Direct naar artikelinhoud

Apple test 5G-technologie

De nieuwe technologie moet ervoor zorgen dat de snelheid en bandbreedte van de mobiele verbinding van een iPhone flink toeneemt.

Apple is begonnen met het testen van de volgende generatie draadloze technologie, ook wel 5G genoemd. Die moet ervoor zorgen dat de snelheid en bandbreedte van de mobiele verbinding van een iPhone flink toeneemt, meldt Business Insider.

De aanvraag voor een experimentele licentie om nieuwe draadloze technologie genaamd millimetergolf (millimeter wave) te gebruiken, werd gisteren (dinsdag) door Apple ondertekend en door de Amerikaanse Federale Communicatie Commissie (FCC) openbaar gemaakt. De tests moeten op twee plekken plaatsvinden, een in het Californische Milpitas en een in de straat in het Californische Cupertino waar het eerste hoofdkantoor van Apple zat. De techgigant denkt dat de tests niet langer dan twaalf maanden in beslag gaan nemen.

Bij de experimenten wordt technologie van Rohde & Schwarz, A.H. Systems en Analog Devices gebruikt. In de aanvraag staan specifiek de 28- en 39GHz-banden genoemd. De 28GHz-band is aangewezen voor transmissies tussen de aarde en de ruimte.

Vorige maand meldde persbureau Bloomberg nog dat Apple een nieuw hardwareteam heeft opgezet met mensen die ervaring hebben met het ontwerpen van ruimtevaartuigen en satellieten.