‘Haags bijstandsgezin verdient meer dan modaal gezin’ (ad.nl)


Een Haags bijstandsgezin dat van alle extraatjes van de gemeente profiteert, verdient meer dan een gezin met een modaal inkomen, zo constateert de Haagse VVD. De partij is verbijsterd en wil snel opheldering van het stadsbestuur. ...

door in holland in Economie  ·  68 Reacties

  • 10
  • 1415x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@50 Belastingontwijken heeft niets met bijstand te maken.

0
51 Wild Rover

Wel komisch hoe de PvdA het rekensommetje niet weerlegt maar direct in de stuip schiet en een whataboutism erin gooit. question
Wat een toppers, die bodemkruipersondersteuners. question

0
52 Wild Rover

Het rekensommetje klopt gewoon een gezin in de bijstand met 2 minderjarige kinderen heeft netto per maand meer te besteden als een alleen verdiener met een modaal salaris. De uitkering en de toeslagen bedragen ongeveer 1800 euro dat houd iemand met een salaris van 2500,= euro bruto ook ongeveer over.

Daarnaast hebben bijstandsgezinnen recht op kwijtschelding van gemeentelijke belastingen, toegang tot de bijzondere bijstand, en hebben ze geen kosten voor arbeid. Dus aan het einde hebben ze het gewoon financieel beter.

1
53 mike45

Ben het andrrs nooit met je eens mike , maar nu wel

2
54 Thei

@53 : Iedereen met een gelijk bruto inkomen, minimumloon of minder, heeft recht op dezelfde kwijtscheldingen en dezelfde bijzondere bijstand. Daarnaast heeft een werkende veel meer belasting-aftrek, die bij hem bovenop het netto komt, terwijl de belastingaftrek bij de bijstandsgerechtigden van het netto wordt afgetrokken, alvorens dat wordt uitbetaald.

Dat betekent dat het verschil in netto bij een gelijk bruto inkomen kan variëren tussen de 400 en 1500 netto meer voor de werkende, bij gelijk bruto inkomen.

5
55 Wendel

Dit is weer een actie van de VVD die van de EU opdracht krijgt, net als alle EU-landen, de eigen bevolking te verpauperen, te beginnen onderaan. Uiteindelijk is het de bedoeling dat we landen als India gaan onderbieden qua kosten voor arbeid en mensen laten kreperen onder luid roepen van: "Dat is vast je eigen schuld!". Waarom anders komen ze ieder jaar met een nieuw offensief "werken moet lonen" en de bijbehorende inkrimpingen van bijstandsgerechtigden. Alsof ze jaar voor jaar iedere keer weer te stom zijn om werkend in één keer lonend te maken.

Kiezen of delen, zijn ze nou zo stom of zijn ze ons naar beneden aan het schroeven met steeds weer de leus: "Werken moet lonen". Ziet wat de wateren vermogen, kijk naar de verslechtering van de inkomens en wat je daar netto van overhoudt, hoe dat jaar voor jaar is verslechterd. Kijk naar de rechten van werkenden, hoe die jaar voor jaar zijn verslechterd. Waarom laten zij zich ophitsen tegen mensen met een uitkering, voorbijgaand aan het feit, dat als het fundament zakt, zakt de rest mee? Ze worden om de tuin geleid om hun woede tegen de verkeerde te richten.

4
56 Wendel

Toch zit er ook wel iets van waarheid in.

Democratie is tegenwoordig niet meer doen wat de meerderheid wil, maar doen wat de minderheid wil, om deze groep niet te beledigen.

Wanneer houdt dat op? Er is altijd wel iemand ergens op tegen....

0
57 Realisme graag!

Eerst maar weer eens zorgen dat arbeidsproductiviteit in de pas gaat lopen met het uitbetaalde loon wat daar tegenover hoort te staan.

Blijft al jaren achter met behulp van de politiek (loonmatiging, loonmatiging)

https://fd.nl/economie-politiek/1133531/nederland-verliest-terrein-door-matige-groei-productiviteit

0
58 MetBoerenVerstand

@53 Je vergeet ook te vermelden dat het werken ook geld kost denk hierbij bijvoorbeeld aan reiskosten welke nooit in zijn geheel gedekt worden door je reiskostenvergoeding!
Jan modaal mag de kosten voor de sport van zijn kinderen geheel zelf betalen kosten per maand gemiddeld 2x20=40 euro!
Hier bijv op school van mijn zoon hoeft een gezin in de bijstand niet de kosten voor het schoolkamp te betalen sterker nog de redenatie van school is dat de andere ouders dit wel betalen!

0
59 psje

@55 bijstandsgezin met 2 minderjarige kinderen toeslagen € 619 per maand, bij een huur van 550 euro. Netto bijstand Gehuwden/samenwonenden € 1.333,00 + 619 = 1952,00

Alleenverdiener 2500 euro bruto per maand zelfde gezinssamenstelling en huur toeslagen Totaal € 131 per maand 1968,00 netto min 100 euro eigen bijdrage pensioenfonds is 1868,= + 131 = 1999 netto per maand.

Verschil met een bijstandsgezin = 49 euro netto per maand maar dit gezin moet wel gewoon gemeentelijke heffingen betalen daarmee komen ze ongeveer uit op 0,= verschil. Hebben dan geen toegang tot bijzondere bijstand en zaken als bijdrage in de sport en kortingen op zwembad etc. En ze hebben de kosten van arbeid en zijn dus slechter af.

2
60 mike45

@60 ja nivelleren in Nederland is te ver naar links doorgeslagen.
Dat wat werkend Nederland inlevert zorgt ervoor dat de onderkant op gelijke voet komt te staan
Hoezo werken is lonend. Maar goed tijden veranderen vooral nu links niet meer deel uit zal maken van de nieuwe regering

1
61 psje

@61 Dat hele belastingsysteem en toeslagen systeem moet op de schop en daar moet echt iets anders voor komen. Want het gaat inderdaad echt helemaal nergens over.

1
62 mike45

@62 Precies, het is een janboel van rijks- en lokale regelingen die bijna altijd verkeerd uitvallen voor de werkenden. Daarbij nog een vestzak broekzak belastingsysteem met een veel te hoge druk, zeker voor de modaal-3xmodaal verdieners.

1
63 JackKropotkin

De VVD-ers die dit ontdekten verdienen vast flink bovenmodaal. Het probleem is dat de inkomenskloof zo groot wordt dat modaal nu niet meer voldoende is om rond te komen, omdat de rijken steeds rijker worden, en de massa steeds armer.

Dus de VVD moet niet naar het stadsbestuur kijken, maar naar de eigen achterban van werkgevers en exploitanten, die hun personeel zo laag betalen terwijl de prijzen en de huren/woningprijzen stijgen, zodat steeds meer mensen niet meer rond kunnen komen. Bovendien laten steeds meer van de VVD-stemmende exploitanten de productie plaats vinden in lagelonenlanden, zodat hier steeds meer mensen werkloos raken. Dus stop met het lonend maken van het exploiteren van personeel wereldwijd, grenzen dicht voor producten uit lagelonenlanden, en zorg dat mensen hier weer kunnen werken voor fatsoenlijke inkomens. En hoge inkomens van de exploitanten decimeren.

2
64 zewa

@51

De VVD is bezig om de aandacht af te wenden voor het leeghalen van de belastingruif en daarom de uitkeringsgerechtigde aanhalen, makkelijk slachtoffertje uitkiezen.

Men zit hier te klagen over dat werkenden te weinig overhouden van hun loon.

Daarbij wordt steeds vergeten de VVD steeds grote belastingvoordelen bewerkstelligt waardoor juist de werkende meer moet opbrengen, wanneer de VVD er voor zorgt dat er steeds meer geld weggesluisd wordt, zal iemand toch de gaten moeten opvullen.

En dat zal de werkende moeten zijn, leer ermee leven!

Voorbeeld van decennia VVD weggeeffeestje, waar de EU zelfs niet blij mee is: https://www.trouw.nl/home/nederland-verzweeg-fiscale-deals~a753762e

2
65 garriet

@60 : BELASTING! De mensen in de bijstand krijgen de algemene heffingskorting, en verder niets. En die wordt in zijn geheel van het maandelijks netto afgetrokken. De mensen in de bijstand zijn verplicht, elk jaar hun teruggave aan het begin van het jaar aan te vragen zodat het kan worden afgetrokken, maandelijks.

Mensen die werken, hebben veel aftrekposten die mensen in de bijstand niet hebben. Arbeidskorting en als er kinderen zijn, meerdere aftrekposten voor kinderopvang en dergelijke.

Dat betekent, dat inderdaad gezin in de bijstand en gezin dat werkt, met hetzelfde bruto, hetzelfde overhouden VOORDAT bij de bijstand de belasting eraf wordt getrokken, van het netto dus, en VOORDAT het werkende gezin hun belastingteruggave ontvangt.

Stel het bijstandsgezin ontvangt 1100 netto, dan gaat daar 250 vanaf. Het werkende gezin vangt ook 1100 netto, maar daar komt veel meer dan 250 bij, vanwege dat zij meer aftrekposten hebben. DUS voor de bijstand 1100 - 250 = 850, voor werkenden 1100 + 500 = 1600. Verschil: 750 in het voordeel van de werkende.

Bij gelijk bruto heeft het werkende gezin recht op precies dezelfde toeslagen als het bijstandsgezin, daarom laat ik die buiten beschouwing.

Weerleg het dan, in plaats van alleen minnetjes te geven en te blijven opdreunen, dat werken moet lonen en dat mensen in de bijstand veel meer krijgen.

2
66 Wendel

De reden dat ze al die toeslagen enz. doen in plaats van gewoon een x bedrag, is omdat ze dan gemakkelijker mensen zand in de ogen kunnen strooien met al die rekensommetjes. Terwijl het zo simpel is: het verschil, bij hetzelfde bruto, zit in de belastingteruggave, verder nergens in. En dat verschil is fors.

2
67 Wendel

@62 : Graag! Dan is het namelijk veel lastiger, jullie zand in de ogen te strooien met eindeloze, ingewikkelde sommetjes met als enige doel om de bijstand elk jaar verder af te knijpen en de neuzen daarover één kant op te krijgen. En mag ik opmerken, dat iedereen die in staat is te werken in de bijstand, dat inmiddels ook doet? Maar dan wel zonder alle voorrechten en extra geld die "werkenden" verdienen. Het is gewoon een verkapte manier om het minimumloon te ontduiken.

2
68 Wendel

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Krav
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

@34 Waarom is het repectloos?Het geeft precies aan wat het is.Omgebouwd als de verbouwing klaar is. Als de verbouwing nog loopt: Chicks with...

2 minuten geleden geplaatst door Krav

Krav
Moslims slaan 71-jarige christen bewusteloos in Den Haag

Rammen dan in de praktijk....

7 minuten geleden geplaatst door Krav

Bop
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

@28 @28 Voor normale mensen IS het een respectloze term. Maar de meesten hier hebben totaal geen moeite om transgenders respectloos te bejegen...

14 minuten geleden geplaatst door Bop

baba jaga
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

@31 https://www.boston.com/news/high-school-sports/2024/03/01/injuries-involving-trans-basketball-player-at-mass-school-spark-controversy/En z...

15 minuten geleden geplaatst door baba jaga

baba jaga
Mona Keijzer is helemaal KLAAR met de linkse HAAT in de samenleving!

@11 Ik zou niet weten wat de reden is.Het is bij meerdere items die ik plaatste gebbeurt maar de url was volgens mij gewoon goed....

17 minuten geleden geplaatst door baba jaga

Bop
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

@24 @26 Het lijkt er meer op dat jij de onnozele uithangt....

20 minuten geleden geplaatst door Bop

Bop
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

@19 Is dat een serieuze vraag: waarom? En waar vind ik dat transgenders andere vrouwen letsel hebben toegebracht? Heb je een betrouwbare link?...

22 minuten geleden geplaatst door Bop

Strongoli
GeenStijl: COA vestigt per direct "zoveel mogelijk statushouders in hotels, toestemming gemeentes niet nodig"

@7De boetes worden ook al door ons betaald.Dan hebben ze het straks over bezuinigingen. Nou ik weet wèl waarop flink bezuinigd kan worden, ...

30 minuten geleden geplaatst door Strongoli

ongelovenloos
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

Omgejoekelden tegen echte vrouwen is de keerzijde van de medaille.Moet ook toegestaan blijven anders is het niet inclusief....

35 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

Slavink
NU+ | Niet mee kunnen vasten tijdens ramadan zorgt voor mentale druk

Wat weten we eigenlijk van onze eigen Vasten?https://www.nu.nl/gebaseerd-op-jullie-vragen/6306702/christelijk-vasten-draait-niet-alleen-om-e...

39 minuten geleden geplaatst door Slavink

NK. App
Sheila Ortega NudeEmily Ratajkowski NakwdSexy Video 18 YearsTeacher Sex Video TamilJasmin Live ChatExam PornCraziness PornMandingo PornBete Ne Maa Ko Choda VideoXxx HomoMasturbating Dirty TalkBj Massage ParlorPregnant ChaturbateLatika Jha PornFree Milf VideoStacey Keibler NudeAmish PornstarBrasileña PornosMastram KahaniHd PornzXxx Sex Full Hd ComAnal By ForceCatchinggolddiggers Full VideoPrinces Leia Porn18yo XxxNudebeach FamilyDesi Gf XxxLexi VixiIndian Girl Sex MmsBrown DickPorn Of AmericansRainy Day Lewd FroggoHard Core Porn For FreeJogo EróticoBlair WilliamsCreampievidsGina Valentina NudeXnxxaeabEbony In BondageBalveer SexPhone Sex GirlsXxx Hd Video PronBiwi Ko ChudwayaPublic Flash PornJapantabooTubegalore.comSpicyteannyNaked HotisUoga PornLesbian Poolside PornCloseup CreampieBrother Fuckes Sister PornSandy QueenofswordsLilianaheartsss NudeKiersey Clemons NudeCrystal Lust NakedAngrejan Ki ChutTaking BbcBovastreetMandy Rose NudesProne Bone GifsTamil WifeSexycTransfixed PornLeilani LeeNaked ContortionistVideos Pornnos GratisHottest Black PornMorgan Fairchild NudeAlly Sheedy NudeXnxx Indian KissBoss X VideosNurse BlowjobFifty Shades Hot ScenesFacesitting LeggingsPublic VoyeurTokyo ExcortBellatrix Lestrange PornForeplay In PornKiirooBest Flesh LightIndian Porn With Hindi Audio8musesmcomHistoire érotiqeVídeos PornografioGlory Holes EbonyAriana MarieBent Over NudesPenthouse Pet OfDesindianDana VespoiUndress Ai FreePornô No BrasilKajal Agarwal BikiniTamil Porn MmsBlue Film Video DikhaiyeMassage Sexy HdWww Gigolo ComSpread Eagle PositionPorn Of Men And WomenTranssexaul PornPorn Em QuadrinhoXxx MsajDesi Gf Bf XnxxDaughters And Fathers PornCherie Devile PornLana Rhoades UnleashedDans XxxHot Romantic BfSatine Summers XxxBear 411 ComPalak Sidhwani SexAustin TaylorpornPorn Vediousسكس تهرانMadison IvorySex Video Hindi AuntyVixen Hd SexSuperhit Xxx18yo PornVideos Xxx MexicanosBokep FilmClassic PornographyRomance And Sex VideosXx MiaSex Video TBack Door Sex VideosHotell PornRara AnaziXxx Hd Sister And BrotherBig Blackdicks.comAsian Boob SuckingMold Flesh LightNude Pictures Kaley CuocoBlack Onlyfans PornVideos Porn AsianJpav PornNikkihugsCall Me Sherni Leaked VideosPorn Star HdKinsey OnlyfansPorn Bdsm ExtremeهنتتايEmily KnightScreaming Indian PornMia Malkova Full HdWww KeralapornNew EbonypornLteexxxAgressive Lesbian Porn