Palestina? Nooit van gehoord’ (joop.vara.nl)


BNNVARA staat voor een eerlijk gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook? ...

door charmeur in Buitenland  ·  44 Reacties

  • 2
  • 437x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Palestina bestaat ook niet.

7
1 charmeur

@1 Kijk maar uit. Ik schreef pas geleden precies hetzelfde. Een paar uur later was mijn reactie verwijderd. Nog steeds geen idee waarom.

4
2 Scharrelei

@1

Waarom niet?
Voor 1946 toen de joden het cadeau kregen van de VN heette het als Engels mandaatgebied ook zo.
Toen ging alleen het toegewezen joodse deel Israel heten .
En daar zat oost-Jeruzalem niet bij .
Nederland ging na de bezetting door Duitsland toch ook niet Duitsland heten ?

12
3 No newstoday

Palestina is een door mensen verzonnen naam voor een gebied.
Net zoals alle andere landen/regio's/gebieden.

4
4 solidsteel

Toen ze werden aangevallen door de Arabische landen hebben ze dit gewoon gewonnen en kregen dit van Jordanië die er geen claim meer op heeft.
Dus ik zie niet direct het probleem.
Het waren de Arabische landen die hun eigen burgers niet meer wilden opnemen en hun Palestijnen noemde.
En zo ontstond opeens​ de Palestijn.

5
5 meneer van het nieuws

@5

Palestijnen heten in het Arabisch Filistini.
De Filistijnen woonden in de tojd van het Oude Testament in de Bijbel al in het huidige Israel.
Lees het verhaal van Samson .

12
6 No newstoday

@5

Ze kregen niks.
Ze pikten het in .
Het was de bedoeling van Jordanie dat het een Palestijnse staat zou worden .
De bewoners waren Palestijnen .

13
7 No newstoday

@7

Nee, dat zie je berkeerd! Jordanië veroverde en annexeerde in 1948 het gebied wat wij kennen als 'Westbank', en zij veroverden oost-Jerusalem. Ze maakten het helemaal "Judenfrei"; alle joodse inwoners werden gedeporteerd... De stad Jeruzalem kwam weer geheel in joodse handen in 1967, toen het stadsdeel en de Westbank HERoverd werden door het IDF. Zij pakten toen terug wat in 1948 door de arabieren was gestolen, toen de arabvieren probeerden heel Israël te vernietigen en te bezetten...

Men draait altijd zo 'lekker' de waarheid om; typerend voor arabische propaganda.

Iedereen kan deze feiten simpel op internet vinden!

3
8 weerman

Speciaal voor de 'minner' van @8 , die de waarheid niet wil weten, even wat linkjes. (Die hij toch niet zal lezen; leer mij de antisemieten kennen...) Maar er zijn zat mensen die toch wel even willen weten wat 'weerman' allemaal weer zegt. Nou, hoe het zat. Heel simpel. Alleen is na 1967 de arabische propaganda enorm over de waarheid gestroomd... Dus even terug:

https://nl.wikipedia.org/wiki/Jordaanse_bezetting_van_de_Westelijke_Jordaanoever

https://nl.wikipedia.org/wiki/Oost-Jeruzalem

https://nl.wikipedia.org/wiki/Transjordani%C3%AB

Het is altijd weer opvallend om te moeten constateren dat anti-Israëlische lieden, joden- en zionistenhaters hier nooit durven in te gaan op dergelijke kennis. Dat is dus HET teken dat ze dondersgoed weten dat ze slechts een deel van het verhaal kennen, en dat ze de arabische propaganda voor waarheid aannamen, meestal omdat de jodenhaat er toch al in zat...

1
9 weerman

@7
Onzin.
Er is NOOIT sprake geweest van de oprichting van een Palestijnse staat. Het gebied was Jordaans en dat is het 20 jaar geweest, zonder ook maar 1 poging er een Palestijnse staat van te maken. Sinai/Gaza idem dito, maar dan Egyptisch.

1
10 von Schnellensinken

@6 Er bestonden filistijnen in bijbelse tijden, maar de palestijnen van nu zijn arabieren, en hebben geen band met de oude filistijnen.

2
11 Elia

@7 Ze "pikten het niet in", ze veroverden het op Jordanie wat het al 20 jaar illegaal bezet hield, toen ze weer eens door Jordanie aangevallen werden.

En Jordanie is de palestijnse staat. Het ligt op 80% van het engelse mandaatgebied palestina, en de meerderheid van de inwoners zijn palestijn.

3
12 Elia

12
Inpikken, ja daar kan israel mee over praten.
Het toenmalige mandaatgebied palestina voor de verdrijvingen van 1948-1949 een arabisch-palestijnse meerderheid vormde van ongeveer anderhalf miljoen palestijnse arabieren die meer dan 90% van de grond bezaten. Met een toenmalige joodse bevolking van ongeveer 400-450.000 mensen, waarvan velen nog maar recent waren gekomen uit rusland en oost-europa.

Maar jij zegt zeker, in navolging van het zionistische sprookje, dat het toenmalige palestina een practisch lege onbewoonde woestijn was, met alleen een paar nomaden? Een land zonder volk, voor een volk zonder land, nietwaar?

Ja, inderdaad elia, Niet waar.

8
13 maxentius

@13

Dat er na 1948 ruim een miljoen joden uit de arabische landen werden verdreven, met achterlating van alles (totale waarde vele honderden miljoenen, destijds) daar praat je niet over, natuurlijk. De bedoeling is dat Israël in een kwaad daglicht gezet wordt en als enige kwade genius wordt afgeschilderd, en de arabieren als arme, verdreven, uitgehongerde schapen worden gezien. De bekende arabische leuterkoek. Hou toch op joh. De rotzooi kwam van alle kanten, en de arabieren wilden toen, en willen ook nu, géén vrede. Ze willen maar één ding: Israël van de aardbodem verdwenen.

2
14 weerman

@6 Dat zijn twee compleet verschillende 'volkeren'. Het tweede is een verzinsel van de grootste terrorist ooit, Yasser Arafat.

3
15 Tsaar

14
Ja, daar praat ik WEL over. Dat is inderdaad gebeurd en is niet goed te keuren (evenals de verdrijving van de palestijnen) Dit gebeurde wel NA de verdrijving van de palestijns-arabische bevolking in 1948.

Dus als wraak en zonder een israel dat werd gesticht in een arabische regio, zouden de huidige sefardische joden in israel dus vermoedelijk nog steeds daar wonen.

4
16 maxentius

@16

Er is niet 'verdreven', als je dat woord gebruikt ben je de arabische propaganda gaan geloven. De arabieren werden, bij het uitroepen van de staat Israël, door de Groot-Mufti van Jeruzalem opgeroepen "even weg te trekken om de arabische legers niet te hinderen als die die joden even kwamen verdrijven". De arabieren vielen toen van alle kanten aan, in 1948, weet je nog? Ze dachten bin nen een paar dagen wel even een genocide te plegen, maar ze kwamen bedrogen uit... En die weggetrokken arabieren? die zijn grotendeels overleden in kampementen bij hun arabische broeders, die ze niet wilden erkennen als vluchtelingen. Ze kregen geen status, geen rechten, geen paspoort. Want dat zou betekenen dat die buurlanden dan indirect Israël zouden erkennen, en dat wilden ze toen ook al niet...!
Dus zijn er nu twee soorten vluchtelingen op deze planeet: een groepje arabieren, en de rest van de vluchtende mensheid. En de nakomelingen van die groep arabieren krijgt automatisch ook de vluchtelingenstatus; nu al de vierde generatie..! En drie keer raden wie hen in leven houdt, ze betaalt en onderricht geeft: wij. Want hun arabische broeders doen niets voor ze. Ze laten ze barsten tot in de dood!

niet gaan zeggen dat alles oké zou zijn als Israël niet gesticht was. Dat is een verkapte vorm van antisemitisme, en een zwakke poging om de arabische misdaden en hun gebrek aan vredeswil te verdoezelen.

1
17 weerman
18 weerman

Er worden hier allerlei excuses verzonnen of verwezen naar gebeurtenissen die ooit hebben plaatsgevonden en waaruit 'rechten' ontleed kunnen worden.
Hallo. Er woonden in 1948 mensen in Palestina. Die zijn aan de kant geschoven. Dat kan niemand goed praten.

8
19 Yesterday

@19

Klopt, maar zie het in het licht van die dagen. Ze mochten trouwens ook blijven; en een grote groep arabieren bleef. Die werden gewoon officieel Israëlisch staatsburger, met een paspoort en alle rechten. En ze bleven; ze zagen al heel snel dat ze het beter kregen dan die gevluchte/weggetrokken buren.
Wat vindt je trouwens van die ruim één miljoen joden, die weg moesten uit de arabische landen? Met achterlating van alles? Zij mochten NIET blijven, ze woonden al vele generaties gewoon in landen die 1500 jaar geleden opeens, na de introductie van een nieuwe religie, vijandig werden tegen hen...

1
20 weerman

17
Ook dat is een bekend sprookje van de toenmalige zionistische propaganda.
Eventjes weggaan op oproep van de toenmalige arabische regeringen om de legers niet te hinderen. Dat is een bekend verhaaltje en niet waar.
De meerderheid van de palestijnse arabieren bestond uit boeren en geloof je echt dat die hun land en vee en andere bezittingen zomaar achterlaten op een oproep van mensen die ze niet kennen? De meerderheid werd met geweld verdreven en anderen vluchtten uit angst dat ze zouden worden vermoord, zoals gebeurde bij deir yassin en andere plekken.

Maar als jij liever het zionistische sprookje wilt geloven?
Mij best hoor, ga je gang.

Wat betreft de stichting van israel, ik zeg niet dat alles goed zou zijn als israel niet was gesticht. Ik zei dat zonder een israel dat werd gesticht werd in een arabische regio, in een gebied met een palestijns-arabische meerderheid (toen nog wel), de sefardische joden vermoedelijk nog steeds zouden wonen in de arabische landen.

Vind/vond jij het b.v. achteraf een goed idee, een joodse staat stichten in een arabische regio, zeker gezien het feit dat de holocaust werd gedaan in europa en werd gepleegd door europeanen?

7
21 maxentius

@16 Dus de arabieren nemen wraak op de Joden omdat ze zelf een oorlog tegen de Joden begonnen zijn, en toen verloren??

2
22 Elia

@21

Joh, geloof jij lekker die arabische propaganda. Dat mag, maar of het slim is: nee. En die "boeren" voerden ook menig moorddadige aanval uit op joden, hoor. Maar dat noem je niet...
Verder waren ze heel goed bekend met de Groot-Moefti van Jeruzalem, en gaven wel degelijk gehoor aan zijn oproep om "even" opzij te gaan voor de aanvallende arabieren. Of ga je nu beweren dat die arabieren Israël NIET aanvielen? question


Het ontstaan en bestaan van Israël ga ik hier niet bediscussiëren; volledig off-topic.

3
23 weerman

@19 Je kan het misschien niet goedpraten, maar we hoeven geen drama te maken van een keertje verhuizen.

3
24 Elia

** gebruiker verwijderd **

http://www.israned.nl/2012/06/israelische-ambassade-waarschuwt-voor.html

Israëlische ambassade waarschuwt voor fanatieke website Brabosh – als fanatisme omslaat in haat en nijd | Joods Actueel

25 ---deleteduser---

** gebruiker verwijderd **

@24
Ga dan alsjeblieft met je ''we'''

26 ---deleteduser---

@26 Ik ben al gegaan. Ik woon nu in het Joodse hartland; Judea.

https://tinyurl.com/Jews-from-Judah

1
27 Elia

@24 Dan verhuizen de joden toch? Die wonen daar pas 70 jaar.

6
28 Utrecht_83

@28 Er is maar één Joods land. Er zijn meer dan 20 arabische landen, met meer dan 600 keer de oppervlakte van Israel.

Het lijkt me duidelijk wie er gaat verhuizen.

1
29 Elia

@28 De Joden woonden daar al 3300 jaar geleden, zo'n 2000 jaar voordat de islam verzonnen werd.

1
30 Elia

@30

Tja, 3300 jaar geleden hebben ze het gebied weer op een ander volk bloeddorstig veroverd dat daar al leefde lang voor het jodendom werd verzonnen.

3
31 Pegasus

@31

Dan moeten ze het eigenlijk dus teruggeven aan de Cro Magnon? question

2
32 weerman

@32 Terug geven aan de natuur. ^_^

0
33 21st Century Guy

23
Zoals ik al zei, ga je gang als je dat wil geloven.
En ja, de arabische landen vielen inderdaad. Logisch gezien het feit dat er een israel zou worden gesticht in een gebied met een arabisch-palestijnse meerderheid. Zeker als dit israel ook nog eens 57% van het zg. mandaatgebied Palestina zou krijgen, hoewel de joden in 1948 ongeveer een minderheid van ongeveer 400-450.000 op een bevolking van ongeveer anderhalf miljoen palestijnse arabieren.

5
34 maxentius

@34

Waarvan er niet één weg hoefde... Nee, het was puur de haat tegen joden die zorgde voor hun agressie. Er was geen gesprek mogelijk; de arabieren eisten het alleenrecht en de macht op. En dat kon dus niet anders dan fout gaan. Ze wilden per se geen vrede.

2
35 weerman

@31 Maar dat andere volk bestaat niet meer, en de Joden wel. Dus de Joden hebben de oudste rechten.

3
36 Elia

@34 Eh... Max, de Joden hebben geen 57% van het mandaatgebied palestina gekregen, ze kregen ongeveer 10% in het verdeelplan. 80% was al aan de arabieren uitgedeeld; Jordanië, en de overige 20% moest nog een keer verdeeld worden tussen Joden en arabieren.

1
37 Elia
38 Elia

37
Ik zie dat je doet alsof je het niet begrijpt. Goed, dan zeg ik maar weer een keer. Ik heb het over het zg. mandaatgebied Palestina ten westen van de jordaan en niet over Jordanie.

2
39 maxentius

@39
OOooo.... Dat stukje grond, genaamd Judea en Samaria, in 1948 door Jordanië veroverd, bezet en geannexeerd... Het was Brits Mandaatgebied wat in het verdeelplan aan Israël zou worden toebedeeld, maar Jordanië pikte het in. Pas in 1967 kon Israël het heroveren en die arabische verovering terugdraaien... Ja, dat stukje land, waar de arabieren zich zooo druk om maken...

3
40 weerman

@25 Go Brabosh go!!

5
41 Elia

@39 Ik zie dat je doet alsof je het niet begrijpt. Goed, dan zeg ik maar weer een keer. Ik heb het over het hele mandaatgebied palestina, en niet alleen over een klein stukje daarvan.

3
42 Elia
43 Dian
44 weerman

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Nicks R. Van
Formatiekwartet spreekt vandaag over asiel: streng maatregelenpakket in de maak

Hopelijk wordt dan nu de strategie van een totale instroomstop besproken. Heel Nederland smacht daar naar. Het is de hoogste tijd....

1 minuut geleden geplaatst door Nicks R. Van

Nicks R. Van
Minister voor Rechtsbescherming Weerwind: 'Ik ga aangenomen motie niet uitvoeren'

Dus Weerwind gaat gewoon zijn eigen gang? Dat is illegaal. Hij moet uitvoeren wat de meerderheid van de TK heeft besloten. Doet hij dat niet dan...

2 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

Strongoli
Minister voor Rechtsbescherming Weerwind: 'Ik ga aangenomen motie niet uitvoeren'

Weer wind: de verpersoonlijking van wat echte Democratie inhoudt.Belachelijk om zo'n motie eerst oordeel Kamer te geven en als er voor hem een...

4 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Nicks R. Van
Burgemeester Rijswijk verbiedt Eritrees bevrijdingsfeest vanwege mogelijke rellen

Voor een Eritrees bevrijdingsfeest moeten ze in Eritrea zijn!...

4 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

Nicks R. Van
Femke Halsema over geplande actie XR: ’Blokkade A10 levensgevaarlijk en onverantwoord’

Verbied het dan gewoon mens! Of laat je ze eerst de boel bezetten en ze daarna met harde hand weer verwijderen? Denk even na....

5 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

RobP
Rwandadeal ondenkbaar voor Nederland: 'Zouden uit EU moeten stappen'

@20 De EU bestaat uit landen. Die landen hebben een vertegenwoordiging in het EU bestuur zitten. Indien die landen allemaal dezelfde problemen o...

6 minuten geleden geplaatst door RobP

Reconquista
Zeven mensen opgepakt in Australisch terreuronderzoek naar mesaanval

Waarom mogen we niet weten uit welke hoek dit komt en wat het motief was?...

16 minuten geleden geplaatst door Reconquista

Reconquista
Rwandadeal ondenkbaar voor Nederland: 'Zouden uit EU moeten stappen'

@21De zoveelste nutteloze maatregelen die nu even versneld worden doorgevoerd met het oog op de verkiezing in juni. Ze doen gewoon een Rutte e...

19 minuten geleden geplaatst door Reconquista

soapbox
Rwandadeal ondenkbaar voor Nederland: 'Zouden uit EU moeten stappen'

Er zijn wel meerdere redenen om uit de EU te stappen. En wellicht een nieuwe oprichten zoals die aanvankelijk bedoelt was, maar dan met meer con...

21 minuten geleden geplaatst door soapbox

soapbox
'Anti-wokepartij' groeit op VU: 'Studenten zijn er klaar mee!'

Op termijn komt gezond verstand terug....

23 minuten geleden geplaatst door soapbox

NK. App
Bbc SissyPorn.escortsOncyNithya Ram SexJapanese Crossdresser PornAll India Sexy MovieYoung Old PornXxx Sexy Video Hd ComWednesday PornKannada Sex ScenesTrampling PornVtube PornNaked MomSexmex Pamela RiosLap Dance PormIce Spice Porn VideoLesbian Farting PornTaylor Swift SexxxBlowjobs In The Moviesسكس العرWet PornographyAmericanporn StarsMature Bi PornNacked Ariana GrandeXnxxx Step MomErika Elenisk NudeToatal Drama Island PornWwwxxx VieoBrazza XxxXxnxx Com HdCamilaelle OnlyfansMature Lasbian PornPeliculasporno CompletasUptown Jenny PornXxx Hd Pron VideoSex Marathi PictureSex FlimBhabhi Sxe VideoHeeljobSlenderman PornSexo Lesbica AmadorWww Adult Sex ComHindi Audio Hd PornCelebrities With Leaked SextapePhotos Pornos AmateurNaked Beautiful LadiesHot Tamil Aunty Sex VideosAsian PussyHot Asian NudesSex DallBoobdPornografia De HermanosLela PornXxx Chut ComBoy Sex TubeBbc Interracial PornPublic EjaculationPopular HentaisHoled.coomFilmes De PornôRachel JamespornMastervasionMia Malkova Onlyfans LeakedHomemade GloryholeOnlyfans BloejobCum In Girls MouthFelluca BlowJapaneze Massage PornDoujin ReaderTube8.omPornos Con TangasSavita Bhabhi Ki Sex VideoRandibaz ComMost Hot PornMassage Xxx Hd VideoHard X X XLindi NunziatoPinkyxxxParty Girl Sex VideoBokep Indo ViralCuntbusterMiconisomiDanny DanialWww Xvideos Com C Big Tits 23Alexis Knapp NakedNaked LesbionClub AdultoChris DiamondWomen Sucking CockHokus Poke Us PornXnxx Sex Video HindiAdult Breastfeeding Pornಕ್ಸ್ಕ್ಸ್ಕ್ಸ್Kim Cruz PornBig DicsLong Hair XvideoBangla Blue Film Hd VideoFamily Incest VideosXxx Chudai Video HindiIranian Sex Clip1970 PornAnimae Lesbian PornSaree Sex PhotosSquirt Porn HdBad Onion PornBelow Deck PornMultporn.Naked Amatuer PicsKyonyuu Onna Senshi: Dogeza SaiminIndian Sex AnutyKerala SexLela Star Virtual RealityTight Blonde PussyPorn Hd TvMady Gio NudeSkylarmae LeakedHot Super BabesGirlfriends 4everHollywood Sex Movie HdPawg PoundedPorn MamadasIndian Girl First Night VideoPanochas RicasKissa Is The Anal ExpertPetite EbonypornFullmetal Ifrit NudeCudaeEnglish XnxxvideosSexy Blue SexRedtubxxxLola Bunny P O R NPorn Of PornstarsYhiviRomantic Passionate PornEat Wifes Cream PieVideos Pornopara DescargarF95szoneKelly Payne PornSexy Beautiful WomenTeenage Busty PornSpankers PartySleepingsister PornMilan DiorAmateur Sexe Video GratuitHerbicepscsmYoung And Old PornGay BukkaBouble Butt PornAnal Fisting PornTamil Aunty Xvideos Com