Vermiste dochter uit woongroep Drachten baart moeder uit Leek zorgen

Pi Groep in Drachten. FOTO GOOGLE STREETVIEW

Pi Groep in Drachten. FOTO GOOGLE STREETVIEW

De 17-jarige Sameera Eid uit Leek wordt al acht dagen vermist. Haar ongeruste moeder meldt dat haar dochter op internet als ‘seks-slavin’ te koop wordt aangeboden.

Volgens moeder Renata van der Wijk kampt haar dochter met ernstige psychische problemen. Sinds vorige week maandagmorgen negen uur wordt het meisje vermist. Ze verbleef op dat moment in een woonvorm van de Pi Groep in Drachten, een instelling voor geestelijke gezondheidszorg. Voordat Sameera naar Drachten verhuisde, woonde ze een jaar lang in jeugdinrichting Het Poortje in Groningen.

De moeder heeft een vriendin die bedreven is op het gebied van internet. ,,Zij ontdekte dat mijn dochter op een duistere internetsite als 18-jarige onder de naam ‘Samantha’ ‘te koop’ wordt aangeboden als seksslavin. Ik heb ook zelf de site inmiddels onder ogen gehad’’, zegt Renata van der Wijk. Zij kreeg dinsdagmiddag een van de rechercheurs op bezoek die sinds afgelopen weekeinde op de zaak zijn gezet. ,,We hebben de bewuste website aan hem laten zien.’’

Lakse politie

De moeder is kritisch over het in haar ogen veel te lakse handelen van de politie. Zij had graag gezien dat de politie meteen na de verdwijning van het meisje een Amber Alert had laten uitgaan.

De politie laat weten dat de zaak hiervoor aanvankelijk onvoldoende alarmerend was. De zegsman van de politie: ,,Het meisje was al eens eerder vermist, maar kwam toen korte tijd later terug.’’ Inmiddels stelt de politie onderzoek in naar de wijze waarop het meisje op internet ‘te koop’ wordt aangeboden.