Uitgelekt filmpje mogelijk bewakingsbeeld van Drakensteyn

De marechaussee onderzoekt hoe het kan dat bewakingsbeelden van mogelijk kasteel Drakensteyn, waar prinses Beatrix woont, op de site dumpert.nl verschenen zijn. Die beelden zijn geheim.

Op het filmpje is te zien hoe een marechaussee bij een toegangshek twee paaltjes de grond induwt zodat een auto maar binnen kan rijden. De man ziet niet hoe achter zijn rug het ene paaltje weer omhoog komt.

Muurvast

Ook de automobilist heeft dat niet door. De Renault Twingo knalt boven op het paaltje en zit daarna muurvast. Daarna is te zien hoe de ontstelde marechaussee met zijn collega en de bestuurder praat.

Een woordvoerder van de marechaussee bevestigt de authenticiteit van de beelden. Het incident dateert van enkele maanden geleden, maar uit veiligheidsoverwegingen wil de woordvoerder niet zeggen waar het zich afspeelt. Ook wil hij niet zeggen wie er in de auto zit.

Opgedoken

Hij noemt het een vervelend incident, zowel het ongeluk zelf als het feit dat de beelden nu zijn opgedoken op dumpert.nl. Het onderzoek naar het incident zelf en naar de bron van het lek is nog niet afgerond.

Bronnen zijn ervan overtuigd dat het wel degelijk om het toegangshek van kasteel Drakensteyn in de bossen bij Lage Vuursche gaat. Prinses Beatrix woont daar sinds vorig jaar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl