Start van hoofdcontent

Stad

nl

Geen mooi weer voor Kattenburgers door asbestsanering

26 mei 2017, 22.08 uur

Velen genieten deze week buiten van het mooie weer maar de bewoners van de Leeuwenwerf op Kattenburg moeten binnen blijven. Zij werden deze week verrast door mannen in witte pakken die asbest kwamen weghalen.

'Ik zat met mijn buurvrouw lekker op het balkon en toen zagen we ineens mannen in witte pakken', vertelt Evelyne. 'Toen ben ik verhaal gaan halen en zeiden ze dat ik beter de deur dicht kon doen.'

En dus zaten de bewoners binnen met het mooie weer. Op meerdere plekken werd er namelijk asbest gesaneerd. En wanneer je asbestvezels inademt, kan dat schadelijk zijn voor de gezondheid. Maar de bewoners waren niet op de hoogte van de geplande werkzaamheden.

'Meerdere mensen maken zich zorgen. Zij hebben daar witte pakken aan en niemand heeft mij verteld dat ik binnen moet zitten', zegt een verbaasde Tom Roes. 'Niemand is daarover ingelicht, niemand van de bewoners.' 

Dus werd de verantwoordelijke woningcoorperatie Rochdale gebeld, er zijn inmiddels waarschuwingen opgehangen. Vandaag gingen de werkzaamheden verder, maar de bewoners zijn niet gerustgesteld: 'Als je hier kijkt, dan zijn er allemaal kieren', wijst Evelyn aan. 'Dat waait dan toch zo hier naar binnen.' Rochdale was vandaag niet bereikbaar voor commentaar.