Dit zijn de grootste misverstanden over de ramadan Wat weet u eigenlijk echt over de vastenmaand? (demorgen.be)


Morgen gaat de ramadan, de islamitische vastenmaand, van start. Tot 14 juni mogen moslims van zonsopgang tot -ondergang niet eten, drinken, roken e... ...

door Moskowfiets in Media  ·  239 Reacties

  • 5
  • 1664x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Vasten is niet verplicht maar als je niet meedoet heb je een groot probleem .

3
201 Natayo the Bobcat

@162 , " dus jou schoolgeld"

jouw.

question question

4
202 Weet geen naam

Waarom toch al die aandacht voor een religieuze hobby?

1
203 DaStef

** gebruiker verwijderd **

@154
het staat gewoon in de koran

dat terroristen daar anders over de denken geeft precies aan waarom het terroristen zijn dus

204 ---deleteduser---

** gebruiker verwijderd **

@194
Heidenen is een Bijbelse term voor mensen die niet geloven.
Gaat mank dus

205 ---deleteduser---

@204 Maar, dit staat ook in de Koran.

But they have disbelieved the Hour (the Day of Judgment) and for those who disbelieve the Hour, We have prepared a flaming fire.

Those are they (who are) truly the disbelievers; and We have readied for the disbelievers a degrading torment.

1
206 Bluth

@204 , @doortjebont,

Keer op keer vertelt u dezelfde onwaarheid, waarom?
Zie @158 voor het echte en eerlijke antwoord.

2
207 Graaier1000

@204 Is de profeet Mohammed in jouw optiek dan ook een terrorist? Ik neem aan dat zijn barbaarse veroveringen e.d. jou bekend zijn?

1
208 Bluth

Waarom worden wij bestookt met 'kennis' hierover? Ik wil niet eens weten, wanneer die begint. De berichtgeving is ook tendentieus. Artikelen over de Ramadan hebben een insteek als "Wat u nog niet wist over de Ramadan", "Tien tips om de Ramadan door te komen" of bovenstaande titel. Als het over onze eigen Christelijke gebruiken gaat, dan staat er in de titel: "90% van de jongeren weet niet wat Pasen betekent" zonder dat er in het artikel een uitleg gedaan wordt of dat er zich op zijn minst verbaasd wordt, waarom mensen dat dan niet kunnen opzoeken.

0
209 Vilseledd

"Het is wetenschappelijk bewezen dat een maand vasten heel gezond is voor ons lichaam."

Dat noemen we de drogreden beroep op autoriteit. Een maand vasten is iets anders dan een maand ramadannen.

0
210 Vilseledd
211 d6072b01

@211 Ja, maar niet bij de reguliere en veelgelezen nieuwsmedia.

2
212 Vilseledd

@212 Was maar één van de vele hits toen ik het opzocht question.

2
213 d6072b01

@205

Het is ook de term voor diegenen die niet in het juiste godje geloven, de heidenen van de bijbel waren ook de Germanen die in Frya, Donar en de Heilige Eik geloofden.

Dus voor christenen die moslims heidenen noemen, is vanuit hun optiek zeker verdedigbaar, volgens mij hebben ze omgekeerd ook een term voor de christenen, kufaar meen ik,.

Voor mij zijn het allebei groepen die een fantasievriendje erop na houden.

0
214 DaStef

@208 , @Bluth,

Hele goede vraag!

0
215 Graaier1000

* Verwijderd door de redactie *

216 Undertaker

@208

Zelfs Jesus (als die al echt heeft bestaan) was een terrorist in de ogen van de toenmalige machthebbers, kruisiging was de meest geijkte straf voor terroristen (opstandelingen) destijds

2
217 DaStef

@208

De een zijn terrorist is de ander zijn vrijheidsstrijder toch question Overigens is er ook geen enkel bewijs dat Mohammed ooit heeft bestaan, dus daarmee is hij op zijn hoogste een fictieve terrorist/vrijheidsstrijder

1
218 DaStef

@218 , @Da Stef,

Is er echt geen bewijs voor het bestaan van Mohammed?
Indien ja maakt dat voor mij de Islam tot een nog treurigere ideologie dan ik al vond.

1
219 Graaier1000

@219

Nope https://www.trouw.nl/cultuur/heeft-mohammed-eigenlijk-wel-bestaan-~a0505091/

Maar dat is er ook niet voor historische Jesus, dus dat is ook een treurige ideologie.

Er is net zoveel historisch bewijs voor Robin Hood dan voor Mohammed en Jesus.

1
220 DaStef

@213 Het meeste nieuws wordt passief geconsumeerd en dan kom je meer islamberichten dan christelijke berichten tegen. Zo wordt de kennis van de vreemde cultuur bevorderd en die van onze eigen verwaarloosd.

0
221 Vilseledd

In IJsland, bijvoorbeeld, gaat de zon helemaal niet onder, 24 uur licht, denk dat 28 dagen niet drinken (en eten) toch redelijk fataal is.

1
222 kenny013

@218 Of ie al dan niet bestaan heeft doet er niet zoveel toe. Het punt (probleem) is dat de verhalen over zijn (verzonnen) leven serieus genomen worden, als voorbeeld gezien worden door moslims. Terwijl het globale verhaal over het leven van Mohammed vrij gewelddadig is.

1
223 Bluth

@220 Veelal zijn historische figuren zoals Jesus gebaseerd op een heleboel verschillende verhalen gegoten naar 1 held. Vandaar dat er ook dingen in de bijbel staan die elkaar tegenspreken, zoals de datum van de geboorte van Jesus.

0
224 Wetenschappertje

@223

Maar waarom zou je je beperken tot alleen de moslims? Er zijn hele volksstammen die denken te moeten spreken of handelen uit naam van hun fantasievriendje en daarmee hel en verdoemenis zaaien. 2000 jaar religieuze geschiedenis druipt van het bloed, en allemaal vanuit dezelfde gedachte: "mijn fantasievriendje is beter dan jou fantasievriendje"

2
225 DaStef

@225 Geen idee, ik beperk me niet tot moslims. Ik beperk me wat dit betreft tot de islam. Naar mijn weten heeft Jezus Christus geen (fictieve) barbaarse veroveringen op zijn geweten.

2
226 Bluth

Laat die mosslims toch in hun fantasie wereldje leven. En zolang het licht is niet eten drinken, neuken terwijl ze de hele dag uitdrogen. En word het donker dan vreten zij zich bol en zuipen er op los. En dan mogen ze wel seks hebben want dan is het donker. Ook leuk voor de moslims bij de poolcirkel. Die moeten vasten van 24.00 tot 03.00 want daar is het de hele dag bijna licht.

2
227 Jan met de korte achternaam

** gebruiker verwijderd **

@226
ik beperk me niet tot moslims. Ik beperk me wat dit betreft tot de islam

hahahaha, de eeuwige PVV-prietpraat omdat Wilders anders nog veel vaker veroordeeld zou worden

228 ---deleteduser---

** gebruiker verwijderd **

@206
- is de koran niet in het Engels geschreven
- is selectief shoppen het zelfde als dit:

Bijbel: Numeri : doodt de vrouwen en de kinderkens..

229 ---deleteduser---

** gebruiker verwijderd **

Hier heb ik een heel ander artikel over die moslims vasten, de periode die altijd met narigheid gepaard gaat. In dit artikel wat positieve kanten van die vasten. Bijvoorbeeld, het hoeft helemaal niet, als moslim mag je vasten maar het is geen plicht, zeggen deze jonge moslims. Maar hoe kan dat, de ramadan, de vasten is een van de 5 zuilen waar de Islam zo een beetje op staat?

== De vastenperiode voor moslims is begonnen. Vier gelovigen over vier vragen die hun tijdens deze periode vaak gesteld worden. 'Ik vast niet omdat het moet, maar omdat ik het wil.'

'Mag je ook geen slokje water?'

Eén vraag krijgen moslims zo vaak te horen dat hij inmiddels op linnen tasjes en T-shirts is vereeuwigd. 'Mag je ook geen slokje water?' Mohamed Kalleche (30) uit Bodegraven verkoopt T-shirts met het antwoord als opdruk. 'Nee, ook geen slokje water.' Om de eeuwige vraag voor te zijn, zegt hij. "Soms klinkt er ongeloof in door - dat hoor je aan de klemtoon. Zo van: 'Mag je óók geen slokje water?' Hoe warmer het is, hoe meer je die vraag krijgt."

Yasmina Bouallouch (25), maatschappelijk werker uit Rotterdam, kocht vorig jaar een linnen tasje met dezelfde tekst. Grappig en praktisch, vond ze. "Op een gegeven moment ben je die vraag wel een beetje zat. Vandaar."

Er is nog een vraag die hier op lijkt, zegt ze. "Of we ook geen kauwgompje mogen? Nee. Ook dat niet. Daarvan slik je toch kleine beetjes van bepaalde voedingsstoffen door. Tanden poetsen mag wel natuurlijk. Al zijn er moslims die denken van niet. Het mag wel, zolang je maar geen water doorslikt." =

230 verwijderd924924212

@228
Ja maar dat is toch enkel maar goochelen met woorden wat iedereen doet. We mogen toch gewoon het beestje bij zijn naam noemen.

Met de Islam en het Christendom daar bedoelen we de religie mee. En met Moslims en Christenen bedoelen ze de volgelingen van die religies. En waarvoor zou ik niet mogen zeggen dat sommige Christenen zoals Joseph Kony en sommige Moslims zoals die terreuraanslagplegers grote schoften zijn?

0
231 rebo

** gebruiker verwijderd **

Het zou mij niet verbazen als moslims door onze vragen léren over die vasten (ramadan). Want wij stellen vragen, kritische vragen over een geloof en de bijbehorende zin en onzin. Daar kunnen moslims slecht tegen. Dat komt omdat zij op die vragen geen antwoord hebben.

Mijn ervaring is dat met name jonge moslimpjes aan de ramadan gaan omdat het zo Islamitisch staat. Als je vast tel je mee. Net als met die hoofddoek waaronder nogal wat aanstellerij schuil gaat.

Maar de meeste moslims zijn absoluut niet deskundig over hun eigen geloof. Wel geloven maar veel weten, ho maar, doen ze niet. Daarom worden ze kribbig als je vraagt of een man na al dat vasten en onthouden (zelfbevrediging mag toch al niet) en honger en dorst eigenlijk nog wel zin heeft om fijn te gaan vrijen. Ten eerste moeten ze al weer vroeg wakker worden om verder te vasten en het is maar de vraag of de vrouw des huizes na al die honger ook zin heeft om haar man, verloofde of vriend tot haar in te laten gaan.

232 verwijderd924924212

@232
Het zijn inderdaad niet bepaald de meest ideale omstandigheden wat jij nu zo opnoemt en die er dan daardoor voor zouden zorgen dat Achmed tot Fatima zal zeggen "vrouw spreid u benen opdat ik in u kan komen".

0
233 rebo

* Verwijderd door de redactie *

234 Pxf7+

niet verplicht, geen sancties dus onbelangrijk, en daarmee hoeft men dus als werkgever of maatschappij geen rekening te houden.
Klagen ? disfunctioneren ? gewoon stoppen , zo niet ? dossier en uiteindelijk ontslag of demotie

1
235 charmeur

@226 Waar heb ik kritiek op moslims dan? Ik heb duidelijk kritiek op de islam en de Koran waarbij ik de parallel trek tussen de gewelddadige verzen in d Koran, het barbaarse levensverhaal van de profeet Mohammed en extremisten/terroristen nu. Dat heeft niets met de gewone moslim te maken.

@229 Nee, de Koran is in het Arabisch geschreven. Wil ik ook wel kopiëren en plakken hoor, kan je Arabisch lezen? Want vertalen doe ik het niet voor je.

Maar, jij stelt dat monotheïstische godsdiensten gelijk worden gesteld in de Koran. Ik toon aan dat jij dit doet middels selectief shoppen in Koran-teksten.

0
236 Bluth

** gebruiker verwijderd **

Als jullie het niet erg vinden ga ik door met mijn bijdragen uit Trouw over de moslimse vasten, die weken dat die mensen denken niet te mogen eten, drinken, vrijen, verkeren en meer van die tribale onzin:

== 'Hoe overleef je een maand niet eten en drinken?'

In tegenstelling tot wat veel mensen denken eten moslims 's avonds wel. Met de 'iftar', de dagelijkse maaltijd na zonsondergang, verbreken ze het vasten. Ook voordat de zon opgaat wordt er nog gegeten. Mohamed Kalleche vermoedt dat de verwarring hierover te maken heeft met de christelijke vastentradities. "Sommige monniken vastten vroeger ook, maar dan dronken ze wél water, volgens mij. En zij lieten wel eten voor een langere periode helemaal staan."

Tekst loopt door onder afbeelding.

Yasmina Bouallouch met het linnen tasje dat ze vorig jaar kocht om de eeuwige vraag voor te zijn. Rechts: Mohamed Kalleche die T-shirts verkoopt met dezelfde opdruk. © Jorgen Caris

'Kun je wel sporten?'
De zussen Rachida (36) en Najima (30) Kharbouch uit Helmond krijgen vaak de vraag of ze tijdens de ramadan wel kunnen sporten. Ze noemen zich de Healthy Sisters, en geven via sociale media advies over voeding en gezondheid. Hun gelijknamige boek kwam eerder deze week uit. Speciaal voor de ramadan doopt het duo zich om in de 'Fasting Sisters'. Ze zijn fanatieke hardlopers. Ook tijdens de ramadan, zegt Rachida. "We doen vlak voor zonsondergang een rondje, en dat gaat prima. Wie al sport, kan daar zeker mee doorgaan."

Voor moslims is de ramadan ook een tijd van goede voornemens, zegt Najima. "Veel mensen gaan dan ineens gezond leven, merken wij. Dat is natuurlijk prachtig, maar: dan willen ze ook meteen beginnen met sporten. Dat raden we af. Je moet niet ineens met de ramadan de held uit gaan hangen." ==

Hier horen we de zelfgemaakte deskundigen beweren wat suikerziektedoktoren al jaren tegenspreken.

Hopelijk worden de ziektekosten opgelopen door die moslimse vasten niet door het Zilveren Kruis vergoed.

237 verwijderd924924212

** gebruiker verwijderd **

@234 . Bewondering voor je leerzame, vind ik bijdragen: +

238 verwijderd924924212

** gebruiker verwijderd **

Hier weer een stukje over de ramadan, de vasten voor moslilmgelovigen:

==
'Is het niet zwaar?'

Nee, zegt Mohamed: "Ik vast niet omdat het moet, maar omdat ik het wil. Als God mij dit zegt, wil ik daarnaar luisteren en naar handelen." Ook hij gaat vlak voor zonsondergang nog wel eens sporten. "Na een dag vasten en een potje voetbal wil je wel even iets drinken, ja. Maar ik sta 's avonds niet in de startblokken om te gaan eten. En overdag denk ik heus niet continu: 'Mag ik al eten?' Ik denk dat God je helpt om de knop om te zetten."

Tekst loopt door onder afbeelding. ==

239 verwijderd924924212

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Strongoli
Wilders houdt poot stijf: 'Geen kabinet als er geen stevig asielpakket komt' - NieuwRechts.nl

@58Wanneer ze zo'n heimwee hebben waarom keren ze dan niet terug? Grote delen van Syrië zijn inmiddels veilig verklaard en dat land, snakt na...

2 minuten geleden geplaatst door Strongoli

spookrijder
Marcouch steunt Al Qaida-terrorist als 'inspirerende spreker' voor 5 mei - NieuwRechts.nl

@30 Ik ook. Vreselijk. En niemand die dit soort geschifte mohammedanen tot de orde roept....

6 minuten geleden geplaatst door spookrijder

Malinois
Oekraïne zet voor het eerst raketten met bereik van 300 km in, onlangs stiekem geleverd door VS

@8Zwaardere wapens met een verdere bereik zal i.d.d. er voor zorgen dat Rusland een grotere bufferzone wil met die gekken van de NAVO.Wie ...

6 minuten geleden geplaatst door Malinois

DikkeTor
Nederland moet weer asielaanvragen van Palestijnen behandelen

Nooi toch? Heeft men dadelijk mensen die je land haten :) en uit Christelijk barmhartigheid alles gratis geven, tot er weer een pastoor verrot g...

9 minuten geleden geplaatst door DikkeTor

Strongoli
Wilders houdt poot stijf: 'Geen kabinet als er geen stevig asielpakket komt' - NieuwRechts.nl

@61Dan moet dat ontmoedigingsbeleid maar weer snel ingevoerd worden.. 😉...

10 minuten geleden geplaatst door Strongoli

van Keulen
Hiphopper die zich achter vrouwenprotest in Iran schaarde, krijgt doodstraf

Doodstraf, doodstraf! Iets anders kennen die kutmoslimmen niet....

11 minuten geleden geplaatst door van Keulen

Malinois
Oekraïne zet voor het eerst raketten met bereik van 300 km in, onlangs stiekem geleverd door VS

@redactieWaarom kan ik sommige reacties wel negatief beoordelen maar niet positief?Wat is hier gaande?...

11 minuten geleden geplaatst door Malinois

van Keulen
Hanna (19) uit Aalst houdt hongerstaking om KU Leuven te dwingen banden met Israël te verbreken

Foto zegt al genoeg: Die spoort voor geen meter....

13 minuten geleden geplaatst door van Keulen

Wedergeboren
Wilders houdt poot stijf: 'Geen kabinet als er geen stevig asielpakket komt' - NieuwRechts.nl

@59     "door wanbeleid, maar ook vooral, door niet vooruit kunnen denken" Mijn idee is het dat het een soort van bewust ontmoedigi...

15 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

NK. App
Bhojpuri Bhabhi SexBhabhi Ke DoodhPorntrexxMaisie Williams SexyTherealvickyyIndian Xxxx SexJohnny Sins WeddingMaa Beta Ki Chudai Ki KahaniHot NudistClips4saleImhentaiPorn SxyPorn Movies To Watch For FreePorno XxxLala Anthony NudeBhabhi BurNeeru Bajwa Hot ImagesGirlfriend Fnf PornBrazzers Free VifeoBest CuckoldJennifer Lawrence NudeNude Indian WebseriesVillage Aunty PukuFree Live PronChiquisworldFree Bangla Sex VideoHqs PornográficasChubby TeenpussyIndia Desi Sex ComNaked Mexican MomsBriana BlairAmerican XxnxPorn MentalSex Sex ClipKushboo PundaiGogofukmeLesbian Porn Older And YoungerButt Plug JoiWorkout PornShelley Long NudeDanny DanielsKeliah KangCollege Rules VideosCamdudeBest Ai Porn GeneratorBest Latina Porn SitesYoujizz.comnBlack XxxxxXxx Bed SexBrazzers Hd NewMilf Seduces BoyChloe Amour AnalNude Ebony WomenPapito Hayes18 Web SeriesIndian FuckersPornlyCourtney Scott PornstarHd Vr PornDeepnude OnlineMrs Incredible Rule 34Full Hd RomanceKannada Sex Film Kannada Sex FilmNepali Bp FilmAnriokita PornNighty XxxXxxmuvesخود ارضایی دختران ایرانیFuck For MoneyMomgirls ComSophie Dee JoiSheridan Love AnalAsult Dvd EmpirePornstar NmeUnstability AiDeep.nude AiXxxzXxx ImegPublic Fuck VideoAdult Sex ComTrailer ParkpornFleshlight JoiReddit IrlgirlsGlasses PornGay FuckingButterfly 1982 Full Movie 123moviesGujarati Girl Sex VideoBaap Beti Ki Sexy MovieXxx Sexy Hindi ComDree AnalPorn TransexuellePorn Amateur FrancaisePorn Latin GayBlow Job ComplimationSash Grey NudeBache XxxBhai Bon Sex VideoHot Sex Videos ComeTumblr Mature WomenResmi Nair NakedMonica Bellucci PornstarCazaputas.comAsian StripteaseMoriah Mills ThreesomeForumophilaTelugu Sex TelanganaIndian Porn AppRomi Rain VideosEmma XxxSmallass PornTransvestism PornStripchayHotlekasHemtai ComicsOlivia Black NudeNubiless.comMona BlueSmalltits MilfMom FacesittingSouth Park XxxMuss RaquelTop 10 Porn StarIndian Teen XvideosRap Bf VideoXxx DesDesi Sxey VideoPorn LongXxx GilrsXxxporn YouAngelina PornBhabhi Ke Saath XxxVanessa Blue PornBaitbus GayRunning A Train On ThotEwa Sonnet PussyAsian Massage Erotic VideoOnlyfans PornolariXxxdxxxNaomi SwanXxx Sex HorrorEbony Porn BlowjobsComdotgamrAi Generated Porn PicsXxx India ComVictoryaxxoJerky GirlsShuhag Rat SexOmegle Cams成人视频网站Dani Jensan