Onderzoeker inspecteert chip
© Gorodenkoff/Shutterstock.com

De toekomst van Windows Defender: Kunstmatige intelligentie (AI) inzetten op te reageren op netwerkdreigingen. Om verder te kunnen met AI beveiliging kocht Microsoft het bedrijf Hexadite voor een onbekend bedrag. Zij ontwikkelde de technologie die Microsoft in Windows Defender wil implementeren.

Hexadite nu onderdeel van Microsoft

Het hoofdkantoor van Hexadite zit in Boston. Het bedrijf heeft ook een onderzoeksafdeling, die is gevestigd in het Israëlische Tel-Aviv. Hexadite ontwikkelt kunstmatige intelligentie voor beveiligingstaken. Na het afronden van de overname zal het bedrijf onderdeel zijn van Microsofts Windows & Devices Group.

AI beveiliging voor bescherming tegen netwerkdreigingen

De techniek voor AI beveiliging zorgt dat er snel en automatisch kan worden gereageerd op een toenemend aantal netwerkdreigingen. Menselijke deskundigen kunnen zich dan richten op andere taken, zoals het analyseren van complexe aanvallen. Microsoft wil de kennis gebruiken voor de verbetering van de Windows Defender Advanced Threat Protection in Windows 10.

Microsoft zet vol in op kunstmatige intelligentie

Hoeveel er betaald is voor de overname van Hexadite is niet bekend. TechCrunch schat in dat het om een bedrag rond de 100 miljoen dollar zou gaan. De overname past bij het beleid van Microsoft. Zij zetten al langer in op het toepassen van kunstmatige intelligentie voor onder andere AI beveiliging. Eerder namen zij daartoe ook al het Canadese bedrijf Haaluba over en diverse andere beveiligingsbedrijven, zoals het Israëlische Secure Islands.

Laat een reactie achter