Ramadan: dit is het en zo houd je het vol (metronieuws.nl)


Op zaterdag 27 mei begint de ramadan, een speciale maand in de islamitische kalender. Een maand lang vasten moslims tussen zonsopkomst en zonsondergang. ...

door Carol Fenijn in Binnenland  ·  94 Reacties

  • 4
  • 1090x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@50 De honger zal wel meevallen, de dorst zal met de warmte grotere parten spelen.

1
51 Tiidmasine

@24 ps tot over een uur.

Is copy paste geen idee?

3
52 Eastwood

** gebruiker verwijderd **

@31 Voor jou is het onzin maar voor hen waarschijnlijk niet. Daarom zouden mensen hun mening op een respectvolle manier horen te geven.

53 verwijderd23941

** gebruiker verwijderd **

@48 Wauw...stoer!

54 verwijderd23941

Hier ook nog nooit gehoord van leven en laten leven dus....triest.

20
55 MayDay

** gebruiker verwijderd **

@55 Ben bang van niet, nee. Men eist wel respect voor zichzelf, maar voor een ander is het blijkbaar niet zo nodig.

56 verwijderd23941

@56

Nieuwskoerier bestaat uit egoisme.

18
57 MayDay

** gebruiker verwijderd **

@57 Veelal wel ja. Jammer hoor.

58 verwijderd23941

@2 @18 het is 1 van de 5 zuilen van de islam, dwz dus verplicht. İk ben moslim. Vast ik? Nee . Dat is mijn zonde (1 vd velen) waar ik volgens mijn geloof straks rekenschap over moet afleggen. Blunt gezegd: er worden nog een paar extra houtblokken in het 'hellevuur' voor mij erbij gegooid.

0
59 Esebko

@2 Het is één van de 5 zuilen van de islam dus het is voor moslims verplicht. Er zijn echter uitzonderingen die niet hoeven te vasten.

Ze doen hun gang maar zolang ze anderen er niet mee lastig vallen. En omdat zij vaak minder goed hun werk kunnen doen en daardoor anderen hun werk (gedeeltelijk) moeten overnemen vallen ze anderen er dus wel mee lastig, zeker in de eerste week wanneer ze nog moeten wennen.

0
60 A Passenger

Dit is geen vasten, dit is uitgesteld vreten

0
61 Piet Pijlenboog

@59 Mooi gezegd, maar je mag gerust zijn, de hel bestaat niet

0
62 Piet Pijlenboog

Je kunt miljoenen mensen alleen maar heel onzinnig dingen laten doen met behulp van een religie
( en met voetbal natuurlijk)

0
63 Piet Pijlenboog

@48 @49 niemand heeft ooit last ervan gehad toen ik wel vastte. Sterker nog; als vrienden op bezoek kwamen kregen ze gewoon koffie met iets lekkers erbij.

0
64 Esebko

* Verwijderd door de redactie *

65 Pxf7+

@ 50 ik begrijp uit uw tekst dat u geen geloof aanhangt misschien is het daarom voor u te begrijpen. Het is niet de bedoeling dat men door het vasten agressief wordt want in dat geval kun je beter niet vasten. Anders slaat de weegschaal juist aan de verkeerde kant door. Weegschaal bedoeld in de zin van de goede en slechte dingen die je hebt gedaan in je leven.

1
66 Esebko

@59

Doneer geld/koop eten en een schaap voor de armen en de omvang van de zonde is afgenomen. question

1
67 Lias

@53 precies! Men hoeft niet hetzelfde te denken over bepaalde zaken of hetzelfde geloof aan te hangen. Het gaat om wederzijds respect.

7
68 Esebko

@65 En dat laat meteen de lariekoek van het Katholieke Vasten zien

8
69 Piet Pijlenboog

@65
Precies... en het gaat dan vooral om het sobere van de maaltijden i.t.t. overdadig eten tot zonsopgang.

0
70 Lias

@67 dat doe ik sowieso maar dat geldt in mijn geval niet dat mijn zonde van het niet vasten minder wordt omdat ik geen valide reden heb om niet te vasten. Wel krijg ik er (hopelijk) een plusje bij voor mijn goede daden question

0
71 Esebko

@65
Dat zijn de moderne Katholieken. De oude generatie doet echt nog wel aan 'vasten': geen vlees, geen snoep e.d..

7
72 GreyB

Hopelijk trekken ze het niet.

3
73 schrootflint

@69 want?

Het is minder hypocriet het algeheel een maand te doen dan een paar uurtjes en je vervolgens vol te stampen elke dag weer.

1
74 Eastwood

@72 Nope nagenoeg niet meer.

Katholiek en hervormd zijn de meest ontwikkelde geloven naar maatstaf van jaren.
Gereformeerd volgt langzaam in tegenstelling tot de ISlam die blijft exact vasthouden aan de gebruiken van toen.

1
75 Eastwood

@75 niet helemaal. Je moet logisch nadenken vind ik en doen wat ook vanuit je hart goed en juist voelt. Bijv volgens de Koran zou je geen rente mogen vragen. Alleen had je vroeger geen banken die het geld ook voor eigen gewin investeren/gebruiken dus waarom zou ik dan geen rente mogen krijgen? Helaas is t triest gesteld met de rente maar dat is een ander verhaal.

1
76 Esebko

@53 : Scientology eist dat helemaal niet, en dat is ook een grote, wereldwijde sekte. Voor sektes hoef je geen respect te hebben, die moet je in de gaten houden of hun leden wel vrij zijn van dwang en hersenspoeling, en of ze niet hun leden dwingen, alleen met sekteleden om te gaan in hun privé.

1
77 Wendel

@53 Kubusje
Respect hebben voor mensen met waandenkbeelden?
Nee, ik zou niet weten waarom.

2
78 Natayo the Bobcat

En wie geloofd dat alle moslims die vasten zich hier aan houden? question Schattige mensen toch, wet bijna zeker dat 50% of meer stiekem wel eet en drinkt.

2
79 etymologie

12 Uur niet eten en drinken,en je dan snachts helemaal vol gaan zitten proppen,en dat noemen we dan vasten?

1
80 Hannie1

Leuk die varkens gaan zich volvreten als het donker word en zich bezatten. Overdag mogen ze dan niet drinken dat doen ze zich zelf aan. Medicijnen mag ook niet maar who cares. Heb geen medelijden met hun en bied ze juist een broodje worst aan.

3
81 Jan met de korte achternaam

"Ramadan: dit is het en zo houd je het vol".
Heel makkelijk: geen ramadan houden!!
Gaan zich 's nachts vol zitten stouwen en drinken dus hoezo vasten? Dit is de grootste onzin die deze ideologie uitgevonden heeft!

0
82 Widaan

@81 dat ze geen medicijnen mogen vind ik prima

3
83 henry86

@13 Ze/Hij heeft de klok horen luiden maar is de klepel weer eens kwijt. Ja, Katholieken vastten ook, express met dubbel t, want tegenwoordig zijn er bar weinig die vasten. Wij mochten vroeger op vrijdag geen vlees eten, dan werd het een hard gekookt ei en later vis. De snoepjes die wij door de week kregen (1 per dag) werden in een trommeltje gestopt en daar mocht je na 40 dagen wat van hebben. Verder was het echt niet dat er een hele dag gevast werd. Er werd gewoon gegeten en ja dit was in het zuiden van het land (de katholieke vesting). Ik heb nooit iemand zien vasten op die manier als de moslims doen. Dus er zit een wereld wijd verschil tussen het vasten (vroeger) van de katholieken en het vasten van de moslims van hedendagen (eigenlijk van 3 eeuwen terug, zij hebben er niets aan veranderd).

0
84 gaulette

@55 en @56 Dat is waarschijnlijk gekomen omdat wij zo ontzettend weinig respect gekregen hebben terwijl wij wél respect toonden. Maar ja, als je uitgescholden bent, uitgesist bent, ineens een hoer bent op je 50ste, een snijbeweging over de keel hebt gekregen van moslims, waarom écht waarom zou ik hen nog respect tonen? Ik weet dat veel mensen in mijn omgeving zo denken, ook mijn moslim vrienden die verhuisd zijn vanwege het gedrag en dwingen van de moslims in hun buurt.

0
85 gaulette

@65 ++++++++++++++

0
86 gaulette

Ramadan heeft niets met vasten te maken. Het is eten op andere tijdstippen. Ik kan geen enkel respect opbrengen voor deze zelfopgelegde idioterie.

1
87 Tsaar

@38 , @ info,

Het doortjebont collectief leeft zich hier op dit forum ook uit met hun jaren oude copy/paste teksten...

3
88 Graaier1000

Ik vind het concept van vasten echt niet verkeerd deze tijd. Als je kijkt wat we aan voedsel weggooien, voelen hoe andere mensen het vrijwel elke dag hebben wellicht geeft het je wat perspectief.

0
89 Unpopular Opinion

@89 Unpopular Opinion
Het idee van vasten is ook niet verkeerd. Een beetje minderen en matigen op alle gebieden, prima idee. Maar zoals moslims het uitvoeren slaat het eigenlijk nergens op.
s'Avonds sterven ze ondertussen bijna van de honger en de dorst en dan proppen ze zich vol met allerlei lekkere en zoete zaken..
En dit iedere dag opnieuw een maand lang. Ze kopen meer voedsel tijdens de Ramadan dan normaal de rest van het jaar.

1
90 Natayo the Bobcat

Het is meer een vreetfeest dan "vasten" eigenlijk...
Op zich wel lastig om overdag niks te eten en vooral niks te drinken. Zeker als je ook moet werken.
Maar als je s'nachts je buik vol eet kan je het wel een tijdje uithouden wat (niet) eten betreft, denk ik.

1
91 Natayo the Bobcat

@79 Iemand die eens stopt tijdens een marathon maar wel de finish overschrijdt heeft toch een marathon gelopen.

1
92 21st Century Guy

@83 Henry86

Reizigers en zieken zijn vrijgesteld van het vasten. Mensen die bijv. hun suikerspiegel niet in de gaten houden of hun medicatie niet volgens voorschrift slikken "want ramadan" zijn gewoon dom bezig.

Indien mogelijk kan de gelovige de 'gemiste' dagen op een ander tijdstip alsnog inhalen maar gelovigen hoeven hun gezondheid niet op het spel te zetten.

De meer flex islamieten houden zich dan ook aan de zonsopgang en zonsondergang van landen die dichter bij de evenaar liggen, landen waar de islam oorspronkelijk vandaan komt. Met name het meer dan 16 uur niet drinken met dit weer is gewoon ongezond en gaat ook voorbij aan de intentie van het vasten zoals dat overdadige eten 's avond en 's ochtens daar ook aan voorbijgaat, of de hele dag op je nest liggen en alleen 's nachts even actief zijn.

En weer anderen drinken en roken gewoon in het geniep question En dat zijn er een heleboel.

0
93 ~ Echelon II ~

@24 Dubbeltje

Onderwerpen mbt Erdo, Trump en gezondheidszorg scoren goed zo niet beter als het om het aantal reacties gaat.

Maar de islam speelt zichzelf nogal eens in de kijker. Deze week alweer 2 aanslagen. Als de pastafari hetzelfde zouden doen kreeg hun religie/levensovertuiging meer aandacht en de aanhangers bakken vol kritiek over zich heen.

Naar voor de doorsneemoslim achter de geraniums maar zo werkt het wel zolang de islam in dit deel van de wereld een in principe wezensvreemde ideologie is.

0
94 ~ Echelon II ~

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Hendrianus
Ook de EU legt Israëlische kolonisten op de Westoever en in Oost-Jeruzalem nu sancties op

https://www.leidschdagblad.nl/cnt/dmf20240419_50043957?utm_source=google&utm_medium=organic"In een reactie zegt demissionair minister van Bu...

6 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Wedergeboren
De Rockefeller- en Bill Gates-stichtingen staan ​​op de sponsorlijst van EU-besluitvormers - Dissident.one

    "sites onwelgevallige WAARHEDEN schrijven" Proest ... ! ...

7 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

wildersfan
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@90 Denk je dat deze mensen zo gevaarlijk zijn dat Nederlanders die de waarheid spreken voor hen naar het buitenland moeten vluchten?...

13 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Sarcoff
De Rockefeller- en Bill Gates-stichtingen staan ​​op de sponsorlijst van EU-besluitvormers - Dissident.one

Ja, bedankt, weet ik gelijk welke sites onwelgevallige waarheden schrijven, dat zijn door de denktank van het ministerie der waarheden als valse...

14 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

van Keulen
Wat ging er allemaal mis bij GroenLinks-PvdA?

Omdat hardwerkende Nederlanders niet zitten te wachten op zakkenvuller Frans Timmermans met zijn achterlijke groene en pro islamitische ideeën....

16 minuten geleden geplaatst door van Keulen

Sarcoff
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@89 De Russen ontwrichten de zaak m.i. niet, dat doen zulke mensen....

19 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

Sarcoff
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@89 Deze is ook wel leuk, https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&url=https://www.geenstijl.nl/5141172/hier-ligt-na-de-ver...

20 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

Zie Hier
GeenStijl: Hans Spekman: PvdAGroenLinks is NOORD-KOREA

Wat een lading dom GL/Pvda gelul!Spekman is het enige stukje nog restende betrouwbaar Pvda!De rest is aardig te vergelijken met een dict...

20 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

Mevrouw Stemband
List of retroreflectors on the Moon - Wikipedia

@36 kom op Vageali6888, je kan beter dan dit simpele getrol en selectieve gequote. Was nog best veel week om ""Radiation like this could har...

21 minuten geleden geplaatst door Mevrouw Stemband

NK. App
Amy Anderssen SexMalayalam Thund VideosClassroom Sex VideoPawg AnalP O O R NHentai World Nintendo SwitchAmateur ExhibitionistChatrandom TextKarina Irby NudeAnty SexTiktokpornBrazzeres Porn VideosFelutia BlowHow To Give The Perfect BlowjobIndianpissingMenstrual Cup PornNadia Adin RossPetite Redhead AnalHassie Harrison NudeAnal TeensEbony RimmingSouth Indian College Girls Sex VideosTelugu Ammayi PukuMarathi Saxy VideoPop That PussyDopewhoresAbbey RainsChicassexPeliculas PirnoPhoto Porn GratuitFilms Streaming AdultesVivaolocalNaced ModelsMaa Sex StoryFirst Teens AnalMmus-078Yourbestbabyface24 PornBahu Ke Sath SexPorn Ad FinderXvideos.copmLesbians TitiesBaap Aur Beti Ka SexTrannycumshotsNude Female CelebritysAi Nudify69 SexFacials CompilationShaking OrgazmSunny Leone Porn DownloadHard Xxx VideoHotel Transylvania SexOrgy PartyIndian Public SexPrincess Lover HentaiLesbian Licking VideosBeautiful Sex MovieLaura Angel PornstarDesi Mami PornDesi Gand HdQuick CummerKimchi TvCamshowXnxx JordiChina XvidGay DoggystyleCollege Sex PadamTherealbrittfit NudeTnaflix.ckmSexy Hd SexGuy Tied UpLucy ThaiE Hentai GallerieBeyonces TitsEmma Kenny NudesIsaiah MaxwellTaboo PizzaKanpur Ki BfLeabian Foot PornBlow Jop PicsJapanese Sleeping Sexy VideoChad White Porn VideosBellsafilmsKnotted DildoMuh Me LandDownload Free Porn HdPornos With PlotsNude Milf SexySaksi VidoNao JingujiMon Jerks Off SonLiterotica GifsSweetheartvifeo6.5 Inch PeniMisscarramello OnlyfansMelody Marks OnlyfansPorn Pics And ImagesNicole Laurell NudeXvideoauntyFriends NudeBrazzers Full Vid FreeCumming On MenMaryjane PornhubXhamster RapeVery Beautiful Girl XxxPawg GifBeautiful Naked Women BlackHigh Class Indian Sex VideosBdsm Tied UpSẽx VietVirgin Porn First TimeLivecam NudesBig Booty Black Naked WomenMax Hardcore CatalinaDutchessravenna RaceplayRimi Sen HotSwagratBrazzers FoursomeIndia Sex ComingX Sexy Hindiпорно чатNegras FolladoDont Fuck My SisterFinlandsexTeennonnudeOnlyfans LeajedBbw DpFacesitting SittingSinfuldeeds Full VideoPorn Hd 1080سكس أختMargot Bingham NudeRassian Porn.comShylastylez PornCeleb Nudes LeakedBraces BjTaboo Porn TeensYuamikami PornPin PornHentai.tbFappening SoTiktok18Milf AmateurDoogystyle PornXxnx Vidio ComFull Hd Porn ComXnxx Fake HubWednesday Adams NudeBangla Bf Full MovieFuch Hard