Sean Spicer, perschef van het Witte Huis en toegewijd katholiek, was er zondag niet bij toen Team Trump een ontmoeting had met paus Franciscus.

Volgens een bron dicht bij het Witte Huis was dat een bewuste reprimande van de Amerikaanse president aan het adres van Spicer, meldde CNN.

“Wow. Dat was alles wat hij wilde”, voegde de anonieme bron toe. Spicer sprak in het verleden openlijk over zijn katholieke geloof. Tijdens de vastentijd drinkt hij geen alcohol, zei hij tegen verslaggevers.

Bij de ontmoeting met de paus was hoofdzakelijk de familie van Trump aanwezig. First lady Melania Trump en dochter van de president Ivanka droegen een traditionele zwarte hoofdsluier.

Ook de man van Ivanka, Jared Kusher, was bij het Vaticaans onderonsje. Hij is een van de belangrijkste adviseurs van de president.

Verder mochten woordvoerder Hope Hicks en hoofd sociale media Dan Scavino bij de ontmoeting aanwezig zijn, aldus Politico. Net als minister van Buitenlandse Zaken Rex Tillerson, veiligheidsadviseur H.R. McMaster, Trumps vroegere bodyguard Keith Schiller en assistent bij Buitenlandse Zaken Brian Hook.

Reince Priebus, stafchef van het Witte Huis, en Trumps hoofdstrateeg Steve Bannon waren al teruggekeerd naar Washington na het bezoek aan Saudi-Arabië.

Eerder deze maand overwoog Trump naar verluidt om zijn staf drastisch te wijzigen, nadat zijn communicatieteam er onvoldoende in slaagde om het ontslag van FBI-directeur James Comey in goede banen te leiden. Sean Spicer staat aan het hoofd van dat team.

Trump zou daarnaast de publieke rol van Spicer willen beperken en een einde maken aan de persconferenties van het Witte Huis.

LEES OOK: ‘Alles gaat fout’ in de lichaamstaal tussen Donald en Melania Trump

melania donald trump lichaamstaal