Direct naar artikelinhoud

Vrouwen Ajax krijgen geen publieke huldiging

De Ajax-vrouwen krijgen geen huldiging na het behalen van de landstitel en het winnen van de beker, maar de dag waarop dit gebeurt, komt dichterbij.

Vrouwen Ajax krijgen geen publieke huldiging

Dit zei wethouder Kajsa Ollongren woensdagmiddag in de gemeenteraad. Ze reageerde op een pleidooi van D66 voor zo'n huldiging. "Ik dacht zelf aan het bordes van de Stadsschouwburg," aldus fractievoorzitter Reinier van Dantzig.

Fans zijn een petitie begonnen voor zo'n huldiging. Zij vallen erover dat de mannen van Ajax wel een huldiging krijgen na een titel of een Europese beker, op het Museumplein nog wel en de vrouwen niet.

"Huldigen doen we in uitzonderlijke gevallen," aldus Ollongren, die burgemeester Eberhard van der Laan in de raad verving. "Vrouwenvoetbal is de snelst groeiende sport van Nederland, dus we gaan wel de kant van een huldiging op, maar zover is het nog niet." 

De dames van Ajax zijn wel op een andere manier gefeliciteerd. Afgelopen weekend zijn ze door drie wethouders ontvangen in de ambtswoning. Later zijn ze ook ontvangen door de burgemeester van Ouder-Amstel.

Zie ook: Voetbalsters Ajax voor het eerst landskampioen

Twitter bericht wordt geladen...

Elke middag het laatste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief van Het Parool.