Senaat geeft zegen aan Oekraïneverdrag (telegraaf.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Havermout in Binnenland  ·  179 Reacties

  • 29
  • 1294x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Een uitslag van een referendum...wat je ook van de inhoud mag vinden....als regering verwerpen is schokkend.
In tijden van groot wantrouwen in de politiek bij daglicht tegen je bevolking stemmen geeft aan dat men zelf niet meer in de de corrigerende krachten van een democratie gelooft en er dus mee weg kan komen.
Feitelijk zou een gezonde democratie dit soort acties snoeihard moeten afstraffen want dit is een levensgevaarlijke signaal dat onze democratie er erbarmelijk aan toe is.
Het is ook het voorbeeldgedrag van onze overheid naar de bestuurstafels in dit land op alle niveaus dat het prima is da Finger op te steken en lekker te doen wat je zelf het beste uitkomt....
Die vlam in de pan gaat er komen....linke business...

3
151 MarkUg

Heel goed van onze regering. Kwestie van vooruit kijken.

10
152 Bart Boudewijn

en weer is een duidelijke NEE toch een ja geworden voor onze liegende en bedriegende politici.

3
153 Sandokan

@118 Je bedoelt waarschijnlijk dat de hele democratie in NL een wassen neus is. Nee is Nee.

5
154 Sandokan

@154 wat snap jij niet aan raadgevend? Als iemand jou raad geeft en het niet opvolgt dan omdat daar hele goede redenen voor zijn. Dan is dat helemaal niet ondemocratische.

6
155 mike45

@153 maar 31 procent van de Nederlanders is gaan stemmen...daarvan was iets meer dan de helft voor, dus een duidelijke nee? als je alleen die 30 procent als kiesgerechtigd ziet misschien...

1
156 pizzafried

@155 Wat snap jij niet van democratie? Het betekent dat het volk de hoogste macht is. Een regering die het volk raadpleegt en dan de uitslag negeert is niet democratisch. Ze accepteert de macht van het volk niet.

5
157 Phiteceen

@155 Nee is Nee. Dat omdraaien naar een ja is ondemocratisch. Wat snap jij daar niet aan?

5
158 Sandokan

@156 Het was een geldige uitslag. Zo werkt dat in een democratie. Had degene die niet gestemd hebben, ook maar hun stem moeten laten gelden.

3
159 Sandokan

@1 "We kunnen net zo goed stoppen met stemmen want ze doen toch dr eigen zin"

Houd er rekening mee dat als wij inderdaad op zouden houden met stemmen, "zij" helemaal hun zin hebben.

0
160 Mappie

@158 omdat een het een raadgevend referendum is en geen corrigerend referendum. Dat een paar miljoen mensen in Nederland die een hekel hebben aan de EU en de Nederlandse regering en alles aangrijpen om daar tegenaan te schoppen. Geen verdragen kunnen blokkeren voor 28 landen waar 550 miljoen mensen wonen. Lijkt me een zee logische!

6
161 mike45

@149 het was dan ook voor een aanzienlijk deel een 'dikke middelvinger' referendum, anti-overheid, anti-EU, anti-politiek, anti-alles eigenlijk.

1
162 Crannbuidhe

@12 "Laatste keer dat ik meegedaan heb aan een referendum , heeft toch geen nut men doet toch wat men wil al is het tegen de uitslag in."

Doel bereikt!

1
163 Mappie

@22 "Veel van die 'bankzitters' dachten dat de 30% niet gehaald zou worden en waren bang dat hun stem zou bijdragen tot het wél halen van die grens. "

Verkeerd gegokt dus!
Vette pech!

3
164 Mappie

Verstand gezegevierd. Onderbuikgevoel en haat buitenspel gezet. Europa werkt niet goed, maar het is het minst slechte systeem dat we kunnen hebben op dit continent.

3
165 Merlanni

* Verwijderd door de redactie *

166 Chat Baker

Ondanks dat het hier een raadgevend referendum betrof blijkt maar weer dat de politici NIETS doen met de goede raad die zij ontvangen vanuit de burgers in Nederland. Opnieuw bewijzen de dames en heren politici ( met leugenaar Rutte voorop ) dat zij er alleen maar voor zichzelf zitten en totaal niets te maken willen hebben met de bevolking. Deze laatste is alleen maar goed voor de belastingen en verder moeten de burgers hun mond houden. Dit noemen wij thuis allang geen democratie meer, maar een dictatorschap !!!

3
167 Een hardwerkende ZZPer

Het was een raadgevend referendum, dus is het terecht dat het kabinet er mee doet wat het wil.

Maar:

- waar blijft het door GL en PvdA beloofde bindend referendum?

- waarom blijven linksliberale politici doen waar ze zelf zin in hebben, en hebben ze lak aan de mening van het volk?

- hoe kunnen democratische beroepspolitici er mee leven dat zij salaris ontvangen van het volk wat genoeg heeft van ze?

0
168 Sterke

@161 Staat allemaal los van raadgevend of corrigerend. Dat zijn allemaal technische instrumenten en tools en door dat te gebruiken als argument verlies je als overheid aan geloofwaardigheid. Het gaat om het principe dat een duidelijke uitslag wederom wordt genegeerd door de politiek. Juist in een tijd dat de geloofwaardigheid van de politiek ver te zoeken is.

3
169 Sandokan

@151
Inderdaad ook de journalistiek, die een controlerende taak heeft in een democratie faalt, in deze (en helaas ook in andere zaken) aan alle kanten. Ze hadden gezamenlijk snoeihard naar Rutte moeten zijn, over het niet direct in stemming laten brengen, wat de wet duidelijke vereiste, van het ofwel ratificeren ofwel verwerpen van EU-Oekraïne associatie verdrag.

Maar de hoernalisten zijn zo laf dat ze een minister president die zich als een dictator gedraagt (, door zich zelf boven de wet te stellen, een jaar lang de ambtsmisdrijver uit ten hangen, om allerlei mist op te werpen over wat te doen met de uitslag van het referendum, met als doel zijn arrogante eigen gelijk te halen,) nauwelijks te bekritiseren, erger zijn handelen te vergoelijken.

Na een jaar lang misdadig tegen de wet in handelen, en tegelijk tegen de wil van meer dan 60% van het stemgerechtigde volk, kwam Rutte vervolgens met totaal niks aan, een loos inlegvelletje. Om daarmee alsnog leugenachtig en slinks te huichelen dat hij zijn best voor de NEE-stemmers heeft gedaan, en vervolgens alsnog het verdrag volledig ongewijzigd te ratificeren.

Al die hoernalisten, die spreekbuis van de regering vormen, die doen of dat normaal is vermoorden ook onze democratie.

2
170 Reactie

@170 De hoernalisten laf een dictator ambtsmisdrijver zijn arrogante eigen gelijk vergoelijken misdadig tegen de wet tegen de wil van het stemgerechtigde volk niks loos leugenachtig slinks huichelen.
Hè,hè. Dat is eruit. Nu een borrel.

1
171 LanCaster

@171
Lijkt me een goede samenvatting van de gang van zaken, maar wellicht bent u iemand die vindt dat de wet er niet toe doet, wanneer de globalisatie agenda ermee wordt verstoort. Dat zijn toch echt dictatoriale gedachten.

Het VK heeft getoond dat zij nog wel een democratie hebben, Nederland heeft getoond dat ze alles doen om de globalisatie agenda door te voeren, wat de wet ook zegt of de wil van het volk ook is. Maar u blijft liever in een roes en waas begrijp ik.

2
172 Reactie

@171 en @172 aanvulling
Maar wellicht heb ik uw reactie verkeert begrijp, fijne dag in ieder geval question

2
173 Reactie

Huichelaars zijn het .

1
174 Jongens van de Witt

De EU is uit op oorlog. Onze bestuurders zijn volslagen krankzinnig.

5
175 sjonniedh

Als de klagers hun hersens '' indien voorradig '' hadden gebruikt hadden ze niet op die griezel gestemd.

0
176 jjjohh

@161 een raadgevend referendum waarvan men vooraf zei de uitslag te zullen respecteren en...
Wat jij doet is iedere verandering en beinvloeding bij voorbaat de grond in te boren door de ultieme dooddoener er de bruto meerderheid als "tegenstander" te bombarderen.
Een democratie bestaat bij de mogelijkheid om als minderheid volgens democratische weg toch invloed uit te oefenen en de medeburgers uit te dagen tot het maken van een tegenstem.
Zo lust ik er nog wel tien...zullen we voortaan de verkiezingsuitslagen ook zo benaderen? Een minderheid wil Rutte als president...de meerderheid heeft geen geen stem gegeven of op een andere partij gestemd...zullen we dan maar vaststellen dat Rutte geen minister president kan worden?

1
177 MarkUg

@172
En jij hebt liever dat de Ukraine zonder verdrag met de EU in de armen van de Russen wordt gedreven?

Duidelijk, ik had ook niet minder verwacht van je!

2
178 Realisme graag!

@150 ... Wat denk je dat ze met "Oekraïne hoort bij Europa. De toekomst van Oekraïne ligt in Europa." bedoelen ? ... Dat het bij de EU hoort en niet dat het in Europa ligt -.-

0
179 Reflexian

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bob Sleebaan
GeenStijl: Hé, ff opletten Eric van der Burg: Polen gaat Kiev wél helpen dienstplichtigen terug te sturen

Slappeling die vd Burg. Ook dienstplichtige Eriteers geeft hij onderdak. Rutte vindt het allemaal best en laat hem zijn gang gaan. 🤔...

1 minuut geleden geplaatst door Bob Sleebaan

elsemiek
Offtopic

@2685 Idioterie een maand al , wat zou je hier moeten doen om je account verwijderd te krijgen ?dreigen met een bom ?Ze zijn t bovendien ver...

5 minuten geleden geplaatst door elsemiek

maarten1234
Supermarktketen Dirk gaat amokmakers filmen met bodycams

@11 het is een probleem van de winkel, niet de normaalgedragende klant - nu moet de normaalgedragende klant het bekopen met een potentiele schen...

6 minuten geleden geplaatst door maarten1234

elsemiek
Offtopic

@2684 Ik was op kraamvisite , laat thuis , smorgens vroeg de deur al uit , dus was blij dat ik zat heerlijk joh met een malibu 😛...

9 minuten geleden geplaatst door elsemiek

Snorrie
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

@9De baas van de Nato is niet ondergeschikt aan een mp...

11 minuten geleden geplaatst door Snorrie

Snorrie
Supermarktketen Dirk gaat amokmakers filmen met bodycams

@8En dat zal in ieder pand met beveiligingscamera's hetzelfde zijn.Zodra het maar vermeld wordt voordat je het pand binnen ga.Als je dan...

13 minuten geleden geplaatst door Snorrie

maarten1234
Mensen met laag inkomen krijgen dit jaar tot honderden euro's meer vakantiegeld

modaal+ moet dus minder uitgeven... slecht voor de economie ;)...

21 minuten geleden geplaatst door maarten1234

elsemiek
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@46 Lul niet zo hypocriet, jullie moesten elkaar op NJN al niet , jij denkt dat ik uit een ei kom of zo ?Er wordt nu tegen jouw gescholden en ...

21 minuten geleden geplaatst door elsemiek

Bop
Supermarktketen Dirk gaat amokmakers filmen met bodycams

@8 Jij bent wel héél erg wantrouwend....

23 minuten geleden geplaatst door Bop

maarten1234
“Rusland is zich massaal aan het bewapenen”, waarschuwt Duitse defensieminister

rusland gaat lekker met z'n grondstoffen; goudprijs schiet ook omhoog dus genoeg resources voor rusland...

23 minuten geleden geplaatst door maarten1234

NK. App
Kagney LinnPhotographer SexValentina Nappi Xxx HdMomand SonsexKelsi Monroe HdBokep StreamibgFemdom-joi ComBlue Blue BfDesi Aunty MasturbateXxx Sex Horror MovieMarie LaflareMarie Osmond NudeCuteshemaleCollege Ki Sexy BfStepmomxxHouse Maid PornSex Video Indian HindiLesbian CumingMe Deep FakesLesbian Sex Video ComIndian Village Aunty Porn VideosLayla Deline PornZoig ComThe NipslipVideosxxIndian Blue Film Sexy VideoBoomika HotMarwadi Sex PictureBlack And White Hard SexDont Fuck My Daughter ComHot Hard Sex PornIndian Porn MalayalamGaycum InsideMonsterofcock PornDefloration Full VideosEgg PorncomicsIncezt.netKorean Beast OnlyfansVirgin AnalHard Gay SexMother Son Bf VideoTeenpornoPoran Star XxxBangla Blue Film EnglishFull Screen PornNalgas BigStop Motion PornLorean PornLand Ki ImageGhana XxxSexbig VideoAsiansexdiary Full VideosBrother And Sister Hd Porn VideoDrinking Pornموقع افلام سكسيةPorn Sites For Moviesأفلام سكسGood PornographyPov CuckoldingAnal BukkakeAugust Ames CumpilationDesiree Dulce PornhubJapanese Office Sex VideoKayla Jade NudeBnbigusXxlxCxnxTumne SexDad Daughter PornoBrandi Love PornostarBlack JoiUltra XxxBlow Job WifeHooves ArtHot Stepmom And Son PornRealitykings.coomBadieshubPorngames.xomVaibhavi Shandilya SexJoi-asmrCastle Of TemptationSonia BlazeHot Girl Romance VideoR/nsfw VideoHentai Rule 34Nympho.ccomUnder Table Foot JobCharamsukh Ullu Web SeriesSheena Ryder Porn VideosBrother PronFamily Sex Video MovieLa New Girl PornLesbian Porn GameFree Porn Watch Free PornHomemade Twitter.pornSite Porn GratuitEscort Trans A LyonManon HentaiSpongebob And Sandy PornAnal Sexy VideoSardar PornAllgra ColeOnlycartel.netHollywood Hot SexForced Porn AnimationBig Tits MastubationFoot Licker PornChanging Room SpySpy Sister NudeCatilina CruzBf Sexy Bf Sexy BfDirtiest PornBrother And Sister Xxx SleepingGirlsdoporn LatinaTubeporn SearchManga PornográficaTeen BjSarah Wright NudeLovelyspacekittenThigh PornXxxpornogratisNenitas CojiendoOnlyfanleaksAfrican PornographicIvanita LomeliNeket ModelJapanese Model NudeAnime Porn MoivesAnisyiaVillage Romance VideosMallu Desi XvideosPriyanka Chopra Porn MovieHindi Bf College GirlTu Be8 ComLewd ChatRank Porn StarsCocoladSelebs NudeJoely Richardson NudeBella Thorne SexsBrazers Porn StarBf Sex PadamAll That Ass Not Safe Around Bbc DickdrainersNymphosexDownload FreepornvideosPorni GratuitMilfxvideoWanda NudeNaruti Porn GamesTamil Sex Dance Video