Direct naar artikelinhoud

Islamtheologen gaan gevangenen deradicaliseren

Islamtheologen gaan gevangenen deradicaliseren

Net zoals het netwerk van islamexperten dat ingezet wordt in scholen, komt er ook een netwerk van theologen in jeugdinstellingen en gevangenissen. Die theologen moeten de geradicaliseerde moslims wijzen op foute denkpatronen, schrijft Het Belang van Limburg.

In gevangenissen en jeugdinstellingen zijn al islamconsulenten aan de slag. Maar die zijn er voor alle moslims en ze worden betaald door Justitie. Nu komt er een project vanuit Welzijn, vanuit de hulpverlening dus, dat deel uitmaakt van het actieplan tegen radicalisering dat de Vlaamse regering net heeft bijgestuurd.

"We willen mensen inzetten die echt tijd krijgen om zich toe te leggen op het deradicaliseren", zegt Khalid Benhaddou, voorzitter van het platform van Vlaamse imams. "Momenteel zijn er al privé-organisaties bezig met dit soort zaken, maar het is beter als zo'n initiatief samen met de overheid wordt genomen."

Het project is uitgewerkt door het platform van Vlaamse imams en krijgt budget van Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V).