Elma Drayer: Bij jihadisten wél op zoek naar diepere oorzaken? Hou toch op (volkskrant.nl)


Telkens als zekere jongelui hier in Europa aan het massamoorden slaan, hoop ik dat we ditmaal verschoond zullen blijven van de wijsheden uit het gi... ...

door Inter in Binnenland  ·  42 Reacties

  • 24
  • 929x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Prima artikel dat duidelijk de vinger op de zere plek legt!

4
1 Salitos

Goed artikel, deze dame zal vanavond wel weer worden uitgelachen bij elk denkbaar NPO programma waar alle SJW's dit massaal ontkennen. Het zal wel zo verdraaid worden dat het allemaal de schuld is van populisten want dat is de echte vijand (zucht)...

Ik moet zeggen dat dit soort aanslagen behoorlijk beginnen te wennen, ongeacht hoeveel slachtoffers er ook vallen. Gelukkig maar want heel Europa kiest pro EU (Macron is gekozen en straks ook Merkel opnieuw) dus we kunnen heel veel aanslagen verwachten in de toekomst!

3
2 Sniper_on_speeddail

Gister toch ook weer bij 't nieuws zo'n ex-geradicaliseerde die uit mocht leggen dat hij ooit ook zelfmoord terrorist wilde worden. En dan zo'n begripvol knikkende verslaggeefster erbij.... ik heb geen zin om me in die (voormalige?) extremisten te moeten verplaatsen, daar zijn hulpverleners voor en als ik dat had willen worden had ik me wel in die figuren verdiept maar...nee bedankt, er zijn weer 22 jonge mensen uit het leven weggerukt door zo'n imbeciel, verschrikkelijk !

2
3 Neem me niet kwalijk maar...

"Zo schreef journalist en filosoof Ralf Bodelier woensdag op nrc.nl dat anno 1977 'het terroristische gevaar' beduidend groter was dan heden ten dage - statistieken erbij"

dan heeft hij zeker het bericht gemist dat anno 2017 elke 9 dagen een aanslag is gepleegd of verijdeld.
ralf bodelier verwijt het de media dat ze berichten over aanslagen,voorstander van gedecimeerd en georkestreerd nieuws dus,beetje enge man die bodelier.

2
4 ongelovenloos

Zolang we de islam niet gelijkstellen met andere verwerpelijke ideologieën (denk aan het nazisme o.a.) blijven we zelf ook maar rondjes draaien.
Ja, het is allemaal verschrikkelijk. Elke aanslag weer.
Maar dat is en blijft ook elk vliegtuigongeluk.
Het verschil is alleen dat we die gaan onderzoeken. We gaan kijken wat er fout is gegaan zodat we diezelfde fout in de toekomst niet weer hoeven te maken.

Inzake de islam doen wij helemaal niks.
Wij willen blijkbaar ook niet leren.
Bang geworden om op iemands tere lange teentjes te gaan staan.
Bang om maar niemand te willen kwetsen.
En ondertussen dijt het probleem (de zieke en verwerpelijke ideologie de islam) gewoon verder in onze samenleving.

Het politiek-correcte gelul gaat ons niet helpen.
Menigeen walgt al van de prietpraatjes van onze leiders na elke aanslag weer.
We moeten er zo gezegd maar mee leren leven en meer van dat soort flauwekul.
Alsof het een noodzakelijk kwaad is.

Maar wij hebben dat helemaal niet nodig.
Ons wordt aangepraat alsof de maatschappij niet goed functioneert zonder de islam.
Iets wat terreur predikt (de islam) hebben wij dus nodig om goed te kunnen functioneren?

Het is allemaal bullschijt.
Ik ben niet bang om iets te benoemen.
Mijn overheid (?) laat mij in de steek en mij is geleerd dat ik dan voor mijzelf mag opkomen.
Net als het nazisme accepteer ik de ideologie islam, die nog veel verder gaat, niet.
Als de overheid niks onderneemt tegen dit probleem word ik gedwongen om zelf maatregelen te nemen.
Haat komt dan al snel om de hoek kijken.
-Erg jammer dat het zo moet.-

3
5 Malinois

@5 ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Helemaal mee eens maar helaas is er in de Nederland en een aantal andere landen in de EU een gutmensch virus verspreid, en al die besmette gevallen hebben zich op honderden bestuurlijke plekken genesteld.
Van waaruit ze direct beginnen met alle mensen die hun mond opendoen te beschuldig van polariseren en extreemrechts gedrag, want er mag vooral niets over werkelijke schuldigen worden gezegd!

2
6 Zie Hier

@5
Toen ik na Manchester ook iets van deze strekking had geplaatst durfde iemand te benoemen dat als we zo gaan denken het terrorisme wint.
OK, dan winnen ze een slag. Maar WIJ gaan de oorlog winnen!

2
7 Venividivici

** gebruiker verwijderd **

@5 ++++++++++
Ook helemaal eens,en vooral dit gedeelte.
Ik voel het exact zo.
Het is allemaal bullschijt.
Ik ben niet bang om iets te benoemen.
Mijn overheid (?) laat mij in de steek en mij is geleerd dat ik dan voor mijzelf mag opkomen.
Net als het nazisme accepteer ik de ideologie islam, die nog veel verder gaat, niet.
Als de overheid niks onderneemt tegen dit probleem word ik gedwongen om zelf maatregelen te nemen.
Haat komt dan al snel om de hoek kijken.
-Erg jammer dat het zo moet.-

8 verwijderd110

@8
Goh, dan zou ik wel eens willen weten hoe dat eruit gaat zien dat "zelf maatregelen nemen"

23
9 morandi

@5 benoemen is zoooo 2012. Kom eens met realistische oplossingen om 1,5 miljard mensen van hun geloof af te helpen.

23
10 Hoofd bijzaken

@10 Beginnen met de Nedermuzels en een asielzuigerstop zal best nuttig zijn.

0
11 Wild Rover

@2 Natuurlijk beginnen ze te wennen en dat is maar goed ook. Waarom zou je ze de pis laten maken?
Overigens blijft de kans op aanslagen groot ongeacht de regering.

0
12 Wild Rover

@12 Pis lauw*

0
13 Wild Rover

Wel een uitstekend stukje.

0
14 Wild Rover

"Zou er iemand zijn die hetzelfde beweert over jongeren die zich in de vorige eeuw vrijwillig aansloten bij de nationaal-socialisten? Jongemannen die bij hun volle verstand kozen voor een regime dat alom terreur, dood en verderf zaaide? Zou iemand durven betogen dat ze zo'n keuze heus niet zomaar maakten? Dat zij het nu eenmaal 'enorm moeilijk' hadden in de maatschappij? Dat je dus had moeten proberen om de oorzaak te vinden ten einde een oplossing te vinden?"

Er zijn mensen, die zeggen, en dat lijkt mij terecht, dat US zulke draconische herstelbetalingen had opgelegd aan Duitsland na WOI (waar bemoeiden ze zich mee) dat WOII en de woede van de Duitsers eigenlijk onvermijdelijk waren. En dat omdat US het niet kon uitstaan, dat Duitsland veel betere spullen maakte dan zij en veel ijveriger werknemers, en daardoor in de industriële revolutie een fikse voorsprong had.

0
15 Wendel

Overigens was er bij de nazi's net zo goed de kikker in het koude water, ze kozen niet bij hun volle verstand en bewust voor een regime dat dood en verderf zaaide, durfden er vaak niet meer uit zodra ze het door kregen.

Een beetje vergelijkbaar, misschien, met het criminele milieu in sommige bevolkingsgroepen, daar stap je ook niet even uit zonder dat je het risico loopt, dat jijzelf of je familie het met de dood moeten bekopen.

Overigens zijn het in het MO en hier steeds dezelfden, die jongeren ophitsen om jihadi te worden. Zij zoeken een bepaald type dat gemakkelijk over de streep te trekken is door zich in die kringen te mengen en goed te observeren. Alleen daar komt de socio-economische situatie om de hoek kijken, die in NL inderdaad niet slecht genoeg is om e.e.a. op zichzelf te rechtvaardigen. In het MO is het natuurlijk een eitje, om mensen eerst klem te zetten en daarna op te hitsen.

0
16 Wendel

@10
Bedoel je de religie van miljoenen tot miljarden mensen of het geloof in "social engeneering" van de multiculti stresskerk door een clubje linkse marxisten? Volgens mij is het laatste makkelijker op te lossen.

2
17 sparta

Petertje R. de Vries: ‘Doorlopen mensen, wat stelt zo’n lullig aanslagje nou voor?’

Artikel van Arthur van Amerongen:

Ik vraag me af wat Peter R. de Vries in RTL Boulevard roeptoetert nadat zijn dochter tijdens een concert van de Toppers is opgeblazen door een kamikazemohammedaan. “Ach, de kans dat je in de keuken uitglijdt en met je hoofd in de loeiende oven terecht komt, is oneindig veel groter. Mijn dochter had gewoon een beetje pech. Trouwens, het is helemaal niet bewezen dat het om een islamitische moslimaanslag ging. Ik ga dat bewijzen in mijn komende show.”
Na iedere aanslag duiken ze overal weer op, de nuttige idioten. Petertje de Vries was er als de kippen bij om de slachting van Manchester goed te praten. Het zal me niks verbazen als hij binnenkort woordvoerder van de Wereldraad van Salafitische Moskeeën wordt (als die hem tenminste meer betalen dan de duivel).

Bron: Help De Dokter verzuipt
Vervolgens zag ik Beatrice de Graaf, die in het muffe naar bedorven zwarte kousen en wollen onderbroeken meurende milieu van de christelijke zendercoördinatoren als een lekkere chick wordt beschouwd. Die grefo’s verlekkerden zich veertig jaar geleden op Martine Bijl in Help de Dokter verzuipt.
Een andere reden waarom De Graaf na iedere aanslag op de treurbuis de aanslagplegers mag verdedigen zie ik niet. Ze verkoopt enkel lariekoek.
Ik vermoed trouwens dat er een flinke aap in een van de mouwen van haar maagdelijk witte blouse verborgen zit: vanuit haar holistisch-messianistische wereldblik gaat ze ervan uit dat Koning Jezus na zijn terugkeer alle mohammedanen zal bekeren tot zijn sekte omdat ze anders naar een plek gaan waar de zon nooit schijnt, waar het vuur nooit wordt geblust, waar weening en tandengeknars zal zijn en waar de worm niet sterft. Zeg maar zoals het Egyptische Luxor eind augustus.
Enfin, wat mij betreft laten ze in Tijdsein of hoe de rommel allemaal heet gewoon Adult Entertainment Actress Bobbi Eden leeglopen over de islamitische terreur. Of Kim Holland voor mijn part, al is die wel een beetje over de houdbaarheidsdatum.
Alles beter dan Peter R. de Vries en Beatrice.
Vervolgens duiken er na een slachtpartij als in Manchester overal mafketels op die roepen dat je je niet moet overgeven aan de angst want dat is precies want de mohammedaanse moslimterroristen van de muzelmannistische persuasie willen. Dat woord angst zit natuurlijk al in terreur, maar dit terzijde. In Belgikistan is de grootste islamoloog de gelauwerde en gevierde schrijver David Van Reybrouck, zeg maar de Vlaamse uitvoering van onze Bas Heijne maar dan aantrekkelijk, knap en aanstootgevend (pun intended, roflol & proest).
Die roept alleen maar dat islam liefde is. Als hij zijn koppie op het schavot van kalifaat Molenbeek neervlijt omdat hij door de salafistische Kulturkammer ter dood is veroordeeld is, zal hij tegen de beul fluisteren: excuseer dat ik uw kromzwaard ga vervuilen, goede man, wie ben ik dat ik dit allemaal mede mag maken.
Hij behoort tot het legertje volidioten dat na elke aanslag brult: moslims doen dit niet, het was een bipolaire loslopende gek met borderline en ze hebben hem nooit een stageplek aangeboden. Werkelijk nog geen kwartier na de aanslag in Manchester las ik al dat het een eenzame wolf was. Hetzelfde gebeurde in Nice, Parijs, Londen en noem maar op. Echter, wat lees ik zojuist in de gezond-verstand-krant van het perfide Albion: dat er nu al meer dan tien mensen bij de zelfmoordaanslag van die Libische jongen betrokken waren, inclusief volgens enkele Britse kranten zijn hele familie.
Na het moslimgeknuffel van de zelfverklaarde specialisten twietterden duizenden Z-artiesten dat ze bijna waren omgekomen tijdens de aanslag. Dries Roelvink had zo het volgende op Twitter kunnen zetten: mijn zoons waren van de week op een feestje op een kasteel in Wassenaar en toen spraken ze in de jacuzzi een kommersjele sekswerkster en haar loverboy kende de dochter van een groenteboer in Lelystad-west en die wilde naar een concert van Ariana Grande gaan, maar dat was uitverkocht. Dat scheelde niet veel, mensen! Close call!
En last but not least klinken de holle kreten van de powers that be. De natte troostwoorden van mijn goede vriend meneer Rutte dus. Het ergste nog vind ik Pechtold, de houthakkende Mephistopheles van de Wageningse berg, die straks staatssecretaris van Onderwijs wordt. Wat beweegt deze Man ohne Eigenschaften toch dat hij walgt van de ChristenUnie maar nog nooit ook maar één kritische kanttekening heeft geplaatst bij de islam? Nu wil hij weer de SP en de PvdA in de formatie betrekken, de grootste verliezers van de verkiezingen. Dat is vergelijkbaar met de feestelijke rondvaart van dat zingende braderietrio omdat ze niet laatste waren geworden in Kiev.

Bron: Twitter
Niet voor niets wilde Pechtold het liefst een regering van GroenLinks, die gierput vol extremisten. De voormalige nummer twee van GroenLinks in Rotterdam, Nourdin El Ouali, is nu de minikalief van NIDA, een bijzonder eng salafistische partijtje dat zich richt op het lompenproletariaat in de projects en de banlieu van Rotjeknor. Het schuim stond op zijn bek toen hij die geestige poster zag van een gehoofddoekte Bobbi Eden die staat te zoenen met een gekeppelde Nasrdin Dchar. Een heerlijke Pavlov-reflex van deze wolf in schaapskleren, net zo voorspelbaar als de volgende islamitische moslimaanslag. Ik sluit heel toepasselijk af met de huiskamervraag van de week: welke stad ontbreekt in dit rijtje?

2
18 Rick Schurman

@18 : Hulde. +++++++++++++. Verder reageren is niet meer nodig. Klare taal.

4
19 WteZ

Prima artikel van Elma Drayer. Een must read voor de usual suspects op NK die altijd bagatelliseren en verexcuseren.

3
20 Mrs. K

@19 Zo klaar vind ik het niet. Zelfs Jules Deelder is duidelijker, van Amerongen schrijft als een ADHD'er die net z'n neus gepoederd heeft question

12
21 Mrs. K

@4 ongelovenloos
Ik heb dat idiote stukje van Bodelier ook gelezen afgelopen week.
Hij vergeet er wel een paar dingen bij te zeggen, de vergelijking klopt weer eens niet helemaal..

Groepen (groepjes) als Rote Armee, Baader Meinhof, Brigate Rosso (Italie) die bliezen geen tientallen mensen op bij concerten of voetbalwedstrijden of op een basisschool .
Zoals islamitische moslimterroristen dat helaas wel doen.
Het ging veelal om politieke strijd, dus hun doelwitten waren voornamelijk politici-politie-bankiers-ministers etcetera.

Ook de Molukkers (was natuurlijk ook politiek gericht) pleegden geen aanslagen met de bedoeling zoveel slachtoffers te maken op onschuldige mensen. Ze hebben wel gijzelingen uitgevoerd waarbij enkele doden vielen.
Maar dat is duidelijk niet hetzelfde als een gek die zichzelf opblaast tussen kinderen en ouders, of op een station in Brussel.
Lijkt er voor mij sterk op dat deze Ralf Bodelier bewust de boel zit te verdraaien met de bedoeling om (?) mensen in slaap te sussen misschien?
Ik weet niet wat deze mensen bezield en ik begrijp het ook niet .
Ze vinden het blijkbaar acceptabel als er tientallen-honderden doden vallen .

Nog iets wat niet klopt in de vergelijking. Deze plofmoslims hebben een (soort van) achterban van honderdduizenden min of meer gelijkgestemden. Daar gaat dus in potentie een groot gevaar van uit.
Je kan helaas niet aan iemand zijn snor zien of hij gematigd is of radicaal.
Die kleine groepjes in de jaren 70 in Duitsland en Italie hadden dat helemaal niet. Dat waren kleine groepjes radicalen die maar op weinig begrip konden rekenen.

2
22 Natayo the Bobcat

@22 Goede weerlegging! +

2
23 Mrs. K

** gebruiker verwijderd **

Men moet dit kwaad met alle middelen uitroeien , het is niet op een andere manier op te lossen .
Hier helpt geen praten aan .

24 verwijderd682241

@5 En zo is ook elk vliegtuigongeluk?
Dus de aanslag van de en of andere door een Imam gehersenspoelde jongeman moeten we zien als "jammer, dikke pech, maar het hoort erbij" ?

3
25 Piet Pijlenboog

Wat velen niet beseffen is dat het globaliserende terrorisme uitgelokt is door 30 jaar globaliserende westrerse politiek die de westerse wereld wil islamiseren en de islamitische wereld daarentegen moderniseren....zie de westerse oorlogen in Irak, Afghanistan, Libië, Syrië maar ook de NATO oorlog tegen het christelijke democratisch Servië om er een islamitische maffiastaat Kosovo te kunnen stichten (direct door het Westen erkend!) en verder de westerse steun aan de Mujahidini in Afghanistan en jihadisten in Tsjetsjenië, Libië en Syrië...!

Kortom; wij hebben het terrorisme volledig over ons zelf afgeroepen...vandaar ook de fatalistische commentaren en politi

4
26 CoolMemories

In moslim landen worden er ook aanslagen gepleegd op andere moslims die niet dezelfde stroming van de Islam aanhangen. Dat het westen niet zo'n fraaie rol heeft gespeeld in het MO klopt maar dat is echt niet de enige redenen van het terrorisme. Saudi Arabië speelt bijvoorbeeld ook een hele grote rol in het terrorisme. Zij willen de macht van de Islam uitbreiden door middel van financieren van van allerlei dubieuze groeperingen. Ze sturen imams naar Europa om mensen op te hitsen tegen het westen (waar het westen overigens amper iets aan doet).

0
27 Kaksaboemsa

@10
"benoemen is zoooo 2012. Kom eens met realistische oplossingen om 1,5 miljard mensen van hun geloof af te helpen."

De 'echte' oplossing komt niet van ons af, maar vanuit moslims zelf. Islam heeft een reformatie nodig en er zijn wel degelijk moslims die (met gevaar voor eigen leven, moet ik er bij zeggen) hier voor spreken.

Maar ik denk zeker wel dat we 'wat' kunnen doen. Bijvoorbeeld: geloof uit school halen. Een ideologie of religie als basis hebben voor het geven van algemene informatie voor in de maatschappij lijkt me niet kunnen. We betalen allen mee aan het indoctrineren van kinderen. Belachelijk.

We kunnen een betere integratie methode opzetten waarbij we 'moslim wijken' uit elkaar halen. Hoe dichter zij bij ons staan (en vv), hoe lastiger het wordt elkaar te zien als 'het kwaad'.

We kunnen ons meer richten op hulp 'bij huis'; waar vluchtelingen vandaan komen of een land nabij, zodat zij makkelijker kunnen vluchten naar een plek waar de maatschappij vergelijkbaar is met waar ze vandaan komen.

Het lijkt me ook mooi iets op te zetten met vrijwilligers die mensen uit deze landen onder de arm nemen en hun kennis te laten maken met onze cultuur, mochten zij alsnog hier komen. Gewoon, geforceerd kennis maken en deel laten uitmaken van onze cultuur.

En zo kan ik nog wel meer bedenken. Maar verdomme, al deze dingen liggen voor mij simpelweg voor de hand. Integratie, dan assimilatie. Hun religie zal vanzelf een tweede plek in gaan nemen.

Ik zie niet 1.5 miljard mensen van hun geloof afstappen. Wat ik wel denk is dat we vreselijk dom bezig zijn als het gaat om de islam. Het heeft vreselijke delen die niet, zoals bij de bijbel, naar achter zijn geschoven in het licht van nieuwe kennis. Dat negeren zorgt er alleen maar voor dat we wolven in huis halen. En daar heb ik geen zin meer in

1
28 Shangori

Er valt niks goed te praten, Elma Drayer vergeet de drone's enz. die dood en verderf zaaien, even verderfelijk.
Zijn de mensen van de helikoptermoord al berecht b.v.? (Filmpje Chelsea Manning)
Naar elkaar wijzen is kleutergedrag.
Wat CoolMemories ook zegt, was alles maar zo simpel.

1
29 Nerva

@18 Goed weergegeven question

0
30 Rapunzel

Het lastige is alleen om ze te herkennen en (preventief) op te pakken. Laten we daarom maar beginnen om alle Moslims te weren door geen asielaanvragen uit die groep meer te honoreren. Dan moeten de goeden onder de kwaden leijden zegt u?. Inderaad, maar die goeden zijn soms uiteinelijk ook de kwaden gebleken. En als ik moet kiezen dan liever dat dan dat bij ons de geoden moeten lijden!
Is dit racsiitisch? Nee want Moslims zijn geen ras
Is dit Xenofobisch? Nee want ik heb helemaal geen orobleem met vele andere culturen en geloven hier in Nederland.
Ik zie het als beperken van een extreem risico voor de eigen senanelving en dat lijkt me gewoon rationeel. En ja binnen de samenlevinh bevindt zich ook (blank) tuig, maar dat kan nooit het veelgehoorde argument zij om nog meer te importeren.

0
31 Goedemiddag

@22 en Breivik dan?

0
32 Attercopus

@22 "Groepen (groepjes) als Rote Armee, Baader Meinhof, Brigate Rosso (Italie) die bliezen geen tientallen mensen op bij concerten of voetbalwedstrijden of op een basisschool .
Zoals islamitische moslimterroristen dat helaas wel doen.
Het ging veelal om politieke strijd, dus hun doelwitten waren voornamelijk politici-politie-bankiers-ministers etcetera. "

Je bent alleen de ETA en de IRA vergeten mee te nemen in je verhaal. question Voor de rest klopt het wel aardig ja.

0
33 tripomatic

Lijkt me trouwens altijd verstandig om naar de diepere oorzaken te zoeken. Dat is de enige reden om een goed strijdplan te maken om terrorisme te bestrijden, of beter, te voorkomen. Hoef je alleen niet via de media te doen, natuurlijk. Maar goed, van alle kanten wordt er bovenop zo'n aanslag gesprongen: extreem rechts grijpt het aan om alle moslims te verdoemen, en daarna de linkse moslimknuffelaars die dat weer gaan relativeren. We zijn blijkbaar collectief verleerd wat passend is in zo'n situatie ...

0
34 Attercopus

@31 de mensheid bestaat biologische gezien maar uit 1 ras. Is daarmee racisme opgelost?

0
35 Attercopus

De diepere oorzaak @ 34 is juist de islam
Zoals die zich heden ten dage profileert , als in het westen eens de moslims begonnen met zich westers te kleden , te gedragen en die schotels wegdeden zodat ze ook goed verstaanbaar zijn , DAT is al een begin

2
36 Thei

@36 Hun geloof is een deel van het probleem, maar niet het hele probleem (anders hadden we veel meer problemen gehad en aanslagen gezien). Mensen dwingen om zich anders te kleden en anders te gedragen lijkt me een heel goede manier om de kans op radicalisering te vergroten.

0
37 Attercopus

@32 ,mooi he,dat je zoveel voorbeelden kunt opnoemen/
OOOOO,wacht,van die kant is het zo incidenteel dat je de dader zijn naam kent,van de islamitische daders weet je geen naam omdat het er inmiddels ontelbare zijn.

1
38 knorretje knorretje

@38 Je kent de naam Salman Abedi niet?

0
39 Attercopus

** gebruiker verwijderd **

@37 . Er werden ook in Nederland aanslagen voorkomen. En mensen aanmoedigen hun geloofsuitingen te bewaren voor thuis, in hun islammoskee of voor verjaardagen is heel goed. Wij moeten ons niet door hen laten chanteren zo van: "Als mijn moslimjurk niet meer op straat aan mag, als ik mijn zoon moet gaan opvoeden, als ik homoos respectvol moet gaan behandelen, nou, dan ga ik radicaliseren!".

40 verwijderd924924212

** gebruiker verwijderd **

@26 . Je vergeet de olie nog te noemen.

41 verwijderd924924212

** gebruiker verwijderd **

Prima artikel waar uit een grote bezorgdheid spreekt niet alleen over de uitwassen van de Islamdragers maar ook van de Islamverdedigers zoals die vreselijke kwal Buitendijk, Joris. En al die andere begrijpers van de gekwelde moslimziel.

42 verwijderd924924212

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
ABRACADABRA
Rode Kruis luidt noodklok over asielopvang: 'Onmenselijke situatie dreigt'

inderdaad. die hele asielopvang wordt/is voor heel Nederland onmendelijk geworden, dus stop er mee. m.a.w. asielstop invoeren en wel onmiddellij...

1 minuut geleden geplaatst door ABRACADABRA

Strongoli
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

Hij heeft inmiddels aan Bosma z'n excuses aangeboden en zal dit publiekelijk ook nog gaan doen.Bosma: Baudet heeft spijt van uitspraken tegen ...

5 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Strongoli
Briefje van Jan - aan Khalid Kasem - Buttkicken.nl

Natuurlijk stinkt dit zaakje. Geen overtuigend bewijs betekent niet, dat er "niets" gebeurd is, ze hebben alleen, het bewijs voor dat laatste, n...

8 minuten geleden geplaatst door Strongoli

welofniet
Rode Kruis luidt noodklok over asielopvang: 'Onmenselijke situatie dreigt'

Eens komt de dag dat men zegt VOL is VOL....

10 minuten geleden geplaatst door welofniet

welofniet
Kamervoorzitter Bosma roept Baudet op matje vanwege bedreigen Klaver na debat

Klaver en ook Paternotte kunnen wel het bloed onder je nagels vandaan halen, probeer dan nog maar eens aardig te blijven tegen die 2 sadisten....

12 minuten geleden geplaatst door welofniet

maarten1234
Asielzoekers gevaarlijk? Godfried heeft als buurman azc heel andere ervaringen

"die buitenlanders hebben we straks nog hard nodig vanwege de pensioengolf en het tekort aan vakmensen en ander personeel om onze samenleving dr...

16 minuten geleden geplaatst door maarten1234

maarten1234
Asielzoekers gevaarlijk? Godfried heeft als buurman azc heel andere ervaringen

tja, dan vraag ik mij af waarom er een hek om de moestuintjes van een bepaal AZC staat met daarbij teksten in de trant van 'eigendom van...' in ...

22 minuten geleden geplaatst door maarten1234

LoydMorris
Rode Kruis luidt noodklok over asielopvang: 'Onmenselijke situatie dreigt'

Ondertussen. . . . https://www.telegraaf.nl/nieuws/1601058670/steeds-vaker-geweld-en-agressie-door-jonge-asielmigranten-in-opvang-personeel-...

22 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

sockknitter
Meedogenloze Russen nu zelf slachtoffer van ‘heilige oorlog’

Rusland heeft de waarschuwingen vanuit het westen niet serieus genomen. De FSB heeft het veel te druk met het opsporen van Kremlincritici, dat z...

23 minuten geleden geplaatst door sockknitter

NK. App
Indian Girl Hot SceneRathinirvedam 1978 FilmWhite Sex VideoCandy SextonPunjabi Saxe VideoSuperhero Pornography脸红 DearieJhgfdLela Star PornvideoMexican Porn VidoesEmma Watson Nudes LeakDaisy Keech OnlyfansDamad Ne ChodaSexanimalAlai JanineXxx Comedy VideoGandu Sex VideoOpornPriya Hot VideoGetting Pregnant PornBangla Local Porn VideoPhotoshop PornPornstar ActorAssplayingLive Xxx ComBoob Drop CompilationWww.pornuSexmex New PornImagen EroticosSuck The Big CockGaybeegRyan Conner Sex VideosPor KtubeDesi Small TitsGirls Kissing Girls BoobsWestling NudeSisters In PornDemmi More NudePornstsrPoppy PornWww.xtube.clmPrivatedelights.chReddit Gone Wild 18Nude YiktokScarlettknightleyTit WorshipBf Video MovieEmma Watson XxxIvy ShaoDesi Bhabi ThreesomeMelanie JicksSerena Santos And Sawyer CassidyGagging On BbcTeenage Lesbien PornLezley ZeSanya Malhotra HotBlue Picture Blue Picture FilmBusty AnaXtube.comNaked Keeley HazellSandra WestgatePriyamani XxxBaap Beti XvideoFrench Girl SexFictomaniaDevil FilmsBest Lesbian HentaisTrans SpankbangAbsoluporMelhores Hentais Sem CensuraSex MiyaLadiesxxxVideoporno TetonasHot Babes PornCherie Deville DreddWww Pussy Video ComBlue Film Kannada Blue FilmAnime Girl PornVideos Porno'sTeen SkeetGuy PornstarsWomen Sucking A CockMia Malkpva AnalXnxx Com MobileFc2-ppv-3191189Auntie X VideosAunty Sex SexyFlashing OmegleIntemate PornIndyn XnxxVoyeurisme FranceMeg White Sex TapeCaballoxxxIndian Porn First NightKhmer SexxxPussyhubHot Teens GangbangedWporn ComicsTeens Asian NudeSkye WestWwe Ladies NudeReddit NsfwtiktokBest Telegram PornChoudaiLeaked Naked CelebritiesBig Boobs Hd VideoMom Sex Story In HindiHd New PronWwwchaturbateFoot Licking PornRebecca PornhubIllustrated InterracialMia Khalifa Removing ClothesNicolete SheaButt Naked BootyManga SexSex Gif HotTeri Hatcher NudSpaceneighborNude Best TitsIadin XnxxXxx MassacePics Of Beautiful Naked WomenTinder Hookup PornReddit ChavJessi GoldHusband Wife SharedFilm PornogrphieXvideosgayPrincess Peach FutaLacey Chabret NudePussy SapcePorn Gif AsianTransexual Cumshot CompilationNudostarTubes Matures PornPorn Video Mia KhalifaBarebackrt ComGayxxx CartoonErin Richards NudeTia Ling PornAva.devine.gangDeepthroatgangbangJamie PeachMursuit PornKemono.parttySpinner PornFat Hairy ViginaSara Jay JoiR.octavoc.r Porn