Trump zegt foert tegen klimaatakkoord? Tijd voor sancties (dewereldmorgen.be)


Donderdagavond maakt Trump bekend of de VS uit het klimaatakkoord van Parijs stapt. Wat nu? Naomi Klein geeft een paar tips. ...

door morandi in Politiek  ·  29 Reacties

  • 2
  • 402x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Precies Naomi. 181 landen willen wel dat dit uitgevoerd wordt en kunnen niet toestaan dat een passant de wereld voor de komende eeuwen op het spel zet. Een massale wereldwijde boycot dwingt de vs snel op de knieen.

Dat echter niet snel gebeuren, want dan moet er echt iets gebeuren. En ook andere landen hebben last van de financiële kanker genaamd ' elite' of ' old boys network' in hun systeem. Die gaan uiteindelijk weer centjes boven verstand verkiezen.

1
1 Moridin

Wat is foert? Is dat zoiets als covfefe?

2
2 Mrs. K

Hahaha sancties opleggen aan de VS, het machtigste land ter wereld, koekoek. En dat vanwege een klimaatakkoord, ieder land bepaalt zelf wel hoe die met klimaat omgaat. Ondanks dat ik de terugtrekking van de VS betreur, lijkt het me dat ze vrij zijn om dat te doen wat ze willen - en dat moraal verheven gedoe ben ik al helemaal geen voorstander van.

6
3 Yisrael

@2
Van Dale 2013 online:
Foert : Belgisch-Nederlands, spreektaal
ter aanduiding dat men zich ergens niet (meer) mee wil bemoeien of het zich niet meer wil aantrekken
synoniem: zoek het zelf maar uit, ze bekijken het maar

0
4 morandi

@3 als het eenzijdig terugtrekken uit een verdrag geen gevolgen zou hebben, dan heeft een verdrag afsluiten nooit meer zin.

Vergelijk het met een contract. Als jij eenzijdig je arbeidscontract opzegt, dan blijft dat niet zonder gevolgen. Je moet je aan bepaalde voorwaarden houden bijvoorbeeld een opzegtermijn. Ook al wil je nieuwe werkgever graag dat je morgen al begint, maar dat kan dan gewoon niet.

Jammer voor Trump, maar het eenzijdig opzeggen van het klimaatverdrag blijft echt niet zonder gevolgen.

0
5 Sparkplug

@3 het betreft hier een een grensoverschreidend probleem waar voor prive willetjes geen plek mag zijn. Tijd voor groepscorrectie. Hoe machtig de Vs ook is. Als die andere 181 samenwerken is het snel gedaan met de Amerikaanse economie. Hoewel dit helaas niet zal gebeuren.

0
6 Moridin

@3 Trump doet met elke beleidsmaatregel, en zeker die op dit vlak, z'n uiterste best om Amerika die positie te doen verliezen.

1
7 mountainlion

@3 Exact, zo denk ik er ook over. Ook van dat laatste en de complete hysterie vanwege een mogelijk terugtrekken uit dat akkoord en het idiote anti-Amerikanisme dat al een tijdje bon ton is en nu helemaal de kop weer opsteekt.

5
8 JackKropotkin

@5 Van tevoren is altijd duidelijk dat zo'n verdrag geen zin heeft, omdat er geen consequenties aan verbonden zijn. Als je niet wil dat landen zich terugtrekken uit dergelijke verdragen, moet je in het verdrag de gevolgen van zo'n eenzijdige terugtrekking opnemen. Niet achteraf gaan huilen als een land besluit toch niet mee te doen. Zoals ik al zei zijn ze daar vrij in, soeverein land enzo.

6
9 Yisrael

@6 Het probleem mag dan grensoverschrijdend zijn, dat geeft de andere betrokken landen niet het recht om te bepalen of de VS wel of niet meedoen, dat bepalen de VS zelf wel. Jij mag vinden dat 'privé belangen' niet van toepassing mogen zijn bij dit vraagstuk, maar dat is ook maar een mening. Ik denk daar substantieel anders over.

6
10 Yisrael

@7 Haha tja... Zolang ze economisch en militair met kop en schouders boven de rest van de wereld uitsteken, zal Trump het allemaal wel niet zo dramatisch doen.

5
11 Yisrael

@8 Inderdaad... Sinds Trump daar president is zie je vanuit allerlei hoeken een vreselijk anti-VS-sentiment. Terwijl het gewoon onze bondgenoot is - een van de belangrijkste die we hebben notabene. Ik snap die hetze niet.

6
12 Yisrael

@12
Trump is gewoon Amerika hoor , misschien een ander gezicht dan je gewend bent , maar wel echt Amerikaans.

4
13 eh

@12 Ik heb aardig wat collega's uit de VS. Wanneer ik ze spreek verontschuldigen ze zich telkens weer voor een grote blonde roerganger. En ik vergeet nooit de Canadezen meer die ik op vakantie in Mexico tegenkwam. Please be aware,we're Canadian.

2
14 Gut

@14 Ik neem aan dat u dan ook hoofdzakelijk in linkse kringen verkeert...

4
15 Falco Peregrinus

@13 Ik snap niet waar je op doelt.

2
16 Yisrael

Ik weet niet welk beroep je uitoefent , maar ik vermoed dat dat beroep minder in de kringen van Trump-aanhangers voorkomt.

2
17 eh

@17
voor @14

2
18 eh

Met Trump aan het roer is The USA toast.

0
19 Crannbuidhe

@14 Haha ik snap wel dat ze zich verontschuldigen ja. Dat een volk zo iemand als president kiest, is opvallend te noemen (understatement). Maar hij zit daar nu eenmaal en het is best een grappige man vind ik. Verder heeft hij als president niemand iets misdaan, dus geen reden voor een nog grotere VS-haat dan voorheen lijkt me. Het blijft een bondgenoot waar we zeker via de NAVO veel aan hebben. Ook economisch een belangrijke partner. Wat is het probleem?

4
20 Yisrael

@14
Dat zei mijn Canadese tante ook altijd , maar toen was er nog lang geen sprake van Trump.

1
21 eh

@12 inderdaad, de VS is onze bondgenoot. Alleen jammer dat hun opperhoofd, Trump genaamd, bezig is om hún bondgenoten (China, de EU, Canada, Mexico) tegen de schenen te schoppen en zelfs anti Duitsland propaganda de wereld in slingert ("Duitsers zijn slecht en hun auto's zijn zeer slecht").

Leuk zo'n bondgenoot. Wat een nieuwe president al wel niet in een paar maanden diplomatieke relaties flink kan beschadigen.

0
22 Sparkplug

@16
Trump is niet een op zichzelf staand fenomeen , doch verbonden met allerlei machten binnen de VS.

1
23 eh

@2 : bilspleet geluiden

0
24 A+++energiebewust

@22 Belachelijk ja hoe hij tegen Duitsland tekeer gaat. En dat terwijl hun auto's juist zo goed zijn question

Hoe hij tegen China tekeer gaat begrijp ik dan weer wel. Zij zijn toch de grootste bedreiging voor het Amerikaanse monopolie op macht.

3
25 Yisrael

Laten we eerst maar eens even onomstotelijk vaststellen dat de mens de oorzaak is van de opwarming van de aarde.
Tot nu toe is daasr namelijk geen sprake van.

3
26 BenErWeer

@26 er zijn onderzoeken en rekenmodellen van gerespecteerde bureau's en wetenschappers die dit aantonen.

Wetenschappers beweren dat de aarde opwarmt door de verhoogde uitstoot van broeikasgassen. Maar is dit echt zo? Bloomberg legt natuurlijke factoren en menselijke factoren naast elkaar.

Het model – waarin verschillende factoren naast elkaar staan – is gemaakt door NASA’s Goddard Institute for Space Studies. ModelE2 bestaat uit 500.000 rijen code en draait op een supercomputer.

Sommige klimaatsceptici beweren dat de aarde opwarmt door de baan van de aarde om de zon of omdat de zon actiever is geworden. Wetenschappers laten hier zien dat er nauwelijks veranderingen hebben plaatsgevonden in de baan van de aarde om de zon. Ook de temperatuur van de zon schommelde de afgelopen eeuw nauwelijks.

Ook vulkanisme, ontbossing, ozonvervuiling en aerosolen warmen de aarde niet op. De onderzoekers concluderen concluderen dat broeikasgassen de enige reden zijn dat de gemiddelde temperatuur de afgelopen eeuw ruim één graden Celsius omhoog is geschoten. Zonder toegenomen ontbossing, aerosolen en vulkanisme zou de gemiddelde temperatuur nu nog veel hoger zijn.

https://www.scientias.nl/waarom-warmt-de-aarde-eigenlijk-op/

1
27 mike45

@26 Laten we dan ook eerst eens onomstotelijk vaststellen dat evolutie, zwaartekracht en quantum electrodynamica waar zijn? Misschien bestaan we wel helemaal niet echt, en hoeven we ons geen zorgen te maken, toch? /s

Je mag best vragen blijven houden, maar als je vlammen ziet, bel je toch eerst de brandweer, en ga je niet een filosofische discussie aan of vuur wel echt is.

0
28 d6072b01

Sancties is waarschijnlijk politiek niet haalbaar, maar op dit moment best te verdedigen. Als een land vrede en veiligheid in een kleine regio in gevaar brengt, kunnen er sancties worden ingesteld door andere landen. De Trump administratie brengt met deze stap de hele mensheid in gevaar.

0
29 d6072b01

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bleke Betty
Column | Probleem: de woningmarkt is saai

Betaalmuur.Saai? Het is een slagveld waar men elkaar bijna te lijf gaat voor een paar vierkante meters en een dak en een schuld die bijna ni...

1 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Syria’s Kurds face ISIS threat, US indifference as Turkey destroys critical infrastructure

...."“Onze schapen sterven; onze kinderen worden vergiftigd door de dampen”, zegt Hasan Abdallah, een Arabische boer in de stad Tell Brak, t...

1 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Een dienstplichtbrief voor mijn dochter, dat is schrikken

En weer achter een betaalmuur. ...

1 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Islamofobie in Duitsland sinds vorig jaar verdubbeld - de Kanttekening

@159 Mispoes. De angst is irreëel want de spin mag dan bestaan maar de angst ervoor is onnodig omdat de angst op niets gebaseerd is. Een p...

1 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
‘Geen reden aan te nemen dat Russische leger veel sterker is geworden’

Christ kan beter zijn Klep houden. Het is ook bij hem een natte vinger in de wind. Daarbij kan je beter iets overschatten dan onderschatten. Dus...

1 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Sarcoff
Johan Derksen kraakt Sywert-interview Op1: ‘Hij is zo glad’

@4 Je moet toch wat om de laatste kijkers van de buis weg te jagen....

2 uur geleden geplaatst door Sarcoff

Sarcoff
‘Geen reden aan te nemen dat Russische leger veel sterker is geworden’

Ik heb helaas niet ze veel vertrouwen meer in de zogenaamde westerse experts.Ze zijn wel meesters in miscalculatie....

2 uur geleden geplaatst door Sarcoff

Bleke Betty
Tim (20) stapte vanwege pesterijen uit het leven, nu liggen er voor Twentse politiebureaus tegels tegen pesten

i.pv die bespottelijke walgelijke lentekriebels, kunnen ze beter behalve Taal en rekenen ook assertiviteitstrainingen geven, jongeren va zeg 6 j...

2 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Kan je als christen op de PVV stemmen?

@103 Wat een desinformatie. Decennia geleden werd het verboden om nog langer ambtelijk de religie van iemand vast te leggen. Dus die 5% mag je...

2 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Nieuwslezer
Muziekdraadje

Picture This - Act of Innocencehttps://www.youtube.com/watch?v=CVTgvAzQQRo...

2 uur geleden geplaatst door Nieuwslezer

NK. App
Sexy SasuBig Coke PornDespedidas De Soltero PornHevy RRedtube PremiumChat Sex GratuitShruti Sex PhotosCutlerx PornDeni DenailsLily Kawaii PornVideos Porn XxxxPumpkin FuckSlim PawgWatch Hentai AnimeOnly Fans Nudes LeakedㅁㅍthrjfPorn HfFaimly PornsHe Ntai AnimeMia KhalfiaPo RnoxxxElizabeth Gillies NakedLeasbin XxxPornousaFiesta PornFemale Orgasming PornChut ChataiXmhesterWww X Videos Full HdMalayalam Sex Video NewWorldstarpornoFree Pornography VideosSex Video Full DownloadDani SexyBang Bus Full VideosImlily96Big Titty LesbiansLesbian Breast FeedXhamsher海角社區Jacquieetmichel NetWinx Club SexBrother Cums In SisXvideos. XomAngela White JavLatina PornvideoFemale Protagonist Porn GamesBoy Aunty SexGujarati Sex BpFacefartingPornhub SleepyLela Star High DefinitionBrandi Love PornostarEbonygaloreBlowjobs InterracialParadicehillSweetlicousCaraml BbwAshley LaneHotxxxsexNanami MíakiSunnyleonepronSecurity Cam PornComputer Sex VideoIndian Home Sex ComBrother Help Sister SexHardcore BangingRara NazaiSheila Carrasco NudeNudism Wifeسكس اللحسNude Pic BlondeHollywood Ki BfNangi Bhabhi PicsKarmen Karma BbcUncensored PornLena The Plug HotWww.pornpicscomNude Wrestlers MaleDesi Girls Sex VediosMian Califaسکس مسنForced FootjobTerraria Dryad PornAi Sex GeneratorOlder Women NudeKoumi Jima ShuuFag Gay PornNaked Pole DancingBig Boss Porn VideoPorn Movies FullTentacol PornXxxvideo GratisPorn HermafroditasCurvy OnlyfansMotherledsPorn RavenGeneva AyalaBlue Film Hindi SexyHindi Sex MovisKannda Sex VidoesAunty Sexy Video BfGang DeepthroatFree Inidan PornDanmachihentaiXxx Mom Hd ComThick Nude LatinaNaked Sexy Woman PicsMom And Son Xxx HindiXxx Sex Sex Sex VideoJeniferplayXncx Free PornSixx Orange투위터 야동Doctor And Nurse SexRussian PronstarRim JobsCyberpunk Edgerunners Nude ScenesJulio Gomez PornstarWoodmancastingxFilms Pornographiques XCocoland VersionStriper Ao VivoGordas OnlyfansPorngay DaddyXxx HetiKat Wonders PussyQiraroseIndian Girls Selfie Sex VideosBoquete Anime3d FutansriSunny Leone Fuking VideoScarlett Venom PornEleb NudesVr Porn Games FreeBig Boobs Sexy VideosEnglish Picture Bf SexDf XxxEmilia Clarke NudesDiamond Jackson Sex VideosHot Housewife FuckSquirt In LeggingsXxx Video Mota LandBlacmailed PornAishwarya Rai Sexy BfCuckoldressSony Lene XxxGay Facial PornBdsm ChatroomPornos Amadores Brasil