VVD-leider Mark Rutte, GroenLinks-leider Jesse Klaver, D66-leider Alexander Pechtold en CDA-leider Sybrand Buma tijdens een onderonsje in de tuin van het Catshuis.
Volledig scherm
VVD-leider Mark Rutte, GroenLinks-leider Jesse Klaver, D66-leider Alexander Pechtold en CDA-leider Sybrand Buma tijdens een onderonsje in de tuin van het Catshuis. © ANP

Gesprekken leveren nog geen zichtbaar resultaat op

De voormannen van VVD, CDA, D66 en GroenLinks zijn vanmiddag verdergegaan met hun zogenoemde informele formatieoverleg in het Catshuis in Den Haag. Zij zaten vanochtend en vorige week ook al bijeen in de ambtswoning van de premier om te kijken of hun partijen een regering kunnen vormen.

  1. Hoe bang moeten we zijn om ernstig ziek te worden? ‘Een deel van onze gezondheid hebben we zelf in de hand’
    PREMIUM

    Hoe bang moeten we zijn om ernstig ziek te worden? ‘Een deel van onze gezondheid hebben we zelf in de hand’

    Het lijkt wel alsof we steeds zieker worden. Bijna zestig procent van de Nederlanders kampt met een chronische aandoening. Toch is er ook goed nieuws: steeds meer aandoeningen zijn beter te behandelen of zelfs te voorkomen. Daarnaast is er ook veel wat we zelf kunnen doen om het risico op ernstige ziektes te verkleinen. Een huisarts, kankeronderzoeker en immunoloog over hoe reëel het is om angstig te zijn.
  2. Renovatie Binnenhof is ‘nachtmerrie’: hoe acht eeuwen achterstallig onderhoud zorgt voor prijskaartje van 2 miljard

    Renovatie Binnenhof is ‘nachtmer­rie’: hoe acht eeuwen achterstal­lig onderhoud zorgt voor prijskaart­je van 2 miljard

    De renovatie van het Binnenhof is een hoofdpijndossier van jewelste aan het worden. Het project is jaren vertraagd en het prijskaartje is verviervoudigd tot 2 miljard euro. Maar voordat minister De Jonge dat bedrag dinsdag openbaarde, stuurde hij journalisten eerst langs loszittende muren, onveilige plafonds en instabiele houten trappen. ,,De staat van het gebouw is ongelooflijk veel slechter dan we dachten.”