In samenwerking met
RTV Utrecht
NOS NieuwsAangepast

Wilde actie taxichauffeurs Utrecht

Taxichauffeurs hebben vanmorgen het Jaarbeursplein bij Utrecht Centraal geblokkeerd. Ze voerden actie omdat ze op hun nieuwe standplaats nauwelijks zichtbaar zouden zijn voor mogelijke klanten.

Volgens een verslaggever van RTV Utrecht is de taxi-actie inmiddels voorbij. De blokkade heeft ongeveer anderhalf uur geduurd.

Bussen

Een aantal streekbussen werd in de blokkade meegenomen. Die bussen konden dus niet rijden. Een woordvoerder van U-OV laat weten dat de meeste bussen tijdens de blokkade daarom vanaf een andere plek vertrokken.

Inmiddels rijden de bussen weer vanaf de normale haltes. Volgens de woordvoerder is de dienstregeling door de actie behoorlijk ontregeld. Reizigers moeten dan ook nog wel rekening houden met wat vertraging.

Ontevreden

Volgens RTV Utrecht deden 25 taxi's mee aan de actie. De chauffeurs hadden hun auto's kriskras op de weg neergezet.

De taxichauffeurs zijn al langer ontevreden over het beleid van de gemeente. Hun boosheid betreft vooral de aanleg van een enorme fietsenstalling op het Smakkelaarsveld. Daardoor kunnen ze niet meer rechtstreeks vanaf hun standplaats onder het spoor naar de andere, veel drukkere kant van station Utrecht Centraal rijden om daar klanten op te pikken.

Staking van taxichauffeurs in Utrecht

Advertentie via Ster.nl