door Mrs. K in Politiek  ·  136 Reacties

  • 3
  • 938x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@100 Maar als ze geen alimentatie krijgt en door ziekte niet in staat is om te werken..... Dan mag ze wat mij betreft niet ineens in inkomen achteruit gaan

0
101 Rare Rakker

Bij de invoering van een basisinkomen is het de bedoeling dat iedereen boven die 18 jaar dat inkomen krijgt. Dus ook miljonairs.

Een bedrag van € 1000 per persoon per maand is absoluut ontoereiken vvoor alleenstaanden / alleenstaande ouders. De huur van een sociale huurwoning is alleen al ca. € 730 zonder onvermijdbare woonlasten!

Waar ook niemand het over heeft is wat de werkgevers ervan vinden! Als meer mensen parttime willen gaan werken is dat dan mogelijk en wat gaat hen dat kosten?

Hoe hoog / laag gaat de belasting worden om het betaalbaar te houden?

2
102 Dubbeltje

"Zes rekenmodellen voor een Basisinkomen"

https://basisinkomenvoordummies.nl/obi/zes-rekenmodellen-voor-een-basisinkomen/

2
103 Dubbeltje

@100 : " Basisinkomen is ook een basis vervolgens is wel de bedoeling dat je de rest aanvult door erbij te werken.'

En de mensen die niet kunnen werken?

1
104 Dubbeltje

Het is dus de bedoeling dat je er een dak boven je hoofd, voedsel, kleding, verzekering van kunt betalen. Wat je meer wilt, verdien je, zoveel uur als je wilt.

Vergis je niet, dat niet alleen de belastingdienst en veel administratie bij het rijk, maar ook gemeentelijke administratie enorm verkleind zouden worden.

1
105 Wendel

"Nederlands politieke partijen: standpunten over het basisinkomen"

http://basisinkomen.nl/nederlands-politieke-partijen-standpunten-basisinkomen/

1
106 Dubbeltje

@104 dat is maar een heel klein percentage en alleen als ze alleenstaand zijn daar moet een oplossing voor gevonden worden maar dan praat je over minder dan 1% van de bevolking. En daarop kun je niet een heel systeem niet door laten gaan.

@105 Precies je mag je zoveel werken als je wilt, wat dacht je van de besparingen op het UWV, de sociale verzekeringsbank, alle controle instanties want er valt niks meer te controleren. Levert miljarden op per jaar al die bureaucratie uit het systeem.

4
107 mike45

Basisinkomen Partij
Géén one issue partij maar een plan voor structurele systeemaanpassingen

http://basisinkomenpartij.nl/

1
108 Dubbeltje

@107 : Mensen die niet kunnen werken "is maar een klein percentage"

Ouderen, gehandicapten, enz.

2
109 Dubbeltje

@107 : Vertel eens : wat is het standpunt van werkgevers over al die mensen die allemaal parttime willen werken?

Kan dat in alle bedrijven?

2
110 Dubbeltje

@110 we weten helemaal niet of mensen parttime gaan werken er vervalt ook veel inkomen, HRA, Kinderbijslag, Kindertoeslagen, dus heel veel mensen zullen wel gewoon blijven werken.

1
111 mike45

@110 waarom het om gaat is dat er nu iets van 115 miljard word rondgepompt in Nederland aan uitkeringen, toeslagen, aftrekposten etc, dat heeft heel veel neveneffecten.

1. aan de onderkant van de arbeidsmarkt stimuleert het niet om te gaan werken.
2. aan de boevenkant kopen mensen hele duren huizen om zoveel mogelijk HRA terug te krijgen.
3. het is een een enorme bureaucratische rompslomp waar je helemaal niemand vrolijk van word en miljarden kost.

Dus waarom zou je al dat geld niet gewoon over de Nederlanders evenredig verdelen dat noem je dan een basisinkomen.

3
112 mike45

@110 Goede argumenten. AOW'ers en gehandicapten maken best een groot deel van de ontvangers uit. En zodra er allemaal
Bijzondere regeltjes moeten komen is het inderdaad geen basisinkomen meer. Geef mij maar de libertarische manier van verzekeren. Jammer dat daar niemand op ingaat terwijl het artikel daar over gaat. Lijkt mij veel beter. Dan kun je je tegen de voorwaarden die je zelf wilt verzekeren. Maw: net zoiets als basisinkomen maar zonder diefstal van bedrijven en zonder dure, logge en falende overheid.

Maar hoe dan ook ben ik tegen het basisinkomen wegens het om zeep helpen van de economie door zulke hoge belastingen te gaan heffen. Dat kun je eenmalig doen en daarna is er niks meer om van te plukken.

0
113 Mrs. K

@110 Vanwege de schade aan de economie. Waarom zou je niet hetzelfde kunnen bereiken dmv verzekeringen? Je eigen pensioenfonds kiezen was al een bestaand idee, dat zou ook kunnen met werkloosheids- en arbeidsongeschiktheidsverzekeringen. Dan hoef je niet bedrijven hoog te belasten want de verzekerde betaalt het zelf (en een deel van de buffer wordt eenmalig bijgedragen door wat de overheid nu al in reserve heeft voor uitkeringen). Dat is een veel beter systeem: kan in de vorm van directe uitkeringen of een omslagstelsel. Plus niet allerlei mensen profiteren die zich nu ook al redden, zoals bij het basisinkomen waar werkenden ook een uitkering krijgen die ze in sommige gevallen niet nodig hebben maar waar wel de economie voor gesloopt wordt.

0
114 Mrs. K

@112 : De inzet van werkgevers is ontzettend belangrijk!

In diverse artikelen is te lezen dat mensen die nu fulltime werken minder willen gaan werken / parttime willen gaan werken als ze toch al een basisinkomen krijgen voor niks doen.

Terwijl mensen die niet rond kunnen komen van een basisinkomen maar moeten gaan werken.

Er zullen dan dus minder fulltime banen zijn en véél meer parttime banen.

Nogmaals : wát vinden werkgevers daar van?

Dáár is absoluut geen standpunt over bekend! Net zomin als over de belasting die mensen zouden moeten gaan betalen voor dat bijwerken.

Fijne avond verder!

1
115 Dubbeltje

@110 : Er bestaat toch allang ploegendienst?

1
116 Wendel

@112 : Volgens mij veroorzaakt niet alleen de HRA maar ook de huursubsidie en de WOZ-belasting verhoging van de huurprijzen. Als ze die huursubsidie niet gaven, waren er heel veel mensen dakloos, d.w.z. die woningen vrij voor het middensegment, waar dan weer minder tekorten zouden zijn, en dat verplaatst zich naar boven. Dan heb je dus lagere huurprijzen. Hetzelfde met HRA, als die er niet was, was een huis kopen minder duur. Op twee manieren is door de overheid uitgedeeld geld dus de oorzaak dat steeds minder mensen zich behoorlijke huisvesting kunnen veroorloven vanwege oververhitte prijzen. Daar komen dan nog eens buitenlandse opkopers bij die maar ongelimiteerd hun gang kunnen gaan.

1
117 Wendel

En dan vergeet ik nog de belasting die de woningbedrijven moeten betalen. En allerlei belastingen op energie en transport en noem maar op. Allemaal met wonen en vaste lasten opdrijven door de overheid te maken.

1
118 Wendel

Met een basis-inkomen heb je ook geen studiebeurzen meer nodig. Weg administratie, voor een groot deel.

1
119 Wendel

@116 : Ploegendiensten zijn meestal diensten van 8 uur.

Fulltime dus en niet parttime.

Toedeloe.

1
120 Dubbeltje

@113 AOW voor een alleenstaande is € 1.100 netto en zorgtoeslag is dan € 88. Dus als je van AOW'ers uitgaat moet het basisloon minimaal € 1.200 netto zijn

0
121 Rare Rakker

@121 : Wie weet wordt de zorg goedkoper, als die zorgwerkers ook allemaal basisloon hebben, er dus niet van hoeven te leven, en dan misschien goedkoper werken. Het grijpt veel verdergaand in elkaar dan je denkt, al die belastingen op inkomen en verder alles dat los en vast zit.

2
122 Wendel

@112
Omdat er dan bakken met geld terechtkomen bij mensen die het niet nodig hebben.

0
123 Arthur2000

@123 : Iedereen krijgt AOW en kinderbijslag.

1
124 Wendel

En HRA.

1
125 Wendel

@124
Ja? En omdat iedereen AOW en kinderbijslag krijgt moeten we geld dat eerst naar minderbedeelden als toeslag gaat nu verdelen onder diezelfde miljonairs?

0
126 Arthur2000

Er zijn maar 2500 AOW gezinnen in Nederland met alleen AOW waarvan de helft alleenstaand is dus je moet iets regelen voor 1250 mensen en niet voor 13 miljoen mensen in Nederland vanaf 18 jaar oud.

2
127 mike45

@124 dat moet het CPB en CBS allemaal doorrekenen wat precies de kosten en effecten zijn daar kom je op zo'n forum toch niet uit.

1
128 mike45

Wat een leuk artikel en @7 goed gezegd.

0
129 Yisrael

@127 Nee zo werkt het niet met een basisinkomen. Dan kan je niet nog allemaal uitzonderingen hebben die weer wat extra's moeten krijgen. Dan bereik je er niks mee. Want we hebben dus nu al 2 uitzonderingen te pakken. Oudere alleenstaanden met alleen AOW en bijstandsmoeders zonder alimentatie en die niet kunnen werken. Als we nog even doorgaan kunnen we er nog veel mee bedenken. En dan moeten we voor al die uitzonderingen apart weer iets regelen? Dan ben je helemaal het voordeel van een basisinkomen kwijt.....

0
130 Rare Rakker

@129 Bedankt! Het leek mij best een goed idee. Net als die vrijwillige pensioenfondsen.

1
131 Mrs. K

@130 we hebben een hele kleine groep uitzonderingen want je zit met een overgang, dat zijn 1250 alleenstaanden met een AOW en je hebt de Alleenstaande WAO ers met een volledige arbeidsongeschiktheidsuitkering dat zullen er ongeveer 40 duizend zijn. Dat is dus maar een heel klein percentage van de totale bevolking vanaf 18 jaar oud.

Bijstandsmoeders die moeten er gewoon bij gaan werken als ze niet rond kunnen komen en geen alimentatie ontvangen. Daar moet je zo'n regeling niet op laten stuk lopen het gaat om minder 0,25% van de volwassenen in Nederland.

2
132 mike45

@130 Rare Rakker
Met een basisinkomen voor iedereen boven de 18 is er geen enkel probleem voor bijstandsmoeders.
Want de bijstand bestaat dan niet meer, dus ook de bijstandsmoeder bestaat niet meer.
Probleem opgelost.

En alle bijstandsambtenaren kunnen stoppen. Naar huis.
Wat gaan die dan doen? Naar de bijstand ...zou je denken. Maar dat feest gaat voor hun niet door. WW misschien een tijdje.

Brengt me op de vraag, kun je ww en tegelijkertijd basisinkomen hebben? Ja waarschijnlijk wel. Bestaat de ww uberhaupt nog bij basisinkomen?

Veel mensen hebben al een basisinkomen natuurlijk AOW. En tienduizenden jongeren (en ook ouderen) krijgen Wajong. Veel jongeren van allochtone afkomst hebben blijkbaar wajong, hoor ik in mijn omgeving. Vage psychische klachten, niet goed kunnen poepen en hup levenslang wajong.
Laatst was er zo'n mocro-rapper die ook wajong bleek te ontvangen. De coffeeshops zitten vol met die figuren.

2
133 Natayo the Bobcat

@74 natuurlijk zal er altijd schaarste zijn, dus zal de vrijheid van de een de vrijheid van de ander raken. Maarssen als @ts denkt dat absolute vrijheid een recht is. Hoe kan het een recht zijn vraag ik me af, als het zo onwerkelijk is.

0
134 Trompetsignaal

@131 Ja zoals je wel zult weten ben ik enorm fan van dergelijke ideeën. Alles veel meer gericht op het individu, met keuzevrijheid en met zo min mogelijk verplichtingen.

0
135 Yisrael

@95
Het hele idee van basisinkomen is toch dat iedereen het krijgt en alle andere uitkeringen vervallen? Tenminste, dat is wat ik telkens lees.

0
136 Sterke

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Mac Benac
Poetin sluit aanvallen op NAVO-landen uit

Dan moet je juist oppassen....

zojuist geplaatst door Mac Benac

Mac Benac
Hond gedumpt op station Purmerend: achtergelaten met tas vol spullen

Penoze-stad....

2 minuten geleden geplaatst door Mac Benac

Rooibos
84% NSC-kiezers wil niet opnieuw Omtzigt stemmen - NieuwRechts.nl

@1Helemaal mee eens. Functie elders !Laat hem maar lekker samen gaan hokken met z'n WEF vrouwetje, Ayfer Koç. ...

2 minuten geleden geplaatst door Rooibos

Nicks R. Van
De Jonge onderzoekt buitenlandse en Russische inmenging in Nederlandse publieke debat

@5 Het probleem is dat Hugo dat werkelijk denkt!...

4 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

Reconquista
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

@9Ik snap niet wat je op forum doet als je telkens weer het inhoudelijk debat mijdt en alleen maar over de bewoording en benaming klaagt. Het ...

4 minuten geleden geplaatst door Reconquista

LoydMorris
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

@11 *Note Ik heb zelf "omgebouwde kerels" geschreven. Deze reactie is waarschijnlijk door de moderator weggehaald. Misschien terecht,...

4 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Nicks R. Van
Nagelbijten voor Sam Bankman-Fried: gaat cryptomiljardair de rest van zijn leven de bak in?

Als je miljarden hebt kun je je toch wel uitkopen? Met geld is immers alles te koop?...

5 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

Nicks R. Van
Hoofdcommissaris Bryan Isaacs geïnstalleerd als korpschef Surinaamse politie

Gaat Bryan Isaacs er dan voor zorgen dat Daisy Bouterse achter de tralies komt? Ik moet het nog zien....

6 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

Nicks R. Van
Canadezen zullen binnenkort worden belast voor de regen die op hun eigendom valt - Dissident.one

Dat wordt zeiltjes spannen. En dan zodanig opstellen dat het niet op de grond van de eigenaar terecht komt. Dat lijkt mij de enig juiste oplossi...

8 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

NK. App
Unsatisfied PornDrug PornYoung Anus PornBeautiful Agony VideosExtrmetubeSokka AcompanhanteMicheal Vegas PornStraightblowjobFakedrivingschool Porn21 Naturals.comThis Vid ScatPorn Websites BestFilme Pornos BrasileirosXxx DormiendoIndian Leaked Nude PicsPlaygirl VideosSexgame VideoIggyazalea NudeBlack Mom PormCouple First NightBangla Gud MaraSexymomFree Black On Black Porn SitesSkylar Vox PornBeastly PornPornô VazadosAspen Rae PornHot WexStepmom Seduced PornMysweetapple BbcExbii TamilShy NakedLesbian Forced XxxBrunoymariaGame Of Thrones TitiesAlice In Wonderland XxxAmber Alena SexAva Sanchez PornstarPornhub HindiWww Brother And Sister Xxx ComSerial Actress Nude PhotosXxx Sleeping Mom VideoMaid Indian SexBrunette PussyJiggly GirlsNude TeatcherChinos PornThe Idol NudeSarina MomonagaXxx Aunty And BoyInstrgram PornGia ItselSwap XnxxHorse Riding SexCelebrity PronIndian Police NudeSky Bri Joi.ShowmeyourtitsNikki Bella SexyCarmella Decesare NudeLive Sex PornInfian XxxxPorn Tube VrSexylog LogKamsutra BfKatya Clover PornPorn Hub CelebrityIndianboobPuta Locura.comStefbabyg LeakedCeleb KihadSharesome LoginBang Bros VidioMota Sex VideoIndian Penis PictureQueendreaaaaLittle April PornLily Lou PornEva Lovia XxxCandidpussyShemale.comUk Porn SitesRetro Lesbian PornFatel.modelsLesbian PorncomicsWwe Paige LeaksMy Wife BangedKatrina Kaif Ka BfVillage Field SexXxxanimeLesbian Tit WorshipCouplemylovePorno SiteVeopornoNoodlemagazine.conIncestes PornosTran PornstarPorn Xp.Cumshot In The Mouth CompilationHorny MikeMa Chele ChotiMy Friend's Older SisterConcert PornDiminicanas XxxParody Porn MovieBf Blue Film BanglaViolet Gems NudeSkinney NudesSouth Indian Tamil Sex VideosTeens With Nice TittiesEnglish Sex ClipOnlyandi PornGooningKaa PornSexstory MovieNude Women Hot PicsSpring Thomas PornSusu_jpg NudesGrinding XxxJapan Bath House PornGay Chay AvenueMako Chan KaihatsuFee Gay PornFree Poen MoviesSuperhentais.EdgequeensVideo Xn XxMarvadi XxxKhalifa XvideoJashin-shoukan-inran-kyonyuu-oyako-ikenie-gishikiIndiangaysexvideosRaylene VideosFree Xxx TubeSaite De Garota De ProgramaSelfie NudeTheobrobine HentaiHenti LesbienCarice Van Houten NakedElle Brooke NsfwGay Seduced Straight PornCanela Skin Danny DIvanka Trump NudesPorn GapeLilthiccckk OnlyfansDiapee PornThai Hooker PornNude SistersXxxi TubesHqs Eróticos 3dDesi Nudes