De gematigde islam bestaat niet (trouw.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Jan de Boer in Binnenland  ·  285 Reacties

  • 21
  • 1523x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Sommige, en mogelijk wel veel, moslims brengen een soort islam *in de praktijk* die niet gewelddadig is. Dan kun je wel zeggen: "De gematigde islam bestaat niet", omdat de islam, volgens de boeken, inherent gewelddadig is, maar er zijn in ieder geval moslims die gewoon, elke dag, hun geloof, de islam, belijden en daarbij elk soort gewelddadigheid afwijzen, *ongeacht* wat Mohammed heeft gezegd en gedaan en wat er verder in boeken staat. Dat betekent (dus) dat je een gelovig moslims *kunt* zijn die tegen elke vorm van geweld is. http://www.geschiedenisbeleven.nl/moorden-naam-van-god/ en een taaie tekst: http://www.answering-islam.org/Dutch/arlandson/kingdomofheaven.htm En wat simpeler: http://hoeiboei.blogspot.nl/2010/05/kruisvaart-en-jihad.html (met veel nuttige commentaren). Ongemakkelijk ingewikkeld, wel...

0
251 handsfree

@250 doortjebont

Het doet er in feite ook niet toe of hij bestaan heeft of niet. (dat is de grote grap)
Maar de moslims (1,5 miljard) geloven dat hij heeft bestaan en beschouwen Mohammed als de beste mens die ooit geleefd heeft.
Terwijl hij in de beschrijvingen een primitieve barbaar was..

0
252 Natayo the Bobcat

@250 doortje

Dat eerste maakt het misschien wel des te erger. Mensen die proberen het 'zuivere leven' proberen na te leven van een 'profeet' die misschien slechts aan het menselijk brein is ontsproten.

Zelf denk ik dat er vast wel een man met de naam Mohamed heeft bestaan. Wel vraag ik me af of de cultus om zijn persoon niet gebaseerd is op uitspraken van een mentaal niet helemaal stabiele man.

Maar goed, ik was er niet bij, dus het blijft bij giswerk.

0
253 ~ Echelon II ~

@250 doortjebont

En voor het Christendom geldt in feite hetzelfde. Of Jezus nu echt bestaan heeft of niet (de meningen verschillen daarover) doet er na 2000 jaar eigenlijk niet meer toe... de essentie van het geloof is de "boodschap"..
En niet de boodschapper.

En de boodschap van Jezus was....heb uw naaste lief....heb uw vijand lief....geen mensen stenigen....etcetera...

(niet iedere christen zal het daarmee eens zijn want sommigen staren zich blind op de persoon/figuur Jezus, maar natuurlijk gaat het uiteindelijk om de boodschap)

0
254 Natayo the Bobcat

En van alles lezende denk ik dat godslastering, in welke vorm dan ook, tot een universeel mensenrecht verklaard moet worden (nou ja, in ieder geval totdat de een of andere god zichzelf afdoende bewezen/gemanifesteerd heeft - maar hij/zij zal wel wijzer wezen, want dan val je *wel* door de mand - dus **jij**, almachtige godvergeten klootzak, bent eigenlijk verantwoordelijk voor alle ellende op deze wereld..)

1
255 handsfree

@8 Daar verbaas ik mij ook iedere keer over.
Als er een cartoon van Mohammed wordt gemaakt, heb je wereldwijd protesten, worden vlaggen verbrand, enz.
Maar na een aanslag blijft het toch verdomd rustig.
Ik snap het niet.

0
256 Captain Rob

@69 "Ze keurt het zelfs goed dat homo's van daken gegooid wordn."
Ik zou toch maar even op zoek gaan naar een andere vriendin, met zo eentje zou ik niet in bed willen liggen.

0
257 Captain Rob

@247 "Ik weet dat de gematigde islam wel bestaat. Gematigde soennieten bestaan niet die willen altijd oorlog. "

80 tot 90% van alle moslims op de wereld is soennitisch, de rest is voor het grootste deel sjiitisch. Beiden hebben een hekel aan elkaar al sinds de beginselen van de islam, en beiden hebben ziekelijk extremistische aftakkingen zoals het wahabisme en salafisme in het geval van de soennieten.

0
258 Bluth

Alle reacties ten spijt; de islam presenteert zich keer op keer als een fascistoïde doctrine van strijd, onderdrukking en geweld jegens een ieder die een andere levensbeschouwing heeft. Het is ook de enige "religie" waarvan de aanhangers maar blijven roepen dat vrede met hun profeet moge zijn. De man heeft hele volksstammen uitgemoord, vrouwen en kinderen tot slaven gemaakt en verheerlijkt de strijd, liegen, discriminatie en haat. Ook nu worden uit zijn naam onschuldige mensen opgeblazen of de keel doorgesneden door hysterische moslims. Ik beschouw de islam als mijn vijand en als vijand van iedere vrije denker. Vreedzame islam? Een grote leugen waar ik niet intrap.

0
259 watnu

Goed stuk en er zit ook gewoon wel waarheid in. Ik denk niet dat het voor alle moslims geldt, maar de ideologie - zowel de Koran, de Hadith en de biografieën over het leven Mohammed - is in potentie dodelijk.

0
260 Vaartuig

Zijn er twee islams, de een oorlogszuchtig en de ander tolerant en vredelievend? Volgens de Franse juriste en arabiste Anne-Marie Delcambre is dit een westers verzinsel om de onaangename waarheid niet onder ogen te hoeven zien: ,,Tussen islam en islamisme bestaat alleen een gradueel verschil. Het islamisme zit in de islam als het kuiken in het ei."

Het veiligste is om geen onderscheid te maken. Dat is radicaal maar het moet. Dus leuk of niet, stem maar op Geert Wilders. De rest van de politiek wenst helaas de onaangename waarheid niet te zien.

6
261 manpower

De islam heeft sinds haar begindagen er blijk van gegeven geen prijs te stellen op de door Timmermans zo bejubelde diversiteit. Die Fahne hoch, die Reihen fest geschlossen, was meteen het parool al. De bonte lappendeken aan geloven en bijgeloven, polytheïsten, Joden, Christenen, Yezidi's, etc moest worden gleichgeschaltet. De hartewens op het sterfbed van De Profeet was het compleet ausradieren van iedere andere godsdienst. Aldus geschiede. Met geweld, terreur en listige leugens.

1
262 schrootflint

@261
En dan?
Ik zou op die vraag graag eens een duidelijk antwoord hebben.....

6
263 Realisme graag!

@263
Dan is er in ieder geval een tegen geluid ipv mee te gaan in de stroom kom maar binnen met je knecht

0
264 Deelname

Met mijn Bosnische buurman drink ik met regelmaat een door hem gestookte Slivovitsj. Dat is toch een mooi voorbeeld van drinken met een matige moslim.

2
265 Hoofd bijzaken

Nu 265 reacties bij een artikel van 18 augustus 2006.

Dát is vast een record voor een OUWE MEUK artikel. question question question

6
266 Dubbeltje

@264
Je onvrede uiten is makkelijk, niemand is volledig tevreden.

Maar wat wil je dat de politiek er tegen gaat doen?

Zijn veewagen die je buren afvoeren ook ok?

3
267 Realisme graag!

@267 natuurlijk niet, politiek Nederland kan een beginnen naar buurland Denemarken te kijken in plaatsvan weg te kijken of de problematiek te bagataliseren. Denemarken kwan deze week namelijk wel voor in de top 10 veiligste landen (world peace index).

Daadkrachtig politiek optreden van zowel linkse als rechtse politiek samen.
Aanleiding was dat politici van rechts als van links reageren geschokt waren na het zien van de *documantaire die onthulde dat predikers in nagenoeg alle onderzochte (!) gematigde moskeeën in Denemarken aan moslims opleggen dat ze zich in strijd met de wet moeten gedragen.
De politiek reageerde met:
1) “We gaan het sanctioneren van strafbare feiten in de context van religieus onderwijs strafbaar stellen."
2) De Deense regering spreekt af een lijst van haatpredikers op te stellen en openbaar te maken. Niet alleen van Deense imams, maar ook van buitenlandse imams, die vervolgens een inreisverbod krijgen.
3) Er komt een ‘watch-list’ voor Europese haatpredikers.
4) De gemeenteraad van Aarhus trekt de steun voor de bouw van een grote nieuwe moskee in.
*bron : https://zembla.vara.nl/nieuws/dit-gebeurde-er-in-denemarken-na-undercover-in-de-moskee

1
268 Ruud100

@268
En is het beleid in Nederland nu zo anders dan?

1
269 Realisme graag!

Alle moslims zijn bereid zich voor hun geloof op te offeren alle moslims komen uit de zelfde fabriek als ik dit zo mag zeggen , ik vindt ook verschrikkelijk dat we door deze gasten met name ook onze regering worden voorgelogen dat er twee soorten bestaan

4
270 knorkokkie

@266 , @Dubbeltje,

Het artikel is nog even actueel als toen het geschreven is...

0
271 Graaier1000

Je hoort ook helemaal niks uit de islamitische gemeenschap over de aanslagen ,hieruit blijkt trek zelf uw conclusie

1
272 knorkokkie

Draadje voor de dagelijkse portie islamofobie. Veel boos gesputter. Hamvraag is natuurlijk: wie gaat er daadwerkelijk iets doen?
aivdtrckr[35135]

3
273 Commodus

@270
Nee, want je hebt ook nog een derde categorie, en dat zijn mensen die niet leven volgens die geweldadige regels uit de koran.

En dat is de overgrote meerderheid, want hoeveel geweldadige moslim aanslagen hebben we in Nederland al gehad? Zijn er dus daadwerkelijk redenen om de behandeling van moslims aan te passen?

2
274 Realisme graag!

** gebruiker verwijderd **

@266 En nog steeds actueel , alleen zijn we in 11 jaar tijd politiek correct gaan doen.@273 misschien eens benoemen ? Dat het alles met de islam te maken heeft ? En niet het zijn geen echte moslims ?Dat is wegkijken

275 Geennaammmmmmmmmmmmmmmm

@274 "Nee, want je hebt ook nog een derde categorie, en dat zijn mensen die niet leven volgens die geweldadige regels uit de koran."

Toch wel raar dat een grote groep mensen die (terecht) geweld verafschuwt, een boek dat aanzet tot geweld als richtlijn voor hun religie beschouwen. Neem dan een ander boek of bron dat oproept tot vrede en naastenliefde.

2
276 De Haring-ingenieur

** gebruiker verwijderd **

@265 . Het gaat niet zozeer over moslims maar over de Islam en daar is er maar één van.

277 verwijderd924924212

** gebruiker verwijderd **

@271 . Een heel actueel artikel, ook na 10 jaar nog. Londen, Manchester, Londen.

Hier over de Januskop van sommige imams:

== De gevolgen van ‘Undercover in de Deense moskee’

23 november 2016 -
Leestijd: 9 minuten

In maart dit jaar leidt de film ‘Undercover in de Deense moskee’ in Denemarken tot veel ophef over de werkwijze van Deense moskeeën. ‘Moskeerne bag sløret’ (‘Achter de sluier van moskeeën’) wordt uitgezonden door de Deense zender TV2, is vrijwel volledig gemaakt met verborgen camera’s en brengt aan het licht hoe imams in acht Deense moskeeën met twee monden spreken; gematigd naar de buitenwereld, maar streng orthodox achter de deuren van de moskee. Van de acht moskeeën waar wordt gefilmd, staan twee bekend als gematigd. ==

https://zembla.vara.nl/nieuws/dit-gebeurde-er-in-denemarken-na-undercover-in-de-moskee

278 verwijderd924924212

@266 Dubbeltje

Ik zou willen dat de inhoud ook onder de noemer 'oude meuk' geschaard kon worden maar helaas … heeft de inhoud van het artikel nog niets aan actualiteit ingeboet.

Maar gelukkig kunt u er wél om lachen. Zelf vind ik dat ongepast met de recente aanslagen in Manchester en London in het achterhoofd.

0
279 ~ Echelon II ~

@263
Het enige mogelijke afdoende antwoord. De bescherming van religie uit de grondwet halen. Ieder die zijn buitenlands paspoort wil behouden, een Nederlands paspoort ontzeggen.Het verdrag van de universele rechten van de mens opzeggen.

Tachtig tot honderd procent van alle in de EU aanwezige moslims deporteren naar hun land van herkomst.

Is dat duidelijk genoeg?

2
280 manpower

@280 , @manpower,

Het is heel duidelijk maar volstrekt onhaalbaar en onwenselijk.

Met de constatering dat Islam een haatideologie is onder het mom van een vreedzaam geloof kom je al een heel eind.
Opzeggen van het verdrag van de universele rechten van de mens is het kind met het badwater weggooien.

0
281 Graaier1000

@269 Nogal, geen van de in @268 genoemde maatregelen is ingevoerd, wat daar de consequenties van zijn wordt langzaam maar zeker duidelijk, dit werd recent uitgezonden op NPO; een documentaire "kanarie in de kolenmijn" over antisemitisme in Nederland.

Men laat hoe vanuit de islamitische gemeenschap in Nederland de onverdraagzaamheid, het geweld en de intolerantie naar de Joodse gemeenschap groeit .

Ook de reporter hoopte dat het mee zou vallen en begon naïef en onbevooroordeeld maar houdt haar tranen niet meer op aan het einde van de uitzending, schokkend;

Bron :

0
282 Ruud100

@281 De Islam als "haat-ideologie" bestempelen is al evenmin haalbaar binnen juridische kaders. Er is echter maar een voorbeeldzaak nog om vast te stellen dat de vrijheid en toleratie verstikkende versie van de Islam die nu in de EU beschermd wordt niet als religie beschouwd dient te worden.

Een religie is geloof, geloof doen men vanuit zichzelf. Het gedrag van de gelovige naar anderen toe veranderd. Zodra een overtuiging omdraaid en aan anderen oplegt hoe ze zich moeten gedragen wordt het een ideologie.

Ideologieën hoeft men niet vanuit een gelijkheidsbeginsel (artikel 1) te beschermen omdat deze ideologie die zich als religie manifesteert zelf de vrijheid van andere godsdiensten uitsluit.

0
283 Ruud100

@270 je lijkt wilders wel

1
284 handsfree

@280
Daar was ik al bang voor.

1
285 Realisme graag!

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
ongelovenloos
Timmermans bereid te onderhandelen over regeringsdeelname met VVD, maar wel zonder PVV - Joop - BNNVARA

@9Waar zie jij dat dan ?Er valt niets te knijpen als het om Timmermans gaat ....

1 minuut geleden geplaatst door ongelovenloos

Wedergeboren
Muziekdraadje

verdroetihe >> verdrietige ...

3 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

ongelovenloos
Timmermans bereid te onderhandelen over regeringsdeelname met VVD, maar wel zonder PVV - Joop - BNNVARA

Hij kan wel bereid zijn te onderhandelen maar hij zit totaal niet in de situatie om te kunnen onderhandelen , begrijpt hij dat nou niet ?...

3 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

Wedergeboren
Muziekdraadje

@2912 Hoi Nighthawk! Jouw afwezigheid was me al niet ontgaan, en is gezien de verdroetihe omstandigheden naruurlijk meer dan begrij...

4 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

wildersfan
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@51 Wakker is natuurlijk het Nederlandse woord. En dat laat zich omvormen naar complotten. ...

6 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Nighthawk
Muziekdraadje

Hoi Luitjes...Ik ben hier komende dagen even iets minder aanwezig omdat een van mijn zussen onverwachts is overleden.Gelukkig is het Muzie...

11 minuten geleden geplaatst door Nighthawk

eh
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

Het woord woke komt toch uit de VS?Alleen daarom al heb ik daar moeite mee. Ik ben niet zo voor het nadoen van de VS....

11 minuten geleden geplaatst door eh

ABRACADABRA
Dertienjarige jongen met 30 centimeter lang mes aangehouden op Schiphol

toen ik 13 was, zat ik achter de meisjes aan op de Mavo. moet je nu zien hoe diep treurig die pubers nu geworden zijn. gewoon criminelen...

14 minuten geleden geplaatst door ABRACADABRA

Bob Sleebaan
Andere partijen niet blij met tweet Wilders, maar het zal hem 'worst zijn'

v.d. Burg: "Hoe meer asielzoekers hoe beter"Wilders heeft gelijk. Die v.d. Burg is een "eng mannetje"....

17 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

wildersfan
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

Als mensen straks zich massaal aan het front moeten melden, dan heb je dus deug mensen die zich bij iedereen de vraag stellen: Moet jij je niet ...

17 minuten geleden geplaatst door wildersfan

NK. App
Andhra Aunty Sex VideosIndian Porn HubX Videos Em PortuguesMiranda 1985Lasbian Porn PicsFoxy LoveHindi Adult FilmDrive PornLittle Lupe PornPornstar VoodooMy Best Friends Mom Porn8muses.vomFyyptt8musas.comMadidon Beer NakedRichelle Ryan Sex VideosParker AmbroseNekokunyBootylikeabackroadErotic Ghost MovieBf Film Video DownloadDesi Penis PicSexy Mia Khalifa VideoDemi Rose LeakIndian Style Sex VideoAlyssa DivineAtkgirlfirendWatch LesbianpornAviva Baumann NudeSoles Of SilkBig Boobs New VideoKenzie MarieGymnasticxxxDesi Sax HdIndian Mms SexFree Sex GameAmerican BrazzersNew Porn ActressBro Sis XxOil PronAddison LoriSunny Leone X VidioTessa Flower OnlyfansNaocobtoPt.stripchat.Belle Delphine Of LeakCogiendo Con Mi MamáSarah PornstarKalyan SexSandra MilkaDoughter NudePanty RedditSpeed DickBrandi Love CompBoymomsexMost Viewed Pornhub VideoBorrachas SexoShakingpornIncessSelebraty PornFoto De PornografiaGold Diggers The Secret Of Bear MountainXxx LespianNude Indian Hidden18 SexiT Ushy.comKiwisunset LeakTrio SexualKendra Lust Hd VideoBrianna Beach LatestXxx In SuhagratSexy Aunty Ki ChutNaked Granny PhotosKannada Sexy Blue FilmHot Stepmom Hd VideosCunshot Pornسکس علشقانهXnxx Xxx Video ComFc2ppv3825293Grandpa Hentai.freeporn.comCartoon GonzoMandy KandyPeni In MouthGuilty Gear HentaiDaizha MorgannAlesha Dixon NudeBelleisa PornStardew PornPussy FingeringBollywood Sex HdHornyhentaiRoc N Shay PornMelody Radford PornNicole Murkovski IndexxxStrapon PeggingEva Mendes PornstarDesi Dehati BfSex Record DancePred482Sหนังโป้Xxx Video Low QualityBf Video SleepingNude Scene PussyIsland Boys Bj69 NudeDoctor BlowjobSon Watches Mom PornThe Pit PornHumpchies.comSex24Thick White ChicksJodiwestPorn In IslandGlory Hole ShalowGame Porn OnlineTs April RoseAaliyah Hadid AnalSofiaxxxNicoleaniston OnlyfansJerk Off Instructions.Bangla Chuda Chudi Bangla Chuda ChudiMilfmovsNepali Hd PornLeighton Meester NudeIndian Xxx RomanceSex Hot Hollywood MovieXxx Porn Desi HdIndian Hot Babe PornClassic XnxVintage Big Boobs PornMotherless Sites Like8mussesSloppydeepthroatKelly Rioa NudeDry Humping GifShirimeSale Ki Biwi Ki ChudaiRomantic Hot Sex MovieKeralasexgirlRear CameltoeLois Griffin PussyHd 4k Sex VideoNaked Soccer PlayersDesi Sex Clip DownloadMilfplayFilmes PornaAo Vivo PornJordyn Woods NudeChotta Bheem Nude