'PvdA ten dode opgeschreven als het niet gaat regeren' (parool.nl)


Moet de PvdA dan toch maar aanschuiven bij de formatie nu niemand lijkt te willen? Nee, zegt partijleider Asscher. Alsjeblieft, zeggen VVD, CDA en ... ...

door Inter in Politiek  ·  44 Reacties

  • 12
  • 860x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

lol, denk eerder PvdA ten dode opgeschreven als ze nog een keer meedoen.

7
1 Partijdig

Ik vind het PvdA leven inmiddels wel voltooid.

11
2 in holland

Om het lands belang te dienen zeg ik als PVDA stemmer JA

39
3 de Bleek

Om het landsbelang zeg ik; ontbinden die landverraders.

12
4 Verwonderd

De anti PvdA campagne in Den Haag is reeds begonnen.
https://denhaagtekijk.wordpress.com/2017/05/28/dhtk-kb/

4
5 in holland

@3
Dan heeft het toneelstuk ( de formatie ) voor u zin gehad.
Want dat is namelijk precies de bedoeling, van begin af aan.
PVDA leden en kiezers laten zien dat het zonder PVDA niet kan.

4
6 abessijntje

Vanwege die onvermijdelijke herverkiezing zal Klijmsma uit dat zieltogende PvdA stappen.
https://www.denhaagtekijk.nl/mondigeburger/Minister%20van%20leugens.htm

3
7 in holland

Ze hadden al lang ten dode opgeschreven moeten zijn geweest.

6
8 Remkraan

@6
Dan vind ik het geen overtuigend toneelstukje. Maar het is ook niet voor mij bedoeld. Ik dacht nog wel dat ze de PvdD wilden overtuigen om mee te doen. Als de complete "oude politiek" in een coalitie gaat zitten, dan wordt het ook spannend voor ze.

6
9 AJ74

Het maakt niet uit wat PvdA doet. PvdA is iets van het verleden. Bijna niemand gelooft ze nog. Verraders van het land en de bevolking.

6
10 vandaagffniet

@10 Iedereen zegt datgene wat u zegt vanwege het feit dat ze in de afgelopen periode VVD beleid hebben uitgevoerd.
Ik ben al veel langer klaar met de PvdA:
in de jaren tachtig werden ze al regentenpartij genoemd vanwege de desinteresse in de kiezer en het nepotisme binnen de partij: men was en is alleen maar geïnteresseerd in de bestuursbaantjes die een actief lidmaatschap bij de PvdA oplevert. De arbeider werd al eerder in de steek gelaten: in de jaren zeventig toen de vakbondsmannen werden ingewisseld voor snotneuzen uit een socialistisch nest die dankzij Den Uyl ook hadden mogen studeren op de universiteit: die hadden niks meer met de arbeider.
Of de feministen die het de jaren tachtig voor het zeggen kregen in de partij - ontstaan van de politieke correctheid.
Of de jaren negentig toen de ideologische veren werden afgeschud en de partij ook neo liberaal werd. En de partij principes die de laatste 20-30 jaar vooral bepaald lijken te worden door een soort van samenwerking tussen linkse journalisten en bekende Nederlanders: maw: interesse voor salon socialistische modieuze topics net zoals Groenlinks met een diepe afkeer voor meerderheden zoals de autochtone arbeider. Vandaar dat de SP nu de oude rol van de PvdA voor een belangrijk deel heeft overgenomen.
Kortom: ik vind dat de kiezer behoorlijk last van geheugenverlies heeft en er lang over doet om de PvdA door te hebben. En dan nog die arrogantie van die partij!

5
11 Conradijntje

Strategisch gezien misschien slimmer, anderzijds zijn ze er hoe dan ook geweest.

4
12 Eastwood

@12 Denk ik (helaas) niet. Neem het CDA: iedereen was het CDA en Balkenende zat bijna 15 jaar geleden en mocht het CDA zichzelf opnieuw uitvinden in de oppositiebanken. Die zijn nu het het dal mede door het slechte geheugen van de kiezer.

2
13 Conradijntje

PVDA is al dood al heeft de partij het zelf nog niet door. Beter een coalitie aangaan zonder VVD, groenlinks, PVDA, DENK. maar met 50+, SP PVV, CDA en nog een paar

7
14 Jan met de korte achternaam

PvdA ten dode opgeschreven..

Waar kan ik het condoleanceregister tekenen?
Straks nog even de laatste lokale PvdA restjes ruimen met 21 maart

4
15 in holland

Hoorde juist dat Pechtold een a 4 tje heeft klaargelegd, naast het pillendoosje waarin de levenseinde pilletjes zitten.

3
16 Doordenker

Komt dat even goed uit dat de VVD Henri keyzer heeft laten gaan om zijn crematoria imperium weer op te stoken
. Daar kan de hele PvdA in een middagje in.

4
17 charmeur

@11
PVDA is al langer niet heel links meer. Alleen had ik nooit verwacht, dat ze zover naar rechts zouden doorslaan (zekerheden arbeidsmarkt, kapot maken huurmarkt, ziektenkosten).

1
18 hopefully

Wat een zure opmerkingen toch allemaal over de PvdA. Zij zijn NIET ten dod opgeschreven. Dat kan je wel willen, maar het is niet zo. Zij makene een beroerde periode door da's waar. Maar heeft D66 ook niet eens op 3 zetels gestaan? Zij komen er wel weer boven op. Het is wel typisch dat de PvdA overal de schuld krijgt. Erg kortzichtig. Volgende keer stem ik er weer op. Alles beter dan de PVV of CDA.

24
19 Arista

@19
"Het is wel typisch dat de PvdA overal de schuld krijgt"

Wilt u dan de VVD de schuld geven die de afgelopen jaren een sterk Liberaal beleid heeft uitgevoerd?

Als een sociaal democratisch partij de stemmen binnen heeft en dan zijn ideologieën verkoopt aan de VVD voor het pluche is het niet zo moeilijk om de hoofd schuldige aan te wijzen.

2
20 Dissident

@20
Ik haat VVD beleid. Ieder voor zich en vooral geschikt voor de echte elite. Zij hebben het beleid gevoerd, wat bij de partij past.

Daarnaast hebben ze het geluk, dat rechts de naam heeft met geld om te kunnen gaan. Al hoewel de geschiedenis een ander beeld laat zien, maar zo zit het in ieder geval in de meeste hoofden geprent. Rutte had marzel, dat hij de economie mee had. Hij wordt als redder van de crisis gezien, terwijl hij gewoon met alles meedrijft (ECB-beleid).

PVDA hoort voor de arbeider te staan. Ze hebben zich nergens sterk voor gemaakt. Huurmarkt verziekt, ziektenkosten onbetaalbaar of duur en veel onzekerheid op de arbeidsmarkt. Daarom is de PVDA kapot gegaan. Van deze partij hadden we iets socialer beleid verwacht.

2
21 hopefully

Opdoeken die partij, Partij Van De Afbraak!

3
22 HORK

Volgens mij is de PvdA al opgedoekt, alleen de fossielen ontkennen nog.

3
23 Uitede aka Espede

Jammer dat dit keer de PVV net niet de grootste partij geworden is, maar heerlijk dat het pappen en nathouden wegkijken graaien en zakken vullen liegen en bedriegen, elkaar mooie baantjes toeschuiven en theedrinken van de heersende elite de komende periode een stuk minder wordt in de tweede kamer.
Nou die linkse veelverdieners bij de omroepen er nog uit als eerste Giel de graaier

3
24 cultuurbarbaar

'PvdA ten dode opgeschreven als het niet gaat regeren'

Mooi toch!

4
25 Lucien80

de PVDA staat schaak in dit schaakspel .

1
26 ongelovenloos

Ik ben geen PvdA-aanhanger, helemaal niet, maar ik vind dat deze partij wel "ballen" heeft getoond de afgelopen jaren, dat kun je van D'66, GL en SP niet zeggen! Dus voor mij mogen ze aanschuiven.

9
27 Pollens

@23 Een enquête heeft uitgewezen dat 30% van de kiezers het liefst PvdA zien aanschuiven bij een kabinet VVD CDA D'66.Dat strookt niet met uw vergeefse hoop dat de PvdA al is opgedoekt.

1
28 jantje van leiden

Het zijn juist kopstukken als Willem Vermeend en andere rechtse PvdA-ers die de euvele moed hadden om Asscher en Samsom te adviseren om aan een kabinet met de VVD mee te werken,het gevolg kennen we.In plaats van afstand te doen van hun bemoeienissen met de partij vinden ze blijkbaar dat PvdA nog niet genoeg is gestraft.Ik zou Willem Vermeend het advies mee willen geven om PvdA in te ruilen voor de VVD,een partij die dichter bij zijn denkbeelden staat,en de VVD te adviseren om met de PVV in zee te gaan,zijn we gelijk over 1 jaar na een enorme ruzie van beide partijen af.

0
29 jantje van leiden

@27 Nee niet doen u maakt een grote fout.Als u respect heeft voor de PvdA moet u juist willen dat ze niet aanschuiven,doen ze dat wel dan is het leed niet te overzien voor de PvdA.

0
30 jantje van leiden

De PvdA heeft de afgelopen jaren meer lef getoond dan al die gouden bergen belovende oppositie schreeuwers bij elkaar
Dus wat mij betreft mogen ze gewoon meedoen

13
31 Rinze

Vond het VVD/ PvdA kabinet prima. Heeft ons op een verantwoorde manier door de crisis heen geholpen. Goed idee als ze aanschuiven.

9
32 nielsarnhem

Het circus in Den Haag gaat verder met een nieuwe clown en het is heel toevallig een prominent PVDA lid..

http://www.ad.nl/politiek/kamer-positief-over-tjeenk-willink-als-informateur~a444ed2d/

3
33 Dissident

Laat de PvdA maar meedoen en laat Pechtold maar burger Vader worden van Amsterdam en Jonge heer klaver hoofd plantsoenen werken, daar komen die twee het beste op hun plaats.

2
34 briand

Het lijkt me dat de PvdA nu in een No-Win positie is gekomen.

Dat is trouwens hun eigen schuld.

1
35 MARCUSAURELIUS

Oh ja, dat die oude partij bonzen willen dat de PvdA enigszins in de running blijft os best wel te begrijpen. Ze bezeten procent gewijs nu te veel functie en dat komt natuurlijk minder in gevaar als de PvdA mee doet.

2
36 MARCUSAURELIUS


3
37 Dubbeltje

De opheffingsledenvergadering is aanstaande...het is wachten totdat rollators op de plek van bestemming zijn.

2
38 Rolmops

PvdA is altijd ten dode opgeschreven. Ze hebben er voor gezorgd dat hun achterban steeds langer en harder moet werken om vervolgens overal achter het net te vissen en dan aan te zien hoe nieuwkomers die ons haten en nooit iets hebben bijgedragen en dat ook nooit gaan doen, overal voor gaan. Nou mag de PvdA samen met DENK vechten om de allochtone kiezers, waarvan vrijwel alle moslims gelijk voor DENK kiezen. Blijft ee voor de PvdA 1 zeteltje over en dat is nog veel te veel.

2
39 Soare

Er is geen ezel zo dom om zich tweemaal aan dezelfde steen te stoten.

0
40 Al

@40 Haha. In '...het gemeen..' doen ezels dat niet, maar mensen, in het bijzonder, soms wel. question

0
41 Myth63

Laat de PvdArbeid eerst zijn naam veranderen. Door deze partij hebben talloze Nederlanders hun baan verloren om plaats te maken voor goedkope Europeanen. Ze hebben niets gedaan voor de Nederlandse werknemers. Walgelijke arrogante partij en terecht afgestraft !

0
42 wiseguy

@42
Europeanen = Oost-Europeanen

0
43 wiseguy

@36 Klopt Er zijn nog steeds veel PvdA burgemeesters en wethouders, directeuren van NGO's, PvdA politici in deelgemeenten van A'dam/R'dam en bij de provinciale Staten, ambtenaren bij departementen alsof de PvdA de grootste partij van Nederland is. Burgers maken altijd de fout te denken dat alleen de bezetting in de 2e kamer of de regering ertoe doet.

0
44 Conradijntje

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Wedergeboren
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@49 Jij moet eens kijken wie er BEGINTen dié aan te spreken mafkees, Flikker toch op met je voortdurende geouwehoer, en begin eers...

2 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

icnivad
Pilot voor problemen rondom lachgascilinders

Statiegeld voor inleveren bij de supermarkt? 😁...

2 minuten geleden geplaatst door icnivad

Bob Sleebaan
Vanavond op tv: Drugsmilieu teistert Zuidwijk

Kabinetten Rutte hebben jaren lang bezuinigd op gezondsheidszorg, onderwijs, belastingdienst en politie.Resultaat is een maatschappij die af...

2 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Wedergeboren
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@46 "Daar mag jij een voorbeeld aan nemen. . . ." En jij nog vééééééél meer: door niet mensen te ringeloren, mensen niet ...

6 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

icnivad
Vanavond op tv: Drugsmilieu teistert Zuidwijk

@6 welnee, ook die krijgen de coke aan de deur afgeleverd....

7 minuten geleden geplaatst door icnivad

Graaier1000
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

"Schelden? Op de man spelen? Beledigen? → wangedrag.Gemeld!"@14, @19, @22, @28, @31, @35, @38 Wedergeboren,Bent u consequent en meld...

7 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

wildersfan
Vanavond op tv: Drugsmilieu teistert Zuidwijk

Dit wordt alleen maar erger. Of je moet ergens wonen tussen de Rijksambtenaren met een salaris van 90k per jaar....

11 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Feldwebell
Oekraïne zet voor het eerst raketten met bereik van 300 km in, onlangs stiekem geleverd door VS

@13 Welke troepen, waar stonden die troepen, en waar gingen die troepen dan heen? Namen en rugnummers graag. Hetzelfde geldt voor de zware bew...

12 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

Biscanna
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@38 Geloof er geen zak van, je bent gewoon een ordinaire NSB'er....

13 minuten geleden geplaatst door Biscanna

LoydMorris
Chaos Ter Apel afgestraft door Ombudsman in fel rapport: ‘Nieuw dieptepunt dreigt’

Ombudsman. . . Nog zo'n figuur/instantie die langs de zijlijn staan te schreeuwen zonder zelf met gedegen oplossingen komen....

15 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

NK. App
Peliculas Gratis PornosTilly Keeper NudeAndava PornHd Porn Videos RomanticDainty Wilder SexDesi Sexx ComXnxx With DoctorSarahillustratesvip OnlyfansEbony Poop PornCute Boobs PornSex In Bus IndianWonder Woman In NudeBondage WrestleServipornoLo Mejor De Videos PornosXnxx Videos 2020Lesbian Strapoj PornQuality Porn VideosMarathi Housewife SexBangla Guder GolpoTriplex Celeste PornJibab PornAsian Happy MassageJ Lo NudeSex With Sex WorkerCid XnxxPornhub ItEliza Ibarra PornFree Home PornReal Bro Sister PornMay Li Facial AbuseMexicosexFree Porn SitedSexo En GaysBest Boobs Pornstar4k Hd Sex VideoXnxx Indian HoneymoonLuvcoregfEimi Fukada JavBrock CooperIncest StoryAmy Anderson XxxKarishma Kapoor Porn VideoPron VeideoSchoolxxxKim Kardashian R Jay VideoXxxyogaR TransgonewildAsain Porn TwitterPorn Star LisTamil Aunty Sex Videos ComDesi Maal NudeBangla Sexy BfMallika Sherawat Xxx VideoBooms Sucking VideoTrampling PornXxxfreeWomanxxxNude Male Black CelebritiesRita Ora NudaKate Hudson NudesFree Lesbian Porn VidosLauren Lupkus NudeMasturbating With CondomBaitbusBest Stepsis PornFreepormMommypornBadi MummyTamil Xxxxx VideoIndian Solo SexXxx Hindi Blue FilmChupandoIndian Sex Download ComJazzmine RoseGilf FuckMare FuckMia Khalifa SchoolTannedmilfNero Massage PornOnlyfans TitKiera Winters PornFree Porn Video ChatSister StrippingHypnotized LesbiansXvidessSuzann Summers NudeAdiraallureXxnx Hd HotGandi Baat Xxx VideoFree Pictures Naked WomenFfmgifForeskin PlayR JoipTushy AnalFilm Semi JepangHd XhamHot Porn BbwMia Khalifa Hot XnxxToni-camille PornhubHindi Sexy Video Hd MovieHot Sex Video LiveNew Desi NudeHd Ebony PornNerd Baller Tv UncensoredHorney House WifesXimena Saenz BlowjobArabporn.RusianpornDj Hannah BPornhulkJav Fspt-033Asian Grany PornOxana ChicVery Romantic SexKareena Kapoor Xxx BfBrazzers LibraryRich Young MistressMarathi Porn VedioAlezis BreezeSpankbangerTop 10 Porn StrarsFreeusemilf.comNatasha Nice JoiChaturbate FemalesYogabellaExchange Student 3Japanese Sex Video StorySexy Japan MassageBlack People SexJacquietmichelNaked Biggest TitsBig Boobs XxxxBen 10 Gwen XxxDesi Xxx Chudai VideoBangla Boob SuckPriya RaiyPelículas Pornos EspañolFiscord NsfwJacquieet MichelMulheres Peladas AnimesSofia Black-delia NudeNude SaunaCeleb Pron VideosPorn WapsitBest Porn Sotesسکسی ایر انیXnxx Big PussyMallu Boobs Pressing VideosClassic Xxx Full Movie