VVD ,Wethouder Amsterdam: ‘Hoe meer asielzoekers hoe beter’ (wnl.tv)


De Amsterdamse wethouder Eric van der Burg vindt dat Amsterdam wel meer asielzoekers kan gebruiken: ‘hoe meer hoe beter’, zei de VVD’er in een speech... ...

door Moskowfiets in Media  ·  47 Reacties

  • 15
  • 1131x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

die heeft een klap van een windmolen gehad
meteen op een uitkering zetten van 800 euro

2
1 Thei

Citaat uit artikel
Van der Burg hekelt enclaves van eigen mensen en meningen

Ook hekelde Van der Burg wat hij enclaves noemt. “Enclaves waarin Amsterdammers zich wanen in klein-Volendam en mensen die anders zijn het liefst per vliegtuig zien vertrekken en verlangen naar een tijd die er nooit is geweest. Enclaves waarin mensen zich wanen in klein-Fez en een broertje dood hebben aan de Nederlandse samenleving. Of enclaves waarin mensen zich wanen in klein-Ankara en weliswaar leven in een democratie, maar stemmen voor een dictatuur van de ander”, aldus de VVD-wethouder. “In een eerste reflex zou je zeggen: als het je niet bevalt, pak een vliegtuig, of rijd met bus 114 de roomblanke provincie in”, voegde hij hier aan toe.

1
2 Moskowfiets

De VVD is overgenomen door de PvdA.
Ze hebben het parasitaire beestje gewoon een andere naam gegeven.

2
3 Positivo

Zijn bedje is warm gespreid. Hij hoeft niet tussen asielzoekers te wonen met al hun overlast (vrienden van ons zijn moeten verhuizen vanwege de overlast en het ongedierte), zijn financiën zullen niet in de knoop komen (hogere ziektekosten omdat deze mensen gratis verzorging, woning, etc etc krijgen). Zijn kinderen kunnen straks gewoon ergens een huis kopen, waar andere jongeren jaren en jaren in de wachtrij moeten gaan staan omdat er bijna geen goedkoop huurhuis overblijft voor de Nederlander. En het steekt mij omdat het veelal gaat om mensen die al veilig waren in hun eigen land. Er moet een stop komen, anders kunnen de Nederlanders (die niet zo maar gratis geld krijgen maar er voor moeten werken) straks als tuinman of schoonmaakster bij de asielzoekers kunnen gaan werken.

2
4 gaulette

@1
Geen mooie oud Hollandse molen iig. Wat een mafketel. Die moet je verplicht een jaar in een achterstandswijk laten wonen met zijn hele gezin, kijken of hij het nog zo leuk vind.

1
5 Bleke Betty

en hoe denkt meneer deze allemaal te huisvesten en te onderhouden want concurrenten op de arbeidsmarkt zijn het niet ze komen juist omdat ze nergens wat voor hoeven doen.
"verlangen naar een tijd die er nooit is geweest."
welke tijd bedoelt meneer hiermee ?een tijd dat er nog geen asielzoeker in ons land was misschien?
die tijd was er ooit wel hoor dus liegen is hem ook niet vreemd,daarvoor zit hij wel bij de juiste partij.
en waar woont deze meneer ?niet tussen asielzoekers zegt mijn gevoel.
als we het over verward hebben is deze meneer de definitie daarvan.

0
6 ongelovenloos

@1 Je bedoeld, dat ie € 800 p.m. betalen moet. Dat klinkt ff beter !

0
7 Flipper

Wat een flapdrol.
Er wonen in Amsterdam meer allochtonen dan autochtonen.
Dat was in 1996 nog heel anders.
Dat komt omdat sinds 20 jaar er minder autochtonen wonen in Amsterdam, maar er wel bijna 1,5x zo veel allochtonen wonen.
Het aantal Marokkanen is bijna verdubbeld.
http://statline.cbs.nl/Statweb/publication/?DM=SLNL&PA=37713&D1=0&D2=0&D3=0-3,31,41&D4=82&D5=0,l&HDR=T,G4&STB=G1,G3,G2&VW=T

De autochtone Nederlander is in de minderheid in Amsterdam. Die kunnen 2 dingen doen:
1) Amsterdam ontvluchten om van alle agressieve k*t Marokkanen af te zijn.
2) Een eigen enclave vormen ter bescherming tegen alle agressieve lichtgetinten.

0
8 beastyboy

Opsluiten die vent,een gevaar voor de maatschappij.

2
9 moya155
10 Tjeempie

@9
U bent geen voorstander van vrijheid van meningsuiting???

21
11 morandi

Wat een stelletje naïevelingen lopen er toch rond in Nederland.De hele wereld binnenhalen en zo ons welvarend land,zorgstelsel,werk naar de knoppen helpen.Je zou haast denken dat dit met opzet gebeurt! Zulke mensen zijn het echte gevaar voor Nederland.

0
12 DWDD

Nou Eric van der Burg , noem eens 5 voordelen op dan?

0
13 solidsteel

Toch, als je zo leest over die schets van de toekomst, zoals die VVD wethouder ontvouwd.
Dan vraag je je af, hadden er ook zoveel mensen VVD gestemd, als deze Amsterdamse VVD wethouder zijn elitaire grachtengordel uitbuitingsideeën eerder had gecommuniceerd? (ideeën die je toch eerder van een grachtegordel D66'er, dan van een VVD'er had verwacht!)

Had hij eerder naar de Nederlandse kiezer gecommuniceerd, dat hij droomde van een toeristenstad, met enkel rijken, horeca (en de hoeren!) en musea woonachtig of gevestigd in het centrum binnen de grachtengordel en dan één hele grote schil van welvarende yuppen er rondom.
En daaromheen dan weer de schil van tuinsteden en andere uitbreidingswijken gevuld met één grote goedkope onderkaste van allochtonen voor de minder gewilde klusjes en nog goedkopere asielzoekers voor het vuile, gore werk.

Echt, ik vraag me af of had dat alles bekend geweest, er dan zoveel mensen voor zijn partij hadden gekozen.
Maar ja, het masker gaat wel echt af met deze VVD'er.
De vorige vier jaar VVD macht stond in het licht van afbraak, de volgende vier jaar zal blijkbaar staan in het licht van verdringing naar de periferie (buiten de stedelijke omgeving) van niet zo welvarende autochtone Nederlanders.

Eigenlijk wel opvallend, deze strategie, m.i. was juist de reden dat zoveel mensen voor de VVD gingen stemmen, vooral gelegen in het oppikken door de VVD van thema's als immigratie en asielzoekers, thema's waarmee die partij schaamteloos leentjebuur speelde (bij de partij nog wel waarvan VVD leider Pinokkio zei: 'dat is een partij die wij vanwege haar ideeën en bewezen onbetrouwbaarheid absoluut uitsluiten')

Dus kan men stellen dat de VVD eigenlijk kiezers heeft laten kiezen op basis van (een Amsterdams VVD) verkiezingsbedrog, een bedrog gebaseerd op verzwijging...

Trouwens, nog even een Vraagje aan de Amsterdamse VVD wethouder: 'wat is er eigenlijk mis mis met Volendammers, anders dan dat Volendam niet in Eritrea ligt?'

1
14 tegenzinnig

"En daaromheen dan weer de schil van tuinsteden en andere uitbreidingswijken gevuld met één grote goedkope onderkaste van allochtonen voor de minder gewilde klusjes en nog goedkopere asielzoekers voor het vuile, gore werk."

U gaat er vanuit dat allochtonen en asielzoekers werken...... Ik hou meer van een iets realistischer gedachte.

0
15 beastyboy

Walgelijke liberale mafketel.

0
16 Dissident

@15
U zegt uit te gaan van een realistischer gedachte.
Misschien voel ik, ondanks het weinig rooskleurig scenario van verdringing dat deze VVD wethouder voorstaat met die niet zo welvarende groep autochtone Nederlanders in zijn stad, toch nog wel een sprankje hoop en optimisme met betrekking tot een oplossing van het werkloosheidsprobleem onder groepen met een migratie achtergrond.

In de bleke toekomst die de VVD wethouder Eric van der Burg ten behoeve van zijn stad Amsterdam voor ogen staat.

5
17 tegenzinnig

De enige manier om daadwerkelijk veranderingen door te voren is het houden van referenda. De politieke elite in Nederland, wil blijkbaar graag onze maatschappij kapot maken.

1
18 Salitos

@18 De uitslagen van de referenda worden door de politieke elite ingevuld naar hún maatstaven en wensen, ook als de uitslag precies tegenovergesteld was.

2
19 gaulette

Politici als Van der Burg staan compleet los van de maatschappij.
Meneer woont vast zelf in een roomblanke enclave, ver van de multiculturele hemel op Aarde.

Zoals @8 opmerkt, zijn de laatste tientallen jaren vele (ik schat 200.000) oorspronkelijke Amsterdammers weggevlucht uit dit walhalla.

Zelf noemt Van der Burg een aantal negatieve zij-effecten van de immigratie. Maar wat zijn nou eigenlijk de voordelen van de toenemende multicultuur voor de oorspronkelijke Nederlandse bevolking?

Persoonlijk ben ik wel klaar met de zelfkastijding van Nederland, voortgekomen uit één of ander achterlijk gereformeerd schuldcomplex. Grenzen dicht voor laagopgeleide kansarmen.

1
20 Sterke

** gebruiker verwijderd **

Erik van der Burg heeft een nieuwe naam: Tinus Apenl*l (althans bij mij).

21 verwijderd2420

Die vent is knettergek.!!
Ook een vvd er.!
Zijn ze allemaal van padje af.!

2
22 annie

Het scheelt of je een taart door 10 mensen moet delen of door 20 mensen met andere woorden je kunt niet tot in het oneindige doorgaan met mensen op te nemen, die vervolgens allemaal in de bijstand belanden.
Bovendien heb ik niet het idee dat deze mensen een aanwinst zijn voor onze maatschappij, uitzonderingen daargelaten. Er is nu al een hoop sociale onrust en dat zal alleen maar erger worden.

Deze wethouder woont vast en zeker hoog een droog in een "witte" villawijk anders die je niet zo'n debiele uitspraken.

0
23 Kaksaboemsa

** gebruiker verwijderd **

Elke keer als ik in Amsterdam loop dan heb ik zo langzamerhand meer het idee in een derde wereld land te lopen dan in Amsterdam , de echte Amsterdammers als U die zoekt zijn alleen nog als attractie in het museum voor nationale oudheden te vinden voor de rest is het een stad geworden zonder autochtone bevolking maar wel dan weer bezet door zo ongeveer alles wat Afrika te bieden heeft , als u daar van houdt bespaart het u een trip naar het tropen museum wat tegenwoordig ook niet goedkoop meer is .
Al met al een idiote leus van die /VVDer .

24 verwijderd682241

Links krijgt altijd de schuld, maar het is de VVD die ze hier hebben willen, Goedkoper lonen. Meer mensen die gaan lenen enz enz.

0
25 Jelle75

"Van der Burg snapt dat dit standpunt gevoelig ligt en veel Amsterdammers asielzoekers zien als concurrenten op de arbeids- of woningmarkt"

Waren ze maar concurrent op de woningmarkt, de wachtlijst is ongeveer 14 jaar voor een sociale huurwoning en statushouders mogen voordringen naar de top van de lijst.

door al die mensen die steeds mogen voordringen is de lijst zo lang

1
26 TheoTheo

Querulantje met aandachtstekort. Wil graag opvallen door nog linkser te zijn dan D66 en GL waarmee hij in het College zit. Het is dat Yesilgoz goed werk doet in de TK anders had ze van mij direct terug mogen komen. Alhoewel ik verwacht (en hoop) dat de carrière van deze wethouder geen lang leven beschoren is. De VVD mag dan een brede volkspartij zijn, op dit soort #ophef zit men vast niet te wachten.

4
27 Mrs. K

En straks net zoals in den haag allemaal een gratis OV kaartje
https://www.nieuwskoerier.nl/news/137220-gratis-ov-kaart-voor-arme-jongeren-in-den-haag-populair
het werkend volk betaald wel!
En er kennelijk genoeg woonruimte in Amsterdam beschikbaar toch!

0
28 psje

VVD haal GL links in blijft over volgende keer PVV stemmen

2
29 cultuurbarbaar

Vreselijk die VVD enclaves, moeten we zo snel mogelijk vanaf.

7
30 Hendrianus

Dat zegt hij niet, hij zegt dat asielzoekers die nu her en der en vooral in kleinere plaatsen/dorpen geplaatst worden beter in een grote stad kunnen worden gehuisvest. Dit omdat het draagvlak bij kleinere oorden geringer is. In steden als Amsterdam is de tolerantiegrens hoger. Hij bedoelt dus niet dat er ineens meer asielzoekers moeten instromen dan afgesproken. Eerst goed lezen en dan reageren maar dat is velen niet gegeven en scharen zich in de rij van de roeptoeters en schreeuwers. Allemaal nep en knettergek roepen ze dan. In ieder geval een VVD'er met ruggengraat, zeldzaam verschijnsel moeten we zuinig op zijn.

2
31 oculus amet

@25 lonen zijn niet goedkoop maar lonen zijn laag, denk niet dat dit de gedachte is bij die VVD meneer, want ook deze mensen moeten volgens CAO betaald worden. En lenen ? aan particulieren ? denkt u nog echt dat men daar op zit te wachten ?

1
32 oculus amet

@29 hahahaha dat is dé oplossing, leuke afsluiting van de dag. Morgen weer een grapje ?

2
33 oculus amet

@3

Zelfs hierin veeg je met links het rechtse pad aan. Deuren wagenwijd open is een VVD/CDA ding. Altijd geweest ook.

0
34 Liwwie

@12 Ik ken een asielzoeker dit ook zegt

0
35 wijs

@12
De hoge heren die deze beslissingen wereldwijd uitzetten en doorspelen naar hun vazallen, zijn niet naïef zoals deze wethouder wellicht is, maar duivels, net als andere historische figuren met grenzeloze grootheidswaanzin, die de gehele wereld aan hun idiote ideeën hebben getracht te onderwerpen.

Waar Hitler politiek voerde met ras en cultuur “zuiverheid”, zijn de globalisten even waanzinnig daar zij doelbewust politiek voeren om alle rassen en culturen met elkaar te vermengen.

Hun streven is namelijk een wereldregering, en hun grootste belemmering is dat mensen hun landelijke bestuur willen behouden. Daarom moeten vanuit hun waanzinnige standpunt nationalisme, de ras en eigen cultuur van individuele landen uitgeroeid worden. Vooral in de rijke westerse landen.

Kort gezegd ze willen dat de mensen in alle westerse landen zich volledig vermengen met andere culturen, met als doel dat de oorspronkelijke cultuur verdwijnt, en daarmee nationalistisch sentiment afneemt. En wanneer alle culturen vermengt zijn er geen obstakel meer zou zijn voor hun dictatoriale wereldregering.

0
36 Reactie

@35
De meeste mensen die al wat langer in Nederland wonen met een migratie achtergrond zijn het er mee eens, dat er niet nog meer bij moeten komen. Zij zien zelf ook het gevaar van het instorten van het sociale vangnet en de chaos die anders zou ontstaan.

Daarbij zijn de problemen van de radicale islam ook bijzonder groot.
Neem bijvoorbeeld de woorden van deze gematigde Australische imam, die gewoon ronduit zegt dat de gemeenschap van moslims ook in Australië is geïnfecteerd in grote getallen met extremisten, die aanzetten tot geweld.

0
37 Reactie

@25 Het is niet (alleen) zozeer de VVD gedachte van goedkoop werkvolk maar de EU gedachte van het kapotmaken van alle nationale sentimenten - vermenging van volkeren tot gedweeë grijze massa van slaafse ontheemde burgers . Echter als je als politicus (Baudet) zoiets zegt wordt je door de MSM en alle andere politici tot racist bestempeld.

0
38 Conradijntje

** gebruiker verwijderd **

Weer zo'n politicus die buiten de realiteit staat en niet weet wat er onder de kiezers leeft. Meer asielzoekers betekend ook meer uitkeringen. Deze asielzoekers komen echt niet om te werken, al zouden de werkgevers dat nog zo graag willen, goedkope arbeid.

39 verwijderd5929219

Eric van der Burg zegt wat het establishment wil horen.
Een elleboog werker met bruine arm dus.

0
40 Al

De VVD weet heel goed wat er onder hun kiezers leeft. Daarom praten ze ze altijd naar de mond. Het kan ze namelijk niet schelen wat ze zeggen. Praatjes zijn gratis.

Voor de rest is de VVD een kracht achter de utopisch linkse corruptiemaatschappij. Dezelfde belangen. Hetzelfde beleid. Dezelfde mensen. Er is geen verschil tussen een stem op de VVD en een stem op groenlinks.

0
41 Phiteceen

Wat een enorme debiel!!!

1
42 Zeekomkommer

Europa is bezig met zijn eigen graf te graven ,de gemiddelde Nederlander zal de tol moeten betalen van die subsidienegers die ze hierheen blijven slepen

1
43 knorkokkie

Even een vraag wie van bovenstaande commentaren heeft op die partij gestemd. Wel even eerlijk antwoord geven.

0
44 Framazi

Jammer er voor jullie eigen bevolking niet alle kastjes en deuren geopend worden ,Maar ja dan missen jullie weer die subsidie

1
45 knorkokkie

Ik in ieder geval niet ,ik ben nuchter gebleven

1
46 knorkokkie

@44 Ik heb in ieder geval nog nooit in mijn leven op de VVD gestemd, ben met gezond verstand geboren question
Stem heel mijn leven al conservatief links: SP en nu PvdD. FvD en Piratenpartij vind ik ook zeer sympathiek en constructief.

0
47 Reactie

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Strongoli
NU+ | Niet mee kunnen vasten tijdens ramadan zorgt voor mentale druk

Je zal ze de kost geven hoeveel er, het vasten aan hun laars lappen. Hypocrisie is bij moslims een deugd.Hetzelfde geldt voor "bezinning". De ...

1 minuut geleden geplaatst door Strongoli

ABRACADABRA
Poetin sluit aanvallen op NAVO-landen uit

totdat Poetin "per ongeluk" een kruisraketje op Polen of Letland schiet en aldaar ontploft...

1 minuut geleden geplaatst door ABRACADABRA

Bop
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@71 En misschien heb jij hier iets aan?https://fatzoen.nl/over-fatzoen/...

6 minuten geleden geplaatst door Bop

Oeps112
Peiling! NSC totaal VERNIETIGD krijgt geen enkele zetel in Europees Parlement

https://www.dagelijksestandaard.nl/politiek/peiling-nsc-totaal-vernietigd-krijgt-geen-enkele-zetel-in-europees-parlement...

15 minuten geleden geplaatst door Oeps112

Strongoli
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

Eén keer een dergelijk item met beelden plaatsen, is ècht wel genoeg. De reacties hierop vanuit verschillende achtergronden, blijven hetzelfde...

15 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Biscanna
Asielschip moet nieuwe aanlegplek zoeken na blijvende klachten van omwonenden

Op de zeebodem, zou een mooie aanlegplek zijn....

18 minuten geleden geplaatst door Biscanna

icnivad
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

Volgende maand laat hij er 100000 versneld door het coa heenwalsen en heeft dan de melding dat er 100000 woningen tekort zijn....

25 minuten geleden geplaatst door icnivad

Feldwebell
Poetin sluit aanvallen op NAVO-landen uit

@1 ScholZ...

25 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

RobP
Achterstandswijken willen rem op werklozen en asielzoekers: ‘Problemen stapelen zich op’

De betere wijken hebben meestal betere prijzen....

26 minuten geleden geplaatst door RobP

Feldwebell
Poetin sluit aanvallen op NAVO-landen uit

Poetin heeft de regie. Schols en Biden zijn een stelletje slapjanussen terwijl Macron is teruggefloten.We hebben een historische kans om een...

29 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

NK. App
Gang Banger PornJohnny XxxxStep Sister Hot PornAunty DenguduSunny+leone+pornMilf DpXx Sunny Leone Xx VideoMs.sethi OnlyfanChinas DesnudasSee Through PantiesNude NerdsOporn HubSex24Naked Anime GirlsChoitali Sex VideoNaked MommyRealkvindehinternKorean Sex Scene2001 Sex VideoNathalie Emmanuel PornMilf NeighborCelibrity Nipple SlipXxx Porn EspañolPervy DaddyVirigin DeflorationWife Swapping PronSexs In AfricaMujer MamandoCojidaPrincessjasTessatastySecretlykaityPornhuubMaturbateDauther Swap PornSera Ryder GangbangPorn Gay ExtremePorn Free GameE HentauCam 4 HomensBaixa HentaoCums On MomVideos Of FistingCartoon Porn GayBombshell Barista PornKorean Sex MoviesAmatuer Wife Swap PornOmegele Big TitsDeepnude AppsGaint Tits PornMargo Harshman NudeCulos DesnudosAnal DuroHot VagunaIndian Village Sex MovieBangladesh Sexxx VideoPor No OrgasmosPorn FingeringsPoonam Pandey Hot Sexy VideoNerdy FaeryBokeb JepanIndian Pone VideoDelicious Gets StretchedShow Me PornographyArmenian PornstarBlackamnushMastram XxxWww Hindi Chudai VideoWife Wanted AnalAmature Group SexRough Anal SexWww Xvideo Com SexyBest Bj GifDouble Penetration On My WifeWomen Live CamSexy Emmanuelle ChriquiXx VideAngela White Big BoobsSex22Sfm.compileWensday PornMagic Mirror PornInfkuencers Gone WildSkip The Games GaJap PornAunty Gand SexRomantic SexvidoesPornmdPornografia VipPornô VivoHot Teen XxxRedtube BideosBest Lesbian Sex ScenesMumbai SexDesipriyaraniBangalore FuckCuckold DesiKhushboo HotGroupie PornPornstar NamesHq De SexSkinny Women PornXxx VipDipika Padukone XxxIndian Video Call NudeShemal XPowerful Sex For A Wild Housewife In HeatNatalnya LeakedTami Erin Sex TapeBaddie HudMadison Morgan XxxSunny Leone Movie SexCideos De PutasHayleex'sKaty Perri NakedYumi Sin PornWww Com XxnxCute Girl Hd PornPunjabi Adult MovieGnossienne No. 1سکس دختری افغانLesbian R34Misssسكس مخفيPorn Hub X HamsterمصAishwarya Rai Sexy VideoM HdpornNude XxNaughty America Hot VideosPussypeeCoje HijaTinyhakka Onlyfans LeakKenzie Madison CreampieErothotsLola MyluvPorn Game For IphoneWww.nouslib.comPornô Novinha BrasileirasSimpsons PornBoa Hancock NakedSandra Bullock FeetBest Blow JobsLiza XxxKerala Porn StarsReerence SexeInterral PornXhamatChristine YoungPooja Hegde Xxx