Kamer wil excuses om euthanasie-tweet van SP ! (telegraaf.nl)


De SP weigert om verontschuldigingen aan te bieden voor een spraakmakende tweet over euthanasie van gisteravond.D66 vindt de berichten van SP’ers Lilian Marijnissen en Renske Leijten onfris. De socilialistische dames legden in hun tweets namelijk een link tussen de slechte kwaliteit van zorg in verpleeghuizen en de wens van sommige mensen om uit het leven te stappen. Kamerlid Vera Bergkamp (D66) vindt dat de SP excuses moest maken, zo bleek vanochtend uit een debat over verpleeghuizen. ...

door Moskowfiets in Politiek  ·  195 Reacties

  • 0
  • 1491x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@149 als ik heb te kiezen ga ik voor @148

0
151 Grootmoeder

@150 , het standpunt van de SP is duidelijk; gebrek aan zorg mag in ieder geval geen reden zijn.

En bij de SP krijgen ze signalen dat dat in ieder geval voor een deel van de mensen wel een beweegreden is. En dat zou het niet moeten zijn.

Jouw stelling is; de SP laat de mensen die echt klaar zijn met hun leven in de kou staan. De stelling van de SP; dit kabinet wil mensen waar wij wel klaar mee zijn eruit laten stappen.

Bedenk dit; hoe vaak heb jij de afgelopen jaren gehoord; de zorg wordt onbetaalbaar vanwege de vergrijzing? Denk aan de boodschap de dat uitdraagt. Jij kost alleen maar en zorgt ervoor dat de zorg onbetaalbaar wordt. Niet echt een boodschap van; Jij doet er nog te en we willen je erbij betrekken.

En als laatste; Renske Leijten heeft nog wel benadrukt dat ze niet wil beweren dat het kabinet om deze reden met dit wetsvoorstel komt. Wel is ze van mening dat deze problematiek mee gewogen met worden.

Als ineens heel veel mensen met grote schulden na de huizencrisis zelfmoord plegen gaan we het toch ook over de huizencrisis hebben?

Waarom hier niet? Waar in dit geval den alsof bezuinigingen op de zorg en toenemende armoede onder ouderen niet ter zake doet?

2
152 jokiedokie

Het staat mij *helemaal* niet aan dat ik het betreffende artikel op 'telegraaf.nl' niet kan lezen omdat ik een adblocker aan heb staan. Dus 'telegraaf.nl' bepaalt dat ik niet (echt) kan reageren. Kwalijk!

0
153 handsfree

@153 , dit bericht staat ook op andere nieuwssites.

0
154 jokiedokie

@153
Pagina herladen, kreeg hem hier toen wel te zien.
Waarom weet ook ik niet..

0
155 Grijs Gebied

@152 "Jouw stelling is; de SP laat de mensen die echt klaar zijn met hun leven in de kou staan. De stelling van de SP; dit kabinet wil mensen waar wij wel klaar mee zijn eruit laten stappen. "

Dat is dus helemaal een ongelooflijk lage stelling van de SP.
Niemand die een ander wil verplichten een einde aan zijn of haar leven te maken. Nogmaals... De SP verbiedt mensen een waardig einde te kiezen. Om welke reden dan ook.

"Bedenk dit; hoe vaak heb jij de afgelopen jaren gehoord; de zorg wordt onbetaalbaar vanwege de vergrijzing? Denk aan de boodschap de dat uitdraagt. Jij kost alleen maar en zorgt ervoor dat de zorg onbetaalbaar wordt. Niet echt een boodschap van; Jij doet er nog te en we willen je erbij betrekken."

Minder vaak dan dat ik heb gehoord dat de SP mensen dingen wil verbieden of juist verplichten. Als er een partij tegen het recht op zelfbeschikking is, strijdt de SP met de CU en SGP om de podiumplaatsen.

"En als laatste; Renske Leijten heeft nog wel benadrukt dat ze niet wil beweren dat het kabinet om deze reden met dit wetsvoorstel komt. Wel is ze van mening dat deze problematiek mee gewogen met worden. "

Dat is heel mooi van Renske. Ze ziet dus in dat het kabinet niet om deze reden met dit voorstel komt.
En toch is ze zo achterbaks om die link wel in haar tweet te leggen. En tegen een wetsvoorstel over zelfbeschikking te stemmen.

Renske en Geert zouden een mooi koppel vormen.

4
156 Klootviool

@156 , denk je niet dat verschraling van de zorg een factor zou kunnen zijn? We hebben allemaal kunnen zien dat mensen steeds vaker geen of veel minder hulp krijgen. We hebben allemaal kunnen horen dat mantelzorgers steeds vaker overbelast worden. Denk je niet dat dat mee zou kunnen wegen bij iemand? En nee, er zal niemand zeggen dat mensen er maar een eind aan moeten maken. Dat beweert ook niemand. Maar als slechtere zorg een reden is, en bijvoorbeeld ook het gevoel te hebben dat je een te zware belasting bent voor je familie, dan is dat wel erg. DAT zou namelijk niet de reden moeten zijn. En ik denk dat dat gesprek gevoerd moet worden.

Maar dit kabinet wil het nooit hebben over de gevolgen van de bezuinigingen op zorg. Die willen alles afdoen als incidenten. En dat vind ik kwalijk. De ellende van mensen afdoen als incidenten. En feitelijk ook weigeren om te onderzoeken of het incidenten zijn.

1
157 jokiedokie

@156 , en het punt van de vergrijzing komt er elke keer bij als er over de zorg wordt gepraat. Of wil je beweren dat dat niet zo is?

Komt nog bij dat ook op dagbesteding behoorlijk is bezuinigd. Dat tast ook de kwaliteit van leven aan.

0
158 jokiedokie

@157 "denk je niet dat verschraling van de zorg een factor zou kunnen zijn?"

Alles kan een reden zijn. Ook dat mensen op oudere leeftijd eerder aan hun lot over gelaten worden door mensen als jij.
Dat wil niet zeggen dat de SP het recht heeft om mensen, om wat voor reden dan ook, het recht op zelfbeschikking kan ontzeggen.

"We hebben allemaal kunnen horen dat mantelzorgers steeds vaker overbelast worden. "

We hebben ook allemaal kunnen horen dat marsmannetjes hier al lang zijn.
Nogmaals.... Dat is geen reden om mensen het recht op zelfbeschikking te ontnemen zoals de SP doet.

"En nee, er zal niemand zeggen dat mensen er maar een eind aan moeten maken. Dat beweert ook niemand."

De SP legde die link dus wel. Want om die reden stemmen ze tegen een wet die mensen meer recht op zelfbeschikking geeft.

"Maar als slechtere zorg een reden is, en bijvoorbeeld ook het gevoel te hebben dat je een te zware belasting bent voor je familie, dan is dat wel erg. DAT zou namelijk niet de reden moeten zijn. En ik denk dat dat gesprek gevoerd moet worden. "

Dat gesprek mag gevoerd worden. Maar haal het dan niet in je botte kop om tijdens dat gesprek mensen met een legitieme reden om uit het leven te stappen, een humane manier te ontzeggen.

"Maar dit kabinet wil het nooit hebben over de gevolgen van de bezuinigingen op zorg."

Gelul. Daar gaan veel debatten over.

"En dat vind ik kwalijk. De ellende van mensen afdoen als incidenten."

En dat is precies wat de SP hier doet. Afdoen als incidenten dat mensen door gegronde redenen uit het leven willen stappen.
Want het kan niet gegrond zijn omdat de zorg niet naar de zin van de SP is.

7
159 Klootviool

@158 "en het punt van de vergrijzing komt er elke keer bij als er over de zorg wordt gepraat. Of wil je beweren dat dat niet zo is? "

Heb je mij dat horen zeggen?
Of wil jij beweren dat de vergrijzing een fabeltje is?

"Komt nog bij dat ook op dagbesteding behoorlijk is bezuinigd. Dat tast ook de kwaliteit van leven aan."

Weer een punt dat niet in deze discussie hoort. Dat dat soms aan de orde is, wil niet zeggen dat iedereen een waardige dood gegund moet worden.

7
160 Klootviool

Even voor de duidelijkheid; ik beweer niet dat er geen mensen de uit het leven willen stappen om heel andere redenen.

Maar ik denk zeker wel dat verschraling een factor is. En misschien is het dan helemaal niet zo raar om te stellen dat dat een factor kan zijn en dat we het daar eerst over moeten hebben. Is er iets mis mee om mensen een menswaardig einde te gunnen? Nee, maar ik denk dat mensen een menswaardig leven gunnen ook heel belangrijk is. En zeker als je daarmee kunt voorkomen dat een deel van de mensen naar het einde verlangen.

===Alles kan een reden zijn. Ook dat mensen op oudere leeftijd eerder aan hun lot over gelaten worden door mensen als jij.===

Waarom het persoonlijk maken? Ken je mij? Weet jij hoe ik met mijn familie en naasten omga? Dacht het niet.

En de SP beweert nergens dat er geen mensen zijn die gegronde redenen hebben om uit het leven te willen te stellen. Nergens wordt beweert dat ondraaglijk lijden niet voorkomt.

1
161 jokiedokie

Mooi zo, eindelijk een partij die durft te zeggen waar het op staat in de zwaar verziekte gezondheidszorg.
En laat die andere zogenaamd politiek correcte partijen eens met daden komen in plaats van te protesteren omdat ze liever ontkennen.

1
162 jodelatedieho

@161 "Maar ik denk zeker wel dat verschraling een factor is. En misschien is het dan helemaal niet zo raar om te stellen dat dat een factor kan zijn en dat we het daar eerst over moeten hebben. "

Dat is dus een drogreden. Omdat je denkt dat iets een factor zou kunnen zijn, stem je tegen een wetsvoorstel en onthoudt mensen het recht op zelfbeschikking. Dat is hetzelfde als dat je auto's gaat verbieden omdat er mensen te hard kunnen gaan rijden.

'===Alles kan een reden zijn. Ook dat mensen op oudere leeftijd eerder aan hun lot over gelaten worden door mensen als jij.===

Waarom het persoonlijk maken? Ken je mij? Weet jij hoe ik met mijn familie en naasten omga? Dacht het niet."

SP en jij doen niet anders dan het persoonlijk maken. Omdat iets een factor zou kunnen zijn, ontneem je iedereen maar een recht.

4
163 Klootviool

Ik denk dat de status van de zorg expliciet als reden te noemen een stap te ver is. Ook als hier veel meer geld naartoe zou gaan, zouden er nog steeds mensen ontevreden zijn. Dat is nu eenmaal de aard van het beestje.

Maar wat ook de reden is van deze ontevredenheid, dit mag nooit een reden zijn voor mensen om zelfstandig een einde aan het leven te maken.

Sterker nog, waar ligt het punt dat mensen zich moreel gedwongen gaan voelen om ook hun leven te beëindigen?

Niet doen dus deze wet, laat de rechter elk individueel geval maar beoordelen.

2
164 Realisme graag!

@164 Jij vind repressie beter dan mensen over hun eigen lot te laten beschikken?
Ik vind het juist onmenselijk dat je mensen die uitgeleefd zijn wil verplichten een waardige dood via de rechter af te laten dwingen.

4
165 Klootviool

Of het specifiek door de kwaliteit van de gezondheidszorg komt weet ik niet, maar als er daadwerkelijk op grote schaal gebruik zou worden gemaakt van zo'n regeling zou dat in mijn optiek wel een teken zijn dat er iets niet in orde is met onze samenleving.

0
166 Civilis

Of het specifiek door de kwaliteit van de gezondheidszorg komt weet ik niet, maar als er daadwerkelijk op grote schaal gebruik zou worden gemaakt van zo'n regeling zou dat in mijn optiek wel een teken zijn dat er iets niet in orde is met onze samenleving.

0
167 Civilis

Sorry, per ongeluk twee keer op het reageer-knopje gedrukt.

0
168 Civilis

@165
Ja, en wilde die gok gaan nemen?
Iedereen zegt weleens dat hij zijn leven zat is, maar gelukkig is er dan geen legale methode om die wens te verwezenlijken.

Dit is niet een weg die we moeten gaan....

2
169 Realisme graag!

@169 Jij gokt er liever op dat mensen zich voor de trein gooien zodat er machinisten en omstanders met een trauma opgescheept worden?
Dat is pas een "sociale" weg.

5
170 Klootviool

Kamer wil excuses?
De Kamer moet zich eerder schamen, de regering voor haar beleid, en de constructieve oppositie voor haar steun aan diezelfde regering.

De feiten spreken voor zich:
Citaat: "Onder twintigers en dertigers is suïcide met 408 incidenten doodsoorzaak nummer 1, voor kanker (37) en hart- en vaatziekten (146). De meeste zelfdodingen komen voor in de leeftijdsgroep 50 tot 60 jaar, zowel bij mannen als bij vrouwen. Het risico op zelfmoord is het grootst bij gescheiden mannen en weduwnaars. In deze groep komt zelfmoord vier keer vaker voor dan bij gehuwde of nooit-getrouwde mannen."

http://nos.nl/artikel/2114388-aantal-zelfdodingen-in-nederland-nog-nooit-zo-hoog.html

Afgelopen jaar beëindigden op sommige dagen wel drie personen hun leven door voor de trein te springen.
http://www.rtlnieuws.nl/nederland/machinist-joos-doorbreekt-het-taboe-sommige-collegas-hebben-wel-20-springers

2
171 Atlantique

** gebruiker verwijderd **

Zij heeft groot gelijk. Het ergste is ook nog dat het de werkelijkheid is. Blijkbaar heeft D'66 nog te weinig donoren en gaan zij de organen nu bij de ouderen weghalen. Dat is het enige waar ze in de ogen van D'66 blijkbaar nog goed voor zijn, vandaar natuurlijk ook het donorplan. Alles valt weer op zijn plaats.

172 verwijderd5929219

@170
Jij laat liever oma een einde aan haar leven maken omdat ze een sociale druk voelt dat het nu wel lang genoeg geduurd heeft?

Oma uw leven is klaar, waarom zou u nog doorgaan?

Er is geen "sociale" weg....

1
173 Realisme graag!

@172
Ja het is vast één grote samenzwering!
Vroeger hielpen aluminium hoedjes daar nog tegen.....

1
174 Realisme graag!

Pyamadagen
steeds minder personeel
niet elke dag douchen
en recent nog: geen warme maaltijden in het weekend, want niet "rendabel".
Als dit je overkomt word je er niet blij van.

Die SP dames hebben best een punt dat deze zaken zullen meespelen in het welbevinden van ouderen.

2
175 HenkG

** gebruiker verwijderd **

@140 'Als je als zorgbehoevende geen of nauwelijks zorg en/of aandacht krijgt, heb je niet veel lol meer in je leven........; zeg ik dan dat niet zo is ? Er mankeert genoeg aan de zorg , maar dat is mijn punt in deze discussie niet , mijn punt is dat er ook mensen zijn die helemaal niet of nog niet met de zorg te maken hebben , ook hun leven bewust als voltooid zien , om welke rede dan ook , en daar floepert de SP aan voorbij , ze gooien t op de zorg en kabinetsbeleid , en daar valt genoeg op aan t merken , maar het linken wat ze in deze tweet doen is abject.
Ze gaan nl voorbij aan mensen die helemaal niets met de zorg te maken hebben , en daarbij ze zien überhaupt geen heil hierin waarom dan goedkoop de zorg erbij halen ?
De SP is vaak niet anders dan wat Wilders doet , populistisch proberen te scoren

176 ---------

** gebruiker verwijderd **

@171
'Het risico op zelfmoord is het grootst bij gescheiden mannen en weduwnaars. In deze groep komt zelfmoord vier keer vaker voor dan bij gehuwde of nooit-getrouwde mannen."
En wat heeft dat dan met de ouderen zorg te maken ? Want dat doet de SP nl , het klaar zijn met leven linken aan de ouderenzorg ,volledig voorbij gaande aan andere mensen.


Scoor je dan goedkoop of niet ?

177 ---------

@177
"Want dat doet de SP nl , het klaar zijn met leven linken aan de ouderenzorg ,volledig voorbij gaande aan andere mensen."

Ten eerste voeren zij aan dat ze toch echt veel signalen in die richting hebben gehoord van ouderen "als me geen waardig bestaan meer gegund wordt, dan hoeft het van mij niet meer".
Een bijzonder schrijnende uitspraak die ik zelf ook al hoorde van een paar ouderen.

Maar als je het complete verhaal van de dames zelf leest ontdek je dat ze veel meer argumenten aanvoeren, waarmee ze juist NIET aan anderen voorbij gaan.
Het probleem is meer dat jij voorbij gaat aan het complete verhaal.

"Voorbeelden hiervan zijn de voorbereiding op en acceptatie van ouderdom, het voorkomen en bestrijden van eenzaamheid, ondersteunen van ouderen bij het behouden of aangaan van sociale contacten, zorgen voor voldoende welvaartsniveau en het vergroten van zelfredzaamheid. Daarbij is het een taak om te zorgen voor passende en beschikbare zorg met aandacht voor zingeving. Ook op (hoge) leeftijd is het mogelijk om zin te blijven geven aan het bestaan. Leijten: 'Daarbij moeten we toe naar een herwaardering van ouderdom.'"
https://www.sp.nl/nieuws/2016/10/sp-steunt-hulp-zelfdoding-bij-voltooid-leven-niet
Je ziet dat de zorg hier maar een onderdeel van is. En ik denk dat er een boel wezenlijke zaken in dit rijtje staan.

Ik ben het niet eens met hun conclusie dat je om deze redenen de nieuwe euthanasiewet moet torpederen, maar voorbijgaan aan anderen doen ze niet. Ze proberen alleen het probleem zo op te lossen dat het niet tot doden leidt.

Of er sprake is van populisme zoals je in @176 stelt vraag ik me ook al

Daarvoor moeten de volgende kenmerken aanwezig zijn
afkeer van het partijestablishment;
het volk staat op een voetstuk en aan zijn wil wordt constant gerefereerd;
charismatisch leiderschap;
er wordt een beroep gedaan op eenheid en vaderlandsliefde.

Dergelijke punten zijn in het standpunt helemaal niet terug te vinden, ook niet in de tweets.

Wilders doet dat wel "opkomen voor Nederland" "De mensen willen .......", het charismatisch leiderschap dat bij de PVV wel en bij de SP niet aanwezig is,

Het je keren tegen de nieuwe euthanasiewet lijkt me eerder TEGEN de wil van "het volk" ingaan, omdat volgens mij een grote meerderheid voor is.

1
178 HenkG

** gebruiker verwijderd **

@178 nee want de SP ziet al helemaal geen heil in dit plan , en die uitspraak was toch echt voor deze tweet , dus waarom dan de zorg erbij halen ?

Wat heeft in godsnaam de euthanasie wet hiermee te maken ? Omdat de meerderheid voor is moet dat ? En of dat zo is kun je nog je vraagtekens bij hebben

179 ---------

@179
Als je echt niet begrijpt wat de euthanasiewet hiermee te maken heeft moet je je eerst maar eens inlezen, hulp bij zelfdoding valt onder die wet. De euthanasiewet zal dus aangepast moeten worden. En dat is de context waarbinnen de tweets vallen.

"Duidelijk is dat een meerderheid van de Tweede Kamer een nieuwe, ruimere euthanasiewet wel ziet zitten. "
http://www.rd.nl/vandaag/politiek/vijf-vragen-over-zelfdoodplan-1.1135229

En dat de meerderheid voor is, maar de SP tegen , is een sterk argument tegen populisme, omdat dat gebaseerd is op "de wil van het volk". Het SP standpunt gaat daar eerder tegenin.

Ik vind persoonlijk de tweets bijzonder hard, luid en duidelijk, bijna grof.
Maar dat kan ook niet anders, omdat de aftakeling van de ouderenzorg ook grove vormen begint aan te nemen. En dat leggen ze op een hele pijnlijke wijze bloot: in plaats van de zorg te verbeteren is er nu een andere ontsnappingsroute voor ouderen, probleem opgelost, patient dood.

2
180 HenkG

Ik vind het ongepast om te weigeren het over ouderzorg te hebben als het onderwerp hulp bij zelfdoding voor ouderen is. Die twee hangen in elk geval deels samen. En dat wil niet zeggen dat er ook ouderen zijn die willen sterven los van de zorg. Maar waarom mag je het alleen over de groep hebben? Dat begrijp ik niet; die andere groep is er toch ook? En ook als je er niet van overtuigd bent dat er een groep mensen is die liever uit het leven wil stappen vanwege de verschraling in de zorg; dan nog kan dat je standpunt zijn in de discussie die erover gevoerd wordt. Maar botweg weigeren die discussie te voeren?

Even voor de duidelijkheid; beweren dat mensen die uit hun leven willen stappen omdat zij hun leven als voltooid beschouwen niet bestaan klopt niet.

Maar zomaar beweren dat er geen mensen zijn die vinden dat hun leven wel klaar is omdat de zorg steeds verder wordt afgebroken klopt ook niet.

0
181 jokiedokie

Ik beschouw dit kabinet als voltooid, ze hebben al genoeg ellende aangericht.

En verder erger ik me aan reacties anti SP, die niet met feiten dan wel goede argumenten worden gevoerd. Dat is niet minder dan uit de onderbuik spuien,
en daar hebben we al meer dan genoeg van.

Het is treurig dat de SP de enige partij is die opkomt voor de zwakkere in de samenleving. De andere partijen hebben ons land in de afgrond geduwd en die hebben dan het gore lef om collectief de SP onder uit te trekken.

En straks als er verkiezingen zijn, stemmen mensen toch weer op PvdA, VVD, en alle meelopers.

0
182 Atlantique

** gebruiker verwijderd **

@174 Ik zeg niet dat er sprake is van een complot maar dit kabinet heeft met D'66 zoveel achterkameroverleg gevoerd dat ik beiden in staat acht tot het maken van afspraken. Het is wel heel toevallig dat eerst het donorplan wordt ingediend en nu dit plan, waar D'66 eveneens een groot voorstander is.
Mijn vertrouwen in de politiek is tot ver onder het vriespunt gedaald.Ik acht de huidige politici tot alles in staat. Wat dat betreft gaan ze letterlijk over lijken. Een dode meer of minder kijken ze niet eens meer van op.

183 verwijderd5929219

Bizar hoeveel mensen er toch zijn hier, die denken het recht te hebben voor anderen uit te maken hoe, en zelfs óf, ze moeten leven.

2
184 Klootviool

Bizar hoeveel mensen er toch zijn hier, die denken het recht te hebben voor anderen uit te maken hoe, en zelfs óf, ze moeten leven.

1
185 Klootviool

@184 , en DAT is niet waar het hier om gaat. Jouw stelling is dat de SP mensen in de kou laat staan die echt klaar zijn met hun leven. De stelling van de SP is dat het kabinet mensen in de kou laat staan die klaar zijn met hun leven als gevolg van keuzes van dit kabinet.

Je doet alsof de SP ontkent dat er een groep mensen is die er gewoon klaar mee is. Dat doen ze niet. En ik ook niet. Ik weet dat die mensen bestaan; ook ik heb ervaring met iemand die gewoon klaar was en elke dag hoopte dat ze niet wakker zou worden. En dat had niks te maken met de zorg die ze kreeg; die was toen echt nog goed. Doen alsof die mensen niet bestaan is respectloos; dat doet de SP dus ook niet.

Maar de andere kant wil je niet zien; dat dit kabinet doet alsof die andere groep er niet is. De groep die het gevoel heeft dat ze teveel zijn; voor hun familie (mantelzorgers die overbelast zijn), voor deze overheid die blijft hameren op de vergrijzing voor het stijgen van de zorgkosten (zonder ooit te willen kijken naar de andere kosten die de afgelopen jaren de kosten opgedreven hebben). Die groep mensen is er ook. Mensen die niet meer in aanmerking komen voor een verzorgingstehuis. Mensen die steeds minder hulp krijgen. Mensen die niet meer naar de dagbesteding kunnen. En daarom zoiets hebben van; ik ben er wel klaar mee.

En die groep mensen wil dit kabinet niet zien. Ze willen het er niet eens over hebben. Dat vinden ze smakeloos. Ja, dat vinden ze. Omdat die groep mensen op hun conto staan.

0
186 jokiedokie

@123 Nee hoor, het zijn de liberalen die de zorg op anderen afschuiven, hun handen er van aftrekken en dan zeggen, hier heb je een pilletje, met wat water innemen en je hebt nergens meer last van!

0
187 dummydum

@149 Dat gelooft alleen maar een VVD'er...

0
188 dummydum

@156 Dat is NIET de stelling van de SP, dat is het wangedrocht wat jij er van maaakt

0
189 dummydum

@159 Jij probeert om hele logische stellingen belachelijk te maken!
Dat maakt juist jouw eigen bijdrage belachelijk!

0
190 dummydum

@163 Klootviool

'SP en jij doen niet anders dan het persoonlijk maken. Omdat iets een factor zou kunnen zijn, ontneem je iedereen maar een recht.'

en bovenstaande zinnen noemt men een 'aanname'

0
191 Grootmoeder

@165 Klootviool

zolang je niet 'bed-gekluisterd' bent
kun je altijd, met nadruk op altijd
zelf beslissen

0
192 Grootmoeder

@177 Elsemieke*

'En wat heeft dat dan met de ouderen zorg te maken ? Want dat doet de SP nl , het klaar zijn met leven linken aan de ouderenzorg ,volledig voorbij gaande aan andere mensen.'

nou...de SP schenkt ook aandacht aan sociale werkplaatsen, ggz-problemen
en als ik langer nadenk, komt er vast een heel lijstje

dus jouw uitspraak dat 'ze' aan andere mensen voorbijgaan
lijkt mij stug

goede middag trouwens question

0
193 Grootmoeder

@184 Neehee, daar aat het jiet over. Het gaat eroer dat de huidige kabinet, weigert de discussie te willen aangaan. Dat verschraling zorg wel degelijk oorzaak kan zijn voor velen die daardoor uit het leven willen stappen. Zij durven die discussie niet aan. Ik vind het een geniale tweet van SP. Durf en houdt die discussie levende!

0
194 ObadiahZ

*niet *erover

0
195 ObadiahZ

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
eh
Syria’s Kurds face ISIS threat, US indifference as Turkey destroys critical infrastructure

@3En ISIS-kampen zullen open gaan, wat aan de ene kant goed is omdat het er zo'n zooitje is, maar op een nieuw kalifaat daar zitten we ook nie...

6 minuten geleden geplaatst door eh

Bleke Betty
Column | Probleem: de woningmarkt is saai

Betaalmuur.Saai? Het is een slagveld waar men elkaar bijna te lijf gaat voor een paar vierkante meters en een dak en een schuld die bijna ni...

1 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Syria’s Kurds face ISIS threat, US indifference as Turkey destroys critical infrastructure

...."“Onze schapen sterven; onze kinderen worden vergiftigd door de dampen”, zegt Hasan Abdallah, een Arabische boer in de stad Tell Brak, t...

1 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Een dienstplichtbrief voor mijn dochter, dat is schrikken

En weer achter een betaalmuur. ...

1 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Islamofobie in Duitsland sinds vorig jaar verdubbeld - de Kanttekening

@159 Mispoes. De angst is irreëel want de spin mag dan bestaan maar de angst ervoor is onnodig omdat de angst op niets gebaseerd is. Een p...

1 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
‘Geen reden aan te nemen dat Russische leger veel sterker is geworden’

Christ kan beter zijn Klep houden. Het is ook bij hem een natte vinger in de wind. Daarbij kan je beter iets overschatten dan onderschatten. Dus...

2 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Sarcoff
Johan Derksen kraakt Sywert-interview Op1: ‘Hij is zo glad’

@4 Je moet toch wat om de laatste kijkers van de buis weg te jagen....

2 uur geleden geplaatst door Sarcoff

Sarcoff
‘Geen reden aan te nemen dat Russische leger veel sterker is geworden’

Ik heb helaas niet ze veel vertrouwen meer in de zogenaamde westerse experts.Ze zijn wel meesters in miscalculatie....

2 uur geleden geplaatst door Sarcoff

Bleke Betty
Tim (20) stapte vanwege pesterijen uit het leven, nu liggen er voor Twentse politiebureaus tegels tegen pesten

i.pv die bespottelijke walgelijke lentekriebels, kunnen ze beter behalve Taal en rekenen ook assertiviteitstrainingen geven, jongeren va zeg 6 j...

2 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Kan je als christen op de PVV stemmen?

@103 Wat een desinformatie. Decennia geleden werd het verboden om nog langer ambtelijk de religie van iemand vast te leggen. Dus die 5% mag je...

2 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

NK. App
Sharasuo'sIndian Hindi Sex XxxKlixen PornEmberly AdamsMature Anal VideosTally Wyte Porn18andabusedCastation PornMale To Female Transformation PornSkipthegamedWww.skip The Games.comFrance VoyeurJogos Porno GayHot Sex Movie IndianAdult Porn TheatreIndianhotnudeNichole Aniston XxxFilm PoronographicSimpzor NudesAnal AsiansKareena Kapoor Sexy XxxNaughty America Mia KhalifaShakira Sex XxxMarathi Sex Video MovieOdia Desi XxxAvn Award ShowBen 10 HentaisPornos Anal CaserosPixelatedperryVictoria XavierJungle PornMaggie Q NudeErotic ReivewTrannyvideo XPorn.games MobileMarissa MaeBlackmailsexMiosotisLuisa EspinosaSunny Leone Ki PhotoSex Bhabhi AudioHorse Dildo PornHentaistuckPorno Français AmateurRegan Foxx PornBbc Blacked ComYoung Porn StarsCocqnuPorner 4kOmwglwFingers In PussiesJennifer Connelly NudesKelli Goss NudeDrazzers VideosAishwarya Rai Bachchan SexNatasha Romanoff SexToys PornDearhalkSexo EgirlMx Hamster ComTheylovherstoriXvideoscomAmailiuPervmom LatinaRohini Sex VideoRyan Madison Porn VideosLana Rhodes Full PornIndian Lady PissingCowgirlanalBrandi Love VrMother Seduced By SonShannon TweedsexFtvpussyBig Boobs AlrrtHot For BotDrpornFree Jab ComicsㅁㅍthrjfFree Download Vidio PornLive Porn BrasilItskayybabyySavannah Bond VideosTwitter Desi VideosNandita DashotBokep Indonesia MesumDaalischusroseIndeanxxxForced ThroatpieAlejandra CriscuoloGay HemtaiQuadrinhoseróticoVideo De Sexo AnimeBigbig VoreI Show Speed DickFree Bisexual PornosWwxvidioSexmex Lo Mas NuevoWowh Vicky NudeMegnut NakedScooby Doo Xxx ParodyCuckold HumiliationRachel Steele Mom Sex VideoMonica SexxxtonPorn DanielSpangbang LiveTikttok NudeScan PornTiffany Mynx PornPakistani Desi Sex VideoBengali Movie Hot VideoXnxxfatHollywood Full Movie Sex VideoPorn With MuslimHand Job With GlovesX BoobiesGlass PornJav LibaryFansly AppAdlt WorkFotos De Negras NuasGrupos De Telegram De PutariaFree Soft PornSteven Universe FutaNhentai 374522Bollywood Girl Sex VideoXxx Cartoo NNext Door StudioHindi Sexy Bf Full HdDelhi Local Sex VideoPorn With KissJeena Ortega NakedPorn Gay BrothersThaiswingerBunni Emmie PornXvideo Blacked AnalAna AlexanderPanty Porn VideosOiled MilfThai Big TitsBrother And Sister AnalAngela White GloryholeDaughter Porn DadHypno Porn CaptionsTiawa PornTrippie Bri Onlyfans LeakKannada Sex ComPon SaxTeen Fuck DogWillow Hayes PornAmber Moore Black