De Amerikaanse president Donald Trump stuurt zijn Twitterberichten de wereld in vanaf een iPhone waar maar één app op is geïnstalleerd: Twitter.

Dat meldt Mike Allen van Axios donderdag op basis van bronnen in het Witte Huis.

Volgens Allen houden medewerkers van Trump hem graag bezig, zodat hij minder op zijn telefoon kan zitten om controversiële tweets de wereld in te sturen, die vaak ook nog eens spelfouten bevatten.

Tijdens de verkiezingscampagne vorig jaar en in het begin van zijn presidentschap tweette Trump nog vanaf een Android-telefoon die door The New York Times is omgeschreven als “verouderd en onbeveiligd”.

Volgens beveiligingsexperts was het mogelijk voor kwaadwillenden om de smartphone van Trump te hacken. Het toestel, een Galaxy S3 van Samsung, had al sinds 2015 geen software-update meer gehad.

Dit voorjaar besloot Trump om over te stappen op een iPhone, aldus een medewerker van het Witte Huis. iPhones krijgen regelmatig updates van Apple en worden alom gezien als een stuk veilig dan Android-toestellen.

Maar het lijkt er niet op dat Trump heeft lopen grasduinen in de App Store. Hij houdt vast aan de app die hij het beste kent.

LEES OOK: Sean Spicer, een katholiek in hart en nieren, mocht van Trump de paus niet ontmoeten