Direct naar artikelinhoud
Controverse

Australische tennislegende na homofobe opmerkingen: "Tennis zit vol lesbiennes"

Margaret Court.

"De tenniswereld zit vol lesbiennes." Dat heeft de Australische gewezen tenniskampioene Margaret Court, intussen 74, gezegd als reactie op de controverse over haar opmerkingen over het homohuwelijk.

De Australische, die 24 Grand Slam-titels op haar naam heeft staan en na haar tenniscarrière dominee werd, schreef vorige week in een open brief dat ze niet meer met luchtvaartmaatschappij Qantas wil vliegen omdat de directeur zijn steun heeft uitgesproken voor het homohuwelijk. "Ik geloof in een huwelijk tussen man en vrouw, zoals het in de Bijbel staat", schreef Court, intussen 74.

"Toen ik tenniste waren er maar enkele lesbiennes", reageerde Court op Vision Christian Radio. "Maar die enkelingen namen jongeren mee naar feestjes en dergelijke. Wat je aan de top ziet is vaak wat je via de sport overneemt."

De tenniskampioene ging nog een stap verder, en noemde transgenderkinderen "het werk van de duivel". "We zijn hier om hen te helpen dit te overwinnen. We zijn niet tegen de mensen", klonk het nog.

Boycot

De open brief van Margaret Court leidde vorige week tot protesten binnen de tenniswereld. Grote namen als Martina Navratilova en Billie Jean King riepen op tot een boycot of een naamsverandering van de Margaret Court Arena, een belangrijke baan van de Australian Open.

Tennis Australia liet weten dat dat laatste niet zou gebeuren, maar distantieerde zich wel van de uitspraken van Court. "Dit is haar persoonlijke visie, en die is niet in lijn met de waarden waar Tennis Australia voor staat", luidde het.