Grote brand in Amsterdam zorgt nog steeds voor overlast
In samenwerking met
NH
NOS NieuwsAangepast

Brand Amsterdam zorgt nog steeds voor overlast

De brandweer is nog steeds druk bezig de brand te blussen die gisteravond ontstond bij afvalverwerkingsbedrijf ICOVA in het Westelijk Havengebied in Amsterdam. Er is ook vanochtend sprake van flinke rookoverlast. De brandweer laat de loods, waar huishoudelijk afval ligt, gecontroleerd uitbranden.

De brand ontstond door nog onbekende oorzaak rond 19.30 uur gisteravond. De Hempont tussen Amsterdam en Zaandam werd korte tijd uit de vaart genomen, een afrit van de ringweg A10 afgesloten.

Rond 21.30 uur stuurde de brandweer een NL Alert met de mededeling dat mensen die last hadden van de rook ramen en deuren gesloten moesten houden. Volgens NH Nieuws vonden veel mensen dat te laat.

"We willen zorgvuldig te werk gaan, mensen schrikken als hun telefoon een waarschuwing geeft. Maar toen bleek dat de rook niet afnam, is besloten het NL Alert te versturen", aldus een woordvoerster van de brandweer.

Grote brand Westelijk Havengebied Amsterdam

Uit Amsterdam-Noord kwamen meldingen binnen van brandresten die neerdwarrelden. De brandweer heeft metingen gedaan en trof, afgezien van de rook, geen verhoogde concentraties gevaarlijke stoffen aan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl