Joden en moslims in Nijmegen doorbreken taboes (nieuwwij.nl)


Veel conflicten in de wereld hebben hun invloed op de verhoudingen tussen joden en moslims in Nederland, dus ook in Nijmegen. Vanuit enkele synagogen en moskeeën ontstond het initiatief om taboes tussen joden en moslims bespreekbaar te maken en te bouwen aan wederzijds vertrouwen. De synagoge aan de Nonnenstraat was afgeladen vol op zondag 21 … Lees meer ...

door morandi in Binnenland  ·  192 Reacties

  • 11
  • 1019x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@146

'De reacties met minnetjes vind ik zelf altijd veel interessanter dan die met allemaal plusjes, want afwijkende mening.'

Precies.... Mijn vader zei altijd 'Alleen een dode zalm zwemt niet stroomopwaarts'. Bovendien vind ik het ontvangen van een min wel gaaf. Niet alleen schop je tegen schenen, je geeft de mingever ook een onaneermotief.

Goed bezig!!!

2
151 Liwwie

@3 van de week beschuldigde je nog de Marokkaanse joden, ipv van de Marokkaanse moslims. Toen dacht je heel anders over ze.
Als het nu om moslims zou gaan die joden zouden bedreigen dan had je nu weer achter de moslims gestaan.

1
152 Niet wit niet zwart

Orthodoxe Islam, orthodoxe jood. Beide mogen geen varkensvlees, vrouwen mogen hun eigen haar niet laten zien, en de man is de baas. Ze geloven elk alleen in een andere wereld orde.

0
153 Suikerbeessie

Ofwel: er was geen wederzijds vertrouwen. De ander niet vertrouwen, de ander de schuld geven, mensen vanaf geboorte grootbrengen met oogkleppen is inherent aan religies. Ze zoeken het maar uit wat mij betreft zo lang ze maar uit mijn buurt blijven met hun onderling gelazer.

1
154 fin.demeer

** gebruiker verwijderd **

@139 . Sinds wanneer hebben de moslims iets met de moslims in de Gaza? Weet je wel dat die moslims van Gaza maar wat graag met de moslims in Nederland willen ruilen?

Sinds wanneer hebben moslims hier de moslims daar uitverkoren tot object van zorg?
Sinds wanneer hebben de moslims die hier al 50 jaar wonen opeens belangstelling voor moslims die het lang zo goed niet hebben als zij, die Nedermoslims?

Ik denk dat de moslims in Gaza helemaal niet blij zijn met deze liefde van deze moslims. Want die liefde is willekeurig. Die moslims hier kunnen zomaar, opeens een andere groep van moslims als zorgobject uitkiezen.

Ik hoor het de Palestijnen al zeggen: "Beter een betrouwbare jood als vijand dan een verwende en onvoorspelbare en onbetrouwbare moslim uit Nederland."

Die moslims in Palestina zijn heus niet gek, zij wéten dat ze met de joden verder moeten, die moslims hier hebben dan makkelijk praten, in hun wijk woont geen jood.

155 verwijderd924924212

@128 Ach dan heb je toch het gevoel dat je het ergens voor doet als je een hele lading plussen of minnen scoort. ^_^

3
156 21st Century Guy

** gebruiker verwijderd **

Kijk, de inkt van mijn ingewikkelde stukje is nog niet droog of de lezer heeft in 1 seconde gelezen, begrepen en geoordeeld en wel met een min.

157 verwijderd924924212

** gebruiker verwijderd **

Wat een zwijmelverhaal, oh, joden en moslims, oh, ze gaan elkaar leren kennen en van elkaars Heilige Boeken leren en oh, wat fijn en oh ....

Hoe kan een joodse man of vrouw van wier cultuur wij hier bestaan, hoe kan zo iemand denken iets gemeenschappelijks te hebben met een moslimgelovige?

Waar de moslimcultuur een blok aan het been is van diezelfde moslim, is de joodse cultuur er een van ontwikkelen, Lernen, onderzoeken enzovoort.

Hoe kun je jouw vooruitgang delen met een cultuur waarin vasthouden aan het oude het nieuwe is?

Geen wonder dat ze babbelen over jouw Thora waar onze Mohammed het ook al over gehad zou hebben.

Ik geloof er niets van, je kunt ook naast elkaar wonen zonder in de keuken van de ander te hoeven of willen kijken.

158 verwijderd924924212

** gebruiker verwijderd **

Zien jullie wel, mijn stukje analyse in 158 is nog niet door de selectie heengekomen, de inkt is nog niet droog en hup een min.

Die minpunter moet wel heel intelligent zijn, een hele goede bril opzetten en heel goed tussen de regels kunnen lezen om zo snel al een oordeel te geven én het knopje voor de minpunt in te kunnen drukken.

159 verwijderd924924212

@158 op basis van welke joodse cultuur cq identiteit leven wij in NL - teveel pvv propaganda gesnoven?

7
160 PeeVeeVeeNee

@159 de onzin van @158 heb ik ook gemind

6
161 PeeVeeVeeNee

** gebruiker verwijderd **

En om dit zotte en onbegrijpelijke gedoe verder af te maken; wie, welke woestijnkerk begon met dit gedoe? Waren het de joden die dachten:"God, laten we onze woestijnbroeders eens opzoeken?" Of was het de nood vanuit de moskeekerk, geïsoleerd als ze toch al zijn want iedereen loopt tegenwoordig met een boog om zo een gebouw heen dat die baardjurken dachten: "Als we al niet met het onvangende volk kunnen praten, laten we dan teruggaan naar de onze wortels en eens gaan praten met die mensen die die boom, van die wortels hebben geplant".

DIe moskeekerels vragen zich nu steeds vakere af, "Hoe kan het dat die joden, toch ook een woestijnvolk hier wel geliefd zijn, en wij, ook van de woestijn niet?"

162 verwijderd924924212

** gebruiker verwijderd **

@160 . Ach, dank je voor je reactie maar op een reactie uit de broeikamer van iemand met jou nepnaam, nee, daarop reageren lijkt mij boter aan de galg gesmeerd.

Ga in vrede en zit wat minder in de zon.

163 verwijderd924924212

** gebruiker verwijderd **

@161 . Waarlijk, weet je niet dat je met al dat minnen de Redactie overmatig belast met het nalezen van al die door jou geminde berichten?

Waarom begin je niet voor jezelf?
Waarom ga je niet gewoon weg?

164 verwijderd924924212

Jona , wel eens gehoort van internet terrorist?
Nou hier heb je der al 1

5
165 Thei

** gebruiker verwijderd **

Ja, in 164 was ik je vóór, ik minde mijzelf, nou jij nog ... question

166 verwijderd924924212

@164 "Waarlijk" haha. Veel in de koran gelezen? Dat is een typisch woord wat in de Nederlandstalige koran vaak voorkomt question

2
167 Mrs. K

@158 Lekker tolerante reactie weer, mijn complimenten. Dat jij niets gemeenschappelijks ziet met anderen wil niet zeggen dat die anderen daar ook last van hebben. Laat die dan lekker hun gang gaan. Jouw moslimhaat (je haat niet de islam, je haat moslims) slaat blijkbaar niet aan bij het grootste deel van de Nederlandse bevolking, wen er maar aan.

2
168 Mrs. K

@162 Doet dat ertoe? Gevolg is blijkbaar dat mensen met elkaar in gesprek gaan. Dialoog is de eerste voorwaarde om vreedzaam samen te kunnen leven. Achterdocht is dat niet. Niet voor nies zaait men in Arabische landen vaak verdeeldheid door groepen zoveel mogelijk gescheiden te houden (vb.: Libanon). Dat jij daarachter staat geeft, alweer, aan hoe radicaal je zelf bent.

2
169 Mrs. K

@167 Volgens de joods-christelijke taalcanon verdient in zulke gevallen 'voorwaar, voorwaar' de voorkeur. 'Waarlijk' is echter niet fout. ; - )

0
170 Civilis

** gebruiker verwijderd **

@165 . Nou, niet echt maar gisteren zette ik Door en doorbont weg, in een hoek als forumbomgorelaar.

DIe analyse werd verwijderd maar de herinnering zal wel blijven.

Wie had jij in gedachten?

171 verwijderd924924212

@167 Haha het wachten is nu dus op "voorwaar, voorwaar" question

Als er na dat Waarlijk "o moslims" was gevolgd had het me niet verbaasd. En dan afgesloten met "want Yunus weet het beter" ipv "want Allah weet het beter" question

1
172 Mrs. K

** gebruiker verwijderd **

@169 , ja, dialoog, maar lieverd, wáár gaan die mensen dan over praten?

Is het dan niet zo dat de instromende moslims, van toen, later en nu geen kennis nemen van de vele volkeren en geloven waar wij, platte Hollanders al eeuwen gastvrijheid bieden?

Als ik naar Marokko ga verhuizen, een leuke flat in Marrakesh, dan neem ik toch ook kennis van de volkeren die dáár wonen?

Wat moeten joden dan nog aan die islambaard uitleggen?

De enige conclusie voor een moslimpersoon kan zijn:"Wij hebben een Boek dat door Mohammed, vzmh is afgekeken van de joden en van de christeliik gevormde mensen"

Waarom begrijpen moslims niet dat hun geloof geen geloof meer kan zijn omdat dat geloof een aftreksel is van wat er al was?

Waarom lezen moslims niet het boek "Het Vierde Beest"? van Tom Hollander. Dat boek, die analyse onthult de inrichting van een geloof, de Islam?

173 verwijderd924924212

Zal ermee stoppen, dit soort grapjes zal wel worden uitgelegd als op de man spelen terwijl dat vreemde woordgebruik van @164 me gewoon opviel en ik hetzelfde zou hebben geschreven als het andere reageerders betrof. OT dus.

1
174 Mrs. K

** gebruiker verwijderd **

@176 . Bah, nare vrouw ... question

175 verwijderd924924212

Kijk eens aan. Joden en moslims.

0
176 Falco Peregrinus

** gebruiker verwijderd **

@174 . Mooi geschreven.

Zeg, denk jij nou echt dat het praten van joden, die veel kennis hebben van hun oorsprong en de inhoude van hun Boek echt kunen uitwisselen met moslims die op de kaart niet kunnen aanwijzen waar ze wonen?

Het komt er toch gewoon op neer, dat de Joden als eerste een boek hadden, na eeuwen in slavernij te zijn afgevoerd?

Waar werden moslims ooit eeuwenlang in slavernij afgevoerd en als slaven te werk gesteld?

Ik ervaar al die pogingen, een keurige man tegenover een moslimisbebaarde man die vol belangstelling naar die joodse man lijkt te luisteren.

Ik geloof wel in hun goede bedoelingen maar ik weet zeker dat de baard naar huis gaat met de gedachte, heel even: "Was ik nou maar een jood geworden".

177 verwijderd924924212

2 altijd door en pvvnee maar gray heb je ook nog

4
178 Thei

Toch zie ik het somber in. Moslims blijven aparte fratsen houden. Ik heb met zowel Joodse jongens als met moslimjongens gevoetbald. Moslims hielden altijd hun onderbroek aan tijdens het douchen na de wedstrijd. Zouden ze zich schamen voor hun besneden piemeltje?
Die Joodse Jongens hadden daar geen last van.
Ik blijf het een vreemd fenomeen vinden.

2
179 Falco Peregrinus

@173 Voordat lastigere onderwerpen besproken worden zal men elkaar enigszins moeten leren kennen. En dat van andere volken kennisnemen gebeurt nu toch? Daar doen deze moslims toch aan mee? Wat is er verkeerd aan als vooroordelen doorbroken worden? Al wordt alleen maar ingezien dat niet iedereen gelijk is: dat is de basis om verder te praten, de opgedane kennis kan verspreid worden, en geweld jegens groepen vanuit vooroordelen kan daarmee voorkomen worden. Niemand is verplicht die bijeenkomsten bij te wonen en zich daar in anderen te verdiepen, dat dat toch gedaan wordt is alleen maar prima.

0
180 Mrs. K

@179 Idiote aangeleerde islamitische preutsheid.

2
181 Mrs. K

@179 @181 Moeten ze zelf weten toch de een gaat in zijn blote bast of houdt de slip aan de ander gaat thuis douchen.

3
182 21st Century Guy

@177 "maar ik weet zeker dat de baard naar huis gaat met de gedachte, heel even: "Was ik nou maar een jood geworden". Dat zou juist mooi zijn toch?

Waarom moet de nadruk gelegd worden op verschillen? Waarom als radicale moslims uitvechten wie op religieus vlak gelijk heeft? In beginsel zou het moeten gaan om 'hoe kunnen we samenleven?' Als ik een moslim of andere religieuze tegenkom ga ik ook niet direct in discussie over religie. Dan leer ik zo iemand eerst kennen. Daarna kun je veel gemakkelijker in gesprek over religie en zal kritiek ook eerder geaccepteerd worden.

1
183 Mrs. K

** gebruiker verwijderd **

Hier een tekstje dat als bindmiddel moet dienen tussen die joden en die moslims. Geen woord over dierenmishandling, geen vraag over of een jongen na zijn geboorte moet worden afgesneden of pas als hij de gevolgen van die amputatie kan overzien.

== Veel rituelen en godsdienstachtergronden riepen herkenning op bij de ander, zoals omgang met dieren en de gedeelde stamvaders in de Koran en Thora. “Laten we elkaar uitnodigen op feestdagen en meer met elkaar eten en vieren,” was een veelgehoord voornemen. ==

Ongelooflijk, waarlijk, en ik voorzeg, de een spreekt de waarheid, de ander zoekt een boom met een stevige tak.

184 verwijderd924924212

@182 Natuurlijk. Maar het blijft raar, die preutsheid in de 21e eeuw. Is ook niet constructief aangezien preutsheid op religieuze basis vaak tot groepsdwang leidt: degene die zich afwijkend opstelt wordt daarop aangekeken.

3
185 Mrs. K

** gebruiker verwijderd **

@183 . Ja, ja, en ik dank je voor je reacties, echt, ik lees je.

Maar waarom moeten joden en moslims met elkaar praten? Het enige waar ze op kunnen uitkomen is op hun beider woestijn gewoontes.

Wij, van Nederland gaan toch ook niet met de Duitsers nog eens napraten hoe het kon dat zij overeenkomsten met óns zagen waar wij, althans velen die overeenkomsten helemaal niet zagen?

Dat joden na al die eeuwen van slavernij, hun tempel zagen geplunderd en in brand gestoken zich wapenden is te begrijpen. Maar vanwaar die arrogantie van Islamdragers over de superioriteit van hun afgelezen geloof in wat?

Lees het boek 'Het Vierde Beest" van Tom Hollander, een Engelse onderzoeker en kenner van al die woestijngeloven. Daarin lezen we dat de Islam een bedenksel is, of was om de stammen daar, in Arabië een gemeenschappelijk iets te geven, een doel, een middel om te overleven, zo langs de wegen tussen Mekka en de andere handelssteden, om regel te geven om te voorkomen dat al die Arastammen al die karavaans met eten en stoffen plunderden.

186 verwijderd924924212

@185 Elkaar gewoon accepteren lijkt me of dat nu gaat om iemand die als enige in slip tussen de rest in zijn blote togus staat of dat het iemand is die in zijn blote togus als enige tussen de rest in hun slip staat.
Het leven is eigenlijk heel simpel alleen sommige mensen maken het heel moeilijk.

1
187 21st Century Guy

@184 Wat is er verkeerd aan om:
1. gelijkenissen in religie te vinden
2. er anders over te denken dan een atheïst

Mag dat niet? Ik vind besnijdenissen fout en als vegetariër hoef ik mijn standpunt over rituele slacht vast niet duidelijk te maken, maar ik ben niet zo intolerant om mijn visie dwingend aan anderen op te leggen. Wat had dan wel moeten gebeuren? Een gezamenlijk afkraken van de gedeelde eigenschappen van religie? Om beter met elkaar om te gaan zoek je naar gedeelde waarden. Dat werkt bij iedereen zo. Enkel verschillen benadrukken gaat niet helpen.

0
188 Mrs. K

@186 "Ja, ja, en ik dank je voor je reacties, echt, ik lees je"
Ehm, geef ik ergens aan dat ik denk dat je *niet* leest wat ik schrijf? Volgens mij hebben we nu een normale discussie toch?

0
189 Mrs. K

@186 "Wij, van Nederland gaan toch ook niet met de Duitsers nog eens napraten hoe het kon dat zij overeenkomsten met óns zagen waar wij, althans velen die overeenkomsten helemaal niet zagen?"

De vraag 'hoe heeft het zover kunnen komen' is wel degelijk van belang geweest. Waaruit na onderzoek (vergelijk onderzoek met deze bijeenkomsten) de conclusie werd getrokken dat er geen wezenlijke verschillen bestonden tussen Duitsers en Nederlanders en elk volk in monsters kan veranderen.

0
190 Mrs. K

@187 Precies. Niemand iets opleggen. Daar is de overheid voor en die moet dat enkel doen als dat anderen in hun vrijheid beperkt.

0
191 Mrs. K

@53 : Waarom niet gewoon hoeveel mensen met een Marokkaans paspoort er in NL wonen door de jaren heen? Met sommetjes kun je zaken verdraaien, met cijfers niet. Dat hele artikel gaat over immigratiecijfers en emigratiecijfers, en trekt daar conclusies uit over hoeveel Marokkanen er hier woonden en wonen. Je kunt ze toch gewoon tellen? Of is dat te duidelijk en geeft dat misschien een heel ander beeld, namelijk dat het er steeds meer zijn?

3
192 Wendel

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bob Sleebaan
Voor het eerst groot onderzoek naar lawaai in Nederland: ‘Het is een onzichtbaar probleem’

@3 Hendri jij kan toch ook wel even de herrie vast leggen als je vrijdag naar het gebed gaat? 😉...

3 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

wildersfan
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

Ik neem aan dat de ME erop ramt net als destijds met de wappies....

4 uur geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Oekraïne zet voor het eerst raketten met bereik van 300 km in, onlangs stiekem geleverd door VS

Omdat ze alle aanvallen van Iran op Israël konden onderscheppen, denken ze nu ook alle kernwapens van Rusland te kunnen onderscheppen?Volge...

5 uur geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
D66-Kamerlid waarschuwt voor 'dorre ellende' als rechts wint bij Europese verkiezingen - NieuwRechts.nl

@6 Samengevat. Den Haag en Brussel hebben de belangen van de extreem grote bedrijven in beton gegoten. Maar dan kan men dus niet meer spreken ov...

5 uur geleden geplaatst door wildersfan

Querido not
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@4 M'n megafoon ligt bij de reparateur 😑...

5 uur geleden geplaatst door Querido not

Mac Benac
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@3 Nou, leg het hem uit zou ik zeggen....

5 uur geleden geplaatst door Mac Benac

Querido not
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@2 Op 4 mei - dodenherdenking - ga je niet demonstreren. Dan ben je stil.Dat moeten we die Frank van der Linde nog maar eens uitleggen....

6 uur geleden geplaatst door Querido not

Hendrianus
Duitsland hervat hulp aan UNRWA • Media Israël: 'besluit aanval Rafah genomen'

@2 Als je wegens verraad achter een brommer wil eindigen is dat een goed idee. Verzet tegen Hamas zal er hier en daar best zijn maar niet met t...

6 uur geleden geplaatst door Hendrianus

Mac Benac
Formerende partijen moeten er nu echt zien uit te komen, zegt populisme-expert: 'Veel kiezers zijn het beu'

Je voelt aan je water dat deze formatie met de haven in zicht gaat stranden. De PVV is een veel te onbetrouwbare en onvoorspelbare partij....

6 uur geleden geplaatst door Mac Benac

NK. App
Beeg Teen HdBig Naked Bouncing BoobsJennette Mccurdy NudesInterracial MissionarySavita Bhabhi Episode 142PornraveZhentubeRomantic Porn ThreesomeLesbian Makeout PornBig Tits AnimeVideo Bokep CinahDesi Sex GifStorm Reid Nudeالسكس اللبنانيXnxx 2015Sfm Porn CompilationHotleak VipCam4 Femme FranceDp PornPanty And Stocking HentaiOrgy BjJav AdultGay Brothers PornNaked TwerckPronebone SexXxx Hot TubeGranny FootjobDpankbangTra Nny OneHentai MPornos Con HistoriaAnimes HeitaiCatherine Bell MudeSexy Lea ThompsonNxgxX Hindi SexMejor Pelicula PornograficaSloppiest Bj EverFappeningforumHay Chat AveBeurete NueHandjobs By TeensFighting DollsNude Behind The ScenesSexvideoshdMalish Sexy VideoMia Khalifa Full Length PornRita Patel PornJapaneseshemalesBokep SkandalFatalmodepHuge AereolaRachie Love OnlyfanNude Good MorningTharki BaapMatuer Anal PornMia Khalifa Xxx Videos ComHindi Sex NakedBlack Pussy Videosفديو سكسTeenage Solo PornAfrican Fuck VideosBeautiful Hot BfBig Booty DeepthroatRetro PornosDesnudaPlayboy Swing PornJenna HazepornVideos Porn De TriosCum On Yoga PantsCeleberty NipplePegging TedditPornbimbosChinese XxxAmateur Ass To MouthSexx VedoAmerican Blue VideoSex BikiniHarley West PornBi Black OrgyRuel34videoSophia Locke PornMuslim Sex XxxHindi Mein KamasutraLily Kawaii NudeVideo Animation PornReddot MilfBdsm CrossMontana Fishburn NudeHeroine Xxx PhotoSexy Tity PicsIndian Brazzers VideosSex Video Romantic HdSex Movie In BengaliAnimal HentiaKendea KarterPornhub SaveWood_babee NudeAunty Adult VideoPornoinsestoRealityking.comCumshots Tits CompilationNude Mexican WomenPorn HijastraSex With ToysGay Porn GidCharmy Kaur SexSexy Video Bf Hindi HdKannada Romantic BfIndian Web Series SwxSkipthegames AlbuquerqueBarely 18RealestkattFeet TickleFinger My GirlfriendNua No Tik TokAria AlexanserFirst Time Sax VideoLollipop XxxBokep TudungXxx Sexy Film MovieIndian Mms Xxx ComReplika Ai PornVideos Pornos Penes GrandesNude CosplaysLucky StarrXxxxxxxxxmAsian Porn GayKelly Rohrbach SexyCoocks GayRekha Ki Sexy MovieBella Bumzy PornGratis PornosuGrace Van Dien NudeStacy RaildSex Hd BfPutki MaraSchool Teen FuckPornografia CastellanoShannon Ray NudeHomemade Swinging VideosSkinny With TitsXnxx Mms VideoSashafoxxAnal VoreIsabella BothAnushka Sharma Sex VideoSister Boobs PressDesiteensexDesi Car Porn