door Kiki in Buitenland  ·  48 Reacties

  • 22
  • 851x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Bang voor booslims?
In ieder geval, bukken maar weer voor islam. question

6
1 Hans Brinker

** gebruiker verwijderd **

@1 , dat idee heb ik ook. Politieke oliedruk.

2 gebruiker-verwijderd

@1 Natuurlijk. En voor links. Hier is dat ook het geval:

"Het leeuwendeel van het huidige online antisemitisme (40 a 50%) komt momenteel helaas vanuit de Moslimgemeenschap. Het gaat hier voornamelijk om Marokkanen, maar ook het onderdeel van online antisemitisme vanuit de Turkse gemeenschap groeit. Een kleiner deel van 37% komt vanuit links Nederland"

http://www.meldpunt.nl/site/page.php?pageID=40&lang=&newsID=39

5
3 Mrs. K

Misschien willen de Duitsers niet meer olie op het vuur gooien en niet polariseren?

30
4 ~ Echelon II ~

@3 Dus wie zijn de fascisten, moslims en linkse lieden dus.

7
5 Positivo

Net zoals onze nationale omroep weigert een docu uit te zenden die het fenomeen Zwarte Piet min of meer vrijpleit van racistische invloeden. Maar ja, wat niet in het progressieve plaatje past wordt gewoon weg gecensureerd. En iedereen staat erbij en kijkt er naar.

2
6 tellybelly

@4 daar hebben ze anders helemaal geen probleem mee als het om zogenaamde islamofobie gaat.....

3
7 tellybelly

@5 Duidelijk, moslims hebben een streepje voor bij hun eigenlijk zijn het moslinks.

4
8 wijs

** gebruiker verwijderd **

@3
En 13% van ultra rechts, waarom zet je dat er niet bij?
Vindt het trouwens vreemde cijfers, ik ben redelijk links en kan mij er totaal niet in vinden.

9 verwijderd111

@7 tellybelly

Ik ben geen fervent Duitse tv kijker dus dat weet ik niet.

Ik vind het trouwens wel vreemd om het antisemitisme in de bezette gebieden in een documentaire over antisemitisme in Europa op te nemen. Het ligt daar toch net iets gecompliceerder.

17
10 ~ Echelon II ~

@3 Als kritiek op de staat Israël als antisemitisme wordt gezien zal politiek 'links' inderdaad in die statistieken vertegenwoordig zijn ja.

Of ze hebben het over extreemlinks. Bij extreemlinks is antisemitisme (of anti-zionisme) wel echt een kenmerk dat met regelmaat terugkeert. Vooral omdat zij zich verzetten tegen de economische elite en nog steeds in de veronderstelling leven dat dit voornamelijk Joden zijn.

17
11 Gewoon een student

@5 Alsof antisemitisme het enige definiërende kenmerk van fascisme is. Overigens is er bijna niets ironischer dan dat u op dit forum andere reageerders verwijt fascistische sympathieën te hebben. Pardon zeg.

18
12 Gewoon een student

Daar heb je geen documentaire voor nodig om te weten dat joden met een keppeltje regelmatig door die lama's worden bespuugd, maar er wordt niet tegen opgetreden. De (onderbezette) politie heeft nog genoeg andere onopgeloste zaken op de plank liggen.

2
13 wiseguy

@ 10 ja,absoluut. Dat kun je niet op de grote hoop gooien. Hoe je ook over de Israel-Palestina zaak denkt, daar spelen andere emoties uiteraard.

5
14 tellybelly

Ik

1
15 Positivo

Democratie van niks in europa

1
16 Jonkofied

@12 Ik heb geen hekel aan andere rassen, wel aan geloven die andere mensen willen onderdrukken en overtuigd zijn van hun eigen gelijk.
En linkse lieden zie ik ook als gelovigen die overtuigd zijn van hun eigen gelijk en de vrijheid van meningsuiting willen beperken.
Daarbij houd ik niet zo van teveel mensen in een te klein land, dus ik ben tegen immigratie.
Vandaar dat ik daar tegen in ga.

1
17 Positivo

@5 Er zijn wel meer facisten hoor wat je deze lui hoort roepen over joden roepen anderen weer over moslims of over andere groepen.

9
18 21st Century Guy

@4 Wat heeft een documentaire te maken met 'olie op het vuur gooien'? Joden wonen nu eenmaal ook in Europa, waarom moeten de problemen in deze groep verzwegen worden?

2
19 Yisrael

Het blijft toch bizar dat degenen die vaak nog semitischer zijn door hun genotype niet semitische genoemd worden en anderen wel.
Noem het anti Joods,anti Israëlitisch of anti judaïstisch als het om religie gaat.

2
20 21st Century Guy

"De toonzetting is bijzonder agressief en onsmakelijk en alles lijkt te kunnen; Joden gelijk stellen met Nazi’s, Joden beschuldigen van genocide en steun aan 'de monsterlijke SS-staat in het Midden-Oosten' het verantwoordelijk houden van alle Joden in de wereld voor wat er in Gaza gebeurt, de Joden hebben de macht, de Joden hebben de macht in alle media ook in Nederland, de Joden besturen eigenlijk Nederland...de lijst is lang. Opvallend is dat 'Jood' en 'Israëli' niet alleen door elkaar worden gebruikt maar nu ook als synoniem van elkaar. Op zowel Facebook als Twitter is een doodswens voor Joden, in allerlei bewoordingen, momenteel een van de meest populaire uitingen."
Ja dat zie je ook op deze site sporadisch voorbij komen.

3
21 Yisrael

Antisemitisme wordt veroorzaakt door het barbaarse gedrag van Israël. Aangezien dit land zich ook de Joodse Staat noemt en dit door joden over de hele wereld voor waar wordt gezien moet men zich niet verwonderen dat het steeds erger wordt.

17
22 niet-alles-geloven

@22 Waarom moet je Joden elders in de wereld daar mee lastig vallen ga dan daar naar toe om je punt te maken.

3
23 21st Century Guy

@Antisemitisme is er al duizenden jaren, lees er maar eens over. Ik ben het zeker niet altijd eens met het handelen van Israël dan wel de Israëli's. Begrip heb ik er overigens vaak wel voor. Maar Israël barbaars noemen...... dan mis je toch een beetje de betekenis van dat woord. Ik kan je wel een paar landen in die regio noemen die dat woord zijn betekenis hebben gegeven. BTW de gemiddelde Arabier (ja, ik ken er vele) heeft geen idee wat Palestina is en wat de geschiedenis van dat 'land' is. Het enige wat ze weten is 'dat die vuile Joden moeten oprotten'.

1
24 tellybelly

@24
De meeste antisemieten hebben geen flauw benul van joden, jodendom, geschiedenis, Israël of wat dan ook. Veel antisemitisme wordt overgegeven van generatie op generatie. Kennis van zaken is niet nodig. Haten en afkeer hebben kan ook altijd zonder.

@22
En toen Israël nog niet bestond bestond zeker ook geen antisemitisme in de wereld. Blijf maar lekker slapen. Sweet dreams.

2
25 De Vliegende Brabander

De documentaire is gemaakt in opdracht van de zenders die hem nu niet uit willen zenden. Volgens de zenders, omdat de makers zich niet aan de opdracht hebben gehouden. Die opdracht was antisemitisme in Europa, maar nu ligt de nadruk op antisemitisme in het Midden-oosten.

0
26 Giesje

De vormfout hier is uiteraard, dat er niet gedaan wordt, alsof autochtonen net zo rot zijn als islamieten.

4
27 Wendel

Zal een mooie eenzijdige flut documentaire zijn als ze het niet uit willen zenden.

13
28 Dian

WDR is bezig uit te zoeken of alles in documentaire klopt en heeft gewoon interesse om hem uit te zenden. Lijkt me niet meer dan normaal. Storm in een glas water zoals gewoonlijk. http://www.bild.de/politik/inland/antisemitismus/wdr-prueft-umstrittene-antisemitismus-doku-52101938.bild.html

14
29 Dian

@9 Ik denk de mensen die jou kennen uit je omgeving wel. Iig op dit forum laat je het overigens wel merken.

2
30 etymologie

@28 @29
Dat moet toch heerlijk zijn. Zo simpel van geest.

Zalig zijn de simpelen van geest.

5
31 klepzeiker

Misschien was de documentaire wel slecht in elkaar geflanst, tenslotte zendt ook niemand Wilders filmpje uit.

4
32 Aart

Het zijn inderdaad vormfouten om de situatie van de Palestijnen te vertroebelen door zo'n goedkope schuld door associatie.

3
33 Commodus

Antizionisme is geen antisemitisme. Daar zit een hemelsbreed verschil tussen. Joden in Europa verdienen onze sympathie en ons respect. Alleen al om wat ze is aangedaan in de 2e wereldoorlog.

Zionisten daarentegen zijn de bezetters van Palestina. Wat zij met hun veroveringsoorlog hebben aangericht is met geen pen te beschrijven. Wij hebben zelf 5 jaar onder de Duitse laars geleefd. De Palestijnen zijn al 100 jaar slachtoffer van de zionistische kolonisatie en onderdrukking. Zionisten verdienen geen enkel respect, het zijn de ergste terroristen van het MO.

13
34 manpower

@34 Ook Joden in Israël verdienen onze sympathie. Je scheert ze anders allemaal over een kam. En dat is net zo onzinnig als beweren dat elke in een Arabisch land levende soenniet een terrorist is.

4
35 Mrs. K

Het zoveelste een-tweetje tussen islamisten en antisemitisch islamofiel links.

4
36 greenmango

Weet je wat nou het schreinende is, joden als Arnon Grünberg en Hanneke Groenteman staan met welkom borden op de treinstations de islam toe te juichen, en PVV'ers worden verguisd.
Ik heb dan ook zoiets van zoek het dan maar lekker uit ook.

3
37 Spraypaint

Duitsers die weigeren om een docu over antisemitisme uit te zenden ... Oei, dat klinkt niet best.

3
38 JackKropotkin

"‘Auserwählt und ausgegrenzt - Der Hass auf Juden in Europa’ "

"De documentaire gaat over antisemitisme in Duitsland, Frankrijk, de Gazastrook en op de westelijke Jordaanoever."

Als de inhoud niet overeenkomt met de titel is dat alvast zeer vreemd. Gaza en de Westbank zijn geen Europa.

Voorts zitten Gaza en de Westbank in een oorlogssituatie met Israel en Israel eist dat zij als joodse staat wordt erkend. We hoeven ook niemand te vragen hoe wij over Duitsers dachten tijdens de bezetting. "Duitser" had een enorm negatieve lading en dat is niet omdat het toevallig Duitsers waren, maar omdat zij ons het leven zo zuur maakten.
De bezetting van de Westbank duurt ondertussen al 50 jaar....... Met als argument "joodse historische rechten ".
De gevoelens daar, en jodenhaat hier, op 1 hoop gooien is appels en peren vergelijken.

Ik kan me het argument "vormfout" prima voorstellen.

2
39 HenkG

@28
Ha, dat is boeiend. Jouw artikel is van 8 juni en het artikel van Nieuwreligieuspeil is van 10 juni.

Die hebben dus gewoon alle kans gehad om kennis te nemen van het WDR standpunt maar hebben dat verzuimd. Hoor en wederhoor werd niet toegepast, riooljournalistiek dus met de bedoeling de stemming lekker aan te wakkeren.

2
40 HenkG

@40 Het zal wel om een soort zionistisch fitna filmpje gaan en idd. Riooljournalistiek daarom plaatste ik de WDR reactie.

5
41 Dian

@19
Er wonen minder Joden in heel Europa dan er moslims in Nederland wonen.
Wel de dingen in het juiste perspectief plaatsen.
In Nederland wonen er 30.000 Joden (vergelijk daarmee dat er 120.000 Hindoestanen in Nederland wonen).
In heel de wereld wonen er minder Joden dan er Nederlanders zijn.
5 miljoen in Amerika. 5 miljoen in Israel. 1,5 miljoen in Europa, 1,5 miljoen in de rest van de wereld.
Dus ja, bijna de helft van de Joden is Israeliet. En meer dan de helft is zionist (grootste deel van de Amerikaanse Joden is zionist).
Joden en zionisten zijn dus niet los van elkaar te zien.
En zionisten staan oorlogsmisdaden tegen Palestijnen voor.
Need I say more?

3
42 beastyboy

@42 ,
Je kunt ook anders tellen: elke jood heeft tegenover zich 100 moslims die jodenhaat met de paplepel krijgen ingegoten. Muhammad zélf vermoordde ze reeds eigenhandig en sprak er niks dan kwaad over. "Mein Kampf" is een populair geschrift in de Arabische wereld enz.enz. Dus....................

3
43 fin.demeer

------------------
De CIDI Monitor antisemitische incidenten in Nederland registreerde in 2010 124 antisemitische incidenten, een substantiële daling (25,7%) ten opzichte van het 2009, toen de Israelische operatie Cast Lead voor een piek zorgde. Dit aantal is echter nog 13% hoger dan in het rustiger jaar 2008, met ‘slechts’ 108 incidenten.
Het ontbreken van een lange crisis rond Israel in 2010 heeft een rol gespeeld bij deze daling.
-------------------------
Uit het Nieuw Israelitisch Weekblad,
https://www.niw.nl/nieuwe-cidi-monitor-antisemitisme/

hiermee moge duidelijk zijn dat er, aldus het CIDI, een sterke invloed is van oorlogshandelingen op "antisemitisme" hier. Antibezetting-isme en Antilandroof-isme zijn volgens mij dan in veel gevallen correctere termen.

0
44 HenkG

@44 Welk land heeft Israel geroofd, en van wie?

3
45 Gershom

@45
Je hebt dus niets in te brengen tegen de CIDI conclusie dat veel "antisemitisme" voortkomt uit grote weerzin tegen het handelen van de staat Israel......

0
46 HenkG

@45
Onder welke steen kom jij vandaan?

4
47 manpower

@47 Ik heb nog niemand gezien die die vraag beantwoord, en ook jij doet dat niet.

Je geeft de voorkeur aan schelden, maar dat is natuurlijk geen argument.

3
48 Elia

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Wedergeboren
Van der Burg: snel 12.000 extra plekken nodig voor asielopvang

@55 "dan zet de dooi in" Ja precies, En dan gaat uit de ijskast definitief de kliko in. :-) ...

zojuist geplaatst door Wedergeboren

Strongoli
Van der Burg: snel 12.000 extra plekken nodig voor asielopvang

@51Ze hebben het al die 16 jaar laten liggen. De enige die er destijds daadwerkelijk iets aan wilde doen en om haar plannen werd uitgelachen...

1 minuut geleden geplaatst door Strongoli

Nicks R. Van
Hardnekkig hoge inflatie blijft een dreun voor de koopkracht: ‘Beetje zorgwekkend’

Onze demissionaire regering werkt daar zelf aan mee door onder meer de accijnzen te verhogen. ...

4 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

Bop
24-jarige voetballer in de Italiaanse Serie A krijgt midden in de wedstrijd een hartaanval - Dissident.one

@8 Hahaha, meid, wat een goeie bak.Maar nog grappiger is dat jij je opnieuw aangesproken voelt. 🤣🤣🤣...

5 minuten geleden geplaatst door Bop

Nicks R. Van
Van der Burg: snel 12.000 extra plekken nodig voor asielopvang

@39 Maar als de stekker er uit gaat dan zet de dooi in. Daarna zijn er weer heel andere dingen mogelijk....

6 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

Strongoli
Van der Burg: snel 12.000 extra plekken nodig voor asielopvang

@50Helaas zal dat laatste een utopie blijken, gezien de grote samengestelde aantallen die nu binnenkomen.Gezinnen met 3 of 4 kinderen zijn g...

8 minuten geleden geplaatst door Strongoli

wildersfan
Van der Burg: snel 12.000 extra plekken nodig voor asielopvang

@47 Daarom moeten wij ook zo lief doen tegen moslims: $$$$$$$$$$$$$....

8 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Nicks R. Van
Van der Burg: snel 12.000 extra plekken nodig voor asielopvang

@31 Ja. Even rekenen: €4000/dag is €120.000/mnd is €1,44 miljoen per jaar. Och dat is wel een redelijk inkomen, toch? Dat brengen wij dan ...

9 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

Bob Sleebaan
Van der Burg: snel 12.000 extra plekken nodig voor asielopvang

VVD wil al 16 jaar migratie terugdringen. Daarom hebben ze o.a. De heer v.d. Burg aangesteld op migratie. De man die in 2017 nog riep "Hoe meer ...

11 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

NK. App
Ninja Hattori PornDdf Xxx ComBig Cartoon TittiesKeyla DahynValerie Kay VideosPornô CoreanosAmateur Blow BangHunter Asia PornTastyblackaColegialas FollanBrie LarsonpornThreesomehandjobTits GutuPeliculas Porn OSlim Thick NudesPornografia Alexis TexasWhat Is MastrubationComhdSex Punjabi SexPerky Perfect TitsJav TifulHolehunter.comLocal Bf AssameseNudecollegeMeat CurtainScarlett Johansson Sex XxxKorean1818Cool Sex ComRipper PornDouble Anal FistedPornography EbonyNew Web Series SexDaddysgirl222'sHot Bengali Boudi VideoKiki CherryHuge Black CocksBrazzers VibeoXxx Sex Video PlayStrip Game PornKhatrimazafullSexy Bf Full Hd HindiHot Gay Men SexPorn ArtCherokee Dass.comAshemaltubBdsm ChatFemdom SpankingTeenage Mom NudeMiley Cyrus Camel ToeLiv Hewson NudeDesi Gold SexHorny PhotosCharabuteXxx AnmySex Pics And VideosBest Indian Xxx VideosPussy Licking SexIndian Porn First NightPorn Caption StoriesHentai VidFree Brazzer ViseosFree P RonSexiest Billie EilishXxx Girl VideoRyan Conner LatestAlabama Black SnakeLesbians PornhubeChubby Porn BlackDebby Ryan NudeSarah Silverman TitsNxnn ArabThaai PornBig Hero6 PornXxx Sexy NewWww SexinNaighty BlogVault Girls PornTrios Caseros PornosNita Shilimkar XxxDesi Boyz Movie DownloadCougars CummingLayla RobertsLi XiaoluIndian Park PornPornhub OilGun XxxPics Nude MatureDaintywilder AnalAnime FutaClassic Xxx Full MovieHunter Biden Sex TapeCaught Jacking OffCindy ShineShemalecumshotsPorsche De Rossi NudePlayboy X VideosXxx CooJulia Ann KissJapanese Aunt PornPersiankitty VideoAbg SangeNatashacrown PornH D Porn.comHq Big BoobsGrlsexTwerk Naked GifValentina SexChinese Anime PornBbw LatinapornMompov PattyMovie Porn ThaiNaked Thick GirlsErotic LitMotherlesssFamous PornstarsSlayeas NudesHot Girl XnxxxMassage Wali BfMadi Collins AnalMom Gives HeadBackroomcastingcoucMiss Reina TCreampied At PartyBust Asian PornHarmony Wonder AnalXnxx Hindi HdFliz Movie XnxxRachel Starr DpJerking Off In ClassMy Famili PiesAbella Danger Keisha GreyIndian Porn Videos Download FreeMom ChutSpit Roast SexualXxxxvxxHero And Heroine SexSeni Leyon XxxDogknotsgirlTubevistaCfake ComGirldriend PornLana Roads XnxxSixty Nine PositionLesbian Sex HdAfter Hours ExposedSonny Wwe PornGranny Group SexBest Porm MoviesTeen SquirtXxx Videofull Hd