Aanslagpleger Manchester was net terug uit Libië en woonde in een IS-broeinest (demorgen.be)


De Manchester-terrorist Salman Abedi blijkt onlangs te zijn teruggekeerd uit Libië, het land van zijn ouders. Inlichtingendiensten proberen nu vast... ...

door Tjeempie in Buitenland  ·  29 Reacties

  • 20
  • 741x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Weer zo'n vluchteling die even op vakantie gaat naar het land dat hij ontvluchtte omdat het te onveilig was?

2
1 Piet Pijlenboog

Zijn wij nu gek of onze volksvertegenwoordiging.

1
2 corretje

"De berichten roepen de vraag op hoe het kan dat iemand die op de radar staat van de inlichtingendiensten, zomaar naar landen kan reizen waar IS sterk vertegenwoordigd is."

Hoe dat zou komen? Zou het niet zo kunnen zijn dat in landen waar IS niet vertegenwoordigd is maar de Islam wel met scepter zwaait, dergelijke types bepaald alle gelegenheid krijgen?

1
3 De Haring-ingenieur

* Verwijderd door de redactie *

4 hk-sr

@1 Kennelijk niet , in het artikel staat dat de man in Manchester was geboren en opgegroeid.

0
5 El Matador

1 Het terrorisme heeft een internationaal karakter gekregen en inlichtingendiensten zijn steeds minder in staat om de burger te beschermen. Dat komt ook doordat het onderliggende politie- en opsporingsapparaat steeds minder capaciteit en expertise heeft door doorlopende bezuinigingen.

Ook de financiering en support van terroristen door landen als Saudi Arabie, Qatar en de VAE tonen aan dat de bovenlaag van onze samenleving, de rest tegen elkaar laat vechten. Jihadisten zijn te blind van woede en onvrede om te zien dat zij hun eigen broeders en zusters vermoorden i.p.v. de oorzaak van hun ellende aan te pakken.

0
6 Hollander1967

@2 Yep, het is idd te gek voor woorden!

0
7 Tjeempie

Er is iets met die Selman Abidi. Het stuk verdriet dat eerder deze week in Manchester een bom liet ontploffen bij een concert van de Amerikaanse poster Arian Grande. Hij is de in 1994 in Engeland geboren zoon van Ramadan Abidi, die in vroeger tijden snuffelsmurf was Muammar Khadaffi's inlichtingendienst. In die functie werd hij gerecruteerd door MI6, de Britse tegenhanger, die bezig was met de organisatie van een staatsgreep door het Libanese leger. De plot kwam uit en kort daarna zag Abidi zich genoodzaakt om met zijn gezin de benen te nemen naar de UK. Uiteraard netjes geassisteerd door MI6. Nou gaan we er niet van uit dat het contact tussen de ouwe Libische smurf en zijn Britse weldoeners vervolgens verbroken werd. Zo werkt dat niet. Vandaar misschien de mededeling van de Britse autoriteiten kort na de aanslag, dat zoon Selman geen onbekende was. En we voor de zoveelste keer het vermoeden krijgen dat het niet gaat om een simpele boerenleut die de weg was kwijtgeraakt en toen maar een aanslag pleegde. There are more things between heaven and earth....Stay tuned.
kleintje muurkrant

0
8 Jongens van de Witt

@8 Jongens van de Witt

kunt U deze beweringen hier staven?

4
9 Grootmoeder

@2
Onze volksvertegenwoordiging loopt al jaren achter de VS aan , die al tientallen jaren met Saudi Arabië samenwerkt , waardoor het aantal Wahhabische jihadisten zo is gegroeid.....................

1
10 eh

@9 . Zijn jongere broer is opgepakt in Libie.

0
11 briand

** gebruiker verwijderd **

En daarom moet er meer bij ons soort mensen worden afgeluisterd en data opgeslagen.
Om er vervolgens niets mee te doen en te melden dat de dader bij de politie een bekende was...

12 verwijderd9139144

"Inlichtingendiensten proberen nu vast te stellen of hij daar terreurtrainingen van Islamitische Staat heeft gevolgd." Ik zie hier niet zo het nut van in. Gaan ze de IS opleiding school aanklagen.

0
13 Verwonderd

De plaat blijft wel een beetje hangen niet?

0
14 De Antiheld

@8
Dus daarom is alles meteen opgeschaald tot het hoogste dreigingsniveau in Engeland.
Ze weten met wie ze van doen hebben.
i

2
15 Marrie

Eindelijk erkenning dat die broeinesten echt bestaan.

0
16 Wil je niet weten

@12
Ook de vader schijnt opgepakt te zijn..

Één remedie:
Diegenen die "uitreizen" en terugkomen, direkt vastzetten.
En ook diegenen, die van plan zijn om "uit te reizen" vastzetten.
Plek genoeg in al die gevangenissen, die nu leeg staan. Kunnen die "bezuinigingen" daar, ook weer teruggedraaid worden. Daar kunnen ze dan, al die "meevallers" voor gebruiken, die er vóór de verkiezingen allemaal waren..

1
17 Dieke

Allemaal achteraf gepraat die totaal aan de werkelijkheid nog geen 10% waar heeft
Wat heb je er aan om aandacht te geven aan zo gek als die aanslag pleger zijn naam zou ik niet eens willen schrijven.
Wat ik wel wil aangeven het falen van de overheid de gehele veiligheid instanties de mensen die hem hebben door gelaten noem maar op er komen nu vragen die eigenlijk van te voren gesteld had moeten worden.
Ongelofelijk het falen van de mens heeft grote vormen aangenomen dat er totaal niemand meer kan vertrouwen.
Wat maken ze toch een slechte indrukken en ze willen de mensen laten geloven ga maar lekker slapen want wij hebben alles onder controller.
Zal je zeggen ze verbergen iets de politiek elite dat ze dit toe laten misschien wel om de bloemen en kaarsen zaken te helpen hun omzet te verhogen.
Dit laatste is dan ook zo bedoeld, dat de hogere overheden heel veel te verbergen hebben,wat wij als gewone mens maar moeten slikken,(schikken)
Het leven naar de toekomst is aan het verslechteren en het zal mij niet verbazen dat daar mensen achter zitten die dat bewust aansturen........

0
18 Ciater

En wederom een falend justitie apparaat en wegkijkende politici. Waarom betalen wij dit soort diensten en leiden eigenlijk nog van belastinggeld? Een slecht functionerende werknemer ontsla je, en slecht functionerende bedrijven sluit je!

0
19 Een hardwerkende ZZPer

Hoe is het mogelijk dat deze aanslag gepleegd kon worden? De autoriteiten zijn vijf keer gewaarschuwd over het gevaar van deze man en ze hebben er niets mee gedaan. Zo blijven we achter de feiten aanlopen, 'we wisten het, maar hebben niets gedaan'.....zucht

1
20 bram

De Amerikaanse inlichtingendienst hebben "gelekt" naar de Washington Post. Volgens de geschiedenis is er dan achter de gordijnen iets meer aan de hand. In ieder geval wrevel.

1
21 Verwonderd

zolang de EU in knuffel mode blijft staan hou je dit, ook alle zogenaamde BNN knuffelaars hoor je niet meer en als dit zo nog paar jaar door gaat is uiteindelijk heel europa dadelijk zat van die zogenaamde vluchtelingen en islamieten, ik heb niets tegen de islam al was ik na div uitzendingen al klaar met elke vorm van geloof dat enkel dood en verderf inhoud.
als men 200 jaar geleden het geloof in welke vorm dan ook had verboden zou de wereld enorm vrediger er uit hebben gezien als nu.

1
22 nikkytha

** gebruiker verwijderd **

@20
yep, door de moslimgemeenschap

23 ---deleteduser---

@23
Het 'begon' ook in de moslimgemeenschap,

"Hij begon meer interesse te tonen in de islam. Tegenover The Times beweerden bekenden van het gezin dat Abedi geradicaliseerd is tijdens bezoeken aan moskeeën in Zuid-Manchester, waar extremistische prekers vrij spel hebben."

1
24 Hangingmen

* Verwijderd door de redactie *

25 Chat Baker

@23 de waarheid is hard he Doortje. Blijf jij je kop maar in het zand steken.

0
26 bram

Je staat bekend bij de politie als extreme ISIS aanhanger, en toch kan je vrij reizen naar Syria en Libie?
In UK heeft extreme Islam groepen idd weinig te vrezen....
Mischien te maken dat US/UK en NL miljarden dollar gestopt hebben in opleidingen van extreme Islam groepen, om oa voor regime change in Syria te zorgen?
-Turkije en Saudie leveren al jaren wapens aan ISIS, Trump heeft net een wapen deal gemaakt met Saudi voor 110 miljard dollar.
Indirect kun je zeggen dat de Manchester zelfmoordenaar opgeleid is door US (CIA) en UK en NL.
Indirect kun je zeggen dat ook de manchester doden, veel jonge mensen, gedood zijn door extreme Islam leiders Rutte en Koenders (immers steunen regime change door bewapenen van extreme islam groepen).
Voor de VVd maakt het weinig uit, zolang er maar geld te verdienen is.

0
27 Goldrush

@25 Klopt niet helemaal. IS en bepaalde aanverwante groepen plegen ook aanslagen op niet westerse doelen en geloofsgenoten. Met wie heeft IS geen oorlog? Recente aanslagen in Jakarta, Filipijnen, Turkije, Bagdad etc. Boko Haram in Nigeria. Zelfs in SA plegen ze aanslagen.
Ook een land als Zweden heeft niets met oorlog in Syrie, Irak te maken voor zover ik weet. Wat ik wel weet is dat dit land naar verhouding samen met Duitsland de meeste vluchtelingen o.a. vanuit het midden oosten heeft opgevangen. en de Golfstaten hebben nauwelijks vluchtelingen opgenomen. Als je een schaaltje Smarties zou hebben en je eet het schaaltje leeg en de blauwe blijken achteraf giftig, zou je dit dan hebben opgegeten als je dit van tevoren wist? Wil dus niet zeggen dat iedere moslim niet te vertrouwen is, maar zelfs een groepje van een paar honderd man is genoeg om dood en verderf te zaaien. Daarbij zitten dus personen die zich afzetten tegen onze samenleving of die bewust hierheen komen om aanslagen te plegen nadat ze in Syrie zijn gehersenspoeld en dan bij terugkomst makkelijk beïnvloedbare jongens of meiden ompraten die dan al dan niet in een later stadium radicaliseren.
Zweden is naïef geweest:
http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/2932370/2016/10/19/Zweden-wil-teruggekeerde-jihadisten-gratis-rijbewijs-woonst-en-belastingvoordeel-schenken.dhtml

0
28 Nieuwsgierig

@1 In de tijd van Khadaffi was het voor zijn familie gevaarlijk, omdat ze jihadisten en sharia-aanhangers waren, het soort dat waar Khadaffi korte metten mee maakte. Nu met dank aan de VS Khadaffi is vermoord is het land vrij. ISIS zich daar nu vrij vestigen en het land is nu een mooie springplank geworden voor terroristen naar Europa. Precies zoals het bedoeld was, mede door westerse kapitalistische machten die hier graag weer gewelddadige religies hebben, om de emancipatie van de massa weer om zeep te helpen. Heel doorzichtig allemaal.

0
29 zewa

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Sarcoff
Slowakei macht den NATO-Türsteher: Kein Zutritt für die Ukraine

Zie ook:https://ejbron.wordpress.com/2024/04/17/slowakije-is-de-navo-portier-geen-toegang-voor-de-oekraine/...

1 uur geleden geplaatst door Sarcoff

Sarcoff
Jim Ferguson (@JimFergusonUK) on X

Zie ook:https://www.ninefornews.nl/data-analist-wouter-aukema-heeft-een-heel-verontrustend-signaal-ontwaard-en-vertelt-er-alles-over-bij-jim-f...

1 uur geleden geplaatst door Sarcoff

Sarcoff
Bewoners balen, zonnepanelen moeten weer van daken af: 'Onbegrijpelijk'

Je kunt om zonnepanelen te plaatsen natuurlijk veel beter bossen kappen of goede landbouwgrond opofferen en ze daar te plaatsen.Wie legt die d...

1 uur geleden geplaatst door Sarcoff

Sarcoff
Mark Rutte vindt Poetin eigenlijk maar een lulletje - Joop - BNNVARA

@7 Rutte en de waarheid 🤣...

1 uur geleden geplaatst door Sarcoff

rebo
Aziatische hoornaar nu in heel Nederland, in het zuiden niet meer uit te roeien

@3 Je vergat nog om de Japanse duizendknoop als een alles overwoekerende invasieve exotische plant te benoemen Betty. Geeft niet, ik help je wel...

4 uur geleden geplaatst door rebo

Graaier1000
Staatssecretaris: Blij dat er geen kabinet-Wilders I komt

Ik ben blij dat Erik van der Burg weldra niet meer regeert....

5 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Rinze
Amerikaanse Senaat blokkeert afzettingsprocedure tegen minister van Binnenlandse Veiligheid Mayorkas

De republikeinen beschuldigden hem er zelfs van een antisemitische pro Hamas aanhanger te zijn terwijl hij de zoon is van Joodse Holocaust overl...

5 uur geleden geplaatst door Rinze

Bleke Betty
Opa (70) bezorgt familie nachtmerrie door ontucht met kleinzoon

Die mogen nooit meer vrij komen. Vuile smeerlappen. Wat afgrijselijk als zoiets je gezin overkomt. Wat ik hen gun levert een ban op, maar dat ...

5 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Stoltenberg roept NAVO-landen op om eigen wapenvoorraad aan Oekraïne te leveren

En we moeten allemaal doodsbang zijn dat de Russen ons binnen komen vallen... :D Maar toch al onze wapens aan dat maffia land sturen... Misschi...

6 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
COVID infections are causing drops in IQ and years of brain aging, studies suggest | CBC Radio

Niet zo gek ook als je bedenkt dat je zuurstofopname naar beneden keldert. Nooit fijn voor je hersenen. Hoewel dat niet wordt genoemd in het art...

6 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

NK. App
Paris Hilton NudeNew Sexy Blue VideoChoda Chudi ComRatatouille PornChinese Porn MassageLauren Alwxis NakedBbw Naked MatureRaj XvideoNyabluCensored Japanese PornJesse PornFree Maturr PornPorn Stars TeenageListcrlersTelgram PornSelena BanksBig Tits Hd Porn VideosPass Around PornSexy Titty PicsFilme AdultoPorn With Hot ChicksPopular Pron VideoVedika HotGangbanged By LesbiansAnushka Sharma Sex XnxxSunny Leone Sex PleaseHello PornosPorn StripingCzeck Massage PornDreams Movies PornJacquie Michel AmateurMenatplaySmall Xxx VideoIndian BluefilmsShakeela Telugu SexWomen Sucking BoobsBack Arch PornVer Porn GratisHentei PicturesDry HumpXxxxxxxxxwwwSex Film Full MovieMeltymochiLive Sec VideoFree Gay Porn VideoMyra La Chula PornLesbain Bdsm PornPinky BbcBig Booty Mexican PornTurkısh SexsTushya PornBig Tits Xnxx VideosSunny Leone Hot HdFat MompornXxtikNxnx IndianAsh Kaash BlowjobLebiana PornPorn Actress ListingManju Warrier Sex PhotosRevenge HentaiIndian Birthday PornIndian Prostitute FuckXxx Hot Sexy PronBig Sean DickFree Brazzers LoginGay Bbc TwitterGirls In ThongsHailey Rose BbcYourpeachplugJavpovPhilipino PornPorn Videos Download InPorn DancerBigblackbootyWww.xnx.comIndian English SexDesi Vidio ComBest Boob PressBest Full PornIndian Aunty Saree ChangeErotic EatsViny Leon PornWet NudesHardcorer PornXxx Video NuDesi Chudai PornPosing In The NudeSex Video Xnxx VideoBoudi Bengali SexGabbie Carter FeetNudes Snap.Myla Del Rey PornEnglish Adult Movies DownloadB D S M TubeBangladeshi Sex Video ComIndian Hindi Xxx VideoXxx Poran HindiGay Asian Massage PornVer Vídeo Pornô GrátisTeennipslipNico Robin HotSex Picture Sex Picture Sex PictureHot Sax VedioAnime HentaitvCummin On FeetAliza PornHema Malini XxxTop Sex Web SeriesMartavlogRachel RiversKarlee Grey OnlyfansJen Landon NudeRawr ItsbenKajal Xxx PhotoFanfic EroticaXx SexyFernanda FerrariBest Xnxx ComPon Video ComFit_american_girlDaisy Dukes ShortsChanel Preston MomComshot XxxFirst Time Sexy Video IndianBlonde BackshotsThehun.copmBalencetanudePornstar Long VideoSimmie De SouraThick Ass GlassXxx Indian College SexNude Sexy LegsBelly Dance SexTelugu Porn Videos HdExtreme Porn AnalNude Fat GirlsPornographique En DirectWww Xxx XhamsterJace UncensoredPrno VideoHindi ChudachudiSex Bf Xxx VideoBig Black Titties BouncingHappy Endings Massage VideosHentaimanga EnglishRenoieJennifer Lawrence DesnudaDeni DenilesBunni3png Leak