Opinie

Bonusquote: waarom u vaker Geenstijl moet lezen en minder vaak NOS of Volkskrant

05-06-2017 14:04

 

“De jihadistische motieven worden keer op keer van de terroristen afgenomen omdat ze ons niet zo lekker uitkomen, en vervangen door ofwel motieven van onmacht, ofwel omdat het ‘onze schuld’ zou zijn dat ze zich zo gedragen. Sociaal-economische omstandigheden. Westerse bommen op Irak. “Uitsluiting”. “Intolerantie”. “Racisme”. Noem maar op, als het maar geen institutionele, door de islam gedreven religieuze ongelovigenhaat genoemd hoeft te worden.

Gewoon Allah uit het motief van de jihadis’s knippen, dan kun je altijd blijven volhouden dat het dáár echt niks mee te maken had. Stageplekken. Blanke intolerantie. Racisme. Het witte patriarchaat. Dát zijn de echte boosdoeners. Nooit ligt het aan de middeleeuwse religie die geen kritiek duldt, zichzelf superieur acht en beweert dat hun Woord het allerlaatste woord is waar niet aan getornd mag worden, met een Profeet die niet getekend of anderszins afgebeeld mag worden, wiens bestaan en intenties niet kritisch bevraagd mogen worden en waar honderden, zo niet duizenden jihadisten zich dood voor willen vechten in hun strijd tegen de ongelovigen.

Op televisie, waar de kijkerskudde uit miljoenen mensen bestaat, zijn de verwijzingen naar moslims en de uitspraken over Allah in zijn geheel uit de getuigenis gelaten. Ook het moment waarop Theresa May de aanslag “islamitisch extremisme” noemt, is voor de televisie-uitzending uit haar verklaring geknipt dus zelfs de premier van Engeland wordt selectief geciteerd door de Staatsomroep. Terwijl die uitspraak de essentie van haar speech is, omdat ze het motief van de daders benoemt en dat doen regeringsleiders doorgaans nooit.

Die mensen zijn heus niet ‘ingehuurd’, maar ze werden dus wél opzichtig geregisseerd om op een demonstratie te lijken. CNN knutselt daarmee haar eigen narratief, wat heel kwalijk is, en zet dus ook de deur open voor complotten.

Steeds meer mensen voelen, zien en beseffen dat ze voor de gek gehouden worden door hun pers, politici en pratende hoofden – met alle polariserende gevolgen van dien.”

 

Omdat de door belastinggeld betaalde NOS (bekend van moraliserende techredacteuren en het uitschelden van Geenstijl voor ‘ransapen’) verwijzingen naar de islam uit een speech knipte (dat moest natuurlijk van hun islam-voor-dummies-cursusleider), CNN voor het gemak maar even wat nepnieuws fabriceerde en de alles wat met Geenstijl te maken heeft tot op het bot hatende linkse rancunekrant Volkskrant de zoveelste fopdeskundige opvoerde om het GoedVolk te bezweren dat islamitische aanslagen die worden gepleegd door moslims uit naam van Allah echt niets met moslims, islam of religie te maken hebben, trakteert Bart Nijman van Geenstijl u op een fijne Pinksterdag-longread bomvol wijze woorden.

Waaruit je maar één conclusie kunt trekken: stop met het vertrouwen van main stream media, stop met het vertrouwen van ‘kwaliteitsjournalistiek’, denk vooral zelf.

Lang leve Geenstijl! Lang leve internet! Lang leve de alternatieve media! Lang leve de vrijheid!