Oorlog' op zee tegen redders vluchtelingen (ad.nl)


Europese nationalisten willen met een eigen boot voorkomen dat hulporganisaties migranten uit de de Middellandse Zee halen. En de Libische kustwacht is begonnen met schieten. Wordt het oorlog op zee? ...

door charmeur in Politiek  ·  295 Reacties

  • 44
  • 2180x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Eerst maar eens zien of die lui zeewaardig blijken te zijn; geloof er geen donder van dat hun natuur dat toelaat.

3
251 A+++energiebewust

Ik weet nog steeds niet wat het doel van zo'n aktie is. Is het de bedoeling, dat ze zeeredders proberen de weg af te snijden, zodat ze de vluchtelingen niet kunnen bereiken, of willen ze proberen, de vluchtelingen tot terugvaren te dwingen. In beide gevallen zal de Middellandse zeebodem met lijken geplaveid worden.

5
252 sockknitter

@252 : gelijk in begin vh artikel:
'Europese nationalisten willen met een eigen boot voorkomen dat hulporganisaties migranten uit de de Middellandse Zee halen'

3
253 A+++energiebewust

@252 : en ook is te lezen:
'Om daar een eind aan te maken, wil de nationalistische, anti-immigratie-organisatie van Europese jongeren zelf met een boot de zee op: project Defend Europe. Eerder deze maand was er een eerste actie: in de haven van Catania (Sicilië) probeerde de organisatie met een motorbootje het uitvaren van het grote reddingsschip Aqarius te belemmeren. Dat mislukte en enkele actievoerders werden gearresteerd.'

2
254 A+++energiebewust

@252 Links om of rechts om, die zee ligt al vol met lichamen door het aanmoedigen en de hoop dat men "gered" gaat worden. Het zou de EU sieren als ze zelf een ballen gingen tonen en de verdragen ging opzeggen en verbeteren naar de huidige tijd. Als deze mensen kunnen voorkomen dat men maar klakkeloos in een roeibootje de overkant probeert te halen en samen werkt met de kustwacht van Libie weet ik niet wat beter is. Elke niet omgekomen migrant is er 1 en elke omgekomen migrant 1 teveel. We kunnen bij deze groep niet praten over vluchtelingen maar, over migranten en daar tellen normaal gesproken toch wel heel andere regels voor dan voor een vluchteling.

2
255 Saviro

@255 : Voor mij heeft u gelijk, ik snap de min niet zo goed. Wat ik me wel afvraag is, wordt er tegenwoordig in de media nog wel onderscheid gemaakt tussen migranten en vluchtelingen? Ik lees steeds meer over migranten die asiel aanvragen, maar als mensen verdronken zijn, zijn het vluchtelingen. Zo komt het bij mij althans een beetje over, maar misschien zie ik het helemaal verkeerd.

2
256 Reagentje

En trouwens in zijn algemeenheid: ik vind het goed dat er opgetreden wordt tegen het binnenhalen van gelukszoekers! Het is al erg genoeg dat het zo ver heeft moeten komen.

3
257 Reagentje

Er wordt weer flink gelogen in dit artikel: "Europa wil dat de migranten in Afrika blijven en traint de Libische kustwacht op het tegenhouden van de boten. "
Dat wil de EU helemaal niet. Deze hele immigranteninvasie is juist bedacht door de EU ( https://langleveeuropa.nl/2016/06/eu-wil-60-miljoen-migranten-binnenhalen-voor-2050/?utm_medium=website&utm_source=nieuwskoerier.nl ).
En de Libische kustwacht die getraind wordt om de asielzoekers tegen te houden ???
Hebben ze daar dan een kustwacht ? Als dat zo is, dan doen ze dat niet goed gezien de paar miljoen sprinkhanen die er vanuit dat land al in de EU zijn binnen gekomen. En waarom haalt de Italiaanse kustwacht ze dan op vanuit de Libische kust en brengt ze niet terug naar Libie ? Kortom de gebruikelijke leugens weer van de reguliere media.!

5
258 B55

@254 : aanvullend: die gestelde 50.000 is best een lachertje; deelnemers op zee zullen mogelijk, bij incidenten zoals overvaren worden bij rakelings langs een groot schip scheren en hierbij het leven laten bijvoorbeeld, geen uitgekeerde verzekeringsgelden krijgen gezien de strafbare feiten die zij plegen.
Organisatie zal ws niet opdraaien hiervoor; you on your own landratten.

4
259 A+++energiebewust

@259 : moet zijn: you're on your own landratten

4
260 A+++energiebewust
261 A+++energiebewust

@259 In mijn ogen geldt dat ook voor de "hulporganisaties" dit is namelijk geen hulp meer dat ze bieden. Ze zetten de mensen aan om in die boten te stappen in de hoop door hun boot te worden opgepikt en zijn daardoor mede verantwoordelijk voor de vele doden die er op die zee vallen. Telt overigens ook voor de EU die het gewoon laat gebeuren en toestaat.

1
262 Saviro

@62 : ze zetten aan? graag info hierover, is mij niets van bekend dat ze aan de andere kant van dat water zelf mensen optrommelen, in een bootje zetten en dan terug op schip de hulpverlener uithangen.

4
263 A+++energiebewust

@263 : is voor @262
excuus aan @62

3
264 A+++energiebewust

* Verwijderd door de redactie *

265 info

** gebruiker verwijderd **

@258 . Wat kan het doel dan zijn van de EU met die migranten? Waarom zou de EU al die kanslozen hier naar toe willen halen? Of laten overzetten? Welk doel, waarom?

Hier over de Libische kustwacht. Ik wist ook niet dat dat land al weer zo op orde is dat ze een kustwacht kunnen organiseren:

== Deze week vuurde de Libische kustwacht zelfs waarschuwingsschoten af, stelt een woordvoerder van Artsen zonder Grenzen. ==

266 verwijderd924924212

@263 De linken niet gezien waar de hulporganisaties zich zelfs binnen de tertoriale wateren van Libie begeven om deze mensen op te halen? Zolang men weet dat er veel boten zijn die ze oppikken zal dit nooit stoppen. Ik zeg niet laat maar verdrinken maar, zowel de hulporganisaties als de EU hebben een grote vinger in de pap bij alle doden die er vallen. Ook deze mensen zijn allemaal in bezit van internet en weten duvels goed dat die boten er varen en de kans groter is dat men opgepikt word dan dat men verdrinkt. Het is wel erg kort door de bocht om te stellen dat ze de mensen er zelf inzetten maar, door hun "hulp" zal men eerder daartoe worden aangezet. Als u ergens naartoe gaat en hulp nodig heeft en weet via internet dat dit op een kleine afstand op u wacht zal u eerder die route nemen dan de route waarvan u zeker weet dat dit de dood zal gaan inhouden.

2
267 Saviro

** gebruiker verwijderd **

@265 . Wat ben jij toch misselijk bezig. Overal sleep je de Holocaust naar toe, alsmaar afgeven op Nederland, je kunt de geschiedenis niet met rust laten.

Geef nou eens antwoord: Wat moeten die ortho-moslims en die negers uit Afrika die amper kunnen lezen, zwemmen of schrijven hier. Wat hebben we aan die mensen?

Geef daar eens antwoord op? Wees nou voor een keer, een keer maar een vent.

268 verwijderd924924212

* Verwijderd door de redactie *

269 info

@267 : ook toen er nog geen hulpverleners waren was dit al een probleem; nu de hulpverleners de schuld geven dat het een probleem is geeft geen pas, het wás er al deze in bootje overstekende mensen gevoed door mensensmokkelaars daar te lande. De hulpverlenende boten en hulpverleners doen wat zij moeten doen: mensen redden die op zee in nood verkeren. Dit kwam op gang nadat duidelijk werd dat bijv de Italiaanse kustwacht de stroom niet aankon en er zelf letterlijk in verzoop.
De politiek is ervoor om bij te klagen om dit probleem voor én de vluchteling én voor EU oplossingen te forceren.
Moge duidelijk zijn dat niemand niet een ander mens graag ziet verdrinken.

1
270 A+++energiebewust

@ 270 Het zou ze sieren om ze dan weer op de kust in het midden oosten af te zetten en niet ik weet niet hoeveel mile verder ze op de Italiaanse kust af te gaan zetten. De politiek kijkt toe en wast de handen in onschuld zij staan toe dat dit allemaal gebeurt maar, de organisaties werken er wel heel erg aan mee. Zet ze af in Italie en vlieg ze terug naar het land van herkomst direct bij aankomst niks controleren maar, laat zien dat de weg die ze nu hebben genomen als resultaat heeft dat men ook per direct terug gaat. Dit wat nu aan de hand is hebben we in 2015 over land en zee gezien ook daar stonden geen consequenties tegen over. Dit alles gebeurt niet en Europa doet niks hier tegen. Dit is voor de mensen die komen niet goed maar, ook niet voor Europa.

0
271 Saviro

@270 : aanvullend: EU is vanaf het begin ontzettend laks en ontzettend traag geweest om maar 1 helpende vinger naar Italië uit te steken destijds; neem de EU dat tot op heden nog steeds kwalijk, zoals ik EU én de politieke horken aan de andere zijde van het water ook kwalijk neem nog geen afdoende maatregelen te hebben genomen. Politieke koehandel.
Echter het probleem is er en was er al voordat er hulpverleners op zee kwamen.
Nu de hulpverleners het werk onmogelijk proberen te maken vind ik zeer ernsitg en en zeer ongewenste ontwikkeling. Vergelijk het eens met een ambulance: wordt ingeroepen en een stel raddraaiers proberen dit te verhinderen en de hulpverleners hun werk te belemmeren. Het gebeurd heden ten dage:heb er geen goed woord voor over.

1
272 A+++energiebewust

@269 Yep mooi museum, heel geschikt geweest om molukkers op te vangen.
tot in de jaren 70 nog in gebruik geweest.

4
273 charmeur

@273

ss kamp vught niet?

3
274 info

@272 Ik weet hoe het is om hulp te moeten verlenen terwijl vuurwerk en stenen me om de oren vliegen ook ik ga dan gewoon door met waar ik mee bezig ben. Ik verwijt het de EU net als u dat ze laks zijn en tot nu toe nog steeds de zaken niet op orde hebben. Toch blijf ik er ook bij dat ondanks dat dit probleem er veel langer is de hulporganisaties meewerken aan het in stand houden van de stroom mensen. Sinds er meer boten zijn komen te varen zijn er meer mensen die het erop wagen. Niet ze hun werk niet mogen doen maar, wel dat ze dit tot binnen bijna op de kust al doen. Zijn de mensen op open zee dan moet men helpen maar, ze gaan te ver door het bijna van de kust weg halen van mensen.

1
275 Saviro

@274 Kamp Vught was ook een Moluks opvangkamp. Vught is nu bekend van zijn ebi waar die fundi's en andere ongemakken vastzitten

1
276 charmeur

* Verwijderd door de redactie *

277 info

* Verwijderd door de redactie *

278 charmeur

@277 Het wordt toch meer en meer duidelijk waarom Nederland niet langer jou land is. Het gaat niet over Joden het gaat niet over kampen het gaat over mensen die de boot nemen om zo naar Europa te komen. Totaal iets anders maar, waarschijnlijk net te moeilijk om te snappen voor je.

3
279 Saviro

@276 -
gelukkig mogen de fascisten en neo nazies hier vrij blijven posten

7
280 info

@279 - geschiedenis heeft u nooit gehad op uw school/ opleiding?

l'histoire se repete.

5
281 info

@281 Ik wel en ik weet ook in een discussie daar te blijven waar het over gaat. Iets wat u tijdens uw schooltijd niet heeft meegekregen neem ik aan gezien uw reacties.

2
282 Saviro

@276 - voor @278

enjoy
even een hapje frisse lucht inademen. cu

3
283 info

@282 - mooi weer vandaag, daar houden we het dan maar bij

3
284 info

@275 :herkenbaar en hier evenzo; de significantie echter tav dat hulporganisaties mede debet hieraan zijn deel ik niet; omdat er geen vergelijk is hiervoor en dat de verwachting zou zijn dat het zou zijn afgenomen indien er geen hulpverleners op zee waren, geloof ik ook niet. Dit om reden dat de bootje al voerden voordat de hulpverleners op zee er waren en het probleem dat de EU intern te log is bestaat nog steeds.

1
285 A+++energiebewust

@285 De EU is log, de EU kan niks voor elkaar krijgen omdat, ze niet eens in staat zijn alle neuzen in dezelfde richting te krijgen. We verschillen dan van mening over de organistaties maar, wat betreft de EU als log apparaat zijn we het in elk geval eens. Het zou toch mogelijk moeten zijn dat zoveel landen die er mee te maken hebben toch gezamelijk tot een oplossing zouden moeten kunnen komen en dan niet zo een walgelijk wurgcontract als met Turkije die weer maakt dat de EU gechanteerd kan gaan worden. Ik zeg niet dat het een simpel probleem is om op te lossen maar, ik denk als mensen die op de bootjes stappen ervaren dat als ze er eenmaal zijn ze ook direct weer naar huis gaan de stroom minder zal gaan worden.

0
286 Saviro

@286 :mee eens;intern politiek gedoe zorgt hier ws voor dat de EU politiek functioneert zoals het nu functioneert en daar is behoorlijk wat winst te behalen; de politici aan de andere zijde nog maar eens niet te noemen, laat staan het hedendaags politiek wangedrochte van Turkije. Prioriteiten liggen elders en dat is zeer kwalijk. Blijft over idd een verschil van inzicht en menig tav de hulpverlenende organisaties, prima toch en geen punt daar. Er zijn ergere dingen, waarvan we helaas dagelijks mee worden geconfronteerd, waarbij acties als uit artikel er werkelijk niets aan bijdragen m.i.

0
287 A+++energiebewust

ff nog
Turkije heeft maar 3 en een half vluchtigelingen opgevangen tot nu. illigalen niet meegerekend.

dat Europa log is klopt, want Griekenland, italie en meer landen zijn ook al overbedeeld.

belangstellend welke oplossing er komt. neo nazies met hun propaganda wij gaan bootjes lekprikken is ook niet helpend.

7
288 info

3 en een half miljoen, behalve illigalen.

5
289 info

@288 jawel hoor net zolang doorgaan met bootjes lekprikken totdat er geen rubber meer in Afrika is inclusief voor autobanden

5
290 Ikke44

@289 maar 3.5 miljoen is het nog niet genoeg lol

2
291 Ikke44

* Verwijderd door de redactie *

292 Suwelding

* Verwijderd door de redactie *

293 cultuurbarbaar

@121 ,

als je het hebt over oppikken in nationale wateren, daar heb je inderdaad niks te zoeken.
Als het gaat over internationale wateren, daar geldt het internationaal zeerecht.
Dat schrijft voor dat je verplicht bent drenkelingen op te pikken en opvarenden van schepen in nood hulp te verlenen.
Nergens in het zeerecht wordt gesproken van "aan land zetten".

0
294 jodelatedieho

Deze ontwikkeling is goed. Steeds meer mensen ontdekken dat stemmen geen zin heeft en dat het veel effectiever is om het recht in eigen hand te nemen.

1
295 GermenR

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bob Sleebaan
Rwandadeal ondenkbaar voor Nederland: 'Zouden uit EU moeten stappen'

@32 is voor @31...

2 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Bob Sleebaan
Rwandadeal ondenkbaar voor Nederland: 'Zouden uit EU moeten stappen'

Goed verhaal!Naast een tekort aan huizen, ruimte, leraren en doctoren hebben we ook een tekort aan integere politici. Waarom wordt wanbeleid...

2 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Mac Benac
Partijkantoor ChristenUnie beklad, partij doet aangifte

Genocidegoedpraters. Mooi woord van 19 letters....

2 minuten geleden geplaatst door Mac Benac

Mac Benac
Zorgen bij muzikanten over muziek producerende AI-tool

Tja, heel vervelend voor die multimiljonairs....

4 minuten geleden geplaatst door Mac Benac

ABRACADABRA
Toch windmolens mogelijk rond Veluwe, mits de wieken in de zomer overdag stilstaan

wat leven we toch in een krankzinnig, gestoord, debiel landje...

5 minuten geleden geplaatst door ABRACADABRA

Mac Benac
Van Houwelingen en Eerdmans (JA21) stellen vragen over verplicht verduurzamen: 'dit is echt absurd!'

Van Houwelingen en Eerdmans; Peppie en Kokkie....

5 minuten geleden geplaatst door Mac Benac

Bleke Betty
De militaire uitgaven zijn wereldwijd op een absolute recordhoogte en stijgen ongekend snel

Die vindt er helemaal niks van, die wacht op input. :D ...

6 minuten geleden geplaatst door Bleke Betty

Marrie1
Zo kies je als vrouw de perfecte kantoortas

Ga gewoon naar de kringloop voor een tas, in het kader van recycling en millieu....

7 minuten geleden geplaatst door Marrie1

Bleke Betty
Stoomtrein in Efteling stopt met stomen om klimaatdoel te halen

Ach voorlopig bevinden zich duizenden liters olie in een windmolen. Wordt deze olie vaak ververst? Een windmolen op zee bevat ongeveer 2000 lite...

7 minuten geleden geplaatst door Bleke Betty

NK. App
Maa Bete Ki XxxMia Malkova DoggyPunch Vanna BardotGwen NakedYoung Perky TittiesGaon Ka Sex VideoAsuka NakedManwha Porn ComicsSexo En AnimeNobita Shizuka SexHd Teen FuckXxxsiIndian CuntMallu Village SexKatrina Kaif Ki Chudai Ki VideoVoyeurpornAriella Ferrera CreampieZoe Boyle NudeAbigaiil Morris PovNaked GfsPetite Redhead AnalMature Porn TubesNatasha Porn StarAkka Thambi ImagesXxxx Video 2019Porn Video Hd HardCutecamsHansika BathMommy XxxChristy ThomOil HandjobAmatuer Lap DanceBratty Sis CimNude Female ModelsPhonesex TabooMom Bathroom XxxAnnan Thangai Sex VideoBlowjob3dBj QueenBunni.emmie LeakedKatrina Kaif ChudaiNunssexSany Liyn XxxShower PornNude Playboy PlaymatesAmateur Dp WifeGirl Opening Her ClothesWww Fuckmyindiangf ComHornyhostel ComSaas Damad XxxKamasutra Xxx ComGay TeabaggingPorn-o-ramaPornographie AdultesBo DereknudeTawny PearlXnxx BahuDsvr-1329Sex Competition VideoMallu Nude MoviesPorn NovelsAj Cook NudeElisa SchlottMassage Video PornEbony Porn MissionaryXx Hd Sex VideoSara Jay BangbrosVina Sky TwitterFictionmania.Double Penetration WifeXxx Full VideiNellycanstayAnikka AlbriteNude SoccerXnxx Videos BhojpuriXxx Web Series Ekta KapoorOld PornXxx Video With AuntAnalxvideoSara Jay SquirtingинтимситиDrea De Matteo Porn69 Position PornWhite Panties PornBlack TgirlsHeitai AnimeNaked Body Painting VideosMini Mya PornCumswallowingmovies.Miya Khalifa Ki Sexy VideoAyesha Takia PornVampire Sex VideoBody Paint SexHiddencamerapornVanna White On PlayboyHarley Quin Rule 34Briaana Beach PornBraezzers HdNsked TitsGod Xxx VideoAbella Danger SexShare Bedroom PornGaintess PussyDanidanirlsPhoenix Marie NakedAvery.leigh PornXxx Porn WifeMadthumsTabbo DesiAbigail Mac - HornyNudes SexePornor NascionalBlue Film Sex MovieBeeg Com MassageAsian Creampie CompilationUnderarm PornTeenage Ebony XxxPorn Sri Lankaالسكس صينيEro PrifileGostosas TwitterLiegh RavenFuck SongMonica FuentesKiller Katrin OnlyfansWaanonce RencontreHard Gay SexMsfiiireTana Mongeau LeakJavlandBf Sex RomanceNaked White GirlsTamil Heroines Nude ImagesFuta3dQuarantine PornCourtney Tillia VideoJablrtvMy FreecamsCeleb Nude PhotographyWebtoons Em PortuguêsClassic TubepornIndian Girls Hot NudeXxxnx InFull Porn VideozSugar Daddy Gay PornNfsw GamesVelamma Free EpisodesForced Porn TubesScandal Of Hayden KhoPorn Best Free Site