Welke spelcomputer past bij jou? - DIWMOTZ

Iets met een VGA videokaart. 😊...

6 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Malinois
“Kaboel in Parijs”: rellen van Afghanen veroorzaken veel verontwaardiging in Frankrijk

@59I.d.d. dat zijn harde klappen. En ik begrijp die jongeren ook wel. Het loopt de spuigaten uit met het gedrag van bepaalde groepen mense...

6 minuten geleden geplaatst door Malinois

Wedergeboren
Kamer wil af van wet die wijziging geslacht in paspoort simpeler moest maken

    "Opinie: ‘NSC en SGP willen Transgenderwet intrekken: waarom bemoeien ze zich met zo’n persoonlijke keuze?’" https://www.pa...

6 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Marrie1
Duitse politieagent veroordeeld wegens discriminatie omdat hij aan Afghaanse migrant vroeg waar hij ‘echt’ vandaan kwam - Dissident.one

@13Gewoon een woke politiek correcte afhandeling van een slepende zaak, met als gevolg dat agenten niet meer hun normale werk kunnen doen....

11 minuten geleden geplaatst door Marrie1

Vageali6888
Blamage voor Rutte en Ollongren: "Het Oekraïense F-16-trainingsprogramma is mislukt", zeggen de Fransen - Dissident.one

@77Nee, er was op vrijwel alle punten overeenstemming ... en toen reisde Johnson naar Kiev..Zie @21 en @29 wat de Oekrainse onderhandela...

13 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

Malinois
“Kaboel in Parijs”: rellen van Afghanen veroorzaken veel verontwaardiging in Frankrijk

@53Klopt.Maar het lijkt me niet wenselijk.Hier in Nederland is het de taak voor de overheid/politie.Ik zie het nu niet meer zo vaak ...

13 minuten geleden geplaatst door Malinois

NK. App
Kore Gay PornMama Bhanji XxxRambha XnxxDesisexivideosPornstreamBeurrette BlogVitacelestineBete Ne Maa Ko PelaBlowjob's SwallowingPornhd VidTravesti Fudendo TravestiLexivixiBunnyrosexSosur Boumar ChudachudiDubai Hotel Sex VideoMiakhalifafuckingBuccwild ComRedgufSite Pornografico GratisCaamsurfCindy Craford NudeJabarjastiTeacher Sex PhotoMadrastraxxxBest Japanese Sex MoviesXxx Hot Porn SexyVidio Bokep IndonesiaWatch Porn TogetherPornteengirlXvideos Free PornXxx Bangladesh XxxYuong Porn VideoThick XxxNategotkeys OnlyfansFlorida MilfFackedHot Teen Sex VideosVictoria GarFunny XnxxHome Made Sex Porn VideosNudesapoppinThe IndianpornSkokka PeBbw DrawnNatalie King PornSexy Girls XnxWhytney WestgateXxx IndiasPorn BBhabhi Ke Sath ChudaiSunny Leone Bp VideoDesi Boy SexAlura Jenson HotEva Notty PornPissyspaceKelsi Monroe GangbangLatina Step Daughter PornTubxpornsPorn With 18 Year OldsJenelle Evans LeakedMadison ShandlerWwf PornDesi Aunty Big Boobs VideoSensual Jane Porn VideosDana Dearmond OnlyfansReddit FappeningWww Youjzz ComPuffy BoobsAngrejan Ki BfDinosaur King SexGaysxeGettoo PornAvatar Porn ParodyPocahontas Jones PornEva Elfie BlackedMadsage Parlor PornPussy Eat StoryItaty JossVoyeurhouse.lifeTubevXhamster SexFatal ModslJenifer Antony HotIndian Live Porn VideoSexy HentaiPornhub Sleeping MomRailey Diesel NudeXvofeosBlow Job From FriendHuge Ebony TittysWet Nerd Wants Roomies DadXnxx Porn IndianPuniahtubeKnockout FacesittingFatal LodelBbc TrannyDesi Cam GirlMallu Pussy LickingDivas Wwe NudeHot Wife Bbc PornMilf NhentaiPornstars Porn FreePorn Dude IndianErotic GufsMilla Jovovich NudeVirn PornSkylar Vox 2023Ajisai No Chiru KoroniNangi PornOld SplunkersBrat Sis PornMilf DrunkedFar Cry Primal PornJapanase Massage XxxHd Porn DpVepirnKathryn Newton NudeHelsey NudeAve AddmasHindi Desi Blue PictureIndiansex Video DownloadSex With BeggerMssethi OnlyfansGrama PornAmateur Boob FlashGoth FutaFirst Anal IndianLatina Homemade PornXxnx NetShantal Monique NudeNewest Hottest Porn StarsXxxnxxxxAnasuya SexSex Fantasy UkSinn Da TruthGoonerKolkata Hot Sex VideoMom Sliping Sex VideosEroticmassage VideosWikifeetxEbony EscortFree EroticvideoPics Of Naked Old LadiesChodar GolpoHardcore PoundX Vides RedVirgian PornJuq-131Chinese XxxxNhdtb-812