Bonusquote – NOS-deskundige: ‘terreur is schuld van de media, en ons brein overdrijft gevaar’

11-06-2017 15:19

De immer objectieve en waarheidslievende staatsomroep NOS wordt volop ingezet om de bevolking te informeren, want dat is waar de bevolking belasting voor betaalt als propagandavehikel om de islamitische oorlog tegen het westen te downplayen.

Ditmaal laat de NOS wederom eenzijdig maar 1 deskundige aan het woord, die toevalligerwijs exact dat zegt wat de NOS en overheid willen dat u hoort. Kop: ‘Waarom ons brein meteen aan een aanslag denkt’. Nou, omdat moslims alsmaar aanslagen plegen in Europa, dus bij een vaag ongeluk of harde knal is dat al gauw een gedachte die bij een mens opkomt nietwaar?

Niet waar, uw volkomen rationele en op feiten gebaseerde reactie moet worden geproblematiseerd en u moet worden gediagnosticeerd om uw ab-sur-de ideeën over terrorisme. Uw brein haalt trucjes met u uit, u laat zich, letterlijk, gek maken:

Massapsycholoog Jaap van Ginneken. “Door de gebeurtenissen als in Londen en Manchester heeft iedereen een waakzame houding. We vergeten even dat de kans op een aanslag statistisch gezien nog steeds heel erg klein is.”

En de NOS en hun dociele deskundigen vergeten op hun beurt even dat de impact van zo’n (gelukkig) sporadisch voorkomende aanslag enórm is. Veel en veel groter dan de impact van ‘gewone’ ongelukken. En bovendien stijgt de kans om slachtoffer te worden van terreur, grijpt terreur diep in in de levens van mensen in West Europa in de vorm van bijvoorbeeld veiligheidsmaatregelen die tien jaar geleden nog ondenkbaar waren, en is terreur een doelbewuste actie om ons en onze manier van leven kapot te maken.

Het aantal doden door auto-ongelukken is fors gedaald, de kans om via bliksem en ander onheil het leven te laten is stabiel, en bovendien is er nul draagvlak voor pech en ongelukken. Terreur groeit en geniet brede steun onder delen van de bevolking, ook onder mensen die zelf beslist nooit geweld zullen gebruiken.

Het gevaar van terrorisme erkennen is goed, herhaalt Van Ginneken. “Maar we moeten ons realiseren dat ons eigen brein ook vreemde dingen doet. Het is belangrijk om alles in perspectief te plaatsen. Hoewel het op sommige plekken fout gaat, gaat het ook heel vaak wel goed.”

Nou dat is vast een hele troost voor de ouders die na Manchester hun dode kinderen konden gaan begraven, dat het ook heel vaak wel goed gaat. Na een medische misser waarbij geen opzet in het spel was, accepteert niemand deze verklaring, maar na het doelgericht kapotblazen van meisjes met spijkerbommen wordt u geacht dit te slikken.

Daarbij spelen de politiek en media een belangrijke rol, vindt de massapsycholoog. “Het aanwakkeren van angst werkt contra-productief.” Daarnaast spelen media terroristen in de kaart door veel aandacht te geven aan aanslagen, zeggen deskundigen.

Media die zomaar veel aandacht besteden aan het met busjes en messen neermaaien van volstrekt onschuldige mensen in Londen, DIE zijn het probleem! Media die alsmaar blijven zoeken naar wat er echt gebeurde, DIE maken het vrije westen kapot! Het is door de media dat in alle West-Europese hoofdsteden bij toeristische trekpleisters gewapende militairen staan, detectiepoortjes en tassenscans!

Het begint toch wat al te doorzichtig te worden dat de NOS onophoudelijk blijft framen en liegen en net als er in Amsterdam een raar incident is met een enorm falende modderkolk aan politie-communicatie, met zo’n bericht komt aankakken. Niemand die het meer gelooft, buiten het zelffeliciterende Amsterdam-Hilversum-kliekje. Jammer dat mensen in die sekte zelf nooit buiten hun bubbel kijken. Zo zien ze niet dat ze met deze ‘berichtgeving’ hun eigen ondergang alleen maar versnellen en versterken. Maar dat ligt in dit geval écht aan de media.

Lees ook:

‘NOS: poortwachters van geïnstitutionaliseerd wegkijken’

Bonusquote: waarom u vaker Geenstijl moet lezen en minder vaak NOS of Volkskrant

Eenzijdige NOS wil persé dat ‘we te ver gaan in strijd tegen terrorisme’, plaatst propaganda

Harde klap voor wegkijkers: NOS en ANP noemen islamitische aanslag ‘islamitische aanslag’

Door belastinggeld betaalde NOS-moralist wil TPO kapotmaken, faalt, verwijdert stiekem tweet

NOS krijgt cursus islampropaganda van islamclub SPIOR, bekend van inhuren haatprediker