Ga naar Content
Noord-Holland

Deze Noord-Hollandse is de mooiste vrouw van Nederland

25 mei 2017, 15.13 uur · Aangepast 25 mei 2017, 15.46 uur
Door: · Foto: Instagram Nochtlii Peralta Alvarez

HAARLEM Eerder werd ze door het weblog Geenstijl uitgeroepen tot de mooiste agente van Nederland, sinds gisteravond is de Mexicaans-Nederlandse Nochtli Peralta Alvarez ook de mooiste vrouw van Nederland. In ieder geval voor één jaar.

Nochtli heeft haar titel te danken aan de lezers van mannenblad FHM (For Him Magazine). Van de vijfhonderd deelnemende vrouwen kreeg de voormalige politieagente uit Haarlem de meeste stemmen. 

Lees ook: Is dit de mooiste agente van Nederland?

Hoofdredacteur Chris Riemens, die de uitslag gisteren in een afgeladen Heineken Experience bekendmaakte, staat vierkant achter de keuze van de lezers. 

Zo zegt hij in een verslag over de uitreiking dat Nochtli prachtig is. "Voor haar afgetrainde lichaam zou menig vrouw een moord doen, maar haar ogen zijn pas echt betoverend. Zij heeft de Latijns-Amerikaanse variant van de husky-ogen." 

Grootheid op social media
Hij verwijst ook naar haar voormalige beroep, dat volgens hem 'tot de verbeelding' spreekt. "Dat ze ex-politieagente is geeft haar wel iets extra stoers. Ze is misschien geen bekende bij het grote publiek, maar op social media is ze wereldwijd een grootheid."

Daarmee overdrijft hij niet: via Instagram deelt Nochtli regelmatig kiekjes van zichzelf met zo'n 886.000 volgers. Op Facebook hebben bijna 62.000 mensen haar biceps en sixpack geliket.

Wapenstok aan de wilgen
Van haar 17e tot 23e sloeg ze als agente van het Haarlemse politieteam boeven in de boeien, daarna hing ze haar wapenstok aan de wilgen om furore te maken als fitness- en instagram-model.

"Twee jaar geleden was ik nog politie-agente. Ik had me niet voor kunnen stellen dat ik dit ooit zou bereiken. Er zijn duizenden Nederlandse vrouwen die zo mooi zijn. Als ik daar dan uit word gekozen is dat een enorme eer."